Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

tamam şimdi gördüm mesajları
hamsicim ben şu an 81 500 kg kaşar yemedim ezine peynir yedim yanındada salatalık 3 tane sabah 2 kaysı sıcak su ve sirkeli suyumu ictim nasıl kahvaltım dogrumu öglendede ıspanak kavurdum yanında yogurt yanlış olan birşeyler varsa söyle yemek listemde yogurt sevmiyorum ama ayran olarak icebilitmiyim

tamam şimdi gördüm mesajları
hamsicim ben şu an 81 500 kg kaşar yemedim ezine peynir yedim yanındada salatalık 3 tane sabah 2 kaysı sıcak su ve sirkeli suyumu ictim nasıl kahvaltım dogrumu öglendede ıspanak kavurdum yanında yogurt yanlış olan birşeyler varsa söyle yemek listemde yogurt sevmiyorum ama ayran olarak icebilitmiyim

canım kayısıyı ara öğünlerde almaya çalış..yani meyve grubunu yemeklerinle beraber alma..ya yemekten yarım saat- 1 saat kadar önce al..yada yemekten 2 saat sonra...

onun dışında bir sorun yok..doyamazsan fındık-fıstık yiyebilirsin..dediğim gibi kaşar kullanabilirsin..ama unutma 1 lokma dahi 5 beyaz yok(un,şeker,mısır,pirin ve patates)

ekmeği tamamen kes demiyorum..bulabildiğin en kepekli ekmekle sabah kahvaltı yap mutlaka..en azından 2 hafta yap..çünkü vücut alışkın değilse etkilenebilirsin..ekmeği yavaş yavaş bırak tavsiyem..

sadece sabah..ve yanında yağsız peynir,yağsız süt,şekersiz marmelat,domates,slatalık v.s. tüketebilirsin..yulaf ezmesi ile yağsız süt de iyi olur..kaçınman gerekenler:yağlı peynir,yağlı süt,her türlü yağ,kaymak,zeytin ve yumurta,sucuk,sosis v.s.

kahvaltyı ekmeksiz yaparsan eğer yağlı süt ürünleri,zeytin,sucuk,sosis,her türlü yumurta sorundeğil..

selmacım aklına takılan herşeyi sorabilirsin..ama unutma bu rejimi uygulamaya karar verirken ilk etapta kilo alır gibi olabileceğin aklında olsun..yada metabolizmanın düzelmesine bağlı olarak kilo vermen 1-2günle 1-2 ay arasında bile değişebilir..ama vermeye başldığın an gayet rahat veriyorsun..kararında yanındayım..tam anlamıyla uygulayacağım dersen canım burdayım..:utangac:

dolayısıyla azra-sılacım dediğim testleri yaptır bence fırsat bulduğun ilk an...aebenin hipoglisemisi de insülin direnci anlamına geliyor gibi..
arkadaşlar boşuna vermek için çırpınmayın..önce gidip insülin direncinize baktırın..
eğer varsa aldığınız kalorinin önemi olmuyor maalesef..yadiğiniz 1 dilim ekmek olsa dahi, eğer bu rahatsızlığınız varsa -1 lokma yeterli-kan şekeriniz yükseliyor..yanında yediğiniz 1 kibrit kutusu peynir bile depolanma riskine girebiliyor..ayrıca adet düzensizliği ile insülin direnci kısır döngü..birbirlerini kötüleştiriyorlar..
bunları herhangi birinden öğrenmedim..cerrahpaşada endokrin profesörüne gidiyordum 1.5yıl önce..
ve son çalışmalar insülin direncinin genetik olduğun göstermiş..yani ailesinde şeker hastası olan insanlarda %60 civarında bu rahatsızlık çıkıyormuş..
ve hep insülin direncinin şişman insanlarda ortaya çıktığı savunulurken aslında insanların bu rahatsızlıktan dolayı şişmanladığı anlaşılmış...
geçmiş olsun hamsim ama benimki tam olarak insülin direnci degil . benım sedece tokluk şekerim düşüyor . . şekerli gıdalardan sonra .... ve benım gittigim endokrin bölümü degil .. insülin bölümü .. ayrıca regl konuşunda yada hormanlarımda bi sorun yok şükür ......a.s.. sadece . şekerli dıdaları . keserek kan şekerini bir seviyede tutmam lazım .... evet kolari hesabıyla zatıflanmıyor bizim durumumuzda ...a.s

bugün yine fındık-fıstık yiyeceğim..2 lokma için eve girmak istemiyor canım..hava güzel..evde ruhum daralıyor..işyerim eve 15dakika mesafede..aslında yarım saat yürüyüş demek...
hamsin bu yaptıgın diyeti dr. mu verdi yoksa . kendinmi yapıyorsun . dr. sana belli bir liste vermedini uyguluycan .

hamsin bu yaptıgın diyeti dr. mu verdi yoksa . kendinmi yapıyorsun . dr. sana belli bir liste vermedini uyguluycan .

canım doktorum liste verdi ve o listede 3 dilim kepek ekmeği hakkım vardı..3 öğüne bölerek bol salata ürünleriyle tüketmemi önerdi..bir de değişim listem vardı..istersen 1 dilim kepek ekmeğine karşılık atıyorum 1 yemek kaşığı pilav yada 1 lokma kek yiyebiliyordun..

rahatsızlığımdan dolayı doktorum da zaten k.hidratlı besin fazla vermedi..ama senin listene göre az..1 adet meyve hakkım vardı..diyelim ki akşam yemeğinden sonra 1 elma vermişti yanında 2. bir elma ya da portakal yiyemiyordun..
bende gıda mühendisiyim bu konulara aşinayım..ve düşündüm neden ekmek alayım onun yerine 1 elma yiyeceğime 2 elma yerim ve şekerlerle yağları karıştırmadan gönül rahatlığyla yerim dedim...

yani canım doktorun listesinin dışına çıktım biraz..başlangıçta yağlı şeyler yedim..tonbalığının yağını süzmeden salataya koydum mesela...ve neticede tiksinti geldi..yavaş yavaş iştahım azaldı...

cuma günü hasta olduğumdan pazara gidemediğim için et yemekleri yapıyorum eşime..dün et sote yaptım biraz domates ve biberle..şimdide var evde..ama dün yiyemedğim gibi şimdide canım istemiyor..tob balığı yiyorum hala evet ama yağını süzüyorum önceden koyduğumun yarısını atıyorum salataya..
ben 5 yıl önce atkinse yakın olarak birebir montignac diyeti yaptım..9ayda 23 kilo verdim..şimdi de yavaş yavaş aynı rejime döndüm..ama rahatladım..iştahım azaldı artı acıkma krizlerim sona erdi..geçen hafta adetliydim ve tatlı aklıma doğru dürüst gelmedi bile..

yarın sebze alıcam ve adam gibi yemek yiyecem inşallah..siz bana uymayın kızlar..bu rejimi yaparken benim gibi kısıtlamanıza gerek yok kendinizi..hoş ben de kısıtlamıyorum ama böyle oluverdi işte..düzelir sanırım..bu arada selmacım ister ayran ister yoğurt hiç farketmez canım istediğini
tüketebilirsin

yani canım doktorun listesinin dışına çıktım biraz..başlangıçta yağlı şeyler yedim..tonbalığının yağını süzmeden salataya koydum mesela...ve neticede tiksinti geldi..yavaş yavaş iştahım azaldı...

cuma günü hasta olduğumdan pazara gidemediğim için et yemekleri yapıyorum eşime..dün et sote yaptım biraz domates ve biberle..şimdide var evde..ama dün yiyemedğim gibi şimdide canım istemiyor..tob balığı yiyorum hala evet ama yağını süzüyorum önceden koyduğumun yarısını atıyorum salataya..
ben 5 yıl önce atkinse yakın olarak birebir montignac diyeti yaptım..9ayda 23 kilo verdim..şimdi de yavaş yavaş aynı rejime döndüm..ama rahatladım..iştahım azaldı artı acıkma krizlerim sona erdi..geçen hafta adetliydim ve tatlı aklıma doğru dürüst gelmedi bile..
hamsin nediyeti olursa olsun sen dr. verdigi diyete yönel canım . önce saglık .... bide dün bişi okudum ilaçmi kullanıyorsun sakın ha . yasakkelime

geçmiş olsun hamsim ama benimki tam olarak insülin direnci degil . benım sedece tokluk şekerim düşüyor . . şekerli gıdalardan sonra .... ve benım gittigim endokrin bölümü degil .. insülin bölümü .. ayrıca regl konuşunda yada hormanlarımda bi sorun yok şükür ......a.s.. sadece . şekerli dıdaları . keserek kan şekerini bir seviyede tutmam lazım .... evet kolari hesabıyla zatıflanmıyor bizim durumumuzda ...a.s

tam olarak bilmiyorum..benim yüklemede sonucunda tokluk kan şekerim normal seviyeye gelmişti..ama insülin fazlalığı vardı kanda..bu hücreler kandaki şekeri alabilsinler diye insülinin fazla dolaştığı anlamına gelir ama hücreler insülini algılamadıkları için şeker kanda normal seviyede kalıyor demektir...
yukarıda anlattığım sebepten dolayı insülinin tokluk şekerimi düşürmesi gerekirdi ama düşmemişti..senin durumunda da insülin fazla salgılanıyor ama benden farklı olarak kan şekerini daha fazla düşürüyor, çünkü senin hücrelerinde direnç yok henüz dolayısıyla şekeri tüketebiliyor hücrelerin..böylece tokluk şekerin düşüyor..bu hipoglisemi demek..yani sende insülin direnci henüz oluşmamış anladığım kadarıyla..sadece insülinin şu aralar fazla salgılanıyor..benim sorunumdan önceki aşamadasın demektir..zaten insülin fazlalığından sonra önlem alınmazsa insülin direnci oluşuyor..şanslısın bana göre..benimkisi yumurtalıklarımda soruna yol açtığı gibi birbirini etkileyen kısırdöngüye girmiş..neyse umarım hepimiz bu tür sorunumuz varsa geriye döndürebiliriz..
canım bu arada endokrinle insülin farklı demişsin..endokrin, hormon bölümü zaten..artı insülin de bir hormon..
endokrinoloji dahiliyenin alt bölümü hormon hastalıklarına bakan..annem şeker hastası insüline bağımlı ve yıllardır dokuz eylül-endokrinolojiye gidiyor..senin gittiğin yerde daha fazla alt bölüme ayırmış olmalılar..yine endokrindesindir ama alt bölümü olan insülindesindir..ben cerrahpaşa-endokrinolojiye gittim..bir arkadaşım ege-endokrinolojide aynı sorundan muzdarip..

hamsin nediyeti olursa olsun sen dr. verdigi diyete yönel canım . önce saglık .... bide dün bişi okudum ilaçmi kullanıyorsun sakın ha . yasakkelime

canım şu an sadece glucophage(insülin direncim için)ve
yasmin(pcosum için) kullanıyorum..doktorum verdi..mecburen yani..
reductil kullanmayı düşündüm ama vazgeçtim..zaten iştahım azaldı..
ben listeden çıkmış sayılmam aslında..sadece orda yazanlardan daha az yiyorum:)

neyse hayırlısı canım..

tam olarak bilmiyorum..benim yüklemede sonucunda tokluk kan şekerim normal seviyeye gelmişti..ama insülin fazlalığı vardı kanda..bu hücreler kandaki şekeri alabilsinler diye insülinin fazla dolaştığı anlamına gelir ama hücreler insülini algılamadıkları için şeker kanda normal seviyede kalıyor demektir...
yukarıda anlattığım sebepten dolayı insülinin tokluk şekerimi düşürmesi gerekirdi ama düşmemişti..senin durumunda da insülin fazla salgılanıyor ama benden farklı olarak kan şekerini daha fazla düşürüyor, çünkü senin hücrelerinde direnç yok henüz dolayısıyla şekeri tüketebiliyor hücrelerin..böylece tokluk şekerin düşüyor..bu hipoglisemi demek..yani sende insülin direnci henüz oluşmamış anladığım kadarıyla..sadece insülinin şu aralar fazla salgılanıyor..benim sorunumdan önceki aşamadasın demektir..zaten insülin fazlalığından sonra önlem alınmazsa insülin direnci oluşuyor..şanslısın bana göre..benimkisi yumurtalıklarımda soruna yol açtığı gibi birbirini etkileyen kısırdöngüye girmiş..neyse umarım hepimiz bu tür sorunumuz varsa geriye döndürebiliriz..
canım bu arada endokrinle insülin farklı demişsin..endokrin, hormon bölümü zaten..artı insülin de bir hormon..
endokrinoloji dahiliyenin alt bölümü hormon hastalıklarına bakan..annem şeker hastası insüline bağımlı ve yıllardır dokuz eylül-endokrinolojiye gidiyor..senin gittiğin yerde daha fazla alt bölüme ayırmış olmalılar..yine endokrindesindir ama alt bölümü olan insülindesindir..ben cerrahpaşa-endokrinolojiye gittim..bir arkadaşım ege-endokrinolojide aynı sorundan muzdarip..
evet benımki alt safada insülin direncim yok .hatta oda biraz düşük .-tatlicadiarzu-
buda sanırım işte bu yapıp sonra birden bıraktıgımız dengesiz beslenmeden kaynaklandı büyük ihtimalle hoş ben kendimi bildim bileli ta bekarken yapıyordum bazı dengesiz diyetleri .....:mymeka:

canım evet benım gittigim yerde sadece endokrin ve diabet var ... ve tokluk şeker düşük olunca diabete gönderdiler . bu hastane sedece bu araştırmalar için .. ankarada atatürk egitim vearaştıma hastanesinin ayrı bir bölümü ....

evet benımki alt safada insülin direncim yok .hatta oda biraz düşük .-tatlicadiarzu-
buda sanırım işte bu yapıp sonra birden bıraktıgımız dengesiz beslenmeden kaynaklandı büyük ihtimalle hoş ben kendimi bildim bileli ta bekarken yapıyordum bazı dengesiz diyetleri .....:mymeka:

canım evet benım gittigim yerde sadece endokrin ve diabet var ... ve tokluk şeker düşük olunca diabete gönderdiler . bu hastane sedece bu araştırmalar için .. ankarada atatürk egitim vearaştıma hastanesinin ayrı bir bölümü ....

canım şanslısın erkenden keşfettiğin için..dediğim gibi benimkisi artık hastalık oldu ve ciddi ciddi şeker hastalarının kullandığı haptan alıyorum..artı pcosum var yasmin alıyorum artı tansiyonum var ama hapımı almıyorum öyle işte..metaboliksendrom oluşmaya başlamış bende..inşallah bundan sonra yoluna girer herşey..

hayırlısı canım..ben yıllar önce 23 kilo verdiğimde böyle bir rahatsızlığım olduğunu bilseydim daha dikkatli olurdum..kepekli ekmek tükettiğim halde,yemeğimi abartmadığım halde az bir miktar olsa da karbonhidratlara dönüverdiğim için 2 yıl içinde olsa da geri aldım..bilseydim yaşam stilim olarak devam ettirirdim..neyse dileğim burdaki arkadaşlar da insülinlerine baktırsınlar..boşuna kürek çekmesinler..

offfffffffffff sinir oldum bi türlü nete giremiyorum yazdıgım şeyleri yollayamadım neyse gene deneyeyim hamsi ben yumurtayı soracaktım yenebilirmi ben cerez cok yiyemiyorum mide bılantısı yapıyor özellikle fındık

canım ekmek yemediğin sürece yumurtayı her öğün rahatlıkla yiyebilirsin..istersen yağda istersen haşlanmış olarak..2-3 tane birden tüketebilirsin..ben ilk günlerde 2 adet haşlanmış yumurta yiyordum..şimdi eşim işe erkenden gittiğinden beni evden çıkmadan önce uyandırıyor o nedenle birkaç gündür ihmal ettim..ve günde 1 kez ye mutlaka..yumurta hem tok tutar,hem daha hızlı yağ yakmanı sağlarki bu özelliği ile zaten spordaki kondisyonunu iyileştirir..

çereze gelince çekirdek yada kabak çekirdeği ile aran nasıl?

Selam kızlar, ben geldim.
hayırdır bi k.diyetidir, insülin direncidir gidiyor iki gündür;)))
Bana çok uzak geldiği için hiç müdahale etmiyorum.
Yapanlara kolaylıklar diliyorum.

Benim keyifsiz ve mutsuz hallerim hala geçmedi.
Garip bi yorgunluk var üzerimde.
ne iş yaptın derseniz hiiiiiiiiiiç diyebilirim sadece.
Yine sabah uyanamadım. Kahvaltısız okula gittim.
Kantinden kraker alıp arada atıştırarak bu saate kadar geldim.
Şimdi de peynir domates salatalık yemeyi planlıyorum

Selam kızlar, ben geldim.
hayırdır bi k.diyetidir, insülin direncidir gidiyor iki gündür;)))
Bana çok uzak geldiği için hiç müdahale etmiyorum.
Yapanlara kolaylıklar diliyorum.

Benim keyifsiz ve mutsuz hallerim hala geçmedi.
Garip bi yorgunluk var üzerimde.
ne iş yaptın derseniz hiiiiiiiiiiç diyebilirim sadece.
Yine sabah uyanamadım. Kahvaltısız okula gittim.
Kantinden kraker alıp arada atıştırarak bu saate kadar geldim.
Şimdi de peynir domates salatalık yemeyi planlıyorum

başak yaa aynı ruh hali bnde de var neden acaba
yorgunum bitknm canım hiiç bişey istemiyoor:delphin:
yemek yemek bile istemiyor
neden acabaa

Back