Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Günaydinimmmm... narcicegimmm.. :16: seninde günün harika gecsin aysem.. :54::54:
teşekkürler tatlım ama bugün canım sıkkın biraz:59:

selam benim güzel ve samimi takımım :70:
umarım keyifler yerindedir.bende nedense bir durgunluk var:50:
geç kalkıyorum hiç bişey yapmak istemiyorum offf diyete bile uyamıyorum.neden böyle oldum ki :59:
bugün benimde keyfim yok hava güzel sıcacık ama benim canım sıkkın.arkadaşa gitmiştim hiç ii gelmedi keşke gitmeseydim.

menümü de yazayım
sabah
1muz
öğleye doğru
2 dilim çavdar ekmeği
1 tane salam
labne peyniri
yeşil soğan
öğlen sonu arkadaşta
1 küçük dilim kek
1küçük elmalı kurabiye
yarım kase patates salatası
akşam
sadece ayran içerim leblebi falan yerim
spor 1 saat callan keyfim olsaydı bisiklete de binerdim ama yok:59:

Son düzenleme:
tebrik ederim seni elif bende içeyim 3 lt su hadi bitsin sular
1 bçk litresini içtim! 10 dk da bi tuvalete koşturuyorum:27: ama su içmek çok kilo verdiiriyor gerçekten.. :30:çok deneyim ettm bunu. dolsun şişeler insin göbişler!!!:27::27::27:
aynen 2 gündür yazlık giyerken bugün yine üşüyorum :) büyük kızım hastalandı bu havalar yüzünden inşallah küçüğümde hastalanmaz :18:

şu miskinliği nasıl atıcaz üzerimizden :) inanılmaz uykum var 2 gündür ama uyumak istemiyoruuummm :95:
gün için yaptığın plan hoşuma gitti :) hadi bakalım ilk intiba önemlidir..gerçi sen zaten fıstık gibisin :34:
:D sorma ne fıstık ne fıstık!! ama olucm inşallah sayenizde:66:
canım naçizane fikrim akşam patates yerine kendine şöyle güzel bir salata yapsan nasıl olur ki acep

canım ben çay molasına çıkıyorum 10 dakikada nevrim dönüyor

aklımı çeldin desem?:56:

teşekkürler tatlım ama bugün canım sıkkın biraz:59:

bugün benimde keyfim yok hava güzel sıcacık ama benim canım sıkkın.arkadaşa gitmiştim hiç ii gelmedi keşke gitmeseydim.

menümü de yazayım
sabah
1muz
öğleye doğru
2 dilim çavdar ekmeği
1 tane salam
labne peyniri
yeşil soğan
öğlen sonu arkadaşta
1 küçük dilim kek
1küçük elmalı kurabiye
yarım kase patates salatası
akşam
sadece ayran içerim leblebi falan yerim
spor 1 saat callan keyfim olsaydı bisiklete de binerdim ama yok:59:

neden sıkkın canın?

aman buradan birine cnm insanları anlayamıyorum sanırım biraz sert mesafeli durmak lazım.ben bişeyleri örtmeye görmezden gelmeye çalıştıkca yapıcı olmaya çalıştıkca olmuyor.birde benden yaşça büyük insanların böyle çocukca davranışları deli ediyo beni:19:

ne güzel sözdür şu: AKIL YAŞTA DEĞİL BAŞTADIR. hemen hemen hergün örneklerini görüyoruz... moralini bozan insandan uzak durmak en güzeli...

DERE OTU
Orjinal Adı: Anethum graveolens
Diğer Adları: Durakotu, Tarhanaotu, Tereotu
Bilgi: Maydanozgiller familyasındandır. Akdeniz havzası kökenli, bir ya da ikiyılIık dayanıklı otsu bitki olup ükemizde yaygın olarak yetişir. 60 cm. kadar boylanabilir. Gövdesi yeşil ya da mavi-yeşil renkli, yuvarlak kesitli, içi boş ve bir ana gövdeden dallara ayrılan yapıdadır. Hoş kokulu, iplik gibi ince yapılı ve tüylü olan yeşil ya da mavi-yeşil yaprakları; yaz ortalarında 20 cm. kadar genişlikte şemsiyeye benzer salkımlar oluşturarak açan sarımsı renkli, hoş kokulu minik çiçekleri vardır. Oval biçimli, yassı ve esmer kahverengi küçük tohumları (meyvesi) da hoş kokulu olur. Bitki, tohumlarıyla çoğalır.
Dereotunun tıbbi bakımından en önemli bölümü olan tohumları, bileşiminde karvon: limonen adlı maddeler bulunan % 4 oranındaki uçucu yağ ile ayrıca pektin, reçine ve bazı mineralleri içerir. Bu tohumlar aynen ya da ezilip baharat olarak bazı yemek ve besinlere katılır. Bitkinin yaprakları, çeşni vermesi için, yemek ve salatalara konur.
Tibbi Etkileri ve Kullanımı Besin ve ilaç olarak bedene yararlı nitelikleri ta Eski Mısırlılar zamanından beri bilinen dereotunun tıbbi etkileri ve bunlardan yararlanma yöntemleri şöylece sıralanabilir:
• Sinirleri yatıştırır ve bedeni rahatlatır.
• Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Özellikle küçük çocuklarda gaz söktürücü etkisi önemlidir.
• Sindirimi kolaylaştırır. Karın ağrılarına iyi gelir.
• Mineral yönünden zengin olduğu için tuzsuz rejimlerde yer alır.
• Hıçkırığı kesici etkisi vardır.
• Süt bezlerini uyardığından emzikli annelerde süt gelişini artırır.
• Kusma refleksini bastırır.
Bütün bu etkilerini sağlamak üzere, tohumları iyice olgunlaşmadan önce bitki kesilip çok sıkı olmayan demetler halinde bağlanarak kurutulur. Tohumları iyice olgunlaşıp renkleri esmer kahverengine dönüşünce yere temiz bez ya da kâğıt serilip üzerinde demetler dövülerek tohumlarını dökmesi sağlanır. Bu tohumlardan 1-2 tatlı kaşığı alınarak hafifçe ezilip üzerine 1 bardak kaynar su dökülür ve 10-15 dakika süreyle demlendirilir. Yemeklerden önce bu infüzyondan birer bardak içilir.
• Dereotu nefesin kötü kokusunu temizler. Bunun için tohumlan ağızda çiğnenir

ayşecim boşver dicem ne kadar işe yarar bilemem ama başkası için kendini üzdüğüne değmez canım git güzel kızına bir sarıl öp cimcimeyi bak nasıl iyi gelecek sana

benim yerimede öpersin artıkın :61::61:
teşekkürler cnm.cadı kızım babasıyla bölükte kaçıp gitti gelir gelmez askerler kankası kızımın:1:

ne güzel sözdür şu: AKIL YAŞTA DEĞİL BAŞTADIR. hemen hemen hergün örneklerini görüyoruz... moralini bozan insandan uzak durmak en güzeli...

evet öyle elifcim.artık uzak duracağım.eşimde söyledi ama ben konuşmama gibi bir durum olsun istemedim malum gurbetteyiz çok az kişiyiz burda bu sene yeni arkadaşalar gelecek hoş bir durum değil konuşmamak görüşmemek ortada hiç bir şey yokken.benim yerimde başka biri olsa zaten çok farklı davranırdı. ben yakın davrandım hata etmişim fazla yüz vermemek gerek başkaları gibi ayşa hanım dedirtseydim mesafeli dursaydım eminim çok daha ii olurdu.
başkalrıda vardı arkadaşta buranın yerleri içim acayip daralıyo sanırım nazar da oldum.nazar olunca böyle boğulacakmış gibi olurum ben.:59:

DERE OTU
Bilgi: Maydanozgiller familyasındandır. Akdeniz havzası kökenli, bir ya da ikiyılIık dayanıklı otsu bitki olup ükemizde yaygın olarak yetişir. 60 cm. kadar boylanabilir. Gövdesi yeşil ya da mavi-yeşil renkli, yuvarlak kesitli, içi boş ve bir ana gövdeden dallara ayrılan yapıdadır. Hoş kokulu, iplik gibi ince yapılı ve tüylü olan yeşil ya da mavi-yeşil yaprakları; yaz ortalarında 20 cm. kadar genişlikte şemsiyeye benzer salkımlar oluşturarak açan sarımsı renkli, hoş kokulu minik çiçekleri vardır. Oval biçimli, yassı ve esmer kahverengi küçük tohumları (meyvesi) da hoş kokulu olur. Bitki, tohumlarıyla çoğalır.
Dereotunun tıbbi bakımından en önemli bölümü olan tohumları, bileşiminde karvon: limonen adlı maddeler bulunan % 4 oranındaki uçucu yağ ile ayrıca pektin, reçine ve bazı mineralleri içerir. Bu tohumlar aynen ya da ezilip baharat olarak bazı yemek ve besinlere katılır. Bitkinin yaprakları, çeşni vermesi için, yemek ve salatalara konur.
Tibbi Etkileri ve Kullanımı Besin ve ilaç olarak bedene yararlı nitelikleri ta Eski Mısırlılar zamanından beri bilinen dereotunun tıbbi etkileri ve bunlardan yararlanma yöntemleri şöylece sıralanabilir:
• Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Özellikle küçük çocuklarda gaz söktürücü etkisi önemlidir.
Bütün bu etkilerini sağlamak üzere, tohumları iyice olgunlaşmadan önce bitki kesilip çok sıkı olmayan demetler halinde bağlanarak kurutulur. Tohumları iyice olgunlaşıp renkleri esmer kahverengine dönüşünce yere temiz bez ya da kâğıt serilip üzerinde demetler dövülerek tohumlarını dökmesi sağlanır. Bu tohumlardan 1-2 tatlı kaşığı alınarak hafifçe ezilip üzerine 1 bardak kaynar su dökülür ve 10-15 dakika süreyle demlendirilir. Yemeklerden önce bu infüzyondan birer bardak içilir.
ben de maydonoz suyunun çok yararlı olduğunu duymuştm.. annem içiyordu bi ara her sabah haftada 1 kilo verdi. ama gel görki tadına dayanamıyorm ben:59:
teşekkürler cnm.cadı kızım babasıyla bölükte kaçıp gitti gelir gelmez askerler kankası kızımın:1:

evet öyle elifcim.artık uzak duracağım.eşimde söyledi ama ben konuşmama gibi bir durum olsun istemedim malum gurbetteyiz çok az kişiyiz burda bu sene yeni arkadaşalar gelecek hoş bir durum değil konuşmamak görüşmemek ortada hiç bir şey yokken.benim yerimde başka biri olsa zaten çok farklı davranırdı. ben yakın davrandım hata etmişim fazla yüz vermemek gerek başkaları gibi ayşa hanım dedirtseydim mesafeli dursaydım eminim çok daha ii olurdu.
başkalrıda vardı arkadaşta buranın yerleri içim acayip daralıyo sanırım nazar da oldum.nazar olunca böyle boğulacakmış gibi olurum ben.:59:

nazar oldunmu bilmem ama nazar olmaya çok yatkınsın. dua oku geçer sıkntın.:69:

elifcim çok nazar oluyorum malesef kalabalık ortama girdiğim zaman mutlaka olurum sanırım yıldızım çok düşük:59:

gerbara adını unuttum cnm kusura bakma bugün kafam dumanlı bilgiler için sağol cnm.dere otunu emzirirken çok yiyordum çok güzel süt yapıyor.yasemincim tavsiye ederim sanada.15 gün dere otu ye bol bol.sonra ara ver.aynı zmanda taze beyaz üzümde çok süt yapar bide kuru incir.ben dönüşümlü olarak yiyordum ama hepsini ayda anda değil kür gibi yapıp yemek lazım yani 15 gün birini 15 gün birini

ÖZELLİKLE TAKIM KAPTANIMIN DİKKATİNE:72::72::72::72::72:şöyle eee bir hepinize meraba diyip geçmek zorundayım aslında tek tek hepinize yazmayı isterdim am malesef hiç zamnım yokdün yazdım ama fark edilmedi galiba ben ybu günden itibaren pazartesiye kadar giremiyecem nedenini daha sonra size anlatıcam bu hafta sabit geçilmemi isticem:17::17::17::17: haftaya inşallah:37::37::34:

ÖZELLİKLE TAKIM KAPTANIMIN DİKKATİNE:72::72::72::72::72:şöyle eee bir hepinize meraba diyip geçmek zorundayım aslında tek tek hepinize yazmayı isterdim am malesef hiç zamnım yokdün yazdım ama fark edilmedi galiba ben ybu günden itibaren pazartesiye kadar giremiyecem nedenini daha sonra size anlatıcam bu hafta sabit geçilmemi isticem:17::17::17::17: haftaya inşallah:37::37::34:
iyi tatiller şeymacım:16:

şeyma pazartesi görüşmek üzere:71:

ayşecim bilgileri okuyunca gaz problemi ve süt bakımından aklıma direk yasemin geldi ve paşlatım umarım faydalı olur aslında süt yapan sağlıklı besinler ne kadar çok diye düşünüyorum bazen:92:

selamlar kızlar,
ancak online olabiliyorum, hemen:

Dün Yazılan Mesajların Üye Bazında Dağılımı:

AySeCeYLin : 19
nuvanda : 10
scapula : 10
xetrax : 10
batuhanim : 9
lamamma : 8
gerbera1987 : 8
neyneyse : 5
elif190 : 5

gulsenbasak : 4 :19:
papatya89 : 4 :19:

yasemincim, o kadar yoğunluğun arasında 10 mesaj yazmışsın. tebrik ederim seni:46:
adaşın yasemin de düne göre atak gerçekleştirmiş, maşallah:nazar:

yaziyorum yaziyorum bukadarcikmi ya:37::37:
saka bi yana ellerine saglik canim he bide aklima bisey geldi
rabiyacim sen simdi mezun olmana surda 1.5 kilo kadar az kalmis peki sonra bizi birakip gidecenmi:26:

herkese tünaydın.. tabi benim için gün daha yeni aydı.:9: bugün benmde üzerimde bir miskinlik var sormayın.

tartılmaya yeltendim biraz önce öyle bir hata yaptm işte.. tahminlerm doğru çıktı yine 63 olmşm:9: ama üzülmüyorum! vazgeçmek yok bu hafta atağa geçiyorm çünkü. gelecek haftaya kadar en az 2 kilo vercm! kafaya koydm. bu aileyle tanışma olayı beni gaza getirdi. 2 kilo verip gidip güzeeeeel bi elbise çekcem üstüme ohh..
sabah yarım dilim kepek ekmeği biraz peynir 2 çeri yedim
ilerki saatlerde planım ise şöyle:

birazdan koca bir tabak çorba yanına bir dilm kepekle

akşamda 1 koca haşlanmış patates bol limonla.:27::27:

vee EN AZ 3 litre su! doldurdum yine şişeleri:66::66::66:

spor... ııı.. şey.. işte öyle.....:1:

insallah istedigin gibi olur canim :34:

aynen 2 gündür yazlık giyerken bugün yine üşüyorum :) büyük kızım hastalandı bu havalar yüzünden inşallah küçüğümde hastalanmaz :18:

şu miskinliği nasıl atıcaz üzerimizden :) inanılmaz uykum var 2 gündür ama uyumak istemiyoruuummm :95:
gün için yaptığın plan hoşuma gitti :) hadi bakalım ilk intiba önemlidir..gerçi sen zaten fıstık gibisin :34:

gecmis olsun canim insallah gecmez kücügüne :16:

DERE OTU

tesekkür ederim bilgiler icin canim:16:

iyi tatiller canim pazartesi görüsmek üzere insallah:16:

katil arıları duydunuzmu içim ürperdi:53:

ne arisi ne katili :26:

yok canim walla es gecmedim de ben özel mesaj yazacaktim sana.. inan firsat bulamadim.. neyse burdan yazayim sorun olmaz herhalde :) Keske su yogun kosturmacali zamanim bitse de seni evime davet etsem yasemin abla.. :34: Beni hatirladin mi cidden , Ottakring evinden kizlarla kalmistim ben.. tip okuyan yasemin ablanin evindeki kücük yasemin :1: valla viyana kücük de internette kücükmüs bee yaa :1:
ianandim inandim hatirlamaz olurmyum..ben haziran 17dede trye kesin dönüyorum canim nasip olursa gitmeden görüsürüz..

Back