• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Metabolizma nasıl hızlanabilir?

Üç şekilde hızlanabilir. Birinci yol metabolizmayı hızlandırıcı tiroit hormonlarıdır. İkincisi bitkisel orijinli metabolizma hızlandırıcılardır. Üçüncü yol ise; metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olan birtakım yiyeceklerdir. Mesela; narenciye grubundan limon ve greyfurt metabolizmayı hızlandırır.
Yemek aralarında bir tane greyfurtu herkese tavsiye ediyoruz. Bir de eğer midelerinde problem yoksa taze limon suyunu da öneriyoruz. Limon yemek zor oluyor. Bu yüzden ben limonun soda ile tüketilmesini öneriyorum. Sabahları soğuk duş almak da metabolizmayı hızlandırır.
Herkese sabahları erken kalkmalarını ve sabah sporu tavsiye ediyoruz. Bunların hepsi gün içinde metabolizma hızlandırır. Akşam erken yatılması şart. Uyuyamayan biri zayıflayamaz. Ayrıca aç kalmak metabolizmayı zayıflatır. Az az ve sık sık yemek gerekir.

Diyetle verilen kiloları geri almamak için ne yapılmalıdır?

Eski resimlerini ve kıyafetlerini saklayıp onlara baksınlar. Zayıflamak için ne kadar uğraştıklarını unutmasınlar. Eğer dikkat etmezlerse; çok kolay kilo alacaklarını bilmeleri de şart.

Aci biber, yesilcay da metabolizmayi hizlandiriyor diye biliyorum ben :61:

selammmmmmmm :))) bu saat oldu ve ben ancak oturabildim totomun üstüne :)))
ama menü paylasmadan olmaz demi

sabah

1 tane yumurta
1 kepek ekmegi
1 bardak 2 sekerli cay (kupa )
domates maydanoz salatalik

ara

3 kuru kayisi
3 tane ceviz

öglen

ispanak 1 tabak
1 kase yogurt
1 dilim kepek ekmegi

ara

yesil elma

aksam

1 izgara balik
bol yesil salata

3 litre su
spor ise bütün gün ev temizligi :)))

sabah

1 tane yumurta
1 kepek ekmegi

ara

3 kuru kayisi
3 tane ceviz

öglen

ispanak 1 tabak
1 kase yogurt
1 dilim kepek ekmegi

ara

yesil elma

aksam

1 izgara balik
bol yesil salata

3 litre su

Ayni seyleri yemisiz aksam yemegindeee :52::52: Yine sana yakisir bir menü gördüm Batuhanim.. :46::46: Sende sonunda Uruz ve Neyneysecigim gibi 25-30 kilo vermis olacaksin :65::65: Bir gün seni 60li,50 li kilolarda görecegimden hic süphem yok vallahi..

Ayni seyleri yemisiz aksam yemegindeee :52::52: Yine sana yakisir bir menü gördüm Batuhanim.. :46::46: Sende sonunda Uruz ve Neyneysecigim gibi 25-30 kilo vermis olacaksin :65::65: Bir gün seni 60li,50 li kilolarda görecegimden hic süphem yok vallahi..

cok sagol canim benim insallah bunlari senden duymak cok güzel:71:

Cadiiii ne diye dondurma yedin yaa.. okuyunca bak canim cekti yine :91: ama yemiyorum isteee :41: simdi kalkip kendime kahve yapacagim miss gibi icecegim dondurma istegimi bastiracagim :87:

hehehe kötüyüm ben kötüyüm :23: napim ya gruba uymak zorunda kaldım inşallah hasta olmam hava pek serin burda yine kış geldi :2:

hehehe kötüyüm ben kötüyüm :23: napim ya gruba uymak zorunda kaldım inşallah hasta olmam hava pek serin burda yine kış geldi :2:

Canim nerdesin ki sen simdi anlamadim ?? Hangi gruba uymak zorunda kaldin :77:

papatya ve etracim hadi iyi geceler size allah rahatlik versin ben kactim
yarin görüsmek üzere bye

iyi geceler batuhanim.. bende cikacagim birazdan. Papatyam sana da iyi geceler :34:

papatya ve etracim hadi iyi geceler size allah rahatlik versin ben kactim
yarin görüsmek üzere bye

iyi geceler canımmmmm öptüm :70:

Canim nerdesin ki sen simdi anlamadim ?? Hangi gruba uymak zorunda kaldin :77:

iyi geceler batuhanim.. bende cikacagim birazdan. Papatyam sana da iyi geceler :34:

elifime söylemiştim eşimin arkadaşlarıyla dışarda yemek yedik o yüzden onlara uydum yani ama diyete tam gaz devammm :52: sanada iyi geceler canım görüşürük yarın :23::70:

kızlar günaydın

dünkü menüm

[1] Simit 0.5 ADET 137.5 137.5
[2] Pınar Üçgen Peynir Light 2 12.5 gr 40.6 40.6
[3] Kuru kayısı 7 adet 126 126
[4] Mercimek Çorbası 1 KASE 270 270
[5] Zeytinyağlı Biber Dolma 0.5 PORSİYON 132.5 132.5
[6] Yoğurt (tam yağlı) 150 GRAM 102 102
[7] Pirinç Pilavı 0.5 PORSİYON 163 163
[8] Cacık 1 PORSİYON 131 131
[9] İzmir Köfte 0.5 PORSİYON 174 174

Toplam : 1276.6 kal.

neyneyse canım ben uzun zamandır sporumu aksatmam haftanın 5 günü en az 45 dk yapıyorum.ama bu hafta aksadı kızım 2.yaş sendromlarında çok huysuz elimi kolumu bağlıyor bu ara.ama onun peşinde koşmakta spora bedel.böyle oluyorum gün sonunda:35:
Haftada 5 gün ve 45 dk çok güzel spor yapıyormuşsun canım. Yalnız o küçük yaramazın peşinde de epey kalori harcıyorsundur. Benim de oğlum 3 yaş sendromlarına girmeye başladı. İnatlaşmalar vs.

maşallah sana keşke burda da olsa bende giderdim..yeni başladım haftada 2 gün 1 saat pilates yapıyorum artı kavitasyona gidiyorum ama basen olduğu için pek fark edemedim daha :1:
2 gün 1’er saat pilates de gayet iyi. Pilatesi düzenli yapmaya çalış, o zaman maksimum faydalanırsın. Bu arada basen bölgesi zor gider. Pilatesin basen hareketlerine yoğunlaşabilirsin.

güya akşam hafif yicektim.. palavra.. bizimkiler güzlm sucuğpu almşlar.. kokusu içime işledi sanki.. suck yapmayın diye yalvardım ama nafile...:(
Oyy oyy akşam akşam sucuklar yenmiş.

Menüne bayildim bayildimm:71::71: :nazar::nazar::nazar:

Bugün canim fena halde dondurma istedi..üsenmeden gittim aldim ama yemedim :16: dondurucuya koydum..ne zaman güzel sayilar görürsem tartida kendime kücük bir ödül verecegim o gün :61: ödülüm beni bekliyor yanii :1: yememe engel tek sey bugünkü verecegim hesap menüsüydü.. birde aklima sen geldin canim yaa.. dedim masallah kiza yaa ne güzel 20 kilo vermis ben neden veremeyeyim.. papatya ,ayseceylin ve nuvandanin da hedeflerine yaklastiklarini görünce bir an korktum . Herkes mezun olacak bir ben kalacagim burada diye :53::97:

iyi ki varsiniz kizlar.. sizi böyle azimli kilo verir gördükce kendimi kontrol etme mekanizmam iyi calisiyor :16:
Çok tebrik ediyorum seni canım, aslında bütün mesele kendini böyle kontrol edebilmekte. Şimdi sen midene hükmediyorsun, miden sana değil. Bunda bizim de katkımız olduysa ne mutlu.

Neyneysecigim..

Handerya bu takimda 1 yildan fazla bir zamandir olan bir arkadas.Düzenli paylasim yapamiyor ,onun da cocugu var . Gündüzleri buraya gelmesi mümkün olmuyor. Ama her persembe cuma bildirimi icin gelir kesinlikle... Bugün yarin sana bu konuda kendisi aciklama yapacaktir eminim..

Haticekar 2 ay oldu olmadi takima katilali.. ilk bir kac hafta iyi paylasimda bulunuyordu yalniz is seyahatleri ve is yogunlugu ile buraya paylasim yapamayacagini bildirmisti en son. Simdi bunlari yazarken Haticekarin son yazdigi iki seyi buldum. en son 7 nisanda kilo bildirimi yapmis. Yine ayni gün artik burdayim paylasim yapacagim demis ama hic ugramamis.. Kaptanimiz da kilosunu bir kac hafta sabit gecmis sanirim..

gerbera1987 mutlaka gelir , onun da düzenli paylasim yapma sorunu var.. gecen haftalarda hepimizin böyle bir sorunu vardi. O su an o sendromu hala atlatabilmis degil. Bir kac haftadir onun da motivasyonu düsük galiba.. ve bir de hatirladigim ev ariyorlardi ,tasinma telasi ile ugrasiyor bu hafta :44:

Peki kaptanim benimde bir sorum var. Eski kaptanimiz Uruz artik gelmeyecek mi ne :59: ?? Listeden kendisini cikardi mi ?? Gecen haftaki son listeye kendini eklemedigini farkettim.. Bu hafta boyu da hic gelmedi... :59: Kendisi hakkinda özel mesajlasma seklinde filan konusmaniz oldu mu acaba ?? Forumda göremedim hic birsey cünkü..
Canım, açıklamaların için çok teşekkür ederim. Kesinlikle çok faydalı oldu. Açıkçası ben yeniyim ve takım sizin. Yalnızca ben, prensip olarak sadece bildirime gelen kişiyi listede tutma taraftarı değilim. Listeden çıkarabiliriz ve liste dışı burada yine bildirimini yapabilir. Ama siz bu kişiler eski arkadaşlarımız, gitmelerini istemiyoruz diyorsanız amenna.
Haticekar bu hafta bildirim yapmazsa ya diskalifiye edelim ya da listeden çıkaralım. Duygusal hareket etmek yerine mantığımızı kullanmalıyız. Paylaşım yapamayacaksa listede olmasının bir anlamı yok.
Ayrıca düzenli paylaşım yapılamayacaksa lütfen izinli yazılmaktan çekinmeyelim. Bu takıma duyduğumuz saygının bir göstergesi olur.
Gelelim senin soruna, uruz 203. etapta “geri dönmek üzere ayrıldı” yazmış kendisini. Yalnız o ara yerine kaptanlık yapacak kimse olmadığı için yine buralardaydı. Sonrasında da işleri yoğun olduğu için, kaptanınız azra sılam gelene kadar, vekaleten kaptanlık yapmam için yazıştık. Benim bildiğim sadece bu kadar. Bu aralar pek gelemeyecek zannediyorum.

[1] Izgara Köfte 1 PORSİYON 309
[2] Patates Kızartması, Küçük 1 ADET 206
[3] Ekmek 4 dilim 332
[4] Beyaz Peynir 30 GRAM 75
[5] Salatalık 1 ADET 11
[6] Salam 1 DİLİM 29
[7] Coca Cola 1 ADET 113
[8] Ekmek 2 DİLİM 130
[9] yesil cay 2 adet 0
[10] magnum 1 adet 240

Toplam : 1445 kal.
30 dk yürüyüş

Hımmm magnum derken?

Metabolizma nasıl hızlanabilir?

Üç şekilde hızlanabilir. Birinci yol metabolizmayı hızlandırıcı tiroit hormonlarıdır. İkincisi bitkisel orijinli metabolizma hızlandırıcılardır. Üçüncü yol ise; metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olan birtakım yiyeceklerdir. Mesela; narenciye grubundan limon ve greyfurt metabolizmayı hızlandırır.
Yemek aralarında bir tane greyfurtu herkese tavsiye ediyoruz. Bir de eğer midelerinde problem yoksa taze limon suyunu da öneriyoruz. Limon yemek zor oluyor. Bu yüzden ben limonun soda ile tüketilmesini öneriyorum. Sabahları soğuk duş almak da metabolizmayı hızlandırır.
Herkese sabahları erken kalkmalarını ve sabah sporu tavsiye ediyoruz. Bunların hepsi gün içinde metabolizma hızlandırır. Akşam erken yatılması şart. Uyuyamayan biri zayıflayamaz. Ayrıca aç kalmak metabolizmayı zayıflatır. Az az ve sık sık yemek gerekir.

Diyetle verilen kiloları geri almamak için ne yapılmalıdır?

Eski resimlerini ve kıyafetlerini saklayıp onlara baksınlar. Zayıflamak için ne kadar uğraştıklarını unutmasınlar. Eğer dikkat etmezlerse; çok kolay kilo alacaklarını bilmeleri de şart.
Metabolizma magnumla hızlanır mı?:27:

Cadiiii ne diye dondurma yedin yaa.. okuyunca bak canim cekti yine :91: ama yemiyorum isteee :41: simdi kalkip kendime kahve yapacagim miss gibi icecegim dondurma istegimi bastiracagim :87:
Süper canım, kahve müthiş bir iştah kesici.

sabah

1 tane yumurta
1 kepek ekmegi

ara

3 kuru kayisi
3 tane ceviz

öglen

ispanak 1 tabak
1 kase yogurt
1 dilim kepek ekmegi

ara

yesil elma

aksam

1 izgara balik
bol yesil salata

3 litre su
gayet güzel, maşallah:nazar:

Günaydinnn kizlaaarrrr :66::66::66::66:

Bugün en erkenciniz benim..gece en gec saate kalaninizda bendim malesef :1::1: yine dengem bozuldu yaaa.. 04:30 da uyudum 07:00 de uyandim... :59:

Herkese harika gececek bir gün diliyorum.. Kendinizi burdan eksik etmeyinnn lütfen :87:
Sana da günaydın canım.
Çok az uyumuşsun. Az uyumak da kilo verme üzerinde olumsuz etkiye sahip, biliyor musun?

kızlar günaydın

dünkü menüm

[1] Simit 0.5 ADET 137.5 137.5
[2] Pınar Üçgen Peynir Light 2 12.5 gr 40.6 40.6
[3] Kuru kayısı 7 adet 126 126
[4] Mercimek Çorbası 1 KASE 270 270
[5] Zeytinyağlı Biber Dolma 0.5 PORSİYON 132.5 132.5
[6] Yoğurt (tam yağlı) 150 GRAM 102 102
[7] Pirinç Pilavı 0.5 PORSİYON 163 163
[8] Cacık 1 PORSİYON 131 131
[9] İzmir Köfte 0.5 PORSİYON 174 174

Toplam : 1276.6 kal.
Güzel bir menü ama yine karbonhidratı fazla. Dolma var, pilav var. Protein olarak köfte var. yalnız karbonhidratlar kendisini bastırıyor.

günaydın canlar bugün sabah sporu yapan bir yer var mı diye bakıcam güne daha dinamik başlamak istiyorum :8: 11 de kalkıyorum zaten günün yarısı da bitmiş oluyor maalesef :1:
bu arada dikiş makinası kullanan var mı aranızda? kendimce bişeyler dikmek istiyorum :9:
tünaydın diyim artık:1:
ben dikiş makinesi kullanmıyorum maalesef. kullananlardan yorumlar gelir.

slm kızlar bugün eşim evde pek uğrayamacağım
kahveden kaçının kızlar mümkün olduğunca vucuttaki yağı tutuyormuş drlar kg almak isteyenler için öneriyor aklınıda bulunsun yani göründüğü kadar masum değil malesef
öpüyorum hepinizi by:54:

slm kızlar bugün eşim evde pek uğrayamacağım
kahveden kaçının kızlar mümkün olduğunca vucuttaki yağı tutuyormuş drlar kg almak isteyenler için öneriyor aklınıda bulunsun yani göründüğü kadar masum değil malesef
öpüyorum hepinizi by:54:
selamlar canım.:16:
tüh ya kahve yağ mı tutuyormuş:53:

günaydın canlar bugün sabah sporu yapan bir yer var mı diye bakıcam güne daha dinamik başlamak istiyorum :8: 11 de kalkıyorum zaten günün yarısı da bitmiş oluyor maalesef :1:
bu arada dikiş makinası kullanan var mı aranızda? kendimce bişeyler dikmek istiyorum :9:
benimde dikiş makinam çokta güzel dijital evlenirken annanem almıştı düğün hediye ama bilmiyorum bende ama öğrenmek istiyorum.kullannan varsa bana da anlatsın:1:

selamlar canım.:16:
tüh ya kahve yağ mı tutuyormuş:53:
evet kg almak isteyen bir arkadaşıma önermiş dr vucuttaki yağı depoluyormuş malesef bende nescafeyi severim ama duyduğumdan beri içmiyorum

Slmmm kızlar firari handerya nihayet gelebildi..
Sizlerden çok özür dilerim bu hafta hiç paylaşım yapamadım..Yatılı misafirlerim vardı onları ağırladım ve bir de bende de 3 yaş sendromunda küçük azgın bir erkek var bugünlerde inadım inat beni çok zorluyor..boş bir an bulup pc başına oturduğumu görmesin hemen gelip kaldırıyor caillou,oyun vs.. bir şey açtırtıyor..
Öncelikle yeni kaptanımız gelmiş hoşgeldin canım,umarım hepimiz mezun oluruz bu topikten..bu işler hep beraber motive ile oluyor ama ben bir süredir bunu kaybettim malesef..:17: Bahar yorgunluğu mudur nedir bir isteksizlik,keyifsizlik söz konusu umarım havalardandır ve şu yağmurları atlatalım düzelir diyorum..
bildirim günü sanırım cumaya alındı..
şimdi yine misafirim gelecek ben kaçtım yine uğrayacağım sözzzzz!:)

Back