• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

kaptanlık hakkımı kullanacam dermişim :1:
feci yedim
regl olmadım yedikçe yiyorum nefret ediyorum
bugün arkadaşlarımlaydım allahım hepsi anne ve birrinn 2 çocuğu var ama biri 55 biri 57 kilo
haksızlık değil mi ama bumafoldumben

ahhh ah güldenim o haksızlık bi sana değil banada :sinifsinif:
çevremde 2-3 çocuk annesi olup fen laboratuvarındaki iskelotor gibi gezen karıları gördükçe cinnet geçiresim geliyyy kaydirigubbakcemile

ahhh ah güldenim o haksızlık bi sana değil banada :sinifsinif:
çevremde 2-3 çocuk annesi olup fen laboratuvarındaki iskelotor gibi gezen karıları gördükçe cinnet geçiresim geliyyy kaydirigubbakcemile

:çok üzgünüm: keşke yesem yesem kilo almasam ne güzel olur:delphin::a015:

he valla pek güzel olurdu ama mübarek biz 1 bardak su içsek yapışıyo üstümüze
noldu güldenim neye dertlendin olumunekankayizsmile

mutsuzum
aslında etrafımda mutlu olabileceğin bir çok neden varken bn mutsuzum
allahıma bin şükür kızızm sağlıklı ii ailem sağsalim yanımda bnm kilodan başka birde diş :)) başka bir derdim yok
ama mutsuzum asuş hmde çok
bir gün diğer günümn aynısı
peygamber efendimizin çok güzel bir sözü var ya,
2 günü aynı olan ziyandadır diye
işte bnmkisi o hesap ziyan hep

mutsuzum
aslında etrafımda mutlu olabileceğin bir çok neden varken bn mutsuzum
allahıma bin şükür kızızm sağlıklı ii ailem sağsalim yanımda bnm kilodan başka birde diş :)) başka bir derdim yok
ama mutsuzum asuş hmde çok
bir gün diğer günümn aynısı
peygamber efendimizin çok güzel bir sözü var ya,
2 günü aynı olan ziyandadır diye
işte bnmkisi o hesap ziyan hep

ah güldenim inan herkesin derdi aynı yazdıklarının beni tanımlamış havalardanmı yoksa maneviyat eksikliğindenmi bilmiorum ama inan aynı şeyleri hissediyoruz allaha isyan etmek gibi olmasın ama boşuna yaşıyomuşum gibi geliyo bi çok kez sonra şöööle bi kuzuma sonrada kocişime bakıyorum şükrediyorum ....
şükretmek ve dine daha çok bağlanmak gerek yoksa insan daha çok isyankar oluyo olumunekankayizsmile

Slm kızlarrr..

okanda obezite konusu işleniyordu ona takıldım ve çok pis gaza geldim (umarım sabaha geçmez :))
geçen seneki hırs ,istek yok içimde yaaa.. ne diller döktüm eşime koşu bandı istiyorum diye geçen sene iyiydi ama şimdi hiç yürüyesim bile gelmiyor sanki bir başlasam yine vücut spora ve tabi sonrasında sağlıklı beslenmeye alışacak..

kızlar sporu asla ihmal etmeyin ben çok boğazımı tutamıyorum malesef kaçamaklarım oluyor ama inanın ne zaman düzenli spor yapsam(yani benim sporum 1 saat tempolu yürüyüş) o zaman kilo veriyorum ve küçük bir not yürürken ilk yarım saat o gün yediklerimizi yakıyormuşuz bi yarım saat daha yürürseniz de yağlar yanıyormuş yani mutlaka en az 1 saat yürüyün diyorlar yağlar ancak ısınıp hareket ediyormuş sizde oluyormu bilmem ama benim yağlar resmen hareket ediyor yürüdükten sonra pıtır pıtır atıyorlar oturunca falan acayip hissediliyor

Monotonluktan bahsetmişsiniz ..hepimizde aynı dertler sanırım ben de çoğu zaman kendimi hiç bir işe yaramıyor gibi hissediyorum halbuki ben olmasam ev ahalisinin hali harap :)) ama eminim ki çalışıyor olsam işler değişirdi gerek kilo durumu,gerekse psikolojik durum sanki herşey daha iyi olurdu gibime geliyor ama anne olunca insan ikilemde kalıyor kıyamıyor vs.. nihalcim ne güzel geziyorsun maşallah çoluk çocuğa karışmadan gez toz canım sonra hayat fedakarlıklardan dolayı insana kendini ayıracak çok zaman bırakmıyor..
zaten bu depresif haller bizi bu kilolardan aşağı çekmiyor sürekli kafamızda kilo vermeliyim mantığıyla geziyoruz ,çekim yasası mantığıyla bakarsak hiç düşünmemek lazım kiloyu acaba konuştukça gerçekten kendimize mi çekiyoruz yaaa..
geçen yaz bi kitap okumuştum asıl şişman beyniniz diye 80-89 topiğindeki arkadaşlar hatırlar kitaptan notlar alıp paylaşmıştım..
hatta üşenmeyip bulayım da sizinle de paylaşıyım o zaman çok mantıklı gelmişti ama bi süreliğine uygulayabildim malesef :(

Son düzenleme:
]Kızlar okuduğum kitaptan bahsetmiştim sizle de paylaşıyım okudukça..
"Asıl Şişman Beyniniz" kitabın adı düşünce gücünün ne kadar önemli olduğunu anlatıyor genel olarak ben aldığım notlardan size de yazıyım..

1-- Kasaplık yapan bir işçi buzhanede son et grubunu getirmek için fabrikaya gelir içeri girer ve en arka rafa doğru ilerler arkasını döndüğünde kapıların kapandığını farkeder ve yumruklamaya başlar çünkü biliyordur ki orada kalırsa donarak ölecektir.Saatler geçer umudunu yitiren işçi karısına son saatlerini yazarak veda eder. "sizleri çok seviyorum,oğlum sana emanet vs.. şu an parmaklarım titriyor,çok üşüyorum...
Sabah kapılar açılır ve içeride yatan birini görürler,ölmüştür. Fakat anlamadıkları bir durum vardır soğutucu çalışmıyordur,o akşam soğutucu bozuk olduğu için sadece havalandırma açıktır ve gürültülü bir şekilde çalışmaktadır.Fakat işçinin zihni gerçeği farkedip içerisinin soğuk olmadığını bir türlü kabul etmemiştir.Sabah donmuş bir adam değil kendi kendini zihniyle öldüren bir adam bulmuşlardır.
Yani insan zihniyle kendini öldürebiliyorsa aynı şekilde neden zayıflayamasın ki?

2 -- Bilinçaltımız cahil bir çocuk gibidir neyin iyi veya kötü olduğuyla değil sonuçla ilgilenir. Örneğin bir kadın yıllarca hergün Allaha dua etmiş ne olursa olsun bedenimden şu kilolar yok olup gitsin bir sabah uyanayım ve balon gibi sönmüş olayım diye hergün tekrarlamış vebir gün kadın kanser olduğunu öğrenmiş bir sabah uyandığında bedeninden 15 lt su çekmişler,balon gibi sönmüş..yani zihnimiz biz ne istiyorsak onu gerçekleştirmek için çalışır sonuçla ilgilenmez..bir şeyi isterken sonucuyla düşünün kendinizi mutlu,istediği fizikte,havuz başında kahkaha atıp salınırken hayal edin mesela..
Zihninizi doğru yönlendirin o bunu yapabilmek için çalışacaktır!

3-- Zihin beden ve ruh bir bütündür,ayrılamaz. Zevk aldığınız bir şeyi yapıyorsanız üçünü de yoğun olarak kullanıyorsunuz demektir ama nefret ettiğiniz bir şeyle ilgileniyorsanız bunlar birbirinden kopuktur. örn. zorla koşuyorsanız ruhunuz yoktur bunun içinde..her gün ağlayarak oflayarak yaptığınız diyetler,spor etkinlikleri sonuçsuz kalır ancak üçü de olursa sonuç kalıcı olur,yaşamınızı köklü bir şekilde etkiler..

Bilinç ve Bilinçaltı

4 --
Bir tarafta yıllardır kararlarımızı ve mantığımızı etkileyen bilincimiz diğer tarafta hayatımızın arşivi genel merkez bilinçaltımız..Kimse geçmişinden ona çocukken öğretilenlerden sıyrılamaz..karar baştan bellidir kararı bilinçaltınız verir ve ince ayarlar için bilincinize gereksinim duyar,böylece siz de tüm kontrol bende hissi uyanır.
Kilo vermeniz gerektiğini bilinciniz biliyor ama bilinçaltı inanmıyorsa kimin kazanacağı bellidir,mantığınızı değil bilinçaltınızı inandırmanız gerekir.
Diyet sırasında çikolata yemememiz gerektiğini biliriz yemek istiyorsak şiddetli bir arzuyla zihniniz size en güzel bahaneyi yaratır ve yersiniz.Spora gitmek istemiyorsanız kendinizi kandıracak ve gitmeyecek yüzlerce sebep bulabiliriz,bilincimize uygun bir kılıf yaratırız..

Bildikleriniz değil,inandıklarınız gerçekleşir..Kararlarınızı bilinçaltınız kontrol eder ve onaylar.bir taraftan kilo vermeye çalışırken,bir taraftan kilo almanız gerektiğine dair msjlar varsa bu durum vücutta direnç oluşturmaktadır

5-- TARTILMAYIN!
Kaç kilo vereceğinizi çok iyi bilirsiniz ama kaç kilo veremeyeceğinizi de .. hangi kiloda kilo vermenin duracağı ve kilo vermenin zorlaşacağı baştan bellidir. Tam kilo verme aşamasında tartıya çıkarsanız sizin bedeninize olan inancınız hakkında beyninize gerekli sinyaller gönderilir. herkes kendine göre vereceği yada takılacağı kiloyu bilir.

mesela " 10 kilo verrrim sonra kilo vermem durur" yada " 80 kg nun altına hiç inmedim,ne yapsam inemiyorum " " bir hafta kilo verirsem diğer hafta veremiyorum" vs..

Bilinçaltınız inançlarınız doğrultusunda hareket eder eğer 80 kilonun altına inemiyeceğinize inanıyorsanız,zihniniz bunun için elinden geleni yapar.Kiloları verirsiniz 84-83-82-81 ve 80! 80 olnca kilo vermeyi durdur der bilinçaltınız ve bu zihin için hiç de zor değildir. Kilo verimi durur hatta sizin iştahınızı bile kontrol eder ve kilo alımına sebep olur.
Zayıflama sürecinde aşağı yukarı kaç kilo vereceğimizi kestiririz ama tartıya çıkmayarak bilinçaltınızı kandırın,kilonuzu bilmeyin 2 ay yada 45 gün tartılmayın diyor kitapta ama biz her hafta cumaları tartılıyoruz yanlış mı acep?

6 -- Eski kıyafetler nasıl kilo aldırır ?
Tam kilo verirken niçin hala dolabımızda eski kıyafetlerimiz durur? kendinize bunu sorun,cevabı açıktır..daha sonra giyebilmek için ! Tekrar kilo alacağınızı düşündüğünüz için atmazsınız ve saklarsınız ya kilo alırsam diye ve tekrar kilo alırsınız! komut ne olursa olsun kilo alacağım ve bu kıyafetleri giyeceğimdir. eğer gerçekten eski halinize dönmeyeceğinize emin olsaydınız saklarmıydınız bunları? verdiğiniz komut en kısa zamanda kilo al!

Kilo alacağınızı bilirken zorla kilo vermeye çalışarak içinde yaşadığınız doğaya karşı geliyorsunuz. ya düşüncenizi değiştirin kilo almayacak gibi hareket edin yada kendinizi bu kadar zorlamayın.

küçük beden giymeyi hayal ettiğiniz bir elbiseyi alın ve gözünüzün önünde bulundurun,bilinçaltına msj gönderin % 100 bu kiloları verip en kısa zamanda zayıfla!

7 -- Ve Tabaklar..

Algılama farklılıkları olaylar karşısındaki tepkilerimizi belirler. Yükseklik korkusu olan biri 3 mt lik bir mesafeyi zihninde 7 mt gibi algılayabilir.Karnınız açsa önünüzdekiler size yetmiyecekmiş gibi gelir ,toksanız lokmalar ağzınızda büyür..Bazen tok olduğumuz halde sırf zihnimizi doyurmak için yemek yeriz önce gözümüzün doymasını isteriz. Düz ve küçük tabaklar çok daha çabuk doymamızı sağlar ,büyük tabaklardan kaçının..Doyumu önce beyninizde gerçekleştirin.

Son düzenleme:
Slm kızlarrr..

okanda obezite konusu işleniyordu ona takıldım ve çok pis gaza geldim (umarım sabaha geçmez :))
geçen seneki hırs ,istek yok içimde yaaa.. ne diller döktüm eşime koşu bandı istiyorum diye geçen sene iyiydi ama şimdi hiç yürüyesim bile gelmiyor sanki bir başlasam yine vücut spora ve tabi sonrasında sağlıklı beslenmeye alışacak..

kızlar sporu asla ihmal etmeyin ben çok boğazımı tutamıyorum malesef kaçamaklarım oluyor ama inanın ne zaman düzenli spor yapsam(yani benim sporum 1 saat tempolu yürüyüş) o zaman kilo veriyorum ve küçük bir not yürürken ilk yarım saat o gün yediklerimizi yakıyormuşuz bi yarım saat daha yürürseniz de yağlar yanıyormuş yani mutlaka en az 1 saat yürüyün diyorlar yağlar ancak ısınıp hareket ediyormuş sizde oluyormu bilmem ama benim yağlar resmen hareket ediyor yürüdükten sonra pıtır pıtır atıyorlar oturunca falan acayip hissediliyor

Monotonluktan bahsetmişsiniz ..hepimizde aynı dertler sanırım ben de çoğu zaman kendimi hiç bir işe yaramıyor gibi hissediyorum halbuki ben olmasam ev ahalisinin hali harap :)) ama eminim ki çalışıyor olsam işler değişirdi gerek kilo durumu,gerekse psikolojik durum sanki herşey daha iyi olurdu gibime geliyor ama anne olunca insan ikilemde kalıyor kıyamıyor vs.. nihalcim ne güzel geziyorsun maşallah çoluk çocuğa karışmadan gez toz canım sonra hayat fedakarlıklardan dolayı insana kendini ayıracak çok zaman bırakmıyor..
zaten bu depresif haller bizi bu kilolardan aşağı çekmiyor sürekli kafamızda kilo vermeliyim mantığıyla geziyoruz ,çekim yasası mantığıyla bakarsak hiç düşünmemek lazım kiloyu acaba konuştukça gerçekten kendimize mi çekiyoruz yaaa..
geçen yaz bi kitap okumuştum asıl şişman beyniniz diye 80-89 topiğindeki arkadaşlar hatırlar kitaptan notlar alıp paylaşmıştım..
hatta üşenmeyip bulayım da sizinle de paylaşıyım o zaman çok mantıklı gelmişti ama bi süreliğine uygulayabildim malesef :(

yazdılarına baştan sona katılmakla beraber
dilerim hep birlikte uygulayabiliriz
şuan vaktim yok ama muhakkak yazıyı okuyacağım

Back