- 13 Ağustos 2008
- 541
- 4
- 36
-
- Konu Sahibi kelebek088
evet bende üzüldüm.. o okuldan kaydını aldırsalar ne iyi olur ayh bılemıyorum ki
canım öncelikle bu kadar duyarlı olduğun için seni tebrik etmek isterim..
yapılacak şeye gelince, çeşitli dernekler var biliyorsun..
maddi-manevi öğrencilere yardımcı oluyor..
bunları araştırıp, biri ile irtibata geçersen onlar seni yönlendirecektir..
yayın olarak da Anafen, Zambak en iyileri sanırım. Güvender de iyidir..
Helal olsun sana senin gibi insanlar kaldımı
Zambak yayınlarını bilmiyordum iyi oldu. Çok teşekkür ederim. Bir de zeka küpü varmış onun nasıl bir yayın olduğunu araştırıyorum şimdi. umarım burada da öyle dernekler bulabilirim. Ama milli eğitim de yardımcı olabilmeli diye düşündüm...
Zeka küpünü de duydum canım,belli başlı yayınlar bunlar..
Eminim çok faydası olacaktır, belki hiç kitabı yoktur, sen ne alsan kâr..
Derneklerin ya da vakıfların illerde şubeleri oluyor.
İnşallah senin bulunduğun yerde de vardır..
Keşke atanmış olabilseydim, inan ben de bir şeyler yapmak isterdim..
Maddi açıdan hiç uygun değilim şu an. maalesef..
Benim de iki kardeşim okuyor. Bu durum olmasa babam annem o çocuğu da okutur ama olmuyor maalesef. Bu arada bir çözüm de senin dediğin gibi atanmış olmam. Şimdi 5.sınıfı bitirsin. 6ya geldiğinde ben atanmış olursam (Ağustosta atanacağım iyi puan alırsam) masraflarını karşılayacağım. Bu çocuğu kaybetmek istemiyorum. Ama en çok da şuna üzüldüm. Çocuğun yol parası ayda 30 lira tutuyormuş. Hadi diyelim ki günde iki lira harcasın 50-60 lira da harçlığı tutsun. Zaten kitabı formayı karşılamayı devlet de yapıyor. O Köy okulunda 7-8 öğretmen var. Biri de ya hepimiz ayda 10-20 lira versek bu çocuk daha iyi şartlarda okur diyememiş yazık.:1no2:
Öncelikle duyarlılığınız için sizi tebrik ediyorum nasıl bir öğrenci olduğunu ve ona bakınca içinin nasıl sızladığını tahmin edebiliyorum köy okulu demişsiniz merkeze çok uzak değil sanırım eğer tanıklarınız varsa dersanelerle görüşüp 6. sınıftan itibaren ücretsiz olarak kaydolmasını sağlayabilirsiniz hatta merkezde bir koleje bile girebilir çünkü kolejler üstün başarılı öğrencileri almak için can atıyorlar geçen sene bir 6. sınıf öğrencim vardı 490 puan almıştı sbs den çınar koleji hemen aldı öğrenciyi onun da maddi durumu iyi değildi sevgiler.
inşallah atanırsın(atanırız) da canım, bu çocuğun elinden tutarsın:Saruboceq:
sen böyle iyi niyetli ve duyarlı olduktan sonra elinden geleni yapacağından eminim..:1hug:
her yıl ilköğretim okuluna %7 üsütn zekalı öğrenciler başlar güzel ülkemde ancak bunların %2 civarı ailelerinin destekleriyle zekalarını kullanılabilir duruma getirir. zannederim elinizdeki öğrenci böyle..
test çözerek yarış atı yetiştirmek kanaatimce bu tür çocukları sisteme harcatmak olur o çocuk zaten dersini tek dinlemede anlıyordur şansına idealist öğretmenler çıkarsa karşısına ders problemi kalmaz sizin yapacağınız bolca kitap okumasını sağlamaktır.eğer üstün zekalıysa netten araştırıp özellikleri uygunsa genelde bilimsel alanda yatkınlıkları vardır. tübitaktan yardım isteyebilirsin yayın konusunda yardımda bulunacaklardır.lise de yatılı olan liseleri (üstün zekalı öğrencilerin eğitim gördüğü Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi) yada bu liseyi ki bunun sınavları IQ testiyle alınır yatılıdır üstün zekalılar için türkiyede tek lisedir yönlendirebilirsin ...
malesef fazla yapabileceğin bir şey yok...