- 25 Temmuz 2013
- 3.822
- 12.044
- Konu Sahibi kelebek088
Biliyorum uzun oldu ama lütfen bir fikir verin veya bir yasa, prosedür varsa anlatın...
Ben ünivesite son sınıftayım. Staja okullara gidiyoruz. Şuan il merkezinden köy okuluna gidip staj yapıyoruz. 5. sınıfların dersine giriyorum.
Ve sınıfta çok ama çok meraklı, araştıran, soran, sorgulayan ve hemen hemen ne verilse daha ilk anlatmada alan bir öğrenci var. Ama malum köy okulu... Sınıfın seviyesi çok çok düşük hatta okuma yazmayı doğru dürüst bilmeyenler var. Sınıfta disiplin problemleri var. Tabi bu beni ilgilendirmez öğretmenlerinin sorunu. Ama 19 öğrenciyi ayrı ayrı kontrol altına almaya çalışırken, okuma yazmalarıyla ilgilenirken o öğrenci orada harcanıyor.
Köy il merkezine çok yakın dolmuşla 20 dk sürüyor. Ve bu öğrenci tüm stajyer arkadaşların dikkatini çekti. Ailesinin durumu çok kötüymüş. Çocuğa soru soruyorum bana bilimsel açıklamalarla cevap veriyor. 8.sınıfların çözemediği soruları çözüyor. Evde ansiklopedileri açıp okuyormuş, Liseye giden ablasının kitaplarını inceliyormuş. Ve öğretmenler de duruma karşı çok duyarsız. Sene sonunda bursluluk sınavına girecek.
Bu öğrenci için sizce ne yapılabilir. Kıdemli öğretmenler ve idareciler daha iyi bilir. Burs, yardım, bir şekilde milli eğitimden yardım isteme gibi... Bu çocuğun burada yok olup gitmesini istemiyorum. İnanın her soru sorduğumda vicdanım sızlıyor. Bu çocuk burada olmamalı diye.:1no2: Nasıl yardım edebilirim bilmiyorum. Okulun öğretmen ve idarecileri de ilgilenmiyor. Sınav için test kitapları alması lazımmış. Anneme babama anlattım kitaplar alacağız haftasonu hangi yayınları önerirsiniz.? Biliyorum çok uzun oldu ama lütfen... Fikirlerinize ihtiyacım var.senağlama
siz bu konuyu açalı 5 yıl olmuş ama çoook merak ediyorum öğrencinizin hali ne oldu inssah iyi olmuştur