8 haftalik yarisa var misiniz ?

evet canım ya sıfırı 950 tl imiş :KK43: eşim de bana şimdilik dursun sonra yenisini alırız belki diyor zaten şuan kullandığım bi s3 var :KK43: napalıö sağlık olsun

Kızlar günaydınnnnn :) dün kilo bildirimi yapamamıştım bu sabah 59,6 ( dün akşam yediğim gözleme ve 3 tane eklerpasta olmasa daha iyi sonuç alabilrdim ama ) ve hala her yerim şiş hastalanamadım dahaaa :mad::mad::mad:

22/12/2014
sabah:
1 yumurtadan omlet 161
öğle: 2 dilim kepek ekmeği 119
1 kaşık krem peynir 76
3 kaşık acılı ezme 1785
1 bardak ayran 74
akşam: tonbalıklı salata 130
tahinli kurabiye 180
TOPLAM: 1048

spor: bisiklet 110
kardiyo 15 dk

Diyete başlıyorsunuz, pazartesi, salı süper gidiyor, hiçbir problem yok… daha sonra çarşamba günü iş arkadaşınızla ufak bir tartışma yaşıyorsunuz ve odanıza geldiğinizde çekmecenizde olan bir paket çikolatayı çıkarıp, nasıl yediğinizi anlamadan 5 dk içerisinde bitiriyorsunuz veya gün içinde çok düzenli bir diyet yapmışken akşam yemekten sonra televizyon izlerken kahvenin yanına aldığınız 1 kurabiye yeme kararı sonunda baktığınızda 5-6 tane kurabiye olmuş, bu tarz durumlar da kontrol kaybı hissi yaşadınız ve yemek miktarı olarak yemeyi düşündüğünüz veya planladığınız miktarın çok üstüne çıktınız. Bu tür durumlara sık rastlarız ve böyle krizleri aşmak için 8 adımı beraber atalım;
Davranışsal Öncüler
Şimdi şöyle düşünün o çikolatayı yemeden az önce ne oldu, o an çikolatayı yerken ne hissediyordunuz; iş arkadaşınızın yapması gereken işi size verdiği için ÖFKE, KIZGINLIK… hangi duygu sizi yemeye itti, kendinizi durdurmanızı engelleyen öncü düşünceler ve olaylar neler? Pazartesi hiç diyeti bozmazken neden o an da bozdunuz; öncelikle kendinizi gözlem formu hazırlayınız;

Örneklerde görüldüğü gibi kişi iş yerinde sorun olduğunda yemeye yöneliyor, bunun tespiti önemlidir. Peki bu durumu tespit ettikten sonra;
*Uyaranlardan kaçınma; sizin yemek yemenizi arttıran uyarıları tespit ettikten sonra bundan kaçınma yollarını arayınız; örneğin arkadaşlarınızla dışarıda yemek yediğinizde artıyorsa besin alışları, arkadaşlarla değil, yalnız başınıza ofiste yemek tüketiniz, mesela her gün yolda gördüğünüz pastanenin önünden geçerken dayanamayıp tatlı yiyorsanız geliş yönünüzü değiştirip, alternatif yollar bulun.
* Uyaran alanını kısıtlamak; koltukta oturarak yemek yediğinizde yemek miktarlarını arttırdığınızı gözlerseniz, bu davranıştan kaçının ve masada mutfakta yemek yemeye başlayın.
* Arzu edilen davranış için öncülleri kuvvetlendirmek; değerlendirme listenizde arkadaşlarınızla keyifli yemek yediğinizde hiç diyetinizi bozmadığınızı fark ederseniz bu davranışı kuvvetlendirin yani hep arkadaşlarınızla yemek yemek için programlar yapın veya eve geldiğinizde kahve içip yemek yediğinizde diyeti bozmadığınızı keşfederseniz hep eve Egelince 1 fincan kahve alın.
Öncül- Fazla Yeme davranışları arasında ki ilişkiyi kırma
O an öfkelisiniz, çekmeceyi açtınız, çikolatayı yiyeceksiniz, çekmeceyi kapatıp 5 dk bekleyiniz. Daha sonra böyle bir davranışta 10 dk, daha sonrasında 15 dk tarzında zaman aralıkları bırakınız ve bir süre sonra artık oto kontrolünüzün daha da kuvvetlendiğini göreceksiniz.
Davranış Değişikliği için alternatif listeler oluşturun
O an yemeye yönlendiğinizi ve kontrolü kaybetmeye başladığınızı anladığınızda sizi sakinleştirecek, mutlu edecek yapabileceklerinizin listesini arayın. Bunu kriz değerlendirmesi gibi düşünün; aşağıda ki gibi bir listeniz olsun:
En yakın arkadaşımı tel etmek
Yürüyüşe çıkmak
Köpeğimle oynamak
Film seyretmek
Örgü örmek
Resim yapmak
Maddi / Zihinsel ödüller koymak
Ödül dediğimizde genelde kişiler diyeti hiç bozmadıkları bir hafta sonrasında kendilerine yemek ödülü koyarlar, bu çok yanlıştır. Evet ödül kişinin motivasyonu arttırır fakat bu ödüller yemek haricinde olmalıdır.
Örneğin; 1 hafta diyetimi hiç bozmadım, geçen gün beğendiğim kolyeyi satın alabilirim.
‘ çok güzel gidiyorum, diyetimi bozmadım, ben harikayım, çok başarılıyım’
tarzında maddi ve zihinsel ödüller kendinize verin.
Hedef Koyma
Kısa ve uzun süreli hedefler koyun kendinize. Fakat unutmayın ki hedeflerinizi çok yüksek tutar ve ulaşamazsanız motivasyonunuz azalır bu yüzden akılcı hedefler koyun;
‘bu ay 3 kg vereceğim’
‘bu hafta diyetimi hiç bozmayacağım’
‘bu hafta hiç tatlı tüketmeyeceğim’
Yeme kalıplarının normalleşmesi
Kesinlikle kendinizi aç bırakmayın, açlık çok yemeyi tetikler, günlük 3 ana ve 3 ara öğün tüketiniz.
Beden İmajı
Unutmayın ki herkesin bir vücut yapısı vardır. Ne kadar diyet ve egzersiz yaparsanız yapın istediğiniz kilo ve vücut ölçülerine düşemeyebilirsiniz. Bu yüzden olmanız gereken kilo hedeflerini koyarken diyetisyeninize danışarak bilgi almanız gerekir. Burada kilit nokta kendini kabul edebilmektir.
Yapılan araştırmalarda kişilere neden kilo vermek istedikleri sorulmuş. Cevaplara bakıldığında ‘ kilo verirsem evliliğim daha iyi olur’ kilo verirsem eşim beni çok daha fazla beğenir’ ‘ kilo verirsem işimde yükselirim’ tarzı cevaplar alınmış fakat bu kişiler kilo verdiğinde evliliklerinde olumlu bir değişim, iş yerinde terfi görülmemiş. Unutmayın ki karşınızda ki insanlar sizi zayıf olduğunuz için çok sevmez, bu yönden olumlu düşünüp kendinizi kabul edin.
Kilo verdikten sonra yapmak istediklerinizin listesini yapın
Kilo verdikten sonraya erteledikleriniz etkinlikleri listeleyin ve onları hayata geçirmek için hemen planlar yapın. Örneğin;
‘ kilo verdikten sonra tatile gideceğim’ hemen hafta sonu için ufak bir tatil planı yapın.
‘ kilo verdikten sonra artık siyah kıyafet almayacağım’ alışverişe çıkın ve mavi, yeşil, hangi rengi seviyorsanız siyah haricinde kazaklar alın. Kendinize güvenin çok yakışacak.
Bu 8 adımın dışında diyeti mutlaka yaşam tarzınız haline getirin. Sıralı hedefler, sistematik ödüller koyun, eğlenceli etkinlikler düzenleyin.

dün sabah tam buğday ekmeği ile 2 dilim kaşarla tost yedim
spor salonunda 1 saat spor koşu bandında 20 dakika yürüdüm 300 kalori yaktm 2 km yürüdüm

öğlen arkadaştaydım

yarm açma yarm peynirli pide patates salatası bi dilim bisküvili pasta 1 elmalı kurabiye yaprak sarması yedim ..:oops: yalan yok hepsi doğru:mad:

akşam 1 bardak süt içtim ama bu hafta telafi etcem inş.

bu sabah 2 haşlama yumurta

saat 10 da spora gittim koşu bandında 15 dakika yürüyüş 100 kalori yaktım 1 buçuk km yürümüşüm galiba

öğlen 1 bardak süt

ablama gidip gedim yarm saat de ole yürüdüm

akşam yarm tabak lahana dolması 2 kaşık yoğurt yicem bugünkü menüm böle.

kilo çizelgesine baktım da yanlış bakmadıysam bu haftanın birincisi ben mi olmuşum al izvel arkadaşım. merak ettim birazcık heycanlandım da:KK17:

Bugünkü menüm
sabah haşlama yumurta ve peynir (light) 3 zeytin
öğlen fırında tavuk yağsız
light kola ve şekersiz kahve
akşam annemdeyim inşallah bişey yemem :)

ve kızlar göbeğimde değişiklikler olmaya başladı şu salatalık çayı işe yarıyor olabilir yani ben spor yapamıyorum vaktim olmuyor (yoksa eskiden yarım saat plates yapıyordum ) göbek bölgesinde bir incelme mevcut ve hastalanamadığım için aslında daha fazla kilo vermiş olabilirim tartıya yansımadı bu hafta fazla bugün yarın içemeyeceğim salatalık çayını ama yarım akşam evime döndüğümde yeniden yapmaya başlayacağım bakalım inşallah yarıyordur :KK70:

image.jpg Büğünlük menüm bu kadar Öğlen ise 4 kasık bulgur pilavı 4 kasık yogurt 4 kasık sebzeli tavuk 2 litre su 4 fincan yeşil çay Nühünlük bu kadar arkadaşlar ama aksam makarnayı biraz fazla yedim salçalı ve Yağlı oda saat 5 de yedim ondan sonra ağzıma birşey koymuyorum zatem

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    110,5 KB · Görüntüleme: 85
Sabah
mantarlı yumurta 1 dilim çavdar ekmeği 3 zeytin
Öğle
sebze suyu(lahana ,ıspanak, havuç, elma, turp, limon, zencefil )
1 avuç beyaz nohut
Akşam
1 tavuk budu, 2 kanat, azıcık patates , booool salata
Akşam ipin ucunu kaçırdım azıcık :KK11:
Üşenmezsem az sonra 1 saat spor yapacağım

Menüm:
09:30 1 sekerli kahve

13:00 menemen 1 kepekli ekmek

15:00 sutlu misir gevregi

17:30 alabalik yaninda patates

3 form cayi ve squat takvimini uygulamaya basladim

Selam kizlar, bugunku menum;

09:00 - karbonatli su
09:30 - 2 dilim cavdar ekmekle peynirli tost
12:00 - 2 kuru kayisi
13:30 - nohut yemegi
16:30 - 3 adet form biskuvi
19:00 - 3 adet tam bugday unlu kiymali lavas, yogurt

kızlar üçüncü haftaya girdik artık daha dikkatli olmamız gerek yerimizde sayıyorsak ya da kilo alıyorsak yaptığımız diyette bir yanıslık vardır ya da bize uygun değildir ufak değişiklikler yapalım ve DÜZENLİ sekilde devam edelim bu hafta daha cekismeli olsun :KK54::KK54::KK54:

İkinci haftamızın birincisii de I istanbullu34 :cool::nazar::nazar:

TEBRİK EDİYORUZZZZ VE DAHA NICE KILOLARA DIYORUZ:KK70::KK70:

23/12/2014
sabah-brunch
1 simit 275
üçgen peynir 68
1 kaşık çemen 42

öğle: türk kahvesi
ara:
2 etimek 70
1 mandalina 50

akşam:
2 patates 200
1 dilim peynir 94
1 tatlı kaşığı tahin 60
yarım dilim ekmek 35

çikolota 2 kare: 30

TOPLAM:940

7000 ADIM ATILDI.

slm kızlar
sabah
50 gr ekmek tost beyaz peynırlı yağsız
3 zeytın
çay

ara
ayran 1 bardak
1 elma

öğle
yarım kase corba
yarım kuru fasulye
salata
cacık
ekmek yokkk :)

ara
meyve
ayran
3 kestane

akşam
kayınvalıdedeyım yıne
et varmış ızgara yaparım
artık yanında salata tarzı bırsey yerım

kızlar üçüncü haftaya girdik artık daha dikkatli olmamız gerek yerimizde sayıyorsak ya da kilo alıyorsak yaptığımız diyette bir yanıslık vardır ya da bize uygun değildir ufak değişiklikler yapalım ve DÜZENLİ sekilde devam edelim bu hafta daha cekismeli olsun :KK54::KK54::KK54:

İkinci haftamızın birincisii de I istanbullu34 :cool::nazar::nazar:

TEBRİK EDİYORUZZZZ VE DAHA NICE KILOLARA DIYORUZ:KK70::KK70:

çok teşekkür ediyorum canım :-*
umarım hepimiz mutlu bi şekilde atlatiriz bu 8 haftayi :KK70:

image.jpg
Öğlen yarım ekmek tost ıspanaklı Börek (ah ah ) aksam 7 kasık pırasa 4 kasık yoğurt 3 kupa yeşil Çay 2 litre su büğünlük bu kadar arkadaşlar

Sabah 1 bardak salatalıklı kefir
Saat 10:30 gibi simit, zeytin, labne
Arada 1 avuç nohut, 2 fincan yeşil çay
Akşam nohutlu bulgur pilavı
Şimdilik şeyda coşkun listelerine ara verdim kalori sayımına göre diyet yapıcam bu hafta birde böyle deneyim :KK66:
Bugün 884 kalori almışım
1 saat 20 dakika leslie ile 5 miles, 15 dakika pilates yaptım.
Bugün sporda kendi rekorumu kırdım :KK73:

X