8 aylık hamileyim doktor oruç tutma dedi ama ben tutuyorum yanlış mı yapıyorum bilmiyorum

onceki cocuklarda gebelikten hemen oncesi ramazandi tutmustim ama lohusaligim denk gekmisti sonrasinds

son gebelikte bastan tuttum 10 gun sonra tansiyonum dusmeye basladi ben doktoruma da danisarak biraktim ..

Bu şekilde çok sürmez bu rahatınız devam edin.
Doktorları dinlemiyorsunuz bari açın bocalari dinleyin.
Bu vücut bize emanet bu can bize emanet ve o çocuk da emanet.
Bile bile emanete eziyet çektirmek neden.
Oruç tutmak size farz değil ya kaza eder ya oruç borcunuzu ödersiniz.
Onlarca sayfada yazılmış hâlâ anlamamissiniz.
Son ayınız ya sabredin doğurdun sütün kesilmesi ihtimalini göze alıp o zaman tutun.
Bebek içindeyken neden ona bunu yapıyorsun.
En küçük tereddüt eden tutmalı yazıyor heryerde herkes bunu diyor hâlâ anlamiyorsunuz ya.

Ani kan sekeriniz dusup yukselecek. Ustelik su icmemek idrar yollarinda enfeksiyon riskini cok artiriyor. Lutfen bunlari dusunerek hareket edin.
Sadece yemek,uyumak ve su içmek zannediyor hamileliği.
Tuvalete gitmek bile çok önemli hamilelikte ama farkında değil ya.

Benim gebeligim her anda risksizdi hatta 9. Ayda doktor sen 2 haftada 1 gel her hafta gelme dedi ( 40.yillik başhekim ve akrabmz, özel hastanenin sahibi kendisi) ve ne oldu dersiniz 37+5de gittiğimde su tamamen bitip zar üzerine yapışmıştı bebeğimin.
Ve nasıl korku ile amelyta aldı beni görseniz yani son aylar 1 günde bile gelişir her şey Allah korusun.

İnatla tutucam mi dedim ya ben bu kadar herkesin sert üslupla yazmasına kızıyorum

İnatla tutucam mi dedim ya ben bu kadar herkesin sert üslupla yazmasına kızıyorum
4 gün oldu ramazan başlayalı hep tuttunuz değil mi?
Demekki inatla tutacağım diyorsunuz.
Bu konuyu açarken bu üslupları bilerek açtınız

Sadece yemek,uyumak ve su içmek zannediyor hamileliği.
Tuvalete gitmek bile çok önemli hamilelikte ama farkında değil ya.
Hamile bir kadın strese de girmemeli. Uyarınızı sert bir üslupla zaten yapmışsınız, daha fazla uzatmasanız mı?

Benim gebeligim de risksizdi. Sezaryen tarihime iki hafta kala suyum biraz azalmis. Bebegim de buyumemisti. Doktor cok su ic ve iki gun sonra gel bakalim bi daha dedi. 2 gun sonra gidince nst sonuclari istedigi gibi degildi, ve suyum baya azalmis. Hemen sezaryene aldilar. Hatta doktorun bebegimi ilk gordugu an verdigi tepkiyi hic unutmam “Aa kurumus bu be! :)” yani bir anda degisti her sey.
Konu sahibi, saglikla mutlulukla kucagina alirsin bebegini insallah.

Allah razı olsun canim

Hamile bir kadının üzerine bu kadar sert yorumlarla gidilmez. Konu sahibi zaten artık farkında.
Evet çok farkında herkes görüyor.
Tansiyonu oruçluyken yükselip düşünce anı doğuma alınınca belki anlar hatasını.
Ayrıca sert falan değil yorumlarım gerçekler sert olabilir ama gayet normal.
Hakaret etmedim,küfür etmedim

Hamile bir kadının üzerine bu kadar sert yorumlarla gidilmez. Konu sahibi zaten artık farkında.
Amaçları iyi niyet olsa inanın farklı dille yaparlar bunu
Küfür etsen daha iyi emin ol bu kadar rahatsız etmezdi

anlamadığım kesin daha dün karar vermiştim siz sadece gereksiz tatmin ettiniz egonuzu bu kadar kötü bir üslup hayatımda görmedim
Kötü uslubuma bir örnek verin.
Nerede küfür hakaret.
Ne yaptığınızi söyledim onlar mı kötü
Eğimi tatmin etmeme gerek duymuyorum yeterince tatmin edildi zaten.
Benim egomu uslubumu bırakın da bebeğinizi besleyin.

Amaçları iyi niyet olsa inanın farklı dille yaparlar bunu

Küfür etsen daha iyi emin ol bu kadar rahatsız etmezdi
İnşallah farkına varmissindir bebeğe ne kadar zarar verdiğinin.
Yoksa bilimsel araştırmaları da paylaşmaya başlayacağım.
Yetersiz beslenme kaynaklı doğan bebekleri falan.

O yüzden annelere tavsiyemiz son aylar riske atacak en ufak şey yapmayn olsun ki bazen istemsiz bile gelisiyor her şey.
2660gr doğdu 37+5de resmen kedicikti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…