Dini bu kadar saplantılı şekilde yorumlamak neden. Ortada bir can söz konusu hiç bir din bir canın hayatını tehlikeye atacak birşey emretmez bana göre. Kaldı ki o kadar dindarsaniz bunun kazası falan var deniyor her yerde ama siz doktor söylemiş olmasına rağmen ve internette bununla alakalı binlerce yazı, makale olmasına rağmen hatta ve hatta Kuran'da serbest kılındığı belirtiliyor olmasına rağmen böyle birşey sorup üstüne annem tutmuş bir şey olmamış diye kusura bakmayın ama çok cahilce bir yorum yapıyorsunuz. Beslenme konusunda bir pazarlığa girebilecek hale geliyorsunuz ama iş ağır yorumlara gelince hamile kadına söylenmez diyorsunuz. Hamile kadın hele ki doğum yaklastiysa oruç da tutmaz,tutmamalı. Bu niye o kadar önemli bir gerçek değil sizin için? Burdaki insanlar buna kızıyor zaten.
Herkes anne oluyor memlekette. İnsanlar da sinirleniyor tabi. Size değil de bebeğe acıyor insanlarBu uslubunuz neden ?
Bende orucumu her sene tutan biriyim doktorum tutma dedi ben tutmuyorum. Doğduktan sonra emzirme bitince tutarsın nedir bu dikte. Bebeğe bişey olsa nasıl hissedecegini hiç düşündün mü? O bebek senden besleniyor.Bütün doktorlar tutmayın diyor dini oalrak eğer anne yada bebeğin bir riski yoksa tutmak farz hamilelere tutabiliyorum şükür sorun yok sadece iftardan önce gözüm hafiften kararıyor gibi benim gibi oruç tutan var mı ne düşünüyorsunuz
Anne emzirirken oruç tuttuğunda sütün azalma durumunu kendisi kontrol edebilir, gerekirse orucu bırakır. Ama sekiz aylık hamileyken oruç diye diretmek akıl işi değil. Kendisi oruca dayanabildiğini düşünebilir ama bebeğin sağlık ve gelişim durumunu her gün usg cihazı ile kontrol edemeyeceğine göre, yapılması gereken zaten budur.Sadece danışmış bayan vede tutmamaya karar vermis nedir bu hırs bu öfke? Bu konuyu kapattırabilirsiniz tartişmaya gerilmeye gerek yok. Rabbim kimine evlat verir kimine vermez. Boylelerinin cocugu oluyo demek neyi sorgulamak ne haddimize.
Ilk aylarda dr izin veriyor hatta 5 6 aylikda bile ama 8aylik olupda tutanda duydum. Benim drum 8 aylik izin vermemisti, tutmamıstım. Emzirmeye gelince buyuk oglum 3 aylikti tutum, kızim 50 günlüktü tuttum ama 4 lt su emzirme caylari guzel iftar sahur yaparak. Sutum etkilense tutmayı birakirdim etkilenmedi.
Ben diretmedim oruç tutucam diye fikir sordum insanlar sert tepki verince konu uzadıAnne emzirirken oruç tuttuğunda sütün azalma durumunu kendisi kontrol edebilir, gerekirse orucu bırakır. Ama sekiz aylık hamileyken oruç diye diretmek akıl işi değil. Kendisi oruca dayanabildiğini düşünebilir ama bebeğin sağlık ve gelişim durumunu her gün usg cihazı ile kontrol edemeyeceğine göre, yapılması gereken zaten budur.
Canım dediğim gibi ilk gebeliğim gercekkten bazı konularda tecrübesiz olabiliyorum kendimce bolesinin iyi olduğunu düşündüm ama içim rahat etmediği için bu sayfa geldi aklıma amaç oydu zaten iyi mi yapıyorum kötü mü bilmiyorum diye konuya giriş yaptım illa tutucam dedim tutmuyorum artık çünkü farkina vardım ama dedigim gibi daha bilinçli güzel ifadelerle söylensin isterdimSadece danışmış bayan vede tutmamaya karar vermis nedir bu hırs bu öfke? Bu konuyu kapattırabilirsiniz tartişmaya gerilmeye gerek yok. Rabbim kimine evlat verir kimine vermez. Boylelerinin cocugu oluyo demek neyi sorgulamak ne haddimize.
Ilk aylarda dr izin veriyor hatta 5 6 aylikda bile ama 8aylik olupda tutanda duydum. Benim drum 8 aylik izin vermemisti, tutmamıstım. Emzirmeye gelince buyuk oglum 3 aylikti tutum, kızim 50 günlüktü tuttum ama 4 lt su emzirme caylari guzel iftar sahur yaparak. Sutum etkilense tutmayı birakirdim etkilenmedi.
Bunu kendiniz idrak edemeyip gelip buraya sormanız, annemler de hamileyken tutmuş, zaten aç kalmıyorum minvalinde savunma yapmanız biraz diretmek oluyor ama olsun, zararın neresinden dönseniz kârdır. Sevindim bebeğiniz adına.Ben diretmedim oruç tutucam diye fikir sordum insanlar sert tepki verince konu uzadı
Yapmayin lütfen 8 aylık doğsa dogucak yazık degilmi o bebeğe rabbim kolaylık sağlamış riske atmayınBütün doktorlar tutmayın diyor dini oalrak eğer anne yada bebeğin bir riski yoksa tutmak farz hamilelere tutabiliyorum şükür sorun yok sadece iftardan önce gözüm hafiften kararıyor gibi benim gibi oruç tutan var mı ne düşünüyorsunuz
Dr tutma dediyse niye bu inat. Doğum yaptıktan sonra tutarsınız.Bütün doktorlar tutmayın diyor dini oalrak eğer anne yada bebeğin bir riski yoksa tutmak farz hamilelere tutabiliyorum şükür sorun yok sadece iftardan önce gözüm hafiften kararıyor gibi benim gibi oruç tutan var mı ne düşünüyorsunuz
Hayır bunları söylerken tutmami düşündürecek sebepler olarak soledim bundan dolayı tutuyorum ama hani dogrumu yapıyorum İçim rahat etmediği için yazıyordumBunu kendiniz idrak edemeyip gelip buraya sormanız, annemler de hamileyken tutmuş, zaten aç kalmıyorum minvalinde savunma yapmanız biraz diretmek oluyor ama olsun, zararın neresinden dönseniz kârdır. Sevindim bebeğiniz adına.
Canım inat yok mesajları okursan tutmuyorumDr tutma dediyse niye bu inat. Doğum yaptıktan sonra tutarsınız.
TutmuyorumYapmayin lütfen 8 aylık doğsa dogucak yazık degilmi o bebeğe rabbim kolaylık sağlamış riske atmayın
bu konuyu daha fazla konusmaya gerek yok bence konunun kapatilmasini isteyebilirsiniz.Canım dediğim gibi ilk gebeliğim gercekkten bazı konularda tecrübesiz olabiliyorum kendimce bolesinin iyi olduğunu düşündüm ama içim rahat etmediği için bu sayfa geldi aklıma amaç oydu zaten iyi mi yapıyorum kötü mü bilmiyorum diye konuya giriş yaptım illa tutucam dedim tutmuyorum artık çünkü farkina vardım ama dedigim gibi daha bilinçli güzel ifadelerle söylensin isterdim
Nasıl kapatiliyor kibu konuyu daha fazla konusmaya gerek yok bence konunun kapatilmasini isteyebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?