• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

70'lerden 50'lere Spor ve Menü Listesi

Görmedim gerçekten canım😅
Bakalım bu bildirimleri de görmeyecek misin 😂
Güzel yürekli Negoomun geldiği hemen belli oluyor😍 gelişiyle çiçekler açıyor ❤
8 Mart Menüm
Sabah 08.45 1 yumurta 4 ince halka sucukla sucuklu yumurta+yarim dilim peynir+1 dilim ekmek+maydanoz+yesil soğan+domates+salatalik
Ara 09.30 sütlü kahve

Öğlen 13.00 2 kasik mantarli et sote
Ara 14.00 kücük 1 kase yogurt+1 portakal
Ara 16.00 1 bardak süt+2 kasik meyve parcacikli yulaf+1 tatli kasigi tahin karistirip yedim

Akşam 18.00 1 kase tarhana çorbası+1 kase salata

Su; 2 litre
Spor; şu anlik 3147 adım ama birazdan leslie yapmaya gitcem onu da yazarim.
Spor;
Leslie boosted=30 dk
Pilates(bant ve cemberle)=15 dk
Leslie haric gün icindeki adimlarim=3155 (Muhtemelen daha fazladir sürekli elimde degil tel)

Su;2 litre+ dukan birası
Afiyet olsun balımm, günün güzel geçmiş 😊
Ballarımmm
🍯
Bugün Ne Yedim?

13.30 1 elma

17.30 3 yumurta ile çılbır, 2 hurma, 1 avuç beyaz leblebi

3 litre su

( Beyza’nın (kızım) bu hafta sınavları var, okulu uzak, onu okula götürüp geliyorum. Yeme düzenim biraz bozulabilir.)
Neşemm, akşam güzel olmuş ama ne kadar az yemişsin. O kadar yoğundun demek 😟 Kıyamam ki hiççç ❤

8 Şubat Menüm

Sabah
5 dilim pastırma, 2 ince dilim eski kaşar, 2 adet çeçil peynir, 1 dilim ekmek, bolca yeşillik, 1 tk petekli bal

Öğlen
4 ceviz

Akşam
1 kase salata,
1 ızgara balık

Su:1,5 lt, devam ediyorum
1 filtre kahve

Spor: 10300 adım

8 Şubat Menüm

Sabah
5 dilim pastırma, 2 ince dilim eski kaşar, 2 adet çeçil peynir, 1 dilim ekmek, bolca yeşillik, 1 tk petekli bal

Öğlen
4 ceviz

Akşam
1 kase salata,
1 ızgara balık

1 filtre kahve

Afiyet olsun şiirim çok güzel menü ve adım ❤️

Bakalım bu bildirimleri de görmeyecek misin 😂

Güzel yürekli Negoomun geldiği hemen belli oluyor😍 gelişiyle çiçekler açıyor ❤

Afiyet olsun balımm, günün güzel geçmiş 😊

Neşemm, akşam güzel olmuş ama ne kadar az yemişsin. O kadar yoğundun demek 😟 Kıyamam ki hiççç ❤
Teşekkürler enercim :KK60:
8 Şubat Menüm

Sabah

Öğlen
4 ceviz

Akşam
1 kase salata,
1 ızgara balık

1 filtre kahve

Menü harika adimlarin da cok güzel balım👏😍

Günaydın ☀️
Ballarımmm ❤️

Uzun zamandır ben temizlik yapmamıştım. Şöyle her yeri köpük köpük sileyim. :temizlik:
oh mis gibi oldu, ben çocukları okullarına bırakıp gelene kadar minnoşummmmm sen de çayı yap. 🥰❤️
Cayın hazir bile aslim nerdesin hadi gel sogucak yoksa:skandal:
Ohh foşur foşur silmissin ellerine saglik:D
Allah kimseyi aclikla sinamasin valla gece nasil acikmisim kahvaltiyi yapinca anladim😅

Günaydın mis kokulu nefis kıvamlı gozleri şenlendiren renkli her haliyle kendini sevdiren kahvelerim:KK76::KK72::kahve:
Kahvenin renginden etkilenip daha cok icesi gelen bi ben değilimdir dimi degilsin diyin:KK53: bu aralar cam fincanda icmeye sardim rengine baka baka. Allahim ne kadar minik seylerle mutlu oluyorum yazik bana ya:D :D

Cayın hazir bile aslim nerdesin hadi gel sogucak yoksa:skandal:
Ohh foşur foşur silmissin ellerine saglik:KK70:
Allah kimseyi aclikla sinamasin valla gece nasil acikmisim kahvaltiyi yapinca anladim😅
Geldim minnoşum geldimm, anca gelebildim.
kızımın okulu ormanın içinde 🤭😅
Oh mis gibi olmuş, ellerine sağlık .
Bana çay, kendine kahve mi yaptın bakayım sen? :kahve:

Geldim minnoşum geldimm, anca gelebildim.
kızımın okulu ormanın içinde 🤭😅
Oh mis gibi olmuş, ellerine sağlık .
Bana çay, kendine kahve mi yaptın bakayım sen? :kahve:
Evet simdi içiyorum 😍
Biraz daha gec iciyim diyodum ama yok dayanamadim:D
Ormanli yollari severim bayilirim cok güzel yuruyus yapilir😍

Günaydın mis kokulu nefis kıvamlı gozleri şenlendiren renkli her haliyle kendini sevdiren kahvelerim:KK76::KK72::kahve:
Kahvenin renginden etkilenip daha cok icesi gelen bi ben değilimdir dimi degilsin diyin:KK53: bu aralar cam fincanda icmeye sardim rengine baka baka. Allahim ne kadar minik seylerle mutlu oluyorum yazik bana ya:KK70: :KK70:
Canımın içi bu kahve işini bana detaylı anlatır mısın? Çok özendirdin 😋🥺 ben sadece Türk kahvesi ve nescafe biliyorum. 🙈:KK61:
Filtre kahve vs hiç bilmiyorum. Nasıl yapılır, nereden alınır? :KK61:
öğret bana , bende de kahve kültürü oluşsun, olma mı ?
Hadi bi el at bana minnoş hemşehrim.
Sevaptır 😂

Canımın içi bu kahve işini bana detaylı anlatır mısın? Çok özendirdin 😋🥺 ben sadece Türk kahvesi ve nescafe biliyorum. 🙈:KK61:
Filtre kahve vs hiç bilmiyorum. Nasıl yapılır, nereden alınır? :KK61:
öğret bana , bende de kahve kültürü oluşsun, olma mı ?
Hadi bi el at bana minnoş hemşehrim.
Sevaptır 😂
Yaa seni yicem:D
Filtreye ben de bu sene basladim canim hemsehrim yeniyim❤☺️ ama beğendim hem de kalorisi cok cok düsük 15 kalori gibi komik bi kalori 😂
Filtreyi istersen azcik süt ekleyip ister sade iciyosun güzel oluyo hafif☺️
Bundan öncekini esim marketten almisti o bitince internetten siparis verdim ben farkli bi markayi. Her yerde bulabilirsin yani☺️ ama sever misin bilmiyorum ben ilk basta bu ne boyle bulasik suyu gibi demistim :D sonra tiryakisi oldum:D
French presste ya da direkt filtre kahve makinesinde demleniyo. Böyle işte 😬
Ama çok ıssız minnoşum, cesaret edemiyorum :KK43:
Haklisin canim Allah korusun bosver :(

Oy oy oyyy minnoşlarıma bakın siz 😍
Saricivcivcikcik Saricivcivcikcik 😘
asliogretmen asliogretmen 😘

Tek tek yazamadım vaktim yok pek. Benimde canımı çektirdiniz😋

Aslım, Canımın içi❤ çok kısa bir şeyler yazayım kahve hakkında şimdi kafana tam oturacak 😜

+Granül dedikleri çözünebilir şişirme kahvedir. Nescafe gibi.

+Espresso; ince çekilmiş kahve çekirdeğinin yüksek basınçla demlenip süzülmesi. Bu acı oluyor. kahveye süt eklersen latte oluyor. Süt ve köpük eklersen cappuccino oluyor. Çikolata eklersen mocha veya Americano oluyor. Frappuccino var bir de o da 2 farklı hazırlanmış kahvenin(biri cappuccino, diğerini tam bilmiyorum) birbirine eklenmesiyle oluşuyor. Karamelli, meyveli, krem şantili vs gibi olabiliyor.

+Filtre Kahve; espressoya göre kahve çekirdeği daha iri çekiliyor. Kaynama noktasına yakın bir derece ile demlenip süzülüyor. Bu espressoya göre yumuşak içimli oluyor. Çünkü kahveye acılık katacak yağlar suya daha az geçiyor. Yüksek basınç vs yokya. Filtrede çeşitlerin sebebi kahve çekirdeği türüne, kavrulup kavrulmadığına veya kaç kere kavrulduğuna, içinde farklı aromaya sahip başka kahve türü katılıp katılmadığına, hangi bölgenin kahvesi olduğuna göre değişiyor. Mesela üzerinde Mind yazanlar yumuşak içimli, Brazil yazanlar sert içimli oluyor. Brazil Mind yazıyorsa orta sertlikte gibi.
Civcivim Colombian içiyor. Onunki kavrulmuş ve tadı biraz kakaoya çalıyordur muhtemelen. Kimi acı der kimi yumuşak.
Bu isimler kahvenin geldiği yere göre değişiyor. Bak aradaki farkı şöyle Türk Kahvesi ile anlatayım. Genellikle Mehmet Efendi'nin kahveleri Brazil, Abdullah Efendi'nin Arabic. Abdullah Efendi bayağı acı oluyor. Rengi bile koyu kahvenin. Mehmet Efendi yumuşak, rengi daha açık.

Allah Allah..40 yıllık kahveci gibi yazdım:KK53:Bunlar hep meraktan oluyor, o ne, bu ne, şu nasıl diye diye 😂Yandex beni yanıltmıyorsa durumun özeti bu 😜

Artık ticarete bir kahve dükkanı açarak başlayabiliriz Civcivim, ortim olur musun :D

Teşekkür ederim minnakımmmm, en yakın zamanda deneyeceğim :KK60:
Rica ederim balimm :KK60:
Oy oy oyyy minnoşlarıma bakın siz 😍
Saricivcivcikcik Saricivcivcikcik 😘
asliogretmen asliogretmen 😘

Tek tek yazamadım vaktim yok pek. Benimde canımı çektirdiniz😋

Aslım, Canımın içi❤ çok kısa bir şeyler yazayım kahve hakkında şimdi kafana tam oturacak 😜

+Granül dedikleri çözünebilir şişirme kahvedir. Nescafe gibi.

+Espresso; ince çekilmiş kahve çekirdeğinin yüksek basınçla demlenip süzülmesi. Bu acı oluyor. kahveye süt eklersen latte oluyor. Süt ve köpük eklersen cappuccino oluyor. Çikolata eklersen mocha veya Americano oluyor. Frappuccino var bir de o da 2 farklı hazırlanmış kahvenin(biri cappuccino, diğerini tam bilmiyorum) birbirine eklenmesiyle oluşuyor. Karamelli, meyveli, krem şantili vs gibi olabiliyor.

+Filtre Kahve; espressoya göre kahve çekirdeği daha iri çekiliyor. Kaynama noktasına yakın bir derece ile demlenip süzülüyor. Bu espressoya göre yumuşak içimli oluyor. Çünkü kahveye acılık katacak yağlar suya daha az geçiyor. Yüksek basınç vs yokya. Filtrede çeşitlerin sebebi kahve çekirdeği türüne, kavrulup kavrulmadığına veya kaç kere kavrulduğuna, içinde farklı aromaya sahip başka kahve türü katılıp katılmadığına, hangi bölgenin kahvesi olduğuna göre değişiyor. Mesela üzerinde Mind yazanlar yumuşak içimli, Brazil yazanlar sert içimli oluyor. Brazil Mind yazıyorsa orta sertlikte gibi.
Civcivim Colombian içiyor. Onunki kavrulmuş ve tadı biraz kakaoya çalıyordur muhtemelen. Kimi acı der kimi yumuşak.
Bu isimler kahvenin geldiği yere göre değişiyor. Bak aradaki farkı şöyle Türk Kahvesi ile anlatayım. Genellikle Mehmet Efendi'nin kahveleri Brazil, Abdullah Efendi'nin Arabic. Abdullah Efendi bayağı acı oluyor. Rengi bile koyu kahvenin. Mehmet Efendi yumuşak, rengi daha açık.

Allah Allah..40 yıllık kahveci gibi yazdım:KK53:Bunlar hep meraktan oluyor, o ne, bu ne, şu nasıl diye diye 😂Yandex beni yanıltmıyorsa durumun özeti bu 😜

Artık ticarete bir kahve dükkanı açarak başlayabiliriz Civcivim, ortim olur musun :KK70:
Her türlü ortinim sormaya bile gerek yok enerciim:KK8:
Bu aralar colombiani sattim gibi oldu kuşum ya digerlerini daha cok sevdim sanki. Özellikle costarika, guatemala ve brezilya santos bunlari begeniyorum daha hafif gibi colombiana göre. Bide sey vardi Handuras mi ne o da guzeldi ama su an net hatirlamiyorm😬
İsimleri de masallah azrail zulmü gibi mübarek:KK53: ciktigi yerlerin adiymis:KK53:

Bu arada mehmet efendininki evet senin dedigin gibi bayağı sertti ya bi daha alir miyim bilmiyorum :( son aldiklarimi daha cok sevdim taze cekim oldugu icin de olabilir tabi.

Back