Oy oy oyyy minnoşlarıma bakın siz
Saricivcivcikcik
asliogretmen
Tek tek yazamadım vaktim yok pek. Benimde canımı çektirdiniz
Aslım, Canımın içi❤ çok kısa bir şeyler yazayım kahve hakkında şimdi kafana tam oturacak
+Granül dedikleri çözünebilir şişirme kahvedir. Nescafe gibi.
+Espresso; ince çekilmiş kahve çekirdeğinin yüksek basınçla demlenip süzülmesi. Bu acı oluyor. kahveye süt eklersen latte oluyor. Süt ve köpük eklersen cappuccino oluyor. Çikolata eklersen mocha veya Americano oluyor. Frappuccino var bir de o da 2 farklı hazırlanmış kahvenin(biri cappuccino, diğerini tam bilmiyorum) birbirine eklenmesiyle oluşuyor. Karamelli, meyveli, krem şantili vs gibi olabiliyor.
+Filtre Kahve; espressoya göre kahve çekirdeği daha iri çekiliyor. Kaynama noktasına yakın bir derece ile demlenip süzülüyor. Bu espressoya göre yumuşak içimli oluyor. Çünkü kahveye acılık katacak yağlar suya daha az geçiyor. Yüksek basınç vs yokya. Filtrede çeşitlerin sebebi kahve çekirdeği türüne, kavrulup kavrulmadığına veya kaç kere kavrulduğuna, içinde farklı aromaya sahip başka kahve türü katılıp katılmadığına, hangi bölgenin kahvesi olduğuna göre değişiyor. Mesela üzerinde Mind yazanlar yumuşak içimli, Brazil yazanlar sert içimli oluyor. Brazil Mind yazıyorsa orta sertlikte gibi.
Civcivim Colombian içiyor. Onunki kavrulmuş ve tadı biraz kakaoya çalıyordur muhtemelen. Kimi acı der kimi yumuşak.
Bu isimler kahvenin geldiği yere göre değişiyor. Bak aradaki farkı şöyle Türk Kahvesi ile anlatayım. Genellikle Mehmet Efendi'nin kahveleri Brazil, Abdullah Efendi'nin Arabic. Abdullah Efendi bayağı acı oluyor. Rengi bile koyu kahvenin. Mehmet Efendi yumuşak, rengi daha açık.
Allah Allah..40 yıllık kahveci gibi yazdım

Bunlar hep meraktan oluyor, o ne, bu ne, şu nasıl diye diye

Yandex beni yanıltmıyorsa durumun özeti bu
Artık ticarete bir kahve dükkanı açarak başlayabiliriz Civcivim, ortim olur musun