70'lerden 50'lere Spor ve Menü Listesi

Merhaba ben de su orucuna başlamayı düşünüyorum bu aralar cunki kilom aldı başını gitti 🙄bu orucu uygulayan veya uygulamayı düşünen varmı 💃🏻
Merhaba, kendi adıma konuşacak olursam hiç denemedim sadece okudum. Fakat öncesinde bir diyet uygulanıyordu. Vücudu alıştırıp sonra tutuluyor diye biliyorum. Ve aşama aşama oluyor. Direkt uzun günler uygulanmıyordu. Mesela 2-3 gün yapılıyor ara veriliyor, yine yapılıyor ara veriliyor. Sonra 5 gün yapılıyor ara veriliyor. Daha ileri aşamalara geçilebiliyorsa 10-15 gün gibi uzun süreler yapılıyordu. Almanya mı neresiydi bunu yapan klinikler varmış. Doktor gözetiminde bir tedavi şekliymiş. Tavsiye eden de doktordu ama bilemiyorum tabiki.

11 Ocak menüm

sabah 10:00
bı bardak süt 2 yk yulaf, iki kuru kayısı, üç ceviz, bir haşlanmış yumurta

bı sade türk kahvesi

öğlen 13:30
bı porsiyon kereviz yemeği, 4 yemek kaşığı yoğurt

akşam 18:30
bir porsiyon karnabahar, bir kase kereviz yapraklı turplu cacık, fırınlanmış tavuk

bugünkü günlük adımım
suyu 1 litre civarında kaldım, yatana kadar devam edicem inşallah

Eki Görüntüle 2758964
Sayın Maliyecim uygulamayı indirmişsin, yoğun olmana rağmen güzel adım da atmışsın 😍 Afiyet olsun, menü kalabalık görünüyor ama geneli hafif şeyler. Tabi total de ne kalori tutuyor kestirmedim. 1400 falan gibi sanki. O da iyi.

11 ocak menüsü

9:00 : 1 haşlanmış yumurta, peynir, 3 zeytin, domates, roka, dereotu, 3 dilim tam buğday ekmeği

12:00 : 1 trabzon hurması

14:00 : 1 kase tavuklu havuçlu yoğurt çorbası, 6 kaşık kuru fasulye, salata

16:00 : 1 bardak sütlü granül kahve

18:30 : 8 kaşıkla kıymalı ıspanak kavurma,salata,1 dilim tam buğday ekmeği

Su: 2 litre
Spor: Kendimi hazır hissettmiyorum
Afiyet olsun 'Tatlım' 😋 bu diyetisyen menüsü mü? 2 saatte bir çok muntazam görünüyor da ben biraz ekmeklere takıldım. Sanki akşam 1 ve sabah 1 olmasa da olur gibi. Spora niye hazır değilsin aceba 💪

Sayın Maliyecim uygulamayı indirmişsin, yoğun olmana rağmen güzel adım da atmışsın 😍 Afiyet olsun, menü kalabalık görünüyor ama geneli hafif şeyler. Tabi total de ne kalori tutuyor kestirmedim. 1400 falan gibi sanki. O da iyi.

bugün idari izinliyim canım:) evdeydim, ama bazen işte koşturmacada daha fazla atiyorumdur:KK70:

sabah eşimle yürüyüş yaptık, sonra kendimi alışverişe verdim🤦 gratiste çok indirim vardı, iki üç parça kıyafet aldım, oğlana bişeyler aldım, sonra tekrar eşimle yürüdük baya, oğlanı alıp geldik...

o kürde olanları tutturmaya çalışıyorum canım:) evde yemek ve pişirilecek bişeyler varken de tam listeye uyamadim. kerevizin patates ve havucunu yemedim mesela. o cacıgi da reçel kasesine koydum 😁

1.400 çok mu oluyo bana ben pek anlamıyorum bu şeylerden:)

Kizlar ben bi halt yedim acayip tatli krizi tuttu yine. Kacamak yaptım neyseki fazla yemedim :olamaz:
Ben spor yapmayinca kendimi tutamamaya basliyorum onu anladim. Ne spor yapsam ki hoplamali ziplamali olmayan. Leslie boosted bi süre kapsama alani dışında :deli:

yoga😁😁 favori egzersizim benim:)

Kizlar ben bi halt yedim acayip tatli krizi tuttu yine. Kacamak yaptım neyseki fazla yemedim :olamaz:
Ben spor yapmayinca kendimi tutamamaya basliyorum onu anladim. Ne spor yapsam ki hoplamali ziplamali olmayan. Leslie boosted bi süre kapsama alani dışında :deli:
Emi wong un no jump egzersizi var cok guzel yapabilirsin canim. Ne yedin kiz merak ettim 🤣🤣🤣

bugün idari izinliyim canım:) evdeydim, ama bazen işte koşturmacada daha fazla atiyorumdur:KK70:

sabah eşimle yürüyüş yaptık, sonra kendimi alışverişe verdim🤦 gratiste çok indirim vardı, iki üç parça kıyafet aldım, oğlana bişeyler aldım, sonra tekrar eşimle yürüdük baya, oğlanı alıp geldik...

o kürde olanları tutturmaya çalışıyorum canım:) evde yemek ve pişirilecek bişeyler varken de tam listeye uyamadim. kerevizin patates ve havucunu yemedim mesela. o cacıgi da reçel kasesine koydum 😁

1.400 çok mu oluyo bana ben pek anlamıyorum bu şeylerden:)
Oh iyi hareket olmuş işte. Bakalım işyerinde ortalama kaç adım atıyormuşsun. Bende günlük 10 bin adım atmaya çabalıyorum genelde tutmuyor 😁

Desene reçel kasesi diye canım 😂

Bende normal kase diye düşünüyorum, hesabı kitabı da pek severim. Sistem Sudemcim ve Civcivim de sever hesabı, bi de Leylam, bi de Sen, bi de Aslım bi de Mühendisim zaten pek kimse kalmadı galiba geriye, onlarda çok sever,😁😁😁 Onlar canlarım benim💕

Şimdi sana biraz uzun yazacam hesap uzmanım 😍

Mantık şu. Senin boyun, kilon,yaşın, cinsiyetin ve günlük aktivite derecene göre günlük vücudun kaç kalori yakıyor ortalama onu hesaplıyoruz. İnternette arama motorunda hesaplar çıkıyor. Atıyorum günlük vücudun ortalama 1900 kalori yakıyordur. Bu sabit kiloda kaldığında geçerli diyelim. Yediğin ve yaktığın eşit olursa kilo sabit. Yediğin çok yaktığın az ise kilo alırsın. Tersi verirsin. Sen 1900 yerine 1500 kalorili beslenirsen 400 kalori açığı oluyor. Yani vücudun, organların normal çalışmasını sağlaması için o eksik 400 kalori açığını vücudun yağlarından üretiyor, yağı yakıyor.

Bununda hesabı şöyle;
1 gr yağ = 9 kalori
1 gr karbonhidrat= 6 ydı galiba
1 gr protein= 4 kalori gibi
Buna göre açık lan 400 kalori/9= 44.4444 gr yağ eksilecek vücuttan 😍

Tabi ki yağ sadece yağ olarak değil beraberinde bir miktar su da atacak. Atıyorum 45 gr yağ 10 gr su gibi. Onun ölçüsünü hatırlamıyorum şuan. Ödem ile bu atılan su da ayrı.

Yani ihtiyacın olan günlük kaloriden ne kadar eksik alırsan o kadar eksilir vücuttan.
Bu arada ben severim bu hesabı ama son zamanlarda kalori hesabı için olumsuz bir iki şey duyuyorum uzmanından. Henüz onu tam bilmiyorum. Sallıyorum da doğrusu.

11 ocak menüsü

9:00 : 1 haşlanmış yumurta, peynir, 3 zeytin, domates, roka, dereotu, 3 dilim tam buğday ekmeği

12:00 : 1 trabzon hurması

14:00 : 1 kase tavuklu havuçlu yoğurt çorbası, 6 kaşık kuru fasulye, salata

16:00 : 1 bardak sütlü granül kahve

18:30 : 8 kaşıkla kıymalı ıspanak kavurma,salata,1 dilim tam buğday ekmeği

Su: 2 litre
Spor: Kendimi hazır hissettmiyorum
Afiyet olsun canım çok güzel olmuş 🤩
Bize de sırrını versene şu işin canım 😂😂
Yapmadın mi sen hala, daha ne kadar bekleyeceksin balım 😍
Kimseler yok galiba burda ben de gidiyim teli sarja takiyim madem. elektrikler geldi şükür.
Gelince beni de cagirin :KK8:
Ben geldimmmmm hadi sen de gel balım, hatta hepiniz gelin. Eşim de uykuya gitti, beni yalnız bırakmayın, bak hasta olurum yoksa sizsiz 😂😂

Ballarım ben birkaç gündür menü yazmıyorum, listeyi yapıyorum nasılsa diye yazmaya üşendim, bugün de açıkçası dengesiz oldu, yutmakta zorlandığım için düzgün şekilde yiyemedim, inşallah yarın daha iyi olup daha düzenli beslenecegim ve menümü de yazacağım. Bu birkaç gün için affedin beni.

enerji_kusagi enerji_kusagi balım şimdi sana danisacaklarim var, bilgin dahilinde cevaplarsan sevinirim. Hem antibiyotik hem de kortizon kullanacağım ve galiba ikiisi de ödem yapıyor. Doktor özellikle suyu çok arttır tuzu da mümkün olduğunca düşür dedi. Hareketli sporlar yapamam ama yürüyüş de bu ödemleri atmaya yardımcı olur mu. Önerilerin var mı balım, bugün fazlasıyla dağıttım ama hemen toplamam lazım.

Afiyet olsun canım çok güzel olmuş 🤩

Bize de sırrını versene şu işin canım 😂😂

Yapmadın mi sen hala, daha ne kadar bekleyeceksin balım 😍

Ben geldimmmmm hadi sen de gel balım, hatta hepiniz gelin. Eşim de uykuya gitti, beni yalnız bırakmayın, bak hasta olurum yoksa sizsiz 😂😂
Hele bak hele nasıl tehdit ediyor bizi 😂

Boncuk dedik bağrımıza bastık 😂😂😂

Keşke benimki de uyusa ya. Ya içeride iş yapıyorsun ya telefonun dibini deliyorsun diyor 😂

Hele bak hele nasıl tehdit ediyor bizi 😂

Boncuk dedik bağrımıza bastık 😂😂😂

Keşke benimki de uyusa ya. Ya içeride iş yapıyorsun ya telefonun dibini deliyorsun diyor 😂
Beni sevin diye yapıyorum ne tehdidi 😂😂 Melisa çayı mi yapsan enişteye ya da ufacık bir uyku ilacı biraz da bize bıraksın seni 🤩🤩

Sabah beyaz ekmek ve biraz bal yedim canım kaçamak diyebileceğim. Şimdiden sonra yine dikkat ederim balım 😍
Kuzum kilo alınır verilir önemli değil 😉
Ben hastalığın semptomlarıni tetikleyecek şeylere dikkat et demek istedim 💕
Çok şükür Leylamm iyiyim.
Mesajını okuduktan sonra enerjime enerji eklendi. Hakikaten özleştik 💕💕💕
Sen nasıl oldun grip geçti mi artık?
Sudem Çiçeğim🌺de meşgul bugün.
Pazartesi ve Cumayı hiç sevmem mesai olarak, hep karışık geçer. Kolay gelsin Baldan tatlı Leylam 💋💋💋
He ya bugün size kavuşmak için kendimi paraladim ama ancak okuyup çıkabildim🧐
sudem34 sudem34 balım hala derste misin? Fazla özledim ❤️❤️❤️
Balım bir gece 00 da yatayım ödem modem kalmasın dedim ama yine uyudum sabah 😁
Fazla fazla uyumuş oldum🤪
Ben de özledim saat mı belirlesek ne yapsak buluşma saati.💕
Gece oturunca sabah 4 oluyor bazen 00 da çıktım netten bu sefer de sizi özledim 😍
Bende pek özledim Çiçeğimi,🌺 gözümüz yollarda 💕💕💕
Geldim çiçeğim 🌹
Senin içinde öküz yok ki aradığını bulasın balım 😍

Ancak bal özü olur sende 🍯🤩
Ha ha 🍯🍯.
Bal kavanozuna düştük hepimiz😘😘

İyi Akşamlar Ballarım 🍯

11 Ocak Menü Bildirimi

09.00 2 bardak limonlu su

11.00 1 yumurta, 1 dilim peynir, 1 domates, 5 zeytin, 3 ceviz, 1 yeşil elma

18.45 1 kase mercimek çorbası, 3 fırında baget, yeşil salata

3 litre su