7000 tl lik altın çok mu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
pırlanta dıye hepınız kanıyorsunuz en sacma sey turkıyedekı pırlantalar alt tasın ustune pırlanta tozundan ust katman yapıstırma yahu alemsınız bes para etmez tası dunyanın parasına satıyorlar onun yerıne altın alın madem dunyanın her yerınde herzaman kıymetlıdır her donemde asla kıymetı dusmez

pırlanta nedır ısık yansıması fazla olsun dıye degısık sekılde kesılmıs tastır

Gerçekten varlıklı bir adam 7bin ödeyemedi mi yani orda belkide o kadar da varlıklı değildir hiç olmadı k.kartıyla alınırdı yani

Bende o an şok oldum kendisiyle yeri geldi günde binlerce lira harcadık . Ne oldu bir günde buna

Valla benim o kadar param olsa ben alırdım sana.

Ama sizin tavrınız itici duruyor, varlıklı olsa bile bir de bunu bir de şunu alalım denmez. Adam zaten sizi seviyorsa ileride hediye vs alacaktır. Sizinki biraz hazır kuyumcuya gittik, varlıklı da biri, 3 tane yüzük neden olmasın gibi ve bu tutum üç yüzük 2 bin lira tutsaydı bile itici olurdu ve insanın varlığı yetse bile bu harekete sinir olabilir yani. Ben erkek olsam şahsen bu kız ne yapıyor derdim.

Ama ben seviyorumm. Hem mesele pırlanta bozdurunca tutacak parası fln değil. Benim zevkim o.

Her gün onla dışarda para harcayan bendim gördüm yani nasıl harcadığını
sıze onca para harcayan yemekler ısmarlayan adamı kendı halıne bırakın da bır zahmet ızın verınde kendı alsın ne alacaksa ozaman
bana para harcıyor dısarda harcıyor yıyor ıcıyor nasılsa dıye sunu da ısteyeyım bunu da ısteyeyım demeyın bence

sız ona ne yapacaksınız ? erkek kadına yuzuk takı alırda sızınde ona en ıyısınden nişanlık takım bayram ıcın hedıyeler saat dugun ıcın en ıyısınden damatlık alırsınız artık yanı secse 20 bın tllık takım secse 40 bın tl lık saat ne dersınız ?

sızde para harcıyorsunuzdur su hayatda klubede veya magarada yasamıyorsanız eger ?

Altın zaten istenmez bilezik vs hediyedir. Tam tur, alyans bir de damla maşallah iyiki tek taş aldırmıyorsunuz. Ayrıca evleneceksiniz adamın maddi durumundan haberiniz yok. Garip.

Durumu çok iyi diye mecbur değil 3 yüzüge 7bin harcamaya. Benim bildiğim en fazla 2 yüzük olur, evlilik teklifi ve nişan yüzügü.

Ve senin durumunda olsam asla tek taş yüzügü seçmeyi kabul etmezdim. Ne anlami kaliyor ki o zaman? Sirf parmağinda olsun diye kabul etmen bana biraz duygusuz geliyor.

Konu sanki nerden tutsan elinde kaliyor cinsinden

Bence öncelikle size net bütçesini söylemeliymiş. Aklınızda bi rakam ile gidip o rakam çerçevesinde alışveriş yapmaşıydınız. Sorunda çıkmazdı.

Mesela benim nişan alışverişimde 5 bin ₺ bütçesi vardı. Kuyumcuya gittik ve o bütçenin dışına çıkmadan istediğimi aldım.

Bence açtığınız konuya yazın isterseniz adamın varlıklı ve bir yemekte 500₺ harcadığını. Arkadaşlar sonradan yazdığınız yorumlarınızı görmüyor olabilir.

Ama sanırım ben de söylerdim nişanlıma. Tek taş istemiyorum onun yerine aynı fiyata gelecek şekilde şöyle farklı yüzükler istiyorum diye kuyumcuya gitmeden önce konuşurdum.

Bence haklısınız. Tektaş zaten evlilik teklifi aşamasında alınan ve düğün esnasında maliyetlere eklenmeyen bir şey. Ama sizin eş adayınız bunu o zaman almadığı için sanki çok pahalıymış gibi bir izlenim çıkarıyor ortaya. Bence almayarak ilk başta çakallık etmiş.

Ayrıca bazı arkadaşlar çok para diyip kendi düğünleriyle eşleştirmiş ama altın fiyatlarının son 1 yılda geldiği noktayı düşünmek lazım. Bana çok normal geldi.
Sadece yarım tur yüzük fazla düşünülebilir 3 yüzük gereksiz çünkü.

Tektaşı evlenme teklifinde vermesi lazım. Sonradan gidip tektaş vs. almak çok saçma değil mi ya? Nişanda sadece alyans takılır benim bildiğim. Sizin istememeniz, onun da -madem durumu iyi- düşünüp kendi teklif etmesi gerekirdi bunları alalım diye. İkiniz de fiyaskosunuz.

Ama ben seviyorumm. Hem mesele pırlanta bozdurunca tutacak parası fln değil. Benim zevkim o.
tamam sevebılırsınız bunda sorun yok kendısı ne alıyorsa alsın sız sonra kendı paranızı ekler daha buyugunu alırsınız her sene kendınız para ekler buyutursunuz sorun yok sıze bunu yapmayın dıyen olmadı

dunyada tek kadın sız degılsınız evlenmeyı ısteyen tek erkek o degıl hepımız evlenıyoruz evlenmek oyle matah bırseyde degıl madalya takmasını beklemeyın dıye soyluyorum bırakın ne alacaksa alsın begenmezsenız az bulursanız sız sonra degıstırırsınız altın sızın ıstedıgınızı yaparsınız yanı

taş yerınde agırdır suda olsun buda olsunların sonu yok bende ısterım uzay bosluguna bakan ama denızı de goren elımı uzatsam dalından koparabılecegım kadar yakın ama tozu bocegı olamayacak kadar uzak kendı kendını temızleyen yalı mesela ? nasıl yapalım sımdı ?

Nisanlinizin verdiği tepkiye bakilirsa onun alabileceği fiyatin çok üstündeymiş ki benim eşimde alamaz 7 bin lira herkesin alabileceği bi rakam değil benim tek taşım bir zamanlar 250 liraya alınmıştı pırlanta değil altın alyansımda klasik alyans şimdi pirlantasiz evlenmiyor kimse. Ayrıca nişanlıni seviyosan bi tane alyansla da evlenirsin gümüş yüzükle de evlenirsin. Her şeyi açıkça konuşun evlendikten sonra gereksiz borç ödemenin anlamı yok bence

Ama şunu istemedim bunu istemedim diyorsunuz ya, istemediklerinizi nişanlınıza bahşettiğiniz bir iyilik olarak mı görüyorsunuz? Ve ondan 7000 liralık takı isterken, siz de ona o tutar civarlarında bir hediye alacak mısınız?

Aman iste tabi, istemeyenin kıymeti olmuyor diyenleri de anlamıyorum. Kıymetimizin bilinip bilinmemesi tamamen karşımızdaki insanın karakteriyle alakalı bir durum değil mi?

Ve bence evet çok fazla şey istemişsiniz. Hangi nişanda 3 tane yüzük takılıyor? Tek taş yerine damla yüzük istemişsiniz, tamam. Eee bir de ikinizin de takacağı alyanslar olacak. 3. yüzüğün anlamı nedir? Kota doldurmaya çalışır gibi. Sizce de anlamsız değil mi?

Ve nişanlınızın durumu iyi olabilir ama insan harcamalarını eldekini avuçtakini savurarak değil, birikim yaparak, yarını da düşünerek yaparsa, daha akıllıca olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…