Tamam diyelim oyle ama gorgusuz gibi dalmak mi lazim illaki..Hanfendinin avukatı gibi oldum ben de
Adam zenginmiş anladığım kadarıyla kadında zengin ya da durumu epey iyi. Bunlar benim hayat standartım zaten diyor. Kendi çalışarak sahip olmuş mal varlığına. Yorumlarda öyle yazmış. Aslında güncelleme yapıp konusunda belirtse keşke bunları. İnsanlar bilmediği için anladıkları gibi yorum yapıyorlar
O kadar zengin adamın 7 bin liraya laf etmesi ilginç gerçekten. Kıyas edince memur maaşıyla geçinen birinin 1 liralık yüzük falan alması gerek öyleyse
Evet onlar bir daha kullanılmıyor da satılmıyor da. Hepsi alyans aslında ama söz yüzüğü nişan yüzüğü vs diye farklı adları oluyor. Bir de genelde gördüğüm sözde takılan yüzük daha bir kalın, sarı altın klasik alyans görünümlü. Düğüne doğru yüzükler de incelip yüzüklerin taşları da artıyor.
Çok iyi açıklamışsınız, bana da çok tuhaf gelmişti, ben de sonuna kadar bu adamın evlilik vaadediyle gönül eğlendirdiğini düşünüyorum, çünkü türk kızlrı evlilik kelimesini duyunca tüm varlıklarıyla teslim oluyorlar maalesef...
O değil bunu açıklamıştım..Kullanıcı adından hatırladım ben. Baktım doğru hatırlamışım.
Eğer o adamsa neyin tatavasını yapıyor anlamadım. Kızı yaşındaki kadınla evlenme planı yaparken "kuru soğan ekmeğe razıyım yarim" denmeyeceğini düşünmeliydi.
Yok o adam değilse konu sahibinin karşısına çıkan adamların hepsinin zengin olması ayrı bir şok sebebi.
Konuya yorumumu da yapayım.
Tektaş ve alyans için gidip 3. yüzüğü seçmek hoş değil. Adam o kadar zenginse keriz değildir herhalde.
Ben olsam karşı tarafa sunamadığım hiçbir şeyi kendime beklemem. İnsan nerede duracağını bilmeli.
O değil bunu açıklamıştım..
Arkadaşlar yorumlarınızı gerçekten varlıklı bir adam için yapınız . Ben belirttim zaten çok varlıklı olduğunu yaptığı hareket varlıklı bir adama göre normal gelmedi bana . Bu insanın altında por..he marka arabası binaları falan var. Ben bu adama göre normal değil diyorum ben .
Ben başından beri bu konuda bir gariplik var düşüncesindeyim. Adamın porchesi var, binaları var ama bir yandan da ailesi yok, düğünü kendisi yapacak vurgusu. Adam Herhangi bir yemek için 500 lira ödeyebiliyor ama 7,000 liralık bir alışverişin ödemesini yapmak için ertesi gün tekrar gelmesi gerekiyor dükkana. Bir de konu sahibinin bir cümlesi vardı konuyu ilk açarken : “Kendisinin sadece normal alyansla aramızda yüzük takacağımızı düşündüğünü” söylediğini yazmıştı ama daha sonrasında nişanlısının nişanı Yunan Adalarında yapacağını da yazmıştı. Ben hatta konu sahibine kaç yaşında olduğunu sormuştum ve cevap alamadım. Zira bir yoruma karşılık olarak , ben hiçbir erkeğin, babanın, kocanın veya erkek kardeşin maddi imkanlarından faydalanmadan herşeye sahibim zaten demişti. Pırlantalarım var, takılarım var demişti ben de o yüzden özellikle yaşını öğrenmek istemiştim. Burada da ayrıca bir ayrıntı var gözüme çarpan : kendi zenginliği, pırlantaları, takıları olan bir kişi bir tektaş için bile çok az olan 7,000 tl lik bir rakamı üç yüzüğe bölerek , en ucuzundan yüzükler seçmez. O da olsun, bu da olsun nev’inden Davranmaz. Bir tane alır, tam alır.
7bin çok değil. 5 sene önce evlendim eşimin taktigi tektaşin fiyati hemen hemen 6-7 civariydi. Durumu iyi dediginiz için diyorum ama kuyumcuya gidip beraber seçme işine girmeseydiniz keşke. Durumu iyi bile olsa "onu istiyorum, bunu istiyorum" muhabbetiniz cirkin duruyor. Ben isteyemezdim acikcasi. Hiç sevmiyorum bu ağziyla soylerek aldirma olayini, içinden gelen olmali, yaptiginiz o bakimdan yanliş bana gore.
Ayrica herhangi bir kuyumcudan pirlanta mi alinir allahaskina boşuna tektaş, yarim tur diye para verdiriyorsun adama, o kuyumcularda basilan pirlanta sertifikalari yalan yanliş. Kuyumcudan pirlanta almaya kalkacagina zirkon taksaydin daha iyi.
Peki bu evlenmek istediğiniz ama evlilik düşünmeyen bey mi?
Anneme telefonda senin kızın beni sevmiyor geldiğimden beri otele yanıma gelmedi demiş. Ya bu bir anneye söylenir mi ? Annem de bende şok olduk. Hem adamın para muhabbeti hem bu iğrençti. Bu adamı nasıl tanıyamadım aklım almadı gerçi biraz kısa zamanda alınmış bir evlilik kararıydı bu hatam oldu sanırım.
Dünden beri de zaten asla aramadı gitmiştir sanırım . Ki ben hayli yorgun ve mutsuzum
Bi dakika yaa. Bu adamin amaci evlilik vadi ile kandirip birlikte olmak falan olabilir mi acaba? Bakti olmuyor daha fazla masraf yapmadan tüydü gitti..
Bana da öyle geldi . Ve çok çok üzgünüm. Düşünüyorum düşünüyorum bu adama abartı hiç birşeyim olmadı ki benim.
Zaten bir ara nişanı yapınca imam nikahı da kıyalım mı demişti . Bende imam nikahı istemediğimi resmi nikahı yeterli bulduğumu söylemiştim. Belki de imam nikahı kıydırıp beraber olmaktı amacı. Bir müddet kullanıp sonra bi bahane evlenmeyecekti .
Kandırıldığıma mı yanayım , nişan diye millete yaydığıma mı yanayım, yoksa kurduğum hayallerin yıkıldığına mı
Sadece 4 ay tanıdığınız biriyle evlenmek isteme sebebiniz ne ise ona yanın bence.Kandırıldığıma mı yanayım , nişan diye millete yaydığıma mı yanayım, yoksa kurduğum hayallerin yıkıldığına mı
Eğer alyans alacaksanız yarım tur yüzüğe gerek yok o fazla ikisinden birni tercih etmelisiniz bence.Nişanlınız onu zorladığınızı düşündü bence maddi açıdan sadece yüzükler için 7000 tl çok fazla geldiMerhaba arkadaşlar . Benim nişanım olacaktı aile arasında. nişanlım bana tek taşla evlenme teklifi etmedi kuyumcuya giderek beraber yüzük alınacak dedi. Kabul ettim ben tek taş sevmiyorum da damla tarzı yüzükler oluyor ya onları seviyorum tek taş yerine onlardan almak istedim . Bilen bilir zaten tek taşa nazaran da daha uygundur fiyatları.
Kuyumcuda 5 bin liralık tek taş yerine geçecek pırlanta damla yüzük bir de 2 bin liralık yarım tur yüzük almak istedim . Artı normal sarı alyanslar olacaktı.
Fakat sözlüm bu alışverişe hazır olmadığını kendisinin sadece normal alyansla aramızda yüzük takacağını düşündüğünü, bu nedenle üstünde o kadar para olmadığını siparişi verip yarın gelip almamız gerektiğini söyledi. Bende nişan için ekstra bilezik vs istemediğimi aile arasında olacağından en temel olanın bu olduğunu bunun zaten yapılması gereken en temel ritüel olduğunu söyledim ve kabul ettim ertesi gün gelir alırız dedim herhangi bir sorun çıkarmadım orada.
Sözlümün anne babası yok kendisi hallediyor herşeyi. Kuyumcudan çıkarken gayet iyiydi ertesi gün ne olduysa artık bilemiyorum beni aradı ve benim onu sevmediğimi düşündüğünü söyledi.
Şimdi ben anormal ve absürd bir şey mi talep ettim arkadaşlar. Anlayamadım neden böyle davrandığını. Benim bildiğim tek taş olur nişanda. Kaldı ki benim aldığım yüzük 0,30 karat tektaş fiyatında bir şey. Yani gayet uygun herkesin alabileceği cinsten.
Not olarak kendisinin durumunun bayağı iyi olduğunu da söyleyeyim. Yani durumu olmasa zaten pırlantaya bile girmezdim.
Doğru veya yanlış, az veya çok bilemiyorum.
Ama bu kadar talepkar olmak size kendinizi kötü hissettirmiyor mu?
Annesi babası da yokmuş, aranızda konuşup bütçe belirleyip alışverişinizi ona göre yapsanız daha iyi olmaz mıydı?
Siz resmen siparişlerinizi hazırlayıp gitmişsiniz kuyumcuya. Maşallah
Ben bu kadar talepkar olmazdım.