7000 tl lik altın çok mu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam diyelim oyle ama gorgusuz gibi dalmak mi lazim illaki..

Şunu bilir şunu söylerim: asla açık açık konuşmadan adım atılmamalı.
Bu insan sizin sevgiliniz ise, öncesinde ne alınacağını, bütçesini vs konuşmak bu kadar zor olmamalı. Hem tartışmayı hem mahcubiyeti önler. Kuyumcuda böyle bi muhabbet geçmesi hiç hoş değil bence.
İmam nikahında talep edilenler yüzünden tartışma çıkması kadar saçma bir durum.
Maddi durumu iyi de olsa emrivaki olarak algılayıp alınmış olabilir.
Kusura bakmayın ama bunlar cidden öncesinde konuşulması gereken şeyler.

Tektaş diye girip yarım tura girmeniz sizce normal mi? Size tektaş almaya gitmişsiniz yarım tur sa al demişsiniz.
Ben de olsam hoşlanmam bu durumdan.
Ve evet fazla.

Söz yüzüğünü duymuştum da nişan ve nikah için ayrı yüzüğü ilk kez duydum. Normalde nişanda sağ ele takılır, nikahtan/düğünden sonra sol ele geçirilir. Bazı yerlerde farklı uygulanıyor demek.

Aramızda cinsel ilişki ve benzeri yakınlaşma hiç olmadı .

O değil bunu açıklamıştım..

onun varlığında sizin ne kadar katkınız var? isterse boğazda yalısı olsun ben isteyemezdim kendisine bırakırdım. Bence adamın canını sıkan para miktarı değil sizin onu da istiyorum bunu da istiyorum ne var canim bunda tavrınız.

Benim de oğlum var. oğluma ev araba alacak maddi gücümüzde var ama bir kız çıkıp sunu istiyorum bunu istiyorum diye siparis verse bir de benim kazandığım para üzerinde 7 bin sadece diye 7 bin lirayı küçümsese ben de irite olurum.

Arkadaşlar neden banlandığımı anlayamadığım bir sebepten banlandığımdan beri yazamadığımdan olanları kısaca özet geçmek istedim;
Kendisi dün biraz mesaj yazdı bana polemik şeklinde sonra dayanamayıp aradı bir kaç kez aramasının ardından annem açtı telefonu ben açmadım. Çünkü beni ağlatmasına rağmen bir özür dilememiş bana sanki bir şey olmamış gibi bir akrabaları var ona gidelim diyordu nişanı da erteleyelim gibisinden konuştu mesajlarda. Ben ona diyorum 3 saattir ağlıyorum o bana bir şey olmamış gibi gel akrabaya gidelim diyor. Neyse annem telefonu açtı ve kadına demiş ki neden oldu bittiye getiriyorsunuz nişan işini biz tabi şok olduk annem dedi ki sen istedin kendin bize dedin derhal yapalım sen ne diyorsun. Ki evet kendi götürdü bizi alışverişe kuyumcudan sonra da nişanlık vs almaya gitmiştik. Nişanlık dediğim de bizim konseptimiz biraz ada ve yemek stili olduğundan tam abiye olmayan pullu dallı olmayan şık bir elbise ve ayakkabı şeklinde idi. Bir de kendi isteği ile bunu da aynen kendi teklif etti yanımızda olan kız kardeşime hediye elbise aldı. Biz bu alışverişi yaparken kuyumcu vs işlerinden ötürü gece biraz geç saate kaldık koştur koştur yapıldı. Ertesi gün nişan olacaktı çünkü erkek mağazası kapandı. Ona da bir gömlek alınacaktı. Dedik yarın yüzükleri almaya gelcez nasılsa bu tarafa o zaman alırız . Anneme demiş ki siz de bana gömlek almadınız.Bana gömleğimi almanız lazımdı. Ya biz önceki mağazada gömlek bakarken gömleği keten diye beğenmedi dedi başka mağazaya bakarız sizin işiniz bitince bitene kadar da kapandı ne yapalım zaten ertesi gün gidecektik. Bize kalkmış bunu söylüyor. Biz almayalım demedik ki zaten. Bunun hesabını yapmış şok olduk. Bayağı bildiğiniz o zengin adam anneme telefonda para muhabbeti yapmış.

Veee asıl şok olacağınız nokta adam anneme öyle bir şey demiş ki terbiyesizlik diz boyu.
Kendisi ile bu aralar ayrı şehirlerde olduğumuzdan nişan işlemleri için benim yanıma gelmişti. Şuan adaya yakın bir kıyı kesimindeyim burdan daha rahat olacaktı zaten yani. Dolayısıyla o burada otelde kalıyordu. Anneme telefonda senin kızın beni sevmiyor geldiğimden beri otele yanıma gelmedi demiş. Ya bu bir anneye söylenir mi ? Annem de bende şok olduk. Hem adamın para muhabbeti hem bu iğrençti. Bu adamı nasıl tanıyamadım aklım almadı gerçi biraz kısa zamanda alınmış bir evlilik kararıydı bu hatam oldu sanırım.

Dünden beri de zaten asla aramadı gitmiştir sanırım . Ki ben hayli yorgun ve mutsuzum

Bende önceden tek taş olduğu için ve tek taştan sıkıldığım için değişik tarz pırlanta istedim ama o tarz pırlantalar yarım karat bile olsa toplam taş ağırlığı parmağıma taktığımda kafam kadar durduğundan ancak yarım karatlık tercih edebildim zaten. Mesela 0.92 karatı da vardı aynı modelin ama valla demet akalın yüzüğü gibi durduğundan zaten almazdım. Bir de fiyat olarak tek taşa nazaran neredeyse yarı yarıya oluyor onlar yani aynı karatı tek taş alsam sanırım rahat 12 bin falan tutardı sadece tek taş .

Herhangi bir kuyumcu değildi markalı bir pırlantacı.

Bi dakika yaa. Bu adamin amaci evlilik vadi ile kandirip birlikte olmak falan olabilir mi acaba? Bakti olmuyor daha fazla masraf yapmadan tüydü gitti..

Bi dakika yaa. Bu adamin amaci evlilik vadi ile kandirip birlikte olmak falan olabilir mi acaba? Bakti olmuyor daha fazla masraf yapmadan tüydü gitti..

Bana da öyle geldi . Ve çok çok üzgünüm. Düşünüyorum düşünüyorum bu adama abartı hiç birşeyim olmadı ki benim.

Zaten bir ara nişanı yapınca imam nikahı da kıyalım mı demişti . Bende imam nikahı istemediğimi resmi nikahı yeterli bulduğumu söylemiştim. Belki de imam nikahı kıydırıp beraber olmaktı amacı. Bir müddet kullanıp sonra bi bahane evlenmeyecekti .

Kandırıldığıma mı yanayım , nişan diye millete yaydığıma mı yanayım, yoksa kurduğum hayallerin yıkıldığına mı

4 ay bir insanla evlilik kararı alıp nişanlanmak için çok kısa bir süre. Ki bunun bir kısmında da ayrı şehirlerdeymişsiniz. Her şerde bir hayır var. Bir daha iyice tanımadan evlilik kararı almazsınız.

Eğer alyans alacaksanız yarım tur yüzüğe gerek yok o fazla ikisinden birni tercih etmelisiniz bence.Nişanlınız onu zorladığınızı düşündü bence maddi açıdan sadece yüzükler için 7000 tl çok fazla geldi

yok bilmem ne karat yok tam tur yok 5 bilezik. Ne bu şimdi. Varsa alınır zaten zormanın anlamı yok sanki. 10 sene önce bedavaya gitmişim anasını satim.

Hay ağzınıza sağlık. +1 diyorum. Altın alışverişine kayınvalidem ve görümcem de geldi, onlar almak istediklerini söylediler ben de ona göre seçtim, hiçbir taleple gitmedim. Ben de evlenme teklifi almadım, ama kayınvalidem her şeyin olsun dedi alyansı da tektaşı da beştaşı da seti de nişanda aldı.

Ceyl_an Benim de eşim çoğu şeyi tek başına karşıladı, kız evinin yapması gerekenleri bile. Bence şu da olsun bu da olsun diye markete gidip her şeyden isteyen çocuk gibi davranmayınca karşındaki insan da normalse herkesin istediği noktada buluşuluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…