- 29 Aralık 2014
- 499
- 252
-
- Konu Sahibi BaykusArya
Rabbim isterse tabiki mümkün fakat tıp ne yazıkki çok mümkün görmüyor. Ben sizin yerinizde olsam cnm takviyelerle sayıyı arttırmayı dener sonra tüp değilde en azından aşılama denerdim. Ameliyatla bile sperm bulunamayan arkadaşlarımız var Rabbim onlara da nasip etsin senin benim gibi sayı yada yapı sorunu ile mücadele eden arkadaşlara da inşallah.
Sağol Allah razı olsun burda sıranın ne zaman geleceği yani tahminen sonbaharda falan gelir diye düşünüyorum . Burda Tüp bebek için herhangi bi ücret istemiyorlarAminn.
yurt dışında sistem nasıl yürür bilmiyorum fakat sıraya alınmanız iyi olmuş yaş 30 üstü olunca çok beklememek gerek. tahmini ne kadar zamanda geliyor sıra. Devlet karşılıyormu peki orada .Allah kolaylık versin inşallah.
Meraba hanımlar bizde iki senedir çocuk istiyoruz ama olmuyor bi hafta önce Dr gittik eşimin Sperm testi sonucu 1 . 5 milyon çıktı hareketsayisi 4 bin Dr direk tupbebek önerdi bi haftadır ikimizde çok kötü durumdayız neyapacağımızı bilmiyorum
Cnm öncelikle sana tavsiyem muhakkak sprem testini tekrarlayın 3 test sonucunda anlamlı sonuç olur. Burada yaptığım takviyeleri gördün özellikle keçiboynuzu kürü ve arginmax i yap bence sıranızı beklerken, morfoloji sayi hareket arttı mı tüp bebek şansıda artıyor, tüp bebek yapıcaz diye sakın bırakmayın kendinizi. Kimbilir burdaki bir çok kişi gibi tedaviyi beklerken mucizeniz belki kendiliğinden de gelebilir. Allah en kısa zamanda hepimize anne olmayı nasip etsin inşallah.
Amin inşallah benim eşim iki kere test yaptı birincisini ağustosta yaptı ozaman sıfır çıkmıştı ikincisinide bu ayın 10 da yaptı bunda 1 . 5 milyon çıktı . Eşim son testi verirken çok stres yapmış onunda etkisi varmıdır acaba . Bi hafta sonra türkiyeye gidecek orda doktora gidecek bakalım onlar ne diyecek . Ayrıca sizin sayınızin atması bana cook iyi moral oldu inşallah en kisa zamanda bebeğinize de kavusursunuz
Şimdi söyliyim canım eşim çok küçükken bi hastalık geçirmiş 4 sene falan Afedersiniz idrarini yapamamis bundan dolayı ameliyat olmuş , okunuda sıkıntı kalmamış ama suan eşim çok zayıf troid bezleri çok çalışıyor aşırı terliyor yani sperm konusundada o hastalığın bi etkisi var diye düşünüyoruz onun icin eşim istanbulda check up cektirecek Dr tanıdık arkadaşı ayarlıyor . Belki geçirdiği hastalık spermleri etkilemiştir diye düşünüyoruz .Sağolasın amin canım. Tabi stres çok önemli bi faktör, bunun gibi bir sürü etken var o nedenle 3 test sonrasında sonuç hakkında anlamlı konuşulabiliyor. Ama doktorlara bakarsan hemen ilk testte tüp bebek diyorlar, çok ciddi paralar dönüyor türkiye de çünkü. Ama bence en azından 6 ay tedavi edilip, gerek ilaç gerekse vitamin vs. sonuca göre karar verilmeli ama malesef ki uğraşmıyorlar. Bir tek Ankara da bir ürolog varmış sanırım Kaan Aydos du adı galiba forumda çok bahsediliyor. Sadece o doktor önce tedavi olmazsa tüp bebek yoluna giriyor.
Şimdi söyliyim canım eşim çok küçükken bi hastalık geçirmiş 4 sene falan Afedersiniz idrarini yapamamis bundan dolayı ameliyat olmuş , okunuda sıkıntı kalmamış ama suan eşim çok zayıf troid bezleri çok çalışıyor aşırı terliyor yani sperm konusundada o hastalığın bi etkisi var diye düşünüyoruz onun icin eşim istanbulda check up cektirecek Dr tanıdık arkadaşı ayarlıyor . Belki geçirdiği hastalık spermleri etkilemiştir diye düşünüyoruz .
Canim ben hep sorunu kendimde sanıyordum eşim ilk sperm testi verdiği zaman bize birsey soylemediler bizde normal olduğu için soylemediler zannettik ikinci kez Dr gittiğimizde yani bu ay tekrar eşim tahlil verdi , biz Gittim izde eşimin sonuçları çıkmıştı önce beni muayene ettiler iki Dr ikide hemşire vardı rahim filmi falan çektiler ve hiç birşeyin yok dedi Dr . Eşimin sonuçları kötüydü Dr benim size önerim tüp bebek dedi öyle söyleyince başımızdan kaynar sular döküldü sanki ne diyecegimizi bilemedik çünkü öyle birşey beklemiyorduk, sonra ben normal yoldan anne olmam imkasizmi dedim Dr öyle birşey söyleyemem olabilirsin dedi ben sizi sıraya yazım hamile kalırsanız bizi ararsınız dedi olmasada tüp bebek yaparız dedi . o an sadece sayıyı sorabildim 1 , 5 milyon hareket sayısı 4 bin dedi başka birşey söylemedi . bakalım Allahtan umut kesilmez ins en kisa zamanda hepimizi bu dertten kurtarır .spermlerin yapısı da çok önemli sizde nasıl ?
Yazdıklarını okuyunca yaşadıklarımız aklıma geldi, nerde olduğunuzu bilmiyorum ama istanbuldaysanız doktor önerebilirim.sakın hemen pes etmeyinCanim ben hep sorunu kendimde sanıyordum eşim ilk sperm testi verdiği zaman bize birsey soylemediler bizde normal olduğu için soylemediler zannettik ikinci kez Dr gittiğimizde yani bu ay tekrar eşim tahlil verdi , biz Gittim izde eşimin sonuçları çıkmıştı önce beni muayene ettiler iki Dr ikide hemşire vardı rahim filmi falan çektiler ve hiç birşeyin yok dedi Dr . Eşimin sonuçları kötüydü Dr benim size önerim tüp bebek dedi öyle söyleyince başımızdan kaynar sular döküldü sanki ne diyecegimizi bilemedik çünkü öyle birşey beklemiyorduk, sonra ben normal yoldan anne olmam imkasizmi dedim Dr öyle birşey söyleyemem olabilirsin dedi ben sizi sıraya yazım hamile kalırsanız bizi ararsınız dedi olmasada tüp bebek yaparız dedi . o an sadece sayıyı sorabildim 1 , 5 milyon hareket sayısı 4 bin dedi başka birşey söylemedi . bakalım Allahtan umut kesilmez ins en kisa zamanda hepimizi bu dertten kurtarır .
Nereyi onerirsuniz acaba. Aynı şeyleri yaşıyorum ben de. Durumumuzu ogreneli bir iki ay oldu,hareket ve hız sorunu. Çare tüp bebek denildiYazdıklarını okuyunca yaşadıklarımız aklıma geldi, nerde olduğunuzu bilmiyorum ama istanbuldaysanız doktor önerebilirim.sakın hemen pes etmeyin
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...-yillik-evliyim-ve-ilk-defa-hamileyim.796375/
Bu benim yaşadıklarım, belki sizede fikir verir.
Canım seninle özelden de konuşmuştuk, verdiğim linkte doktor ve hastane ismi belirtmiştim. Özelden önce devlette iyi bir doktoruna görünmek öncelikli bence, özeller direk tüp bebek mantığında.Nereyi onerirsuniz acaba. Aynı şeyleri yaşıyorum ben de. Durumumuzu ogreneli bir iki ay oldu,hareket ve hız sorunu. Çare tüp bebek denildi
Öncelikle ilgi ve alakanizdan dolayi çok teşekkür ediyorum . Hikâyeni okudum Allah bebeğini sağlıklı bi sekilde kucağına almayi nasip etsin inşallah . Gerçekten zor bi durum ben biraz toparlandım ama eşim o psikolojiden çıkamadı hala . Ben isvecte yim canım eşim perşembe günü istanbula gidecek onerebileceniz Dr varsa memnun oluruz inşallah Allah bize vesile kılar da bizde bu sıkıntıdan Kurtulmuş oluruz .Yazdıklarını okuyunca yaşadıklarımız aklıma geldi, nerde olduğunuzu bilmiyorum ama istanbuldaysanız doktor önerebilirim.sakın hemen pes etmeyin
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...-yillik-evliyim-ve-ilk-defa-hamileyim.796375/
Bu benim yaşadıklarım, belki sizede fikir verir.
Yok fsh ya bakılmadiO zamana yetişmeyebilir ama çapa tıp fak. den Ateş Kadıoğlu ve Taksim eğitim ve araştırma hast. Memduh bey.
Ayrıca geçmişini okumadım ama fsh bakılmış mıydı eşine?
Fsh a bakılmadan bir yık boşuna tedavi olduk bizde, sonra doktorumuzu değiştirdik dört ayrı doktora gittik, hepside fsh düzelmeden kalite artmaz sonuç alamazsınız, bir yılınız boşa geçmiş dediler. Fsh a yönelik tedavi başladı, iki ay sonra hamile kaldım. Mutlaka baktırın bence. Bizimki düşük çıkmıştı, yükseksede sorun oluyormuş.Yok fsh ya bakılmadi
Eşinizin herhangi bir hastalığı varmiydi benim eşim de troid var bide aşırı terliyor . Fsh ya bakılması ni eşim mi söyleyecek yoksa Dr kendisi bakiyormuFsh a bakılmadan bir yık boşuna tedavi olduk bizde, sonra doktorumuzu değiştirdik dört ayrı doktora gittik, hepside fsh düzelmeden kalite artmaz sonuç alamazsınız, bir yılınız boşa geçmiş dediler. Fsh a yönelik tedavi başladı, iki ay sonra hamile kaldım. Mutlaka baktırın bence. Bizimki düşük çıkmıştı, yükseksede sorun oluyormuş.
Eşinizin herhangi bir hastalığı varmiydi benim eşim de troid var bide aşırı terliyor . Fsh ya bakılması ni eşim mi söyleyecek yoksa Dr kendisi bakiyormu
Biz kendimiz istemedik böyle birşeyden haberimiz bile yoktu ama doktora söylerseniz bakarlar belki. Tsh sorun değil, eşimin başka rahatsızlığı yok ama ben uzun süredir troid hastasıyım, bir iki ayda düzelen birşey o. Eğer doktor bakmazsa özel bir labaratuara gidip baktırabilirsiniz belki.Eşinizin herhangi bir hastalığı varmiydi benim eşim de troid var bide aşırı terliyor . Fsh ya bakılması ni eşim mi söyleyecek yoksa Dr kendisi bakiyormu
sayımız oldukça düşük başka bir sorunumuz varmi yok mu bizde bilmiyoruz bakalım Türkiyedeki Dr ne diyecek .Biz kendimiz istemedik böyle birşeyden haberimiz bile yoktu ama doktora söylerseniz bakarlar belki. Tsh sorun değil, eşimin başka rahatsızlığı yok ama ben uzun süredir troid hastasıyım, bir iki ayda düzelen birşey o. Eğer doktor bakmazsa özel bir labaratuara gidip baktırabilirsiniz belki.
Sizin şuan sadece sayı sorununuz mu var?