Ben daha önce diyetisyene gitmiştim. Sonra başka sebeplerden geri aldım. Nacizane yaptığım diyeti yazayım biraz. Öncelikle kendime su hazırlıyorum 2 litre içine biraz limon sıkarak. Sabah 1 bardak bu suyu içerek başlıyorym güne. Sonra klasik bir kahvaltı yapıyorum. Şöyle:
Sabah:
1 haşlanmış yumurta veya 1 parça beyaz peynir
1 dilim kepek ekmeği
Domates
Salatalık
Şekersiz açık çay
( bazen 1 adet meyvede ekliyorum kahvaltıya )
Öğlen
Bir tabak sebze yemeği ve 1kase yoğurt
Veya
2 parça baget tavuk veya et ve salata
Veya
Fırında balık salata
Veya
Peynirli salata 1 dilim kepek ekmeği
( bunlardan birini yiyorum)
Ara
1 adet meyve (elma, armut, nektarin, şeftali gibi. Üzüm kiraz vb 10-12 tane)
Akşam
Öğlen yazdığım menülerden birini yiyorum. yazmamışım yukarı menüye ama 1 tabak kuru fasülye veya nohut veya mercimek ve yoğurt olarak da hazırladığım oluyor.
Gece:
1 adet meyve
Gün içinde veya akşam çok acıkırsam 1-2 adet salatalık yiyorum. Mutlaka en az 2 litre su.
Şu an kilo vermeye başladım, kilo vermem durursa tekrar diyetisyene gidebilirim. Ben bir de yürüyorum havanın iyi olduğu her an en az 5 km. Ama bebeği olanlar evden çıkamayanlar aerobik, lesli vb. şeyler yapabilirler ben önceden onlarla da kilo vermiştim çünkü. Ben kendimde şunu farkettim su içmiyormuşum. Acıktığımda su içince 15 dakika geciktiriyor acıkmamı. Sanırım doğru zamanda yemekte önemli. Kendine göre sabah öğle ve akşam yemeği için saat belirle ( 8:30-12:30-19:00 gibi) bu saatlerin dışında yemek yeme. Acıkırsan bile o saati bekle. Benim tavsiyelerim bunlar. Ben de sinirlendiğimde üzüldüğümde neşelendiğimde vb. her durumda yiyorum
motivasyonum şimdi iyi sanırım grubun etkisi de var bunda
Bence sen de yapabilirsin