Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Doğuma Hazırlık7 yasindaki kizim bir türlü almanca yi ögrenemiyor..(BIZIM GIBI OLARLARDAN YARDIM )
SLM arkadaslar nerden basliyacagimida bilmiyorum.7 yasinda bi kizim var okula gidiyor almancayi dogru dürüst ögrenemedi almanyada yasayan arkadaslardan yardim bekliyorum bu konuda kendi cocugu yada tanidigi cevresindeki cocuklarda da bu tür cocuklar varmi,kizim 1 yasindan bu yana cok aktiv yaramaz bi cocuk halen de ayni uslanacagi yok her yil diyorum artik büyüyor belki uslanir lafimi dinler ama nafile neyse artik yaramazligini bi kenara atdim.2 yil ana okuluna gitdi almanca ögrenemedi dedikki neyse okula baslaginca ögrenir 1.sinifa basladi dersleri cok güzeldi ama yine almancayi sökemedi tabiki ögretmeni sorun yapmaya basladi bizi doktor doktor gezdirdi acaba kulagimi agir isitiyor falan filan götürdügümüz drlar kulaginda birsey yok dediler,bide yaramaz oldugu icin ögretmeni iyice sorun cikarmaya basladi basindan savmak icin yok sagirlar okuluna gitsin yok suraya yollagin anliyacaginiz sinifinda istemedi sinif da birakcam dedi aslinda cok zeki caliskan bi ögrenci kizim almancasi zayif oldugu icin ögretmeni icin bi bahane oldu diger 1.sinif ögrencileriyle kiyaslaginca kizimin daha iyi ders yaptigini gördüm derslerini yalniz basina yapiyordu matematigi falan cok iyidi vede el yazisi süperdi birde burdaki cocuklarin dersleri türkiyedeki 1.sinif derslerinden cok farkliydi türkiyedeki 3.sinif dersleri gibi ilk sene okula basliyan cocuklar icin bana göre dersleri agirdi kizim cok güzel yapiyordu derslerini yinede ögretmenine yaramadi ve sinifda birakti bu sene tekrar 1.sinifa basladi cok korkuyorum almancayi bu yilda tam ögrenemezse kafama cok taktim kizimida üzüyorum sinir halindeyken diyorum almancayida bu yil ögrenemezsen seni hasta cocuklarin gitdigi okula göndercekler farkindayim kizim cok üzülüyor iyice icine kapandi,yardimlarinizi bekliyorum icimi rahatlatmak istiyorum
işte bu kötü çocuğa kızmayın ozaman bence birazda olsa almanca konuşmaya çalışın çünkü önemli olan pratikliktir.... bizim komşu evde 4 çocuk var en küçükleri daha 3 yaşında afacan ama 2 si aynı anda ingilizce kursuna başladı birbirleriyle ingilizce konuşmaya çalışıyormuş çocukta ayrıca öğretilmediği halde mesela kapıdan girerken welcome diyor hi,hello ne biliyim daha 3 yaşında ama kızları taklit ederek çatpat ingilizce kelime söylüyor susadığını açıktını ne biliyim bunun gibi basit şeyleri söylemeye başlamış ki bunlar ing.konuşmaya başladı diye üstüne gitmeden hep ing.konuşmaya çalışıyorlar artık
yani onunla almanca konuşulması lazm bence ama kırmadan üzmeden ne bilyim götürün parka çocuklarla mecbur konuşmaya çalışacak ne biliyim....başka çareler bulun azda olsa alm.nız alm.konuşmaya çalışın...çocuk yetiştiği ortamdakileri kapar sonrasını zorlanır kapmak için ayrıca o öğrenen çocuklara bakın mutlaka evde konuşuluyordur alm.
ne bilim iste korku icime girdi 1.sinifi 2.kez tekrarliyor bu yüzden bu son hakki dir diye düsünüyorum burda cocuklarla cok ugrasiyor cocuklari rahatsizliklarina göre sinif sinif ayiriyorlar ugrastiriyorlar piskoloklara cesitli terapilere falan yolluyorlar.bu sene ögretmenine kalsaydi sagir ve ögrenimi gec olan cocuklarin okuluna yolluyacakti sonucda kizim saglikli düsünsenize normal okula degilde hasta cocuklarin gitdigi okula gitse cocugun pisikolejisi bozulur valla ugrascaz artik
birde sizin rizasiniz olmadan cocugunuzu sonderschuleye yollayamazlar kanunen bu yasak bence sinifini degisin ve bir an önce almanca birebir ders yapabilecegi almanca konusabilecegi bir alman ögretmen tutun kendisine.
Evde kitap okumasi icin ona destek oluyormusunuz? Hangi programlari izliyorsunuz? Cocugun dil gelisiminde yardimci olmak en cok sizin elinizde. Birde o ozel okula giden cocuklar hasta degiller. Sadece daha cok ilgiye destege ihtiyaclari var. O okullada siniflar normal okullardan daha kucuk oldugu icin cocugunuzla daha cok ilgilenirler. Ben sizin yerinizde olsam, iq testi gibi testler yaptirirdim. Cocugun zekasi testten belli olur zaten. Eger zekasi yerindeyse okulu degistirirsiniz. Belki okulu sevmiyodur, ogretmeni sevmiyodur. Kendisini okulda iyi hissetmiyorda olabilir.
konu almanca oldumu kizim duymazliktan geliyor.herkezden cok tepki aldigindan bizim halki bilirsiniz cocugun pisikolejisini düsünmeden lafi yüzüne söylüyorlar niye almaca ögrenmiyorsun sen geri zekalimisin seni deliler okuluna bak gönderirler falan filan özellikle bunlari söyleyen eltim. konu almanca oldumu iyice icine kapaniyor kizim, bunun farkindayim.aslinda cocukda bi sorun yok ana okuluna basladi haftanin 2 günü gidiyorsa 3 günü götürmüyordum ondan sonrada bi ameliyat gecirdi 1 kac ay gidemedi dogru dürüst götürmedim suc benim ben almanca bilmedigim icin evde esimde konusmuyor sürekli türk kanallari acik hak veriyorum cocuga nasil ögrensin bu sekilde diyorum hic konusamiyor degil kendine güveni yok.. hepinize cok tesekkürler arkadaslar yazdiginiz cvplar icin
diyar1986,kendinizi suclamayin sizinde dil sorununuz varmis elinizden geleni yaptiginiza inaniyorum, ana okulu ögretmeniyim almanyada sizin cocugunuz gibi bir cok cocuklarin sorunlari oluyor,üstesinden gelinmicek bir sorun degil ama yukardada yazdigim gibi kiziniza haftanin bir kac günü almanca ögretilbilcek birini bulabilirseniz insallah sorun cözülür bazi insanlarimiz patavatsiz olur iyilik yapacagim diye cocugu iyice bunaltirlar müsade etmeyin buna ,ayrica sonderschule deliler okulu degildir,dünyada delilerin gittigi bir okulun var oldugunu bilmiyorum :) sadece ögrenirken özel ilgiye ihtiyaci olan cocuklar icin ön görülmüs bir okuldur ve oraya siz imza atip ok vermeden cocugunuzu yollayamazlar.
merhabalar ben sizin sorununuza ne kadar çare olabilirim bilmiyorum Almanyada yaşamıyorum ama sorununuza bir Almanca öğretmeni olarak yaklaşmaya çalışacağım umarım işe yarar. Öncelikle çocuğun yeni okula başladığı o dönemde afallaması çok doğaldır öğretmenin de bu şekilde yaklaşımı çocukta kendini öğrenmeye ve okula karşı kilitlemesine sebep olacaktıro yüzden eğer öğretmenle ortak bir noktaya varılamadıysa ve öğretmeniniz bu kadar keskin noktalarda dolaşmaktaysa acilen çocuğunuzun sınıfını değişmenizi öneriyorum.Daha sonra sizin çocuğa yaklaşım şeklinizde de çok büyük hatalar gördüm daha okul kavramını bile benimseyemeyen bir çocuk için fazla sert tepkiler içindesiniz gerek siz gerek yakın çevreniz lütfen bunu en kısa sürede değiştirin unutmayın ki karşınızdaki henüz 7 yaşında minicik savunmasız bir kız çocuğu.Ve doktor tarafından konulmuş zeka ile ilgili bir özrü yoksa (ki çocuğunuzun diğer derslerde çok zeki olduğunu zaten belirtmişsiniz)kızınız da gerekli şartları sağladığınız taktirde dili en kısa sürede öğrenecektir. Yazıları uzun uzadıya okudum ve inceledim uzmanlık alanıma da girdiği için evinizde de Almanca konuşulmadığını ve hatta sürekli Türk kanallarının açık olduğunu yazmışsınız bu durumda kızınız için dil öğrenmek bir kat daha zor olacaktır yani okulda teori olarak öğrendiği şeyleri pratiğe dökme şansı olmazsa o yaştaki bir çocuğun dil konusunda diğerleri kadar başarılı olmasını çok fazla beklemeyin. Ama imkansız değil yapabileceğiniz şeyleri yazıyorum sizin için
1.)Çocuğunuzun sınıfını ve öğretmenini değiştirerek içinde bulunduğu stres ortamını ve öğretmeninin ona karşı önyargılarını yıkmış bu sayede onun için daha güvenli bir öğrenme ortamı sağlamış olursunuz ( bunu yaparken çocuğunuzla senin için daha iyi olabilecek başka bir sınıfa daha seveceğin bir öğretmene geçmek istermisin şeklinde konuşarak yanında ve ona destek olduğunu hissettrerek yapın bunu ki yeni duruma alışması da bir sendrom yaratmasın) 2.) Çocuğunuza karşı yaptığınız zorlayıcı sıkıştırıcı tavrınızı bir kenara bırakıp onun yanında olduğunuzu ona hissettirin. Sürekli takipte olsanız bile bunu ona hissettirerek strese girmesine neden olmayın ne de çok başı boş hissine kapılsın. 3.) Ödül yöntemi dediğimiz çok işe yarayan bir yöntemi kullanmanız işe yarayacaktır. Çocuğunuzun çok sevdiği şeyleri belirleyin ve bunları Almanca öğrenme aşamasında zaman zaman ödül olarak verin. Örneğin çok sevdiği bir yere başarılı olduğu bir Almanca sınavından sonra onu götüreceğinizi söyleyin ve çocuk heveslenerek çalışsın.Yada sıkıntıya sokmadan zamanla çocuğunuzun Almanca ile bağı oluştuktan sonra ona Türkçe herhangi birşey istedikten sonra istediği şeyin Almancasnı sorarak eğer bilirse bi ödül olacağını söyleyip minik ödüller verin ( ama gerçekten minik olsun ) 4.en önemlisi çocuğunuzun daha çok Almancanın konuşulduğu ortamlarda bulunmasını sağlayın bu çok önemli çocuk duymadan öğrenemez. Alman arkadaşlar edinmesini sağlayın dile bi yerde mecbur kalsın ama sizin yaptığınız şekilde değil kendi kullanmak istesin iletişim kurmak istediği için. Ve son olarak eğer eşiniz Almanca biliyorsa çocuğunuzun göreceği yerde eşinizle Almanca oyunu oynayın . Bunun amacı da kızınının dikkatini Almancaya çekmek. Bir süre sonra o da size katılacaktır ama hemen vazgeçmeyin bu oyundan çünkü kızınız anladığım kadarıyla çok içine kapanmış ve inat yapmış durumda eşiniz size kızınızın duyacağı şekilde seninle bir oyun oynayalım mı canım desin adınızı söylesin ki üstüne alınmasın :) siz de heyecanla kabul edin ben senden almanca birşeyler isteyeceğim sende bulmaya çalışacaksın bulursan ödül var bulamazsan öğrenip geçicez desin ve başlayın mesela bi bardak su istesin çaktırmadan söylesin su diye su getirin ödülü kendiniz belirleyin. arada bilemeyin mesela eşiniz istediği şeyin türkçesini söylesin tamam öğrendim deyip geçin. Ama bunlar kısa cümleler şeklinde olsunmesela Ich möchte eine Tasche. gibi ki çocuk cümle kurmayı öğrensin.oyunu görev gibi oynamayın eğlenerek oynayın ki çocuğunuzun ilgisini çeksin o da size katılmak istesin yada durumu ne bilmiyorum seviyesine göre oyununuzn seviyesini yükseltin. 5.) ve asla ve asla çocuğunuza karşı yargılayıcı aşağılayıcı sen yapamıyorsun gibi olumsuz ifade içeren cümleler kurmayın her zaman destek verici teşvik eden ve çocuğunuza karşı sen yapabilirsin sana inanıyorum bak ne kadar ilerledin harikasın daha çok yapabilirsin aferim sana gibi olumlu cümleler kullanın ve onu bu psikolojiden kurtarın. kızınızın hiçbi problemi olduğunu düşünmüyorum sadece içinde bulunduğu ortam nedeniyle malesef içine kapanmış ve öğrenme yetisini kapatmış bunu yeniden aktive etmek sizin elinizde. <kolay gelsin
konu almanca oldumu kizim duymazliktan geliyor.herkezden cok tepki aldigindan bizim halki bilirsiniz cocugun pisikolejisini düsünmeden lafi yüzüne söylüyorlar niye almaca ögrenmiyorsun sen geri zekalimisin seni deliler okuluna bak gönderirler falan filan özellikle bunlari söyleyen eltim. konu almanca oldumu iyice icine kapaniyor kizim, bunun farkindayim.aslinda cocukda bi sorun yok ana okuluna basladi haftanin 2 günü gidiyorsa 3 günü götürmüyordum ondan sonrada bi ameliyat gecirdi 1 kac ay gidemedi dogru dürüst götürmedim suc benim ben almanca bilmedigim icin evde esimde konusmuyor sürekli türk kanallari acik hak veriyorum cocuga nasil ögrensin bu sekilde diyorum hic konusamiyor degil kendine güveni yok.. hepinize cok tesekkürler arkadaslar yazdiginiz cvplar icin
neden eltinin öyle konuşmasına izin veriyorsun,o bişey söylediğinde hemen müdahale et ve birdaha o tarzda konuşmamasını rica et.çocuklar çok hassas en ufak şeyden etkileniyorlar,şimdi bu konuda çok üzerine gidildiği için çocukta haklı olarak "almanca"konusunda sıkılmıştır belliki ve öğreneceği varsa bile öğrenemiyor.
8 yıldır ordasınız ve seninde almancan iyi değilmiş sanırım, bu durumda çocuk neden öğrenemiyor diye sorgulamak ne kadar doğru bilemiyorum.sürekli türkçe konuşulan ve türk programları izlenen bi evde almanca öğrenebilmesi tuhaf olurdu zaten. arkadaşların dediği gibi bi hoca tutmak işe yarayabilir,eninde sonunda öğrenecektir almancayı önemli olan bu süreci yumuşak ve çocuğun psikolojisini bozmadan atlatabilmek.
Eltinizin kiziniza olan yaklasimi cok yanlis. Mutlaka eltinizle bu konuyu konusmalisiniz. Ve onun bu konu hakkinda cocugunuzla konusmasini istemediginizi cocugunuzun iyiligi icin mutlaka belirtmeniz lazim. Bence cocugunuzu mukafatlandirma sistemi ile daha cok almanca okumaya motive edebilirsiniz. Her okudugu kitap icin resimli aufkleber verseniz ve bunlardan 10 tane olunca cocugunuzla sevdigi birseyi yapsaniz cocugunuzun hem daha cok okumasina sebep olursunuz hemde cocugunuzla irtibatiniz cok daha iyi olur. Ornegin sinemaya goturebilirsiniz, almanca konusulan animasyon filmine, Sevdigi oyuncagi alabilirsiniz. Ayrica dil bilgisini gelistirmek icin cok cesit oyuncaklar var. Oyuncakcida bu konuda yardim sorabilirsiniz. Hem cocugunuzla guzel vakit gecirirsiniz, hemde almanca ogrenirsiniz.
ilk önce Allah yardimcinizolsun ,buna benzer bir sorun ben yasadim ,kizim 3 sene krese gitmesine ragmen almanca konusmuyordu ve cok cekingen bir cocuktu kendisine degil baska bir cocuga dahi sesini yükselterek konusan olursA bildigini dahi unutuyor icine kapanip cevap dahi vermiyordu ,almanca konusmasi konusunda bir cok ikna etmeye yönelik yalvarmalarim cabalarim olsada her defasinda ayni savunmayi yapiyordu ,ben almanca konusacagima onlar türkce konussun.
okula baslama vakti gelip catti ,cok fazla cekingen oldugundan dolayi ben cocugun direk az siniflara sahip konusma problemi olan cocuklarin gittigi okula gitmesi talebinde bulundum ve reddedildi ,okula basladiktan 2 hafta sonra bir baska okulun yani sonderschulenin almanlarin kibarca deyimiyle förderschulenin okulunun müdüründen tel geldi ,kiziniz pazartesinden itibaren bizim okulumuza gelecek ,dedim siz hangi okulsunuz förderschule deyince sigortalarim atti ..
ben cocugumu taniyorum benim cocugum geri zekali degil cekingen deyince ,yok siz yanlis biliyorsunuz burdan cikan cocuklarin cogu realschuleye veya gymnsiuma gidiyor deyince beynimdeki civiler iyice gevsedi
ben burada dogup bmüyüdüm siz bana sonderschulenin tanimini yapmayin deyip suratina teli kapattim ...
ertesi gün postada birmektup ,kizimin okulla ilgili yetkilerini benim elimden almislar schulamt dan bir kadinla jugendamtdan bir adama vermislerdi ....
hemen yetkili kisiyi aradim kizimi förderschuleye göndercegime türkiyeye yollarim bunu iyi bilin dedim ve ekleedim bu konuyu ben mahkeme ve basina tasimak istemiyorum kizimin ögretmeninin kendi almancSi olmadigi gibi cokta fazla bagiriyor ....
bir sene oyaladilar bu arada kizimi kinderhorta yazdirdim evde türkce konusmayi yasakladim türkce sorulan hic bir soruya cevap vermedik duymamazliktan gekldik bu arada kizimla ilgili velayet elimden alinmasina ragmen her toplantiya katildim fikrimi söyledim savunmami yaptim daha okullar acilali iki hafta olmustu ve onlar kizim hakkinda karar vermisti ,bu karara boyun eymeyecegimi her toplantida dile getiriyordum ..bir senenin sonunda ben kazandim kizimi gittigi okuldan alip istedigim okula yazdirma hAkki verildigi gibi devlet bir sene haftada iki gün özel ögretmen verdi kizima ,aradan 4 sene gecti simdi kizim not ortalamasi 2,3 ile reale gidiyor elhamdülillah ..
yukarda arkadasin birisi kanunen gönderemezler fördeerschuleye yazmis ..
cocukla ilgilenilmedigi taktirde kitabina uydurup öylede bir gönderirler ki baka kalinir ...
size tavsiyem ilk önce kizinizin hyperaktif olup olmadigi teshisini koydurun ve acilen iyi bir kinderhorta yazdirin ..
hepinize cok cok tesekkür ederim arkadaslar,actigim konu hakkin da düsüncelerinizi bildiklerinizi uzun uzun yazip benimle paylastiginiz icin,verdiginiz tiyolar fikirler gercekden cok güzel ve egitici seyler yapmaya caliscam,cogunuz demissinizki ögretmenini degistirin zaten ögretmeni degisti,ilk ögretmeni kizimi 2ci sinifa gecirmedi ,1ci sinifi tekrarlatdi o yüzden ögretmeni degisti simdilik bu ögretmeni hicbir konuda sorun cikarmadi insallah böyle devam eder cok iyi bi bayana benziyor.
ilk önce Allah yardimcinizolsun ,buna benzer bir sorun ben yasadim ,kizim 3 sene krese gitmesine ragmen almanca konusmuyordu ve cok cekingen bir cocuktu kendisine degil baska bir cocuga dahi sesini yükselterek konusan olursA bildigini dahi unutuyor icine kapanip cevap dahi vermiyordu ,almanca konusmasi konusunda bir cok ikna etmeye yönelik yalvarmalarim cabalarim olsada her defasinda ayni savunmayi yapiyordu ,ben almanca konusacagima onlar türkce konussun.
okula baslama vakti gelip catti ,cok fazla cekingen oldugundan dolayi ben cocugun direk az siniflara sahip konusma problemi olan cocuklarin gittigi okula gitmesi talebinde bulundum ve reddedildi ,okula basladiktan 2 hafta sonra bir baska okulun yani sonderschulenin almanlarin kibarca deyimiyle förderschulenin okulunun müdüründen tel geldi ,kiziniz pazartesinden itibaren bizim okulumuza gelecek ,dedim siz hangi okulsunuz förderschule deyince sigortalarim atti ..
ben cocugumu taniyorum benim cocugum geri zekali degil cekingen deyince ,yok siz yanlis biliyorsunuz burdan cikan cocuklarin cogu realschuleye veya gymnsiuma gidiyor deyince beynimdeki civiler iyice gevsedi
ben burada dogup bmüyüdüm siz bana sonderschulenin tanimini yapmayin deyip suratina teli kapattim ...
ertesi gün postada birmektup ,kizimin okulla ilgili yetkilerini benim elimden almislar schulamt dan bir kadinla jugendamtdan bir adama vermislerdi ....
hemen yetkili kisiyi aradim kizimi förderschuleye göndercegime türkiyeye yollarim bunu iyi bilin dedim ve ekleedim bu konuyu ben mahkeme ve basina tasimak istemiyorum kizimin ögretmeninin kendi almancSi olmadigi gibi cokta fazla bagiriyor ....
bir sene oyaladilar bu arada kizimi kinderhorta yazdirdim evde türkce konusmayi yasakladim türkce sorulan hic bir soruya cevap vermedik duymamazliktan gekldik bu arada kizimla ilgili velayet elimden alinmasina ragmen her toplantiya katildim fikrimi söyledim savunmami yaptim daha okullar acilali iki hafta olmustu ve onlar kizim hakkinda karar vermisti ,bu karara boyun eymeyecegimi her toplantida dile getiriyordum ..bir senenin sonunda ben kazandim kizimi gittigi okuldan alip istedigim okula yazdirma hAkki verildigi gibi devlet bir sene haftada iki gün özel ögretmen verdi kizima ,aradan 4 sene gecti simdi kizim not ortalamasi 2,3 ile reale gidiyor elhamdülillah ..
yukarda arkadasin birisi kanunen gönderemezler fördeerschuleye yazmis ..
cocukla ilgilenilmedigi taktirde kitabina uydurup öylede bir gönderirler ki baka kalinir ...
size tavsiyem ilk önce kizinizin hyperaktif olup olmadigi teshisini koydurun ve acilen iyi bir kinderhorta yazdirin ..
evet gercekden cok zor bi durum insan artik ne yapacagini sasiriyor ,siz cok sükür o günleri atlatmissiniz ins bizde yakin bir zamanda atlatiriz.evet kizim cok hareketli aktiv bi cocuk tabiri caizse biraz erkek fatma gibi :)) ama hiperaktif testi yaptirmadik yaptirmayi düsünüyorum ögrenmis oluruz durumunu.ögretmeni bikere kafaya takti kizimi herseyine bi bahane buluyordu bizi okula cagirdi konusmak icin durumunu anlatmak icin ben almanca bilmiyorum konusmuyorum dinliyorum sadece esimle konusuyor dediginiz okula göndermek istiyor zorla esimde buna karsi geldi,ve ne yapsa iyi ögretmeni kizimin konusmasiyla dalga gecti agzinin taklitini yapiyor bize biz cahilmisiz gözüyle bakmalar ben resmen catliyacam konusamiyorum almanca iyi olsaydi onun agzinin payini verirdim cok sinirlendim,esimde biraz sert bi sekilde dedi burda kizima bu muamele yapilacagina türkiyeye gönderrim orda okusun daha iyi,okulda okadar haylaz sorunlu ögrenci var onlari gözü görmüyor kizima kafayi takti sonucda kizim derslerini cok güzel yapan bi cocuk sinifda da yaramazlik yapmadigini söylüyordu yapmazda sanmiyorum.biraz almancasi zayifdi bunu kabulleniyorum bu sorun icinde cocukla bukadar ugrasilmazki ,ögrenimi gec olan sagir cocuklarin gitdigi okula gitsin istiyordu doktorlar gerek duymadi böyle birseye.ögretmeni dediki ozaman sinifda birakcam dedi esimde kabul etdi bu manyak ögretmenle ugrascagimiza tekrarlasin sinifini daha iyi dedi.suan bütün dersleri ezbere biliyor gözü kapali yapiyor buda onun icin daha SICIKI geliyor iki dakikada yapip bitiriyor bilmedigi dersleri yapsa suan daha zevkli gelecek ugrasak en azindan yeni seyler ögrencegi icin merakla kitabini acacak,artik herseyin hakkimizda hayirlisi diyorum...