7 yaşında ki oğlumun sınıf arkadaşının rahatsız edici davranışları

7 yaşında eşcinsel eğilimler olur mu? Libidosu olmuyorki çocukların cinsel eğilimi olsun... O yaştaki çocuk öpüşmek ellemek istiycek hormonlara sahip mi? Heleki sopayı poposunun ortasına denk getirmesi falan o yaşta eşcinsel ilişkiyi biliyor muki? Bilmiyorum tuhaf.

Yaşı yok bunun, eş cinsellik doğuştan geliyor, sonradan olunmuyor. Ha kimisi hislerine karşı çıkmaya çalışıyor, hatta evlenip çocuk sahibi olan da oluyor. Ya gizli gizli devam ediyorlar ya da bir zaman sonra ayrılıp hayatlarına devam ediyorlar.
Bu çocuk da ben eş cinselim demiyordur şu an, adını bile bilmiyordur belki, ama dürtüleri var işte.

12-13 yaslarina kadar kiz arkadas ve kuzenlerle opustugumuz olurdu ama escinsel falan olmadim :) kardesimi de bir kere arkadaslariyla pipilerini birbirine degdirirken yakalamistim, 6 yasindalardi. onlarin da hicbiri escinsel degil.
ben cocuklarin merakla ve yeni kesfettigi 'hislerle' boyle davrandigini dusunuyorum. abartili tepkiler vermemek en iyisi.

suçlamak için söylemiyorum, sadece birçok olasılık geçiyor aklımdan ve hepsini sizinle paylaşıyorum. Bu yaşlarda çocukların bazen fazla ileri gidebildiklerini , meraktan birbirlerine cinsel organlarını gösterme vs gibi durumların olabileceğini ve bunların en yakında ki arkadaş yada akraba çocuklarıyla olacağını da düşünüp , normal ve sakin kalmaya da çalışıyorum ama insanın kendi çocuğu olunca en kötü olasılıkları da düşünmek zorunda . Eşcinselliğin bir hastalık olduğunu düşünmüyorum ama sonradan etkilenme ile insanların kafasının karışabileceğine inanıyorum ve bunu söyleyen eşcinseller de var olduğu için bu durumu es geçemiyorum . Yani şöyle anlatayım , bir kız arkadaşımın en yakın arkadaşı bir gay, arkadaşımın oğlu da onu çok seviyorr . Henüz çok küçük arkadaşımın oğlu. Ama eşi ilerleyen zamanlarda oğlunun onunla görüşmesini istemediğini , çocuğun etkilenebileceğini söylemiş. Arkadaşım da iş yerinden tanıdığı başka bir gay' e bu durumu anlatmış, aslında istediği " saçmalama öyle şey mi olur " u duymaktı ama iş yerinde ki bu çocuk , arkadaşımın eşine hak vermiş ve evet etkilenebilir demiş. Sonradan da bu şekilde yada taciz vs gibi olaylarla yönelimi değişenler var demiş. Homofobik olmak için onlardan nefret etmem ve bunun tedavi ile düzelebileceğine inanan bir insan olmam gerekir ama nefret etmiyorum ve hastalık olarak görmüyorum. Onlarla alay edilmesine , küfür edilmesine hiç tahammülüm yok ve her ortamda da bu tarz insanlara karşı onları savunuyorum[/QUOTE]

Son düzenleme:

Bu olasılığı da düşünüyorum ama işte etkilenme ve yanlış yönelme olabilir mi diye korkuyorum. Tepki vermiyorum yoksa oğlum hiçbirşey anlatmaz bana . Eskiden erkek arkadaş - kız arkadaş edinme yaşının anasınıfına kadar düşmüş olmasından ve küçücük çocukların aşk -meşk konuşmasından rahatsız olurdum, şuan bu durumdan sonra oğlumun sınıfta ki bir kızdan " anne o çok güzel , o benim kız arkadaşım , silgisini bana hediye etti " vs diye anlatması yada ona hediye almak istemesi içimi rahatlatır oldu [/QUOTE]

cocuk bunu isteyerek yapiyo bence dusunulucek ii bi tarafi yok olayin..

Yok demek istediğim sonradan olunduğu değildi bu dürtüleri hissetmek için yaşının küçük olduğuydu. Çokcuklar 7 yalında cinsel dürtülere sahip olmazki.

Ben olsam oğlumun okulunu değiştirirdim, o aileden de uzak dururduk mümkün olduğunca. Oğlumu da tembihler, yaşı gereğince uyarırdım mümkün mertebe...

Uzmanlar; çocukları cinsel istismardan korumak için anne baba dahil çocuğun çevresindeki herkesin çocuğa dokunmadan öpmeden sevgi gösterilerinden bulunmadan önce çocuktan izin almalarını ve izin almadan hiç kimsenin kendisine iyi ya da kötü dokunamayacağının çocuğa öğretilmesi gerektiğini söylüyorlar. Kısa bir araştırmayla siz de buna benzer şeyler bulabilirsiniz. Çocuğunuza bu eğitimi vermeye başlasanız arkadaşı da olsa hiç kimsenin kendisine kendisinden izinsiz dokunmaması gerektiğini öğretseniz nasıl olur acaba? Alex'in ailesine de çocuğunuza böyle bir eğitim verdiğinizi bu yüzden mümkünse sevgi gösterilerinden önce çocuğunuza sorup izin almaları gerektiğini söyleyerek bir nebze de olsa olayın önüne geçebilirsiniz belki. Hatta siz de çocuğunuzu sevmeden öpmeden önce seni öpebilir miyim diye sorarak onu bu soruya alıştırıp hayır diyebileceğini de anlatabilirsiniz. Hem bu şekilde başka tehlikelere karşı da çocuğunuzu bilinçlendirmiş olursunuz.

cok haklısınız ben bıle gerıldım burda
bellıkı ogretmenlerde heran mudahalee edemıyor en ıyısı cocugun okulunu degıstırmek

Şimdi siz görüşmeyi yasak ederseniz daha bi cezbedici olacak ve daha çok bağlanacak oğlunuzla arkadaşı, büyük ihtimal çocuk aklıyla keşfetmeye yönelik bir durum. Ama orada eş cinsellik normal olduğu için ileride sorun olur mu bilemem. Ben yerinizde olsam okulunu değiştirirdim

bence çocuğunuzu hazır yeni başlamışken, başka bir okula aldırın; yoksa bu şekilde gidecek, oturdukları sıra farklı olsa bile sonuçta o çocuk bütün gün çevresinde oğlunuzun, gerçekten şu gelişim yaşlarında arkadaşlıklar çok önemli. Ben olsam oğlumun sağlığı için okulunu değiştirirdim.

Homofobik olduğunuzu düşünmüyorum. Anne olarak endişenizi haksız bulmuyorum. Şunu söylememe lütfen izin verin. Kendi cinsine çekim duyma bir dürtüdür. Öğrenilmiş bir tepki değildir. Oğlunuz eğer eşcinsel olarak doğmadıysa, Alex onu dudağından öptü diye ona karşılık verse bile (ki dürtüsü belli ki bu yönde değil, dudakları yanlışlıkla değince tepkisi ağzını silmek olmuş) eşcinsel olmaya karar vermez. İleride bir gün kız arkadaşına veya karısına "ben küçükken ilk öpüştüğüm Alex adlı bir çocuktu" diye anlatmaktan öteye gitmez.

Alex gay midir bilmiyorum. Eğer sadece oğlunuza karşı böyle davranıyorsa belki de yeni uyanmakta olan dürtülerine henüz isim koyamadan sadece çocuklara ait bir pervasızlıkla içinden geldiği gibi davranıyordur. Veya etrafında öpüşen erkekleri görmüş ve en sevdiği arkadaşı olan oğlunuza sevgisini böyle ifade etmek istemiş olabilir.

Okulundan madem bu kadar memnunsunuz, oğlunuzu bu ortamdan mahrum etmeyin. Eşcinselliğin normal karşılandığı bir ülkede bile bu kadar küçük bir çocuğun velileri okula endişelerini ilettiği takdirde mutlaka gerekli dikkatin gösterileceğini düşünüyorum. En kötü ihtimalle Alex'in anne ve babasına "bizim kültürümüze böyle şeyler pek uygun değil, alışıp Türkiye'ye döndüğünde de yapar diye korkuyoruz" diyerek size oğulları konusunda yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz.

Okulla kesinlikle tekrar konuşmalısınız. Ama konuşmanızda esas olay 7 yaşında bir çocuk bunu neden yapar aile içi akraba yada aile dostu olan biri tarafından istismar söz konusu olabilir. Ülkede olamayan bı tavrı çocuğa kim öğretiyor peşine düşmeliler aile ile irtibata geçmeliler. Kaldıki erkeklerin yataktan öpüşebildiği toplumlarda dahi bir erkeğin bir kızı 7 yaşında dudağından öptüğü yada bir erkeğin başka bir erkeğe yada kıza Popo suna vurarak rahatsız ettiği durumda çocuğun aile veya yakın çevresine bir göz gezdirmek gerekir. Biyerde ya bir yanlışlık yada bir istismar söz konusu olabilir.

ben olsam kesınlıkle okulu degıstırırdım cnm....sonuçta egıtım onemlı tabıkı ama bu yasta yasayacagı olaylar onun butun cınsel kımlığını tetıkler ALLAH korurun çok onemlı....okul ılgılenır ama elbette her sanıye oğlunuzda olamazkı gözlerı....o ıkı snanıye dıger cocuğa yeter...onun ıcınde uzuldum ama egılım var bellı....kesınlıkle okulunu degıstırın ama hemen yapın ıyıce alışırsa okula bırde psıkolojısı bozulmasın sonra

Okuldan almalisin. Uyardigin halde 2 gün oturtmalari can sıkıcı

O yaşta çocukları hormonları olmuyor. Ama çocuklar bazen gördüklerini tekrarliyorlar.
Yada mastürbasyon davranisi gosteriyorlar.
Tabi cinsel tercihi ile ilgili yorum asla yapilamaz cok küçük.
Fakat konu sahibinin çocuğu açısından düşündüğümüz de olay tacize giriyor. Çünkü vücuduna izinsiz dokunuluyor.

Canım bizim okulda kızlar dudaktan öpücük kondurup selamlarını hemde lise de, oralarda tuhaf degil malesef ama çocukluğuma bakıyorum da bizde kızlarla abuk subuk oyunlar oynadık ama bu yaşımdayım su an eşcinsel yada bisexuel degilim. Çocuklukta oyunlarda kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…