Merhabalar Dr. bey ben 40 yaşında bir infertilite hastasıyım. İlk iki tüp bebek denemesinde iki yumurtam oluştu ve toplanan yumurtalarda embriyo oluşturmadı. 3.denemede uzun protokol uygulandı ve 8 yumurtam oluştu 4 tanesi embriyo oluşturdu ve yaşım gereği hepsi transfer edildi sonunda bir embriyo yerleşti ve hamile kaldım ancak 20. haftanın sonunda hamileliğim sonlandırıldı. İskelet anomalisi varmış ve göğüs kafesi darmış ancak kromozom sayısı 46 imiş. Bize doktorumuz cenine genetik test yapılabileceğini söyledi ancak 7-8 bin lira gibi bir değermiş biz vazgeçtik ve doktorumuzda bu kararı uygun gördü. Bundan 6 ay sonra tekrar denemek istedik fakat fsh 15 çıktı. Bir ay sonra fsh değerim 10.67 ye düşmüştü ve kısa protokolle tedaviye başladık ancak adetimin 11. ilaç kullanımımın 9. günü tedavimiz yine sonlandırıldı. Çünkü 2 sağda bir solda toplam üç tane folikülüm vardı sağ taraftaki çatlamış ve görünmüyordu sol taraftakilerden bir tanesi hiç gelişme göstermedi kullandığım ilaçlara, yaptığım masrafa ve hayal kırıklığına hangisine yanacağımı şaşırdım. 5. denememde tek yumurta embriyo olyşturdu ama tutunamadı. 6.denememde 6 yumurta 2 embriyo oluşturdu ama tutunamadı. Çalıştığım için bunu ancak ocak ayında gerçekleştirebileceğim. Çünkü vakit benim aleyhime işliyor. Sizden isteğim bundan sonra aynı merkezde devam etmelimiyim yoksa bu başarısızlıklarda bu merkezin rolüde varmıdır?
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
7.tüp bebek denemesinde ne yapmalıyım?
- Konu Sahibi bluestar
- Başlangıç Tarihi