• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 temmuz 2012 kpss için yoldaş arıyorum !!!

arkadaşlar memurlar nette bir başlık buldum faydası olacağını düşünüyorum. link çıkmazsa diye okuduğum kısmını da buraya kopyalayayım :)
kpss Etkin Çalışma Teknikleri (Memurlar.Net - Forum)

Arkadaşlar merhaba.KPSS'ye benim gibi mart ayında calışmaya başlayan arkadaşlar,bu başlık altında çalışma stratejilerimizi değerlendirebiliriz.Ders çalışma teknikleri hakkında az çok bilgi sahibi olduğumdan yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.Çünkü vaktimiz az ve bize etkin çalışma teknikleri gerekiyor.Bu anlamda,rehberlik birebir yapılacağı için sizlerden gelen soruları mümkün mertebe yanıtlamaya çalışacağım.Bunun yanında soru gelmesini beklemeden zaman zaman hemen uygulanabilcek pratik yöntemlerde tavsiye edeceğim.Bu başlığı açmamın asıl sebebi ise bir arkadaşım bu siteyi tavsiye etmişti ve bende forumlara baktığımda çok istifade ettim.Bende kendi çapımda nasıl yardımcı olabilirim diye düşündüm.İlgi ve uzmanlık alanım kişisel gelişim olduğundan ders çalışma teknikleri,motivasyon,hedef belirleme,çekim yasası vb. konularda sizlere yardımcı olabileceğimi gördüm.Oğuz Saygın hocanın bir dönem öğrencisiydim ve onun eğitiminden öğrendiklerimide sizlerle seve seve paylaşabilirim.Elbette hergün foruma girmek zor.Zaman kısıtlı.Haftada en az 2 defa,ders çalışmaktan bunaldığımda foruma girmeyi düşünüyorum.Hepinize kolay gelsin iyi çalışmalar demeden önce hemen pratik bir tavsiyeyle başlayalım.

Forumda arkadaşların en çok tarihten muzdarip olduklarını gördüm.Bende şu an tarih çalışıyorum ve aşağıda anlatacağım şekilde çalışıyorum.Çalışmalarım çok verimli geçiyor,inşallah sizlerde istifade edersiniz.

1)Tarih soyut şeyler anlattığı için beynimiz bu bilgileri varolan bilgilerimize bağlamakta zorlanacaktır.Bu zorluğu aşmak için ise bütünden-özele inmek gerekir.Bunu yapmak içinde seçeceğiniz bir kaynaktan tüm konuları hızlı bir şekilde,genel bir fikir edinmek için okuyun.Burdaki kilit nokta öğrenme kaygısını bu aşamada taşımayın.Her konunun sonundaki testleri çözün ve yarısı yanlış çıksa bile aldırmayın.Unutmayın bu çalışma beynimizde tarihle ilgili bir bilgi havuzu oluşturmayı amaçlamaktadır.Tarihin tüm konuları bu şekilde 2 hafta içinde rahatlıkla biter.ilginç bulduğunuz yerlerde tepki verin.O konuyla ilgili görüşlerinizi sesli olarak kendi kendinize söyleyin.Konu testlerini çözerkende bu etapta kitabınızın üstüne işaretleme yapmayın.Merak duygunuzu uyandırmak için kendinize sorular sorun.Kendinizi zihninizde tarihi öğrenmek için değilde merak ettiği için okuyan bir kişi gibi canlandırın.Bu aşamada okuduğunuz yerlerde önemli gördüğünüz şeylerin altını çizmeyin.Bu sizde sıkıntı yapabilir.Beyniniz henüz neyin önemli neyin önemsiz olduğu konusunda bir fikir sahibi olmadığı için nelerin altını çizeceğinize bir türlü karar veremezsiniz , eksikmi oldu kaygısına düşebilirsiniz ya da acaba gereksiz yerlerinde altını çizdimmi diye düşünebilirsiniz.

2)Tüm tarih konularını bu şekilde bitirdikten sonra En başa dönüp konu testlerini bu sefer kitabın üstüne işaretleyerek tekrar çözün.Her sorunun içeriğini konu anlatımında bulup altını çizin.Test bölümündeki soruların yanlarına gerekli gördüğünüz notları alın.Test bölümüne alınan notlar daha kalıcı olmaktadır.Çünkü beynimiz soruları sever ve cevaplarıylada bir yargıya ulaşır.Hepsini bir bütün halinde soruda gördüğünde ise yargıya ulşması kolaylaşır.Alacağınız notlar çok kısa olsun.Mümkünse tek kelimelik.Mesela 2.Kosova Savaşı ile ilgili bir bilginin yanına 2.Murat yazmanız yeterlidir.Bu savaşı 2.Murat yapmıştır demenize gerek yoktur.Bu savaş ile Balkanlardaki Osmanlı egemenliği kesinleşmiştir bilgisi içinde 'balkan hakimiyeti' yazmanız yeterlidir.

3)İki haftanızıda bu çalışmayla geçirdikten sonra bir tarih soru bankası edinin.Hergün en az bir test çözün.(30 soru) Bu çalışmanın amacıda bilgileri taze tutmak ve tekrar yapabilmektir.Cevaplarınızı kitabın üstüne işaretleyin.Yanlış yaptığınız sorular ve yapamadığınız sorular için konu anlatımlı kitabınıza bakın.İhtiyaç duyarsanız yine kısa kısa notlar alın.KPSS'ye girene kadar hergün bu çalışmaya devam edin.

4)Ezberlemekte zorlandığımız,ilk okuduğumuzda bize birşey ifade etmeyen kelimeleri ezberlemek içinde hafıza çivileri kullanın.Bir örnekle açıklayalım.Diyelimki ezberlemek istediğimiz kelime kurgan.Kurgan eski türklerin mezarlarına verilen isimdir.Kurgan kelimesini okuduğunuzda zihninizde ses olarak ona en yakın hangi kelime canlanıyor?Muhtemelen sizde benim gibi urgan diyceksiniz.Şimdi urgan ile mezar arasında abartılı,komik veya saçma bir hayal kurmak.Mesela bir cenaze korteji düşünün, tabut yerine kaskalın bir ip var.İnsanlar onu omuzlamış ve mezarına götürüyor.O ipin konuştuğunu ve mezarına konduğunda' ya siz salakmısınız ben insanmıyımki öleyim dediğini' hayalen zihninizde canlandırın.Bu uygulama 1 dakikanızı bile almaz.Daha sonra kurgan dendiğinde ona en yakın ses urgan olduğundan ,urganla ilgili bu hayaliniz aklınıza gelecek ve mezar cevabına ulaşacaksınız.kelime artık size malolduğunda ,zihninizde sağlam bir yer ettiğinde ise o hayali unutacaksınız,zaten gerekte kalmayacak.

Bu çalışma şekli en çok tarihte işe yaramasına rağmen aslında tüm branşlarda yapılması gereken bir çalışma şeklidir.Deneyin-görün ve lütfen sonuçlarını bildirin.Hepinize iyi çalışmalar diliyorum.

alıntı

Türkçe ve matematik için bana 1-1.5 ay yeter diyenler.

*Daha Kpss çalışmaya hiç başlamadım diyenler.

*Tarihle,coğrafyayla,vatandaşlıkla başım dertte diyenler.

*Hergün 3-4 saat çalışabilirim diyenler.

*İşte size 1 ayda tüm genel kültür konularını bitirmenizi sağlayacak ders çalışma programı.Hemde unutma ihtimaliniz nerdeyse sıfır.

*Sizden ricam lütfen kpss'ye yeni çalışmaya başlayan arkadaşlarınızı bu yazıdan haberdar edin.

Evet,bildiğiniz gibi bende kpss'ye çalışmaya yeni başladım.Takriben 1 hafta kadar oldu.Bu 1 haftada da sadece tarih çalıştım.Tarihi çalışırkende bir yandanda daha verimli,daha etkin nasıl çalışabilirim diye sürekli düşündüm.Deneme-yanılma yoluyla ve aldığım sonuçlara bakarak, çok güzel bir çalışma programı oluşturdum.Yalnız şunu en baştan söylemem lazım.Bu çalışma programını uygularken eski öğrenme alışkanlıklarınızı ve çalışma tarzınızı büyük ölçüde değiştirmeniz gerekecek.Hazırlıklı olun...

1 AYDA GENEL KÜLTÜR NAKAVT:)

Arkadaşlar çalışma programımız 3 bölümden oluşuyor:

1)Bilgi havuzu aşaması

2)Zihin haritaları oluşturma aşaması.

3)Tekrarlar.

1)BİLGİ HAVUZU AŞAMASI

Bu aşamada amacımız çalışacağımız konuya zihnimizi hazırlamak;tarihle,coğrafyayla,vatandaşlıkla alakalı genel bir fikir edinmek,kavramaları zihnimize tanıtmaktır.

Nasıl Yapacağız?

Çalışma programımızda Güvenderin kitabını esas alıyoruz.Yargı ve ihtiyaç yayınlarının tarih anlatımları işimize yaramaz.Güvender-tarih insanı okuduğu konunun içine dahil ediyor,kuru bir anlatımı yok.Tamda bize bu lazım zaten.

Konuları merak duygumuzu uyandırmaya çalışarak,öğrenme kaygısı taşımadan ve önemli gördüğümüz yerlerin altını çizerek okuyoruz.Konunun sonundaki testi yine öğrenme kaygısı taşımada çözüyoruz.yarısı yanlış çıksa bile aldırmayın.Bu şekilde hergün 4 ünite bitiricez.Tabi bunu yaparken başka ders çalışmıycaz.Eğer vakit sıkıntınız yoksa daha hızlı da gidebilirsiniz.hergün 4 ünite bitirdiğimizde 4 günde 1.aşamamız bitiyor.

2)ZİHİN HARİTALARI

Zihin haritaları ile sağlıyacağımız faydalar:

a)Kendi bilgi kaynağımızı oluşturucaz.

b)Tekrar yaparken süreyi minimuma indiricez(bir ünitenin tekrarı 5-10 dakika sürecek)

c)Konuyu bir bütün halinde ayrıntılarıyla görebilicez.

d)Konunun içindeki olayları,yerleri,isimleri,kavramları mantık ilişkisi kurarak birbirine vağlıyabilicez.

Zihin Haritası Nedir:

Zihin haritası aslında özet çıkarmanın yeni bir yoludur.Ya da yeni bir versiyonudur.Klasik özet çıkarma çalışmasından farkı ise konuyu bir bütün halinde gösterebilmesidir.

Nasıl Hazırlıyacağız:

Zihin haritamızı hazırlamak için boş-çizgisiz A-3 kağıtlara ihtiyacımız var.Çalıştığımız ünitenin ismini kağıdın ortasına büyük harflerle çizip yuvarlak içine alın.

*İslamiyet öncesi Türk Tarihi

Şimdi alt başlıklara geçicez.

*Göçler

*İlk Türk Devletleri

*Kültür ve Medeniyet

Bu alt başlıkları çizdiğimiz daireden birer ok çıkarıyoruz ve yazıyoruz
.

Şimdide bu alt başlıkları oluşturan öğeleri oklar çıkararak aynı şekilde yazıyoruz.Bu bölümlendirme her başlığın son öğesine kadar devam edecek.Lakin bunun için devasa bir kağıt gerekeceğinden bölümlendirme yapıcaz.Hiç beyin hücresi gördünüzmü?Aynen onun şeklinde olacak.İlkokulda hani güneş çizerdik ya onun gibi.Bu konunun zihin haritasını çıkardım bu akşam.Daha iyi anlaşılması için onun üzerinden konuşalım.

Evde A-3 kağıdı olmadığından A-4 kağıdı kullandım mecburen.7 zihin haritası çıkardım.A-3 olsaydı 3 tane bile yeterdi bu konu için.İlk ana başlık İslamiyet öncesi türk tarihi,yuvarlak içine alıp ok çıkartıyoruz,karşısına göçler yazıyoruz.Göçlerdende iki ok çıkarttık birine coğrafi şartlar,diğerine sonuçları yazıyoruz.

İkinci okumuzun karşısına İlk türk devletleri yazıyoruz.İki ok çıkarıyoruz büyük türk devletleri yazıyoruz.Ordanda beş ok çıkarıp karşılarına ,Asya Hunları,Avrupa Hunları,Kutluklar,uygurlar yazıyoruz.İkinci okumuzun karşısınada Diğer Türk devletleri yazıyoruz.Ordanda 10 tane ok çıkarıp bu devletlerin isimlerini yazıyoruz.

3.okumuzun karşısına ise kültür ve medeniyet yazıyoruz.Ondanda 9 ok çıkarıp öğeleri yazıyoruz(din,sanat,yönetim...)

Ben A-3 kağıdı kullandığımdan ilk zihin haritam burda bitti.A-3 olsaydı bu haritaya göçleri sığdırabilirdim.Herneyse,gectik ikinci haritamıza.ben büyük türk devletleri ve diğer türk devletleri için ayrı haritalar çıkardım.Kağıdımızın ORTASINA bu sefer ilk türk devletleri yazıyoruz.5 büyük devlet için 5 ok çıkarıp isimlerini yazıyoruz.Şimdi onlardan birsürü ok çıkarıcaz ve anahtar kelimeleri karşısına yazıcaz.Nedir anahtar kelime.Aklınızda tutmak istediğiniz kısmı komple size hatırlatan,yada çağrıştıran kelimeler.Cümle kurmıycaz ve mümkün mertebe az kelime kullanıcaz.Kendi haritamda Asya Hun için yazdıklarımı buraya aktarıyorum.

--İlk türk devleti

--Orta asyada ilk siyasal birlik

--çin seddi

--Türklerdeki ilk yazılı antlaşma(çin ile)

--Ötüken

--Oğuz Kağan Destanı

--Kurucucu teoman

--Metehan yazıp ondanda oklar çıkarıyoruz:

--ordu(onlu sistem)

--Çin-vergi

--Çinlilerle evlilik--güç göstergesi

--Ölümü-dağılma

Dikkat ettiyseniz çin seddinin yanında bir açıklama yok.Zaten gerekte yok:)Oraya çin seddi yazdığımda çinlilerin hun akınlarını durdurmak için çin seddi yaptıkları geliyor aklıma.Ötüken yazdım mesela.Hunların siyasi merkezleri olduğunu söylememe gerek varmı?Çin-vergi yazdım.Onu gördüğümde metehanın çini vergiye bağladığı zaten geliyor aklıma.

Evet arkadaşlar bütünden parçaya inerek zihin haritalarımız böyle oluşturuyoruz.Klasik özetten farkını görebildinizmi?Mesela bu 5 büyük türk devleti için bu haritayı hazırladınız diyelim.Tek sayfada o devletlerle ilgili her bilgiyi bulabilirsiniz.

Ben bu çalışmayı yaparken zihnimin o kadar hoşuna gittiki,bir yandan müzik dinledim:)Çünkü bu haritalar dağınıklığı ve kopukluğu önlüyor.Zihin bağlantıları kuruyor ve haritaya baktığında onu uğraştıran uzun cümleler görmüyor.Şunu unutmayın arkadaşlar.Beyne yer eden tüm kalıcı bilgiler beynin tasnif ettiği bilgilerdir.Yani bilgiyi alıp işlediği,bağlantılarını kurduğu bilgilerdir.İşte bu haritalarda beynin bu özelliğine yöneliktir.

Hergün 2 ünitenin zihin haritasını çıkarıp 8 günde 2.aşamayı bitiriyoruz.Her üniteden sonra en az 1 tanede o ünitenin testini çözüyoruz.

Ben haritamı hazırlarken ihtiyaç yanınlarının tarih kitabındanda faydalandım.Güvender ve bu kitap birbirini çok güzel tamamladı.İhtiyaç yayınlarının kitabı kısman özet niteliğinde olduğundan işinizi çok kolaylaştıracak.

3)TEKRARLAR

Yapılan araştırmalar,çalışılan ve tam olark öğrenildiği varsayılan bir konunun yüzde sekseninin unutulduğunu göstermektedir! Yani tam bir facia.1 hafta sonra dahada unutmakta,1 ay sonra ise nerdeyse konuyu en baştan çalışmamız gerekmektedir.Bunu önlemek için ise çoğu kişinin angarya gördüğü sistematik tekrar yapmamız gerekiyor.işin güzel yanı,zihin haritalrı bunu çok ama çok kolaylaştırıyor.Bir ünitenin tekrarı 5 dakika! hemde en ince ayrıntısına varana kadar.Yapacağımız şey çok basit.İlk tekrarımızı o gün yatmadan önce yapıcaz.Bir deftere tercihen ajandaya tekrar tarihlerimizi not alıcaz.Örneğin bugün tarihin ilk konusunun zihin haritası bitti.Bugün ayın 21 i,bizde 28 marta (1 hafta sonraya) not alıcaz.Tarih 1. ünite tekrarı diye.21 Nisanada(1 ay sonraya) aynısını yazıcaz.o tarihler geldiğinde 5 dakikamızı ayırıp tekrarımız yapıcaz.Tarih coğrafya ve vatandaşlıkta bittiğinde hergün 15 dakikamızı bu tekrarlara ayırıcaz.Aynı zamanda tekrar ettiğimiz üniteyle alakalı şöyle 20 sorulukta bir test çözücez.Etti bir saat.Bu şekilde hem tekrar hemde bilginin kullanılmasıyla yani soru çözülmesiyle bilgiler hep taze kalacak.Genel Yetenek konularına geçtiğimizde hergün 1 saati bu çalışmaya ayırıcaz.Bu bir saatte bizi hiçbir şekilde sayısal çalışmaktan alıkoymaz.

Arkadaşlar dediğim gibi ilk zihin haritamı hazırladım.Bu gece tekrarımı yapıp yatıcam.Ajandama tekrar tarihlerimide not ettim.Hadi,sizde katılın,çok ama çok istifade edeceğinize garanti veriyorum.

Allah yolunuzu açık etsin...

alıntı

şimdide adım adım çözüm stratejilerini değerlendirelim:

1)Hayatınızda değiştirmek ya da yapmak istediğiniz herşey güçlü bir kararla mümkün olur.Güçlü bir karar alan kimse hayatındaki birşeyi değiştirmek ya da yapmak istediği şeyi yapmak için mutlaka bir yol bulur.Konuştuğum arkadaşlar hep 'ya ben karar alıyorum ama uygulayamıyorum diyorlar' Bu söylenenler karar değildir.Günlük koşturmacaların arasında kendinizi rahatlatmak için kendi kendinize koyduğunuz kırılgan kurallardır.Ben ADANMIŞLIKTAN bahsediyorum.Tüm hücrelerinizle birşeyi yapmaya birşeyi değiştirmeye inanmaktan bahsediyorum.

Peki adanmışlık seviyesinde güçlü bir karar nasıl alınır?Aslında çözümü çok basit.Sadece kendinize en az 2-3 vakit ayırmanızla hallolur.Kendinize ayıracağınız bu vakitte,rahatsız edilmeyeceğiniz bir yere gidin ya da odanıza çekilin.Evdeyseniz sizi dinlendiren güzel bir müzik açın.Dışarı çıkmayı tercih ettiyseniz yine mümkün mertebe sizi dinlendiren sakin bir yeri tercih edin.Yanınıza bir defter ve kalem alın.

Çözmek istediğiniz sorunu çözmüş gibi hayal edin zihninizde.Ne hissederdiniz?Mesela Selçuk kardeşimiz tarihten muzdarip.Peki tarihi full çıkaracak derecede öğrenmiş olsa nasıl hissederdi?Heralde iyi hissederdi:)Çünkü Kpss'yi kazanmış olurdu.İşte bu şeklide,başarmış gibi düşünücez,hayal edicez.Aynı zamanda hissedicez.O hazzı tadıcaz.

2)İkinci adımımız ise sorunumuzu çözdüğümüzde sağlıycağımız faydaları defterimize yazmak olucak.Madde madde ve kısa kısa yazın.Maddi-manevi elde edeceğiniz tüm faydaları yazın.Ne kadar çok maddeniz yani gerekçeniz olursa o kadar yüksek motivasyon düzeyine ulaşırsınız.100 maddeniz olursa resmen saldırırsınız derslere:) Bu uygulama patlama dercesinde motivasyon sağlar.Ama en önemlisi güçlü bir karar almanızı tetikler.Kalkmadan önce tüm maddeleri tekrar okuyun ve kararınızı verin.Bu kararı verirken size özel,size bunu hatırlatacak birşey yapın.Mesela karar verdiğiniz anda yumruğunuzu sıkın.(İlerde,olurda motivasyonunuz düşerse,bu karar anında yaptığınız gibi yumruğunuzu sıkarsanız aynı motivasyon düzeyini tetiklersiniz.Yani zihin yumruğunuzu ilk sıktığınız andaki sinyalleri tekrar alır)

3)Üçüncü adım ise bu yüksek motivasyon düzeyini yakaladıktan ve de güçlü bir karar aldıktan sonra çözüm sorularını kendinize sormanızdır.Bu sorular hep çözüme odaklı olmalıdır.Mesela,bu kötü gidişatımı nasıl tersine çevirebilirim?Matematikteki başarısızlığımı nasıl yenebilirim?Kendime nasıl extradan boş zaman üretebilirim?Çok uyuma sorunumu nasıl yenebilirim?Çevremde kimden yardım alabilirim?Böyle uzar gider.Bu sorularınızı ve de cevaplarınızı yine defyerinize yazın.

İşte hepsi bu kadar.2-3 saat içinde tüm bu sorunlarınız için çözümler oluşturabilir ve bunları yüksek bir motivasyonla yapabilirsiniz.

Ek olarakta şunu söyleyelim,2. maddede yazdıklarınızı hergün okuyun.5 dakikanızı bile almaz.Fakat motivasyonunuzu sürekli zinde tutar.Okuduğum bir kitapta,özllikle bu çağda yaşayan insanların en büyük sorununun önemsiz işlerde ustalaşmak olduğu yazıyordu.Ne kadar doğru! İnsanlar kendilerine bir faydaları olmayan dizilerin,programların başında saatlerini bir çırpıda harcayabilirken,anlattığımız uygulamayı yapmaya burun kıvırabiliyorlar.E ne oluyor sonra,yaşadıkları sorunlar gitgide kökleşiyor,derinleşiyor,depresyona varacak kadar sarıyor zihnini.halbuki 2-3 saatte bu iş bitecekken belkide bir ömür boyu sürecek acı ve sıkıntıları hayatımıza kendi elimizle davet ediyoruz.

Şimdi diyebilirsiniz amma da ahkam kestin be:)Sanki süpermenmisin sen.Hayatındaki herşey dört dörtlükmü?Elbette değil.Bende birçok olumsuz şey yaşadım.Hatalar yaptım.Depresyona girdim,çıktım.Bir sürü şey yani.Belkide bu hataları yapmamış olsam sizlerle bu derece empati kuramazdım.Sizde bilirsiniz ki başımıza gelen herşeyde bir hayır vardır.Benim Kpss'ye mart ayında çalışmaya başlamamda,bu siteyle ve dolayısıyla sizlerle tanışmamda benim ve sizin bilip gördüğünüz ya da hiç birimizin göremediği hayırlar vardır.Önemli olan şükür içinde olabilmek ve de gayret edebilmektir.

daha da kopyalayacağım ama gözünüz korar da okumazsınız diye korktum :)
gerçekten çok güzel bilgiler mutlaka faydalanın

ben yalnız sanıyordum kendimi bu konuda ama değilmişim,
sevindim gerçekten..
ben aslında çakışmaya ekimde başladım haftada 3 gun bikaç saat bakıyordum komedi gibi...
ve bu süreçte sadece gelişim p.ve öğrenme p.ni bitirdim sonra bıraktım tabi aylarca bakmadım.bazı özel sebepleri atlattıktan sonra aklım basıma geldi ve subatın son haftası başladım çalışmaya...
sistemli bir şekilde çalışıyorum,
şöyleki mesela 20 gün içinde bi ders kitabının konularıyla soru çözümlerini tamamen bitiryorum sonrasında ise haftada 1 mutlaka konu tekrarı yapıyorum,
her konunun sonunda soru çözüyorum ve mutlaka defter tutuyorum...
şuana kadar geldiğim nokta,

gelişim ve öğrenme bitti
tarih yarıda
program geliştirme 2 gün içinde bitiyor inş.
türkçe yarıda

bende biraz önce yetiştremıcem kaygısı yasadım inanaılmaz detaylarada bakıyorum tam öğrenebilmek adına
ve gece gece bu foruma girdim kızlar birbzmze destek olalım.

ben yalnız sanıyordum kendimi bu konuda ama değilmişim,
sevindim gerçekten..
ben aslında çakışmaya ekimde başladım haftada 3 gun bikaç saat bakıyordum komedi gibi...
ve bu süreçte sadece gelişim p.ve öğrenme p.ni bitirdim sonra bıraktım tabi aylarca bakmadım.bazı özel sebepleri atlattıktan sonra aklım basıma geldi ve subatın son haftası başladım çalışmaya...
sistemli bir şekilde çalışıyorum,
şöyleki mesela 20 gün içinde bi ders kitabının konularıyla soru çözümlerini tamamen bitiryorum sonrasında ise haftada 1 mutlaka konu tekrarı yapıyorum,
her konunun sonunda soru çözüyorum ve mutlaka defter tutuyorum...
şuana kadar geldiğim nokta,

gelişim ve öğrenme bitti
tarih yarıda
program geliştirme 2 gün içinde bitiyor inş.
türkçe yarıda

bende biraz önce yetiştremıcem kaygısı yasadım inanaılmaz detaylarada bakıyorum tam öğrenebilmek adına
ve gece gece bu foruma girdim kızlar birbzmze destek olalım.

hoşgeldin canım..bölüm ne

kızlar dünkü çalişmamı yazayım..
coğrafya karışık 104 soru
tepkisel edimsel koşullanma 109 soru
toplam 213 soruu

hoşgeldin canım..bölüm ne

hoşbulduk canım resim iş öğretmenlii..3.girişim olacak ama ilk defa bu kadar sıkı çalışıyorum..
bugün eğitim bilimleri 100 soru çözdüm çıkmış sorular.
şimdi işten geldim dinlenip hemen program geliştrme basına geçicem

bugün kavram haritası çıkarmayı denedim iyi olacak gibi çok yoruldum bıraktım yarın devam sanırım bi müddet bu oyalayacak beni
neyse sağlam olsun da :)

hoşbulduk canım resim iş öğretmenlii..3.girişim olacak ama ilk defa bu kadar sıkı çalışıyorum..
bugün eğitim bilimleri 100 soru çözdüm çıkmış sorular.
şimdi işten geldim dinlenip hemen program geliştrme basına geçicem

bende dün hiç çalişmadım temizlik falan yaptım bi de hastayım zaten şimdi kızı uyutup hemen başlicamm

milli mücadele dönemini çaliştim soru çözdüm birazzz kız uyandı tabii=) kaldı yine akşama da eğitim bakarım birazzz

sabah çaliştiğimla kaldım ya akşam çalişamadım
milli mücadele dönemi konu çalişma + 150 soru

dün coğrafyadan 3 konu okuyacaktım ancak 1 tane bitirebildim (tembelliğimden) bugün açığı kapatmayı deneyeceğim bakalım ne kada olursa:18:

paylaşımlar için teşekkürler. İnşallah işime yarar. çalışmaya bu ay başladım hepsini yetiştirebilir miyim bilmiyorum. Rabbim kimsenin emeklerini zayi etmesin.

dün coğrafyadan 3 konu okuyacaktım ancak 1 tane bitirebildim (tembelliğimden) bugün açığı kapatmayı deneyeceğim bakalım ne kada olursa:18:

yaa bende bugun hiç bişi yapmadım başim çok ağriyor bide ilk defa mantı yapiyim dedim çok zaman aldıı bide arkadaşım geldi kahve içmeye=) ayy e kadar çok bahanem varrr=)

yaa bende bugun hiç bişi yapmadım başim çok ağriyor bide ilk defa mantı yapiyim dedim çok zaman aldıı bide arkadaşım geldi kahve içmeye=) ayy e kadar çok bahanem varrr=)

bahaneler bende de bitmiyor :) bişey yapamadıkça buraya yazmak bile istemiyorum
ama mantı güzel bi bahane :))

bahaneler bende de bitmiyor :) bişey yapamadıkça buraya yazmak bile istemiyorum
ama mantı güzel bi bahane :))

bencede mantı güzel bi bahane:D:D ben kasım ayında başladım çalışmaya ama buaralar iyice saldım hergün çalışmaktan ve evlilik işler yemek sosyal hayatın yoksunlugu bogdu beni bugünlerde çalışasım yok çok güzel başlamıştım ama devam edicem yarın yine:D:D benim kendim için yaptıgım ilk şey şu oldu..bi deneme çözdüm ve nerelerde eksik oldugumu gördüm.örnegin türkçede çok sorun yoktu en sona bıraktım sadece soru çözmek gibi..ama tarih cografya anayasa yok matematik iyi sayısalcı oldugumdan tarihten başladım kendime bi çalışma düzeni yaptım ve tarih cografya bitmeye yakın anayasa başladım matematikle beraber...oturup herşeyi bi yana bırakıp çalışmaktansa içerigi anlayarak olaylar arası kendimizce bi hikaye uydurrarak gidersek kazanabiliriz neden olmasın:D bende varım sizinle beraber çalışmaya:d

Back