Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Böbrekler:
Bitkiler detoks etkisi yaratıyor Böbreklerimiz adeta arıtma tesisi gibi çalışıyor: Başta üre olmak üzere atıklan kandan süzüyor ve onlan suyla birlikte idrar olarak boşaltıyorlar. Kanın asit baz dengesini sabit tutmak, vücudun su ve elektrolit dengesini sağlamak gibi önemli işlevler de üstleniyorlar. Ne yapabilirsiniz? Böbreklerinize destek olmak için her gün en az 2 litre su içmelisiniz. Isırgan otun çayı ile 3 hafta boyunca yapacağınız kür ve 10 dakika boyunca ip atlamak da toksin maddelerin vücudunuzdan atılmasına destek oluyor.
Karaciğer:
Günde 2 elma destek veriyor Karaciğerimiz, yağ, protein ve şeker metabolizmasını düzenlemek, kandaki şeker miktarını ayarlamak, vücuda su üretmek ve daha pek çok görevini yerine getirebilmek için gün boyunca dur durak bilmeden çalışıyor. Görevlerinden herhangi birini yapamaz hale geldiğinde ise, karaciğer yetersizliği, iltihaplanması ve siroz gibi ciddi hastalıklar ortaya çıkabiliyor. Ne yapabilirsiniz? Öncelikle alkol alımını kısıtlayın. Çünkü uzmanlara göre; alkolü günde bir kadehten fazla tüketmeniz karaciğerin yağlanma riskini artırıyor. Fazla kilolar da karaciğere zarar verebildiği için ideal kilonuza ulaşmalısınız. Bunların yanı sıra, zeytinyağı kullanın ve daha çok sebze - meyveye dayanan Akdeniz veya Ege Mutfağı ile beslenin. Uzmanlar karaciğerinize destek vermek için günde 2 elmayı kabuklarıyla birlikte yemenizi öneriyorlar.
Akciğer:
Ananas bronşları enfeksiyondan koruyor Sigara akciğerlerimizin en büyük düşmanı. Sigara dumanındaki hidrojen siyanid, bronşlarınızın çeperini yakıyor, bunun sonucunda kronik öksürük ortaya çıkıyor. Bronşlar zayıfladıkça da bu bölgede pek çok hastalık oluşmaya başlıyor. Uzmanlar, sigara içenlerin, içmeyenlere oranla 10 kat daha fazla akciğer kanseri olma riski taşıdıkları uyarısında bulunuyor! Ne yapabilirsiniz? Her şeyden önce sigarayı bırakmalısınız. Ayrıca doğada yapacağınız uzun yürüyüşler, stresli solunum yollarını rahatlatacak. Aynı zamanda bilinçli beslenme programı da akciğerlere iyi geliyor: Yapılan bir araştırmaya göre; her gün tüketilen 1 dilim ananas bronşları enfeksiyondan koruyabiliyor. Akciğerlerimizi korumanın en etkili yolu ise haftada 2-3 kez, en az 30 dakika, soluk soluğa kalmadan kondisyon egzersizleri yapmak. Bunun için yürüyebilir veya bisiklete binebilirsiniz.

Cilt:
Akıllı maddeler cildi gençleştiriyor 30 yaşından itibaren ilk kırışıkla beliriyor, 40 yaşından sonra da cildimiz kollajen azalmasına bağlı olarak elastikiyetini kaybetmeye başlıyor. Yaşlanmayı önlemek mümkün olmasa da, cildimizin uzun yıllar genç ve pürüzsüz kalmasını sağlamak bizim elimizde! Ne yapabilirsiniz? Cilt sağlığınız için öncelikle sigara tüketiminden ve yoğun güneş banyosundan hemen vazgeçmelisiniz. Çünkü sigara ve ultraviyole ışınları, cildin erken yaşlanmasına yol açıyor. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için sokağa çıkmadan önce en az 30 koruma faktörlü ürünleri cildinize sürmeyi ihmal etmeyin. Her gün cilt tipinize uygun nemlendirici etkiye sahip krem sürmeyi de unutmayın. Örneğin/en üst katmandaki hücreleri aktive eden ve elma, papaya, limon ve şeker kamışında bolca bulunan meyve asitli ürünleri tercih edebilirsiniz. Doğadaki en iyi nemlendiricilerden biri olduğu öne sürülen aloe vera da, cildi yumuşatıp, yeniden canlandırabiliyor. Yosun da içeriğinde bol miktarda bulundurduğu E vitamini sayesinde yaşlanmayı geciktiriyor. Bunların yanı sıra cildinizin nemli kalmasını sağlamak için her gün en az 2 litre su içmeli, gergin bağ dokusuna sahip olmak için de bol bol çilek, böğürtlen ve kırmızı pancar yemelisiniz.
Gözler:
Havuç ve kayısı yıpranmayı önlüyor Yaşımız ilerledikçe iki şey göz sağlığımızı özellikle tehdit ediyor: Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen ‘glokom’ ıle makula dejenerasyonu! Bu hastalıklar tedavi edilmediğinde körlüğe kadar varabilen sorunlar oluşturabiliyor. Ne yapabilirsiniz? 40 - 45 yaşlarında iseniz ve risk faktörünüz varsa 2, yoksa 4 yılda bir göz basıncınızı ölçtürmelisiniz; sonuç 22 mmHg çıktığı takdirde doktorunuz tedavi uygulayarak sorunun ilerlemesini durdurabilir. Makula dejenerasyonundan korunmak içinse sofranızda her gün sebze ve meyve, özellikle de luteinden zengin havuç, kayısı veya ıspanak bulundurun. Çünkü yapılan bir araştırma; bu sebze ve meyvelerde bol miktarda bulunan lutein maddesinin yaşlılığa bağlı göz hastalıkları riskini azalttığını ortaya koydu. Ancak ne kadar sağlıklı beslenirseniz beslenin, siz yine de güneş gözlüğünüzü yanınıza almadan sokağa çıkmayın!
Beyin:
Özel egzersizlerle onu da çalıştırın Unutkanlık, günümüzde 7′den 70′e hemen hepimizin sorunu. Uzmanlara göre; eğer içinde yer alan 100 milyar sinir hücresini (nöron) çalıştırılanız, beyninizin formda kalmasını sağlayabilirsiniz. Ne yapabilirsiniz? Bulmaca çözebilir, şiir ezberleyebilir veya yabancı dil öğrenebilirsiniz. Uzmanlar, yönteminiz ne olursa olsun, uzun yıllar sağlıklı kalması için beyninizi her gün en az 30 dakika boyunca çeşitli aktivitelerle zorlamanız gerektiğine dikkat çekiyorlar. Eğer yoğun bir egzersiz programı için zaman bulamıyorsanız, günde en az bir kez gri hücrelerinizi keşif yolculuğuna çıkarmanız gerekiyor. Bunu da dişlerinizi bazen sol elinizle temizleyerek, zihninizde bir resim çizerek veya restoranda yeni bir menü tadarak sağlayabilirsiniz.
(alıntı)

Şişmanlama korkusu sebebiyle hemen kestiğimiz tatlılar, kek, bisküviler, meşrubatlar, çikolatalar basit karbonhidrat içerir. Baklagiller, ekmek, tahıllar, bazı meyveler ve sebzeler de kompleks karbonhidrat içerir. Kompleks karbonhidratlar rafine edilmediğinden daha sağlıklıdırlar. Yağ oranı düşük karbonhidratlarla beslenmek diyabete ve kalp hastalıklarına zemin hazırlıyor. Bu nedenle glisemik indeks kavramı daha çok önem kazanıyor. Glisemik indeksi yüksek gıdalar kan şekerini hızla yükseltirler. Dolayısıyla çabuk acıkmaya, enerji düşüklüğüne ve yağlanmaya neden olurlar. Yüksek glisemik indeksli gıdalar beyaz ekmek, pirinç, tatlı kekler ve pastalardır. Düşük olanlar ise sebzeler, meyvelerin çoğu ve tam tahıllı gıdalardır. Kuru yemişlerde düşük indekse sahiptir.
.Karbonhidratlı gıdalarla ilgili gerçekler :
.Karbonhidratlar beynin enerji kaynağıdır.
.Mutluluk hormono seratonini artırır.
.Protein ve yağlar karbonhidratların eminimini yavaşlatır.
.10 kestane 5 dilim ekmeğe eşit.
.Kepek, tahıllı, çavdarlı gibi ekmeklerin bir dilimindeki kalori ile beyaz ekmeğin bir dilimlik kalorisi aynı. Sadece esmer ekmeklerim glisemik indeksi ve yükleri daha fazla.
.Bulgur pilavı ve makarna insanı pirinç pilavına göre daha tok tutuyor ve daha sağlıklı.
.Kuru meyvelerde taze meyvelere göre daha fazla şeker içerir.
.Spagetti makarna kelebek makarnaya göre daha düşük glisemik indeks içerir.
.Haşlanmış patates soğutulunca glisemik indeksi düşer.
.Meyve suları meyvelere göre daha az lif içerir.
Bir bardak portakal suyu üç dilim ekmekle aynı kaloriye sahiptir.

Bir bardak portakal suyu üç dilim ekmekle aynı kaloriye sahiptir.

:1shok: :1shok: :1shok:

Kahvaltıda kral gibi, akşamları fakir gibi yiyerek 21 kilo veren Tülin Şahin”den 12 altın kural…40 bedenden 36 bedene düşen Tülin Şahin, “Kadınların hepsi güzel. Sadece belirli püf noktalarla daha bir çekici görünme fırsatları var. Vücut tipine göre doğru giyim çok önemli. Aynı şey yemekte de geçerli. Sağlıklı insan güzel insandır. ışte ben bu konuda onlara yardım ediyorum” diyerek 12 diyet sırrını açıkladı.
1- Acıktığınızda bol bol meyve yiyin, regl döneminde canınız çikolata istediğinde meyve tüketin.
2- ıstediğinizi yiyin ama porsiyonu küçük olsun.
3- Elinizin altında sürekli su bulundurun.
4- Ne yerseniz yiyin 21 kere çiğneyin.
5- Ellerinizi abur cubur yemekten kurtarmak için bir şeylerle oyalayın, resim yapıp yazı yazın ya da örgü örün.
6- ”Gerçekten aç mıyım?” diye kendinize sorun. Acıktıkça yemek yiyip yediklerinizin tadına varın.
7- Kendinizi zayıf biriymiş gibi hissedin ve böylece motive olun.
8- Selülitler için: 25 miligram susam ya da badem yağına, bir tane mandalinanın suyu ve 5 damla lavanta karıştırarak sorunlu bölgeye sürüp sert bir lif ya da masaj fırçasıyla masaj yapın. Bu uygulamayı sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere tekrarlayın.
9- Kilo vermek istiyorum diyerek takıntılı olmayın.
10- Bol bol yürüyün. Bir yere giderken bir durak önce inin ve yürüyün. Bunu alışkanlık haline getirin.
11- Kendinize inanın ve ”Ben başaracağım” diyerek umudunuzu asla yitirmeyin.
12- Kilo verdiği bir yıl boyunca her sabah göbek attığını söyleyen Tülin Şahin, hanımlara evi temizlerken bile belli bir tempoda iş yapmalarını tavsiye ediyor.

kızlar bakın ne buldum.....................

Prof. Dr. Ziya Mocan ‘az ve sık’ yemek gerektiğini savunuyor. Böylece, aç kalıp çok yemenin önünün kesileceğini söylüyor. Kendisi de gün içinde bol bol atıştırıyor ama kilo almıyor. Mocan sırrının; büyük-küçük herkese içmelerini tavsiye ettiği elma çayı olduğunu dile getirdi ve sizler için tarifini verdi.. Dr. Ziya Mocan, Endrokronoloji ve Metabolizma profesörü… Kendisi, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin klinik şefi… Türkiye’nin en şişmanlarının, 300-400 kiloluk insanların yolu onun kliniğinden geçiyor. Bugüne kadar 100 hatta 200 kilo verdirdiği pek çok hastasını gördüm. 150 kilo vermesi için diyete soktuğu hastalara tanık oldum. Evden çıkamaz durumdayken genç kızlığındaki kilosuna kavuşturduğu pek çok hastasıyla tanıştım…
HıÇ DıYET YAPMAMIŞ
Binlerce kişiye diyet reçesi hazırlayan Mocan, bugüne kadar hiç diyet yapmamış. ılginç çünkü kendisi, Türkiye’nin en iştahlı doktorlarından biri… Bana iştahına karşın kilo almamasının sırrını, evinde ve işinde nasıl atıştırdığını anlattı. Acarkent’teki evine konuk olduğumda anladım ki en büyük sırrı; kendi sebze bahçesini kurmuş olması. Domates, soğan, kara lahana, maydanoz, roka ve daha pek çok sebze yetiştiriyor bu bahçede. Bitki çaylarını, bahçesindeki bitkilerden hazırlıyor. ışte Dr. Mocan’dan kilo almadan atıştırmaya ilişkin tüyolar:
BU TARıFı UYGULAYIN
* Herkese önerecek bir beslenme alışkanlığınız var mı?
Benim önerim; elma suyu alışkanlığı edinmenizdir. Ben elma suyumu masamın üzerinden hiç eksik etmiyorum. Elma suyu metabolizmayı hızlandırır ve idrar miktarını artırır. Kilo sorunu olan kişilerin ödemi atmasını sağlar. Bir-iki elmayı kesip haşlayın. ıçine bir limon ya da portakal atın. Karanfil ve tarçın ekleyin. Çocuklara verecekseniz, bardağın içine bal koyup öyle verin. Elma suyunu hazırlarken içine koyacağınız limon ve portakalı sakın soymayın. Kabuklarıyla haşlayın. Bunların kabuklarında sitrik asit vardır. Bu, zayıflama ilaçlarının içinde de bulunur.

AÇIKHAVADA BESLENıN
* Çok atıştırır mısınız?
Saat başı bir şeyler yerim. Aç kalmak, sonradan çok yemek anlamına gelir. Atıştırmalar bazen içecek bir şey, bazen de birkaç parça kepekli ürün yemek şeklinde olabilir. Ben atıştırmaya ekinezya ile başlarım. Sonra ayran içer ya da bir kase yoğurt yerim. Her zaman dışarıda yani açıkhavada yemek yemeyi tercih ederim. Açıkhava her zaman iştah açar ancak şu da bilimsel bir gerçektir ki; açıkhavada ve yükseklerde yaşayan insanlarda obezite daha azdır. Amerika’da bununla ilgili bir araştırma yapılmış. Arizona’da genetik olarak ailesel şişmanlığı bulunan bir ailenin bir bölümü, Meksika’da dağlık bir araziye yerleştirilmiş ve obezite azalmış. ıklimlerin ve havanın insanın beslenmesinde çok önemli bir yeri bulunuyor. Dağda, ormanda hareket daha fazladır. Buralarda aldığınız kalorileri yakacağınızı söyleyenler haklıdır. Siz de vakit bulduğunuzda yemek için küçük yürüyüşler yapın, açık havada bir şeyler yiyin. Ben iştahlı biriyim. Yediklerimi doğru seçmesem, kesinlikle çok kilolu biri olurdum. Ama sebzeleri seviyorum, sağlıklı şeyler yiyorum ve kilo almamayı başarıyorum.
TATLI AÇ KARNINA YENıR
* Çikolata yer misiniz?
Çikolataya alkol muamelesi yaparım. ıkisini de ancak çok canım çekerse ve aç karnına tüketmeye dikkat ederim. Aç karnına çikolata yerseniz ya da alkol alırsanız o zaman yakımı kolay olur. Yağ oluşumuna yol açmaz. Canınız çok çikolata çektiyse, bitter olanları tercih edin. Bir kadeh beyaz şarap istediyseniz için ama içine bir-iki tane buz atın. Böylece alkol oranını ve kalori etkisini azaltırsınız. Ben arada bir tatlı yerim. Her tatlıyı da severim. Tatlı yiyeceksem yemeğin üzerine yemem. ıki saat geçmesini beklerim. Tatlıyı mutlaka aç karnına yemek lazım. Yatmadan önce yerseniz, kilo için yemek yemiş olursunuz. Yatmadan iki saat önce, yemeği keserim.
KEPEKLı SıMıT YENEBıLıR
* Simit en zararlı atıştırma alışkanlıklarımızdan biri mi?
Simit, atıştırma deyince baş sırada yer alır. Ama bence o kadar haşarı bir yiyecek değil. Simit kolay ve masumdur. Hatta kepekli olursa diyet listesine bile konabilir. O gün yeterince doyurucu bir öğlen yemeği yemediysem, beş çayında kendime kepekli bir simit ısmarlarım. Çok hamursa, içini çıkartarak yemeye çalışırım. Kurabiye ve ekmek yemek istediğimde ise, kepekli undan yapılmış olanlarını tercih ederim.

kendimi bilim araştırmalarına adadım:roflol::roflol:bugün yoğun olacam dedim ama almişin başka işi olduğu için benim işe başlamadık daha:roflol:boşken faydalı şeyler yapim dimikaydirigubbakcemile2

çok saol bebişimmm ellerim gözlerin dert neyim hiç bişey görmesinn Şeniz a.s.

hüllümü özledim ben yaaa msj attım onada cvp virmedii kontürümde yokki ariim senağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…