7. olumsuz deneme

oznur65

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2011
2.196
1.954
Hocam merhaba ben 3 yıl içinde 7 olumsuz deneme geçirdim esimde sperm azlığı ve morfoloji bozuk yumurta sayımda 6-6-7-4-4-8 arasında değişti çok yumurtam yok kaliteli embriyo pek oluşmuyor genelde 2. kalite yada fragmantasyon yüksek oluyor en son 8 hücreli 2 embriyo transfer edildi umitlendik ama malesef hsg histeroskopi rahime çizik atma genetik test yapıldı esk. Acibademde tedavi gördüm son 2 deneme birşeyler eksik geliyor bana daha ne yapabiliriz artık bir an evvel çocuk sahibi olmak istiyorum
 
Merhabalar :
Öncelıkle tüp bebekte merkez secimı önemlıdır. Laboratuvar tüp bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.Gebelık elde etmemız saglıklı tutunma yetenegınde embrıoları , saglıklı rahım ıcı ortam ve kolay transferi gerektırır. Embrıo kalıtesını %80 oranda yumurta ,%20 oranda sperm kalıtesı belırler. Dolayısı ıle sperm secımı onemlıdır. Laboratuvarımızda bazı özel teknikler ile sperm seçimi yapabılmekteyiz.

Tüp bebekte uygulanan ımsı metodu ile 8000-9000 büyütme ıle mıkroskopık olarak sperm secımı yapılabılmekte.Bazı sperm anormallıklerınde Ca iyonofor denılen bazı kimyasallar ıle sperm aktıvasyonu yapılabılmekte .

Ayrıca mikro akıskan sperm ayıklama çipleri ( microchıp metodu) ıle sperm secılebilmekte. Mikro-chip metodu ıle sperm sayı ve kalıtesı cok düşük numunelerde morfolojık ve genetık bakımından en iyi durumda olan spermlerı ayırarak secmeye imkan yakalamaktayız.
Yumurtaların hazırlandıgı (ınduksıyon safhası: gunluk ıgne tedavısı ıle yumurta buyutme asaması) aşama da yumurta kalıtesını oldukca etkılemektedır. İnduksıyon ( yumurta buyutme safhası) deneyım gerektıren bır durum oldugu ıcın tecrubelı ellerde yapılmalıdır. Kalıtelı bır laboratuvarda olgun yumurtaların %75-80 inin döllenmesı ve akabındekı gunlerde %75-80 inin bolunmesı gerekır.ara basamaklarda bu orandan daha fazla kayıp olması verılen embrıo sayısını düşüreceginden gebelık oranının düşmesıne sebep olur.Sızın durumunuzda embrıoların embrıoskop a konularak ızlenmesı ıle %60 oranında genetık anomalılı embrıoları ayırt etme fırsatını yakalamaktayız.Ayrıca 5. gune gdılerek blastokıst asamasını gormek faydalı olacaktır. Eğer elımızde yeterlı sayıda embrıo var ıse cgh ( genetık ayıklama) yapmak gerekır. Yumurtalık rezerv düşüklüğü nedenı ıle
bu sayıda embrıo elde etmekte zorluk olan hastalarımızda tekrar eden denemelerde embrıo dondurululup saklanarak yeterlı sayıya ulasınca genetık ayıklama yontemı uygulamak dogru olur.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…