7 aylık evliyiz ama cinsel birliktelik yaşamadık.

yardimistiyen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2025
33
19
3
31
Evlendiğimiz ilk günler denedik kendimi aşırı kasıyorum istemsizce eşime dur dur demeye başlıyorum. Artık çok sıkıldım bu durumdan...
Ne yapabilirim, yardımcı olur musunuz?

Ne kadar süredir tanışıp evlendiniz , görücü usulü mü evlendiniz eşinizle? Vajinusmus sorunu yaşıyorsunuz sanırım. Jinekolojiye gittiniz mi hiç?

Ben evlenmeden önce eşimle cinsel birliktelik yaşamadım.Düğün gecesi olsun istedim ama ben çok acı hissettiğim için olmadı.Karadeniz turuna gittik o yaz. Artvinde kaldığımız otelde olmuştu.Eşime dedim canım çok acıyor ama artık olsun yoksa ilerleyen zamanlarda hiç olmayacak .İlk zamanlar yine acı hisettim hatta aylarca.Sonradan azaldı.Korkunun üzerine gitmek lazım 😀

Eğer yaşadığınız cinsel travma varsa mutlaka psikologa gitmenizi öneririm. Vajinusmus için de jinekolojiye gidip muayene olmanız gerekli. Kegel ve nefes egzersizleri yapmayı öğrenin.

Sitede vajinismus grubu var. Oraya da bir göz atın derim. Bu sorunu yaşayıp vajinusmusu yenen çok kişi var. Kendinize güvenin siz de yapabilirsiniz 🌸

Evlendiğimiz ilk günler denedik kendimi aşırı kasıyorum istemsizce eşime dur dur demeye başlıyorum. Artık çok sıkıldım bu durumdan...
Ne yapabilirim, yardımcı olur musunuz?
Vajinismus canım. Vajinismus başlıgına bak buradan mutlaka egzersizler vs ayrıntılı yazıyor. Tedavisi yüzde yüze yakın rahat ol pes etme

Vajinismus ile ilgili burda konular var orda bu sorunları aşanlar var bence o konuları okuyun tedavi sart ilişki olmayınca evkilikde iletki zamanlarda sıkıntı olur

Merhaba, ben 10 yıl süren vajinismus hastalığını yendim. Elbette, Nazife Ergen Micozkadıoğlu hocam sayesinde. Ağrısız, acısız nasıl olduğunu bile anlamadım. Çok mutluyum, dünyaya yeniden gelmiş gibi hissediyorum. Sakın beklemeyin; vajinismus hastalığı hekim olmadan çözülebilecek bir sorun değil, arkadaşlar. Çevrenizdeki "o kanıyor, ağrıyor, yırtılıyor" gibi cinsellikle ilgili sözlere sakın aldanmayın. 10 yılımı heba etmişim. Bedenimi bana doğruları öğreten Nazife hocam, bana 4. seansta 10 yıllık sürece veda edeceğimizi söylemişti ve öyle de oldu. Çok şükür! Kendinizi ertelemeyin, olur mu? Sizin de benim gibi yeniden aydınlığa çıkmanız lazım. Beklemeyin, bunu umut olsun ve destek alın diye yazıyorum. Ben yendim, sıra sizde, arkadaşlar.

Arkadaşlar, vajinismus durumu kendi kendine geçmiyor. 10 yıllık deneyimle yazıyorum; nasıl çöp etmişim yıllarımı! Hekim desteği şart, yapmayın öyle. Acı, yırtılma, kanama olmuyor. Lütfen kulaktan duyma şeylere aldanmayın. Ben de bunlardan hep korkmuştum, kasılmışım ama ne boşmuş! Destek alın; 1,5 haftada veda ettim ben, 10 yıla yeniden doğdum. Belki birine umut olurum diye kayıt oldum. Lütfen kendinizi karanlıktan çıkarın.

Back
X