- 18 Kasım 2011
- 11.766
- 19.879
- 598
- 37
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım benim bununla ilgili hadisler var. Süt annenin huyu suyu çocuğa sireyet eder. Öyle her önüme gelene emzirtmem tabi ki. Bu kendi kız kardeşim bile olsa. Ve benim asıl canımı sıkan şey orada ben gitmeseydim benden habersiz annesinden habersiz oğlumu emzirmiş olucaktı. Belki de emzirmiştir benden gizli valla hiç bilmiyorum. Ben neden gitmiyorum. Genelde şu oluyor ben yemek yaparken hep denk getiriyolar oğlanı verde biraz sevelim getiririz diyolar. Ben de anne veremem gelin evde sevin diyemiyorum. E akşam eş gelicek yemek yetiştirmem gerek. Evet o kadar haklısın ki ben açtım bu yolu onlara. Taaa doğumdan önce bana diyolardı doğsun da biz alırız onu gezeriz ederiz diye. Bende yok canım küçücük bebeği nereye alıyolar almazlar heralde lafın gelişi diyolar diye birşey demiyordum. Oğlum doğdu, almak istiyorlar o zamanlar emziriyordum oğlumu. Bir kaç kere dedim anne emziriyorum ben bu çocuğu ne yer ne içer diye öyle ertelediler. Sonra gelip gidip bi sütten kesilsede alıp sevsek demeye başladılar. Diye diye 4Emzirsin ne olacak ki ya dicem de şu an sizi de anlayabiliyorum. Sağıp verse alır mısınız sorun emzirmesi mi?
Bu arada siz neden gitmiyorsunuz bebekle onu anlamadım. Bu yolu siz açmışsınız bir kere. Ben hayal bile edemiyorum.
Senin evinin anahtarının kayınvalidende ne işi var?Canım benim bununla ilgili hadisler var. Süt annenin huyu suyu çocuğa sireyet eder. Öyle her önüme gelene emzirtmem tabi ki. Bu kendi kız kardeşim bile olsa. Ve benim asıl canımı sıkan şey orada ben gitmeseydim benden habersiz annesinden habersiz oğlumu emzirmiş olucaktı. Belki de emzirmiştir benden gizli valla hiç bilmiyorum. Ben neden gitmiyorum. Genelde şu oluyor ben yemek yaparken hep denk getiriyolar oğlanı verde biraz sevelim getiririz diyolar. Ben de anne veremem gelin evde sevin diyemiyorum. E akşam eş gelicek yemek yetiştirmem gerek. Evet o kadar haklısın ki ben açtım bu yolu onlara. Taaa doğumdan önce bana diyolardı doğsun da biz alırız onu gezeriz ederiz diye. Bende yok canım küçücük bebeği nereye alıyolar almazlar heralde lafın gelişi diyolar diye birşey demiyordum. Oğlum doğdu, almak istiyorlar o zamanlar emziriyordum oğlumu. Bir kaç kere dedim anne emziriyorum ben bu çocuğu ne yer ne içer diye öyle ertelediler. Sonra gelip gidip bi sütten kesilsede alıp sevsek demeye başladılar. Diye diye 4
. Ayın ortalarında sütüm kesildi. Oh artık emmiyorda habire istiyorlar. Yine bazen uyuyor falan diyorum erteliyorum. Alıştılar artık çat kapı geliyor neye uğradığımı şaşırıyorum. Oğlanı almaya geldim diyor. Hele bir kere ben oğlumu severken kayın validemde benim evimin anahtarı var. Baktım biri zorluyor kapıyı oğlumu aldım bi geri çekildim. Eşimin işten dönmesi için saat çok erkendi eşim olamazdı. Bi baktım kapıyı açtı ki kayınvalidem. Şoka girdim ağzım açık kaldı görümcemle beraber girdiler içeri off of daha neler neler.
İşe yarayacakmış gibi düşün sık sık emzir. Evlatlık edinen hiç doğum yapmamış annelerin bile sütü geliyormuş sen de dene. Youtubeda videosu da vardı. Sürekli süt gelmesede göğsü uyarıyor masaj yapıyorlardı. Onun dışında kocanla konuş. Seveceklerse gelip burda sevip baksınlar. O daha ordan oraya oyuncak gibi taşınıp sevilecek dönemde değil diye anlat. Gerekirse zorla gönderme. Kocan alsın alsın dese de yok uyutacağım şimdi de gönderme.Evli bi görümcem var aynı gün doğum yaptık onun 3. Bebeği oldu. Geçen gün kayınvalidem al sen bi emzirsene diyordu görümceme. Mutfaktan odaya geçerken duydum. Tamam her ne kadar sütüm olmasa da asla istemem bir başkası bebeğimi emzirsin. Solgar ve bestlak kullandım 2 hafta önce bittiler. Günde 3 litre su da tüketiyordum. Bir sürü süt çayı içtim ama hiç bir işe yaramadı. Malesef
Canım benim bununla ilgili hadisler var. Süt annenin huyu suyu çocuğa sireyet eder. Öyle her önüme gelene emzirtmem tabi ki. Bu kendi kız kardeşim bile olsa. Ve benim asıl canımı sıkan şey orada ben gitmeseydim benden habersiz annesinden habersiz oğlumu emzirmiş olucaktı. Belki de emzirmiştir benden gizli valla hiç bilmiyorum. Ben neden gitmiyorum. Genelde şu oluyor ben yemek yaparken hep denk getiriyolar oğlanı verde biraz sevelim getiririz diyolar. Ben de anne veremem gelin evde sevin diyemiyorum. E akşam eş gelicek yemek yetiştirmem gerek. Evet o kadar haklısın ki ben açtım bu yolu onlara. Taaa doğumdan önce bana diyolardı doğsun da biz alırız onu gezeriz ederiz diye. Bende yok canım küçücük bebeği nereye alıyolar almazlar heralde lafın gelişi diyolar diye birşey demiyordum. Oğlum doğdu, almak istiyorlar o zamanlar emziriyordum oğlumu. Bir kaç kere dedim anne emziriyorum ben bu çocuğu ne yer ne içer diye öyle ertelediler. Sonra gelip gidip bi sütten kesilsede alıp sevsek demeye başladılar. Diye diye 4
. Ayın ortalarında sütüm kesildi. Oh artık emmiyorda habire istiyorlar. Yine bazen uyuyor falan diyorum erteliyorum. Alıştılar artık çat kapı geliyor neye uğradığımı şaşırıyorum. Oğlanı almaya geldim diyor. Hele bir kere ben oğlumu severken kayın validemde benim evimin anahtarı var. Baktım biri zorluyor kapıyı oğlumu aldım bi geri çekildim. Eşimin işten dönmesi için saat çok erkendi eşim olamazdı. Bi baktım kapıyı açtı ki kayınvalidem. Şoka girdim ağzım açık kaldı görümcemle beraber girdiler içeri off of daha neler neler.
İşe yarayacakmış gibi düşün sık sık emzir. Evlatlık edinen hiç doğum yapmamış annelerin bile sütü geliyormuş sen de dene. Youtubeda videosu da vardı. Sürekli süt gelmesede göğsü uyarıyor masaj yapıyorlardı. Onun dışında kocanla konuş. Seveceklerse gelip burda sevip baksınlar. O daha ordan oraya oyuncak gibi taşınıp sevilecek dönemde değil diye anlat. Gerekirse zorla gönderme. Kocan alsın alsın dese de yok uyutacağım şimdi de gönderme.
Evimin anahtarını eşim olcak adam bizimkini kaybederiz, biz evde olmayız bişeye ihtiyaç olur da gidip alsınlar diye vermiş kayınvalideme. Ben de kendi anahtarımı kaybetmiş gibi yapıp kayınvalidemden yedek anahtarı aldım. Geçen de baktım görümcem oğlumun organının fotoğrafını çekmiş bana gönderiyor. Ama o kadar haklısınız ki bunlara bu yüzü veren benim. İnsanlara hayır diyemiyorum. Aman benim yüzümden evde ailede gerginlik çıkmasın istiyorum. Eşim arada kalmasın istiyorum. Cidden hepsi benim suçum. Ve bunu bildiğim ama birşey yapamadığım için sürekli içime attığım için sinir hastası olucam sonunda.Senin evinin anahtarının kayınvalidende ne işi var?
Hayır diyeceksin. Çocuk senin. Ne demek alır gezeriz?? Ay vallahi deli oldum iyice. Dik dur biraz, sert cik. Anahtarı al, alamiyorsan kilidi değiş... Kes önlerini. Haber vermeden evime gelmeyin diyeceksin. Oğlumun evi derse de, oğlun tek yaşamıyor benim de evim de. Bu kvlerdeki rahatlık beni benden alıyor.
Kayınvalidem bana sormadan çocuğumun resmini bile kimseyle paylaşamaz. Gerekirse kotu gelin desinler. Esinle de kavga et, eşya mi bu, sürekli almaya geliyorlar. Sanki kendi bakıyor paşam ..
Ağızlarını yırtmadın mı bunu yaptıklarında? Bırak izinsiz evime dalmayı benim kv bir kere yatak odamda hazırlanırken kapıyı tıklamadan daldı noluyoruz ya tıklamadan giriyorsun ya kapıda biri olsa görse beni müsait değilken dedim bir daha asla öyle bir şey yapmadı. Canım nolur biraz sesini çıkart kaç yaşındasın bilmiyorum sanıyorum küçüksün ama böyle izin verirsen seni çiğ çiğ yerler.Canım benim bununla ilgili hadisler var. Süt annenin huyu suyu çocuğa sireyet eder. Öyle her önüme gelene emzirtmem tabi ki. Bu kendi kız kardeşim bile olsa. Ve benim asıl canımı sıkan şey orada ben gitmeseydim benden habersiz annesinden habersiz oğlumu emzirmiş olucaktı. Belki de emzirmiştir benden gizli valla hiç bilmiyorum. Ben neden gitmiyorum. Genelde şu oluyor ben yemek yaparken hep denk getiriyolar oğlanı verde biraz sevelim getiririz diyolar. Ben de anne veremem gelin evde sevin diyemiyorum. E akşam eş gelicek yemek yetiştirmem gerek. Evet o kadar haklısın ki ben açtım bu yolu onlara. Taaa doğumdan önce bana diyolardı doğsun da biz alırız onu gezeriz ederiz diye. Bende yok canım küçücük bebeği nereye alıyolar almazlar heralde lafın gelişi diyolar diye birşey demiyordum. Oğlum doğdu, almak istiyorlar o zamanlar emziriyordum oğlumu. Bir kaç kere dedim anne emziriyorum ben bu çocuğu ne yer ne içer diye öyle ertelediler. Sonra gelip gidip bi sütten kesilsede alıp sevsek demeye başladılar. Diye diye 4
Sen suçlu değilsin senin karşında insanlığını anlamayanlar suçlu kendini yetersiz suçlu görme lütfen. Hayatın tamamen değişti zorlanıyor olabilirsin ama yapman gereken sınır çizmek gizlice anahtarını al kaybettim de eşine de bu hosuma gitmedi ondan aldım tekrar verme de. Çocuğu istediklerinde yemeği bizde sizde yeriz de eşin 3 gün anasinda yesin 4. Gün evde yemek ister merak etme.Evimin anahtarını eşim olcak adam bizimkini kaybederiz, biz evde olmayız bişeye ihtiyaç olur da gidip alsınlar diye vermiş kayınvalideme. Ben de kendi anahtarımı kaybetmiş gibi yapıp kayınvalidemden yedek anahtarı aldım. Geçen de baktım görümcem oğlumun organının fotoğrafını çekmiş bana gönderiyor. Ama o kadar haklısınız ki bunlara bu yüzü veren benim. İnsanlara hayır diyemiyorum. Aman benim yüzümden evde ailede gerginlik çıkmasın istiyorum. Eşim arada kalmasın istiyorum. Cidden hepsi benim suçum. Ve bunu bildiğim ama birşey yapamadığım için sürekli içime attığım için sinir hastası olucam sonunda.
Yahu birak çıksın. Bir abla tavsiyesi olarak mi alırsın bilmiyorum. Ama insanlara bu kadar yüz verirsen çok üzülürsün. Senden habersiz foto cekmeler falan. Verme bebeğini nolur bak. Gelip evi basasim geldi. O derece sinirlendim kv ve görümcene. Gerekirse kavga çıksın ama izin verme.Evimin anahtarını eşim olcak adam bizimkini kaybederiz, biz evde olmayız bişeye ihtiyaç olur da gidip alsınlar diye vermiş kayınvalideme. Ben de kendi anahtarımı kaybetmiş gibi yapıp kayınvalidemden yedek anahtarı aldım. Geçen de baktım görümcem oğlumun organının fotoğrafını çekmiş bana gönderiyor. Ama o kadar haklısınız ki bunlara bu yüzü veren benim. İnsanlara hayır diyemiyorum. Aman benim yüzümden evde ailede gerginlik çıkmasın istiyorum. Eşim arada kalmasın istiyorum. Cidden hepsi benim suçum. Ve bunu bildiğim ama birşey yapamadığım için sürekli içime attığım için sinir hastası olucam sonunda.
İyi de hanımefendi siz hiç çözüm üretmeye çalışmamışsınız ki eş gelecek diye niye yemek yetişmek zorunda yapın emrivaki yemek saatleri mi alıyorlar altını kapatın alın oğlunuzu beraber gidin eşinizi arayın bugün annemlerde yiyecez deyin birkaç defa yapın bakim görün o sevgili oğullarına bile yemek yapmak nasıl zor geliyor. Sonra siz ağlayın bizi istemiyorlar ben yakın olmak istemiştim diye. Ayrıca gündüz teksiniz kapı kilidini değiştirin kocanızın anahtarını da çaktırmadan değiştirin ne münasebet çat kapı kv görümce eve giriyor aşırı pasifsiniz ne net tavrınız var ne durumu lehinize çevirecek hinliginiz. Kocanızla aranız bozulmasın diye evladınız elinizden kayar gider boyke çok kişinin baktığı çocuk için ağır tabir ama kırk kapının iti olmuş derler bizde bide sabah Kocan verdi ikindiye kadar nasıl duruyorsun kadın çocuğun başka yerdeyken yani kusura bakmayın ama biraz sizinde işinize gelmiş gibiCanım benim bununla ilgili hadisler var. Süt annenin huyu suyu çocuğa sireyet eder. Öyle her önüme gelene emzirtmem tabi ki. Bu kendi kız kardeşim bile olsa. Ve benim asıl canımı sıkan şey orada ben gitmeseydim benden habersiz annesinden habersiz oğlumu emzirmiş olucaktı. Belki de emzirmiştir benden gizli valla hiç bilmiyorum. Ben neden gitmiyorum. Genelde şu oluyor ben yemek yaparken hep denk getiriyolar oğlanı verde biraz sevelim getiririz diyolar. Ben de anne veremem gelin evde sevin diyemiyorum. E akşam eş gelicek yemek yetiştirmem gerek. Evet o kadar haklısın ki ben açtım bu yolu onlara. Taaa doğumdan önce bana diyolardı doğsun da biz alırız onu gezeriz ederiz diye. Bende yok canım küçücük bebeği nereye alıyolar almazlar heralde lafın gelişi diyolar diye birşey demiyordum. Oğlum doğdu, almak istiyorlar o zamanlar emziriyordum oğlumu. Bir kaç kere dedim anne emziriyorum ben bu çocuğu ne yer ne içer diye öyle ertelediler. Sonra gelip gidip bi sütten kesilsede alıp sevsek demeye başladılar. Diye diye 4
Aynen mama içer. Bebek acıkır ne verirler ki bebeğe, ben güvenemem. O kadar küçük çocuğa annesinden gizli şeyler yedirebilirler.Yok kesildi diyor. Şimdiye kadar almış anne sütünü buna şükür. Daha fazla kötü hissettirmesek mi kendini acaba. Emzirmemek ölüm değil ya. Mama içer o da.
Hayir dogru degil tabiki onca saat senden ayri kalmasiMerhaba arkadaşlar, 6 aylık bir oğlum var. Kayınvalideme çok yakın oturuyorum. Habire gelip gidip oğlumu istiyorlar. Neredeyse her gün. Bu güne kadar akşamları gelip alıyorlardı saat 7 gibi 2-3 saate geri getiriyorlardı. Bu gün eşime söylemiş sabah işe giderken oğlanı bana bırak diye. Saat sabah 7 den itibaren ikindiye kadar 6 aylık bebeğin annesinden ayrı kalması doğru mu? Kayınvalideler sizden cevap bekliyorum. Kendimi sürekli yatıştırmaya çalışıyorum ama asla içime sinmiyor. Ben mi büyütüyorum kafamda aşırı merak ediyorum.
Benim babaannem birgün beni almış gitmiş. Sorunları olduğu bir zamanda. Annem bir şey olursa ilk işim seni polise vermek olacak demiş. Daha babaaannem ne normalken ne kavgaliyken böyle bir şey teklif etmemiş. Yazını okuyunca aklıma geldi. Biraz sınırı çizmek lazım arada olurda çalışmayan annenin çocuğuna niye babaaanne baksın.Merhaba arkadaşlar, 6 aylık bir oğlum var. Kayınvalideme çok yakın oturuyorum. Habire gelip gidip oğlumu istiyorlar. Neredeyse her gün. Bu güne kadar akşamları gelip alıyorlardı saat 7 gibi 2-3 saate geri getiriyorlardı. Bu gün eşime söylemiş sabah işe giderken oğlanı bana bırak diye. Saat sabah 7 den itibaren ikindiye kadar 6 aylık bebeğin annesinden ayrı kalması doğru mu? Kayınvalideler sizden cevap bekliyorum. Kendimi sürekli yatıştırmaya çalışıyorum ama asla içime sinmiyor. Ben mi büyütüyorum kafamda aşırı merak ediyorum.