• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 aylık bebeğimi kayınvalidem sürekli istiyor.

Lotusay

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2022
8
4
1
26
Merhaba arkadaşlar, 6 aylık bir oğlum var. Kayınvalideme çok yakın oturuyorum. Habire gelip gidip oğlumu istiyorlar. Neredeyse her gün. Bu güne kadar akşamları gelip alıyorlardı saat 7 gibi 2-3 saate geri getiriyorlardı. Bu gün eşime söylemiş sabah işe giderken oğlanı bana bırak diye. Saat sabah 7 den itibaren ikindiye kadar 6 aylık bebeğin annesinden ayrı kalması doğru mu? Kayınvalideler sizden cevap bekliyorum. Kendimi sürekli yatıştırmaya çalışıyorum ama asla içime sinmiyor. Ben mi büyütüyorum kafamda aşırı merak ediyorum.

Merhaba arkadaşlar, 6 aylık bir oğlum var. Kayınvalideme çok yakın oturuyorum. Habire gelip gidip oğlumu istiyorlar. Neredeyse her gün. Bu güne kadar akşamları gelip alıyorlardı saat 7 gibi 2-3 saate geri getiriyorlardı. Bu gün eşime söylemiş sabah işe giderken oğlanı bana bırak diye. Saat sabah 7 den itibaren ikindiye kadar 6 aylık bebeğin annesinden ayrı kalması doğru mu? Kayınvalideler sizden cevap bekliyorum. Kendimi sürekli yatıştırmaya çalışıyorum ama asla içime sinmiyor. Ben mi büyütüyorum kafamda aşırı merak ediyorum.
Hayır hiç doğru değil canım, 2-3 saat ayrı kalması da doğru değil sürekli gelip orada sevebilirler ya da siz gidebilirsiniz. Bence bu duruma izin verme artık çünkü bu çocuk büyüdüğünde daha da çok istemeye başlayacaklar ve sen şimdi sınır çizmezsen ilerde hiç çizemezsin.

Hayır hiç doğru değil canım, 2-3 saat ayrı kalması da doğru değil sürekli gelip orada sevebilirler ya da siz gidebilirsiniz. Bence bu duruma izin verme artık çünkü bu çocuk büyüdüğünde daha da çok istemeye başlayacaklar ve sen şimdi sınır çizmezsen ilerde hiç çizemezsin.
Asla bir tepki gösteremiyorum. 2 gün önce akşam saat 7 de aldı görümcem dedim ki " saat 8 e kadar getirin çünkü 8 de uykuya yatırıyorum sonra uyku düzeni bozuluyor ve huysuzluk yapıyor" bi garip haller edalar içinde "hiç almıyım o zaman 1 saat için" demeye başladı o sırada eşim dedi " al ya götür 1-2 saate getirirsin" diye. Görümcem gidince de "almayın diyosun resmen ne olcak" dedi. Yani eşim de bu konuda asla benim tarafımda değil. Dolayısı ile hiç ağzımı açamıyorum. 3 yıllık evliyim

Asla bir tepki gösteremiyorum. 2 gün önce akşam saat 7 de aldı görümcem dedim ki " saat 8 e kadar getirin çünkü 8 de uykuya yatırıyorum sonra uyku düzeni bozuluyor ve huysuzluk yapıyor" bi garip haller edalar içinde "hiç almıyım o zaman 1 saat için" demeye başladı o sırada eşim dedi " al ya götür 1-2 saate getirirsin" diye. Görümcem gidince de "almayın diyosun resmen ne olcak" dedi. Yani eşim de bu konuda asla benim tarafımda değil. Dolayısı ile hiç ağzımı açamıyorum. 3 yıllık evliyim
Biraz problem yaşayacaksın eşinle vs de ama mecbursun tepki göstermeye canım. Ayrıca napacaklar sen tepki gösterince gelip zorla mı alacaklar çocuğu ben uzun süre ayrı kalmak istemiyorum ya gelin burada sevin ya biz de gelelim öyle sevin de

Oglunuz İngiliz Anahtari mi her gelen istiyor siz de bir kac saatligine veriyorsunuz?

Konusamayan, yuruyemeyen, dahasi yeni yeni ek gidaya gecmis bir bebegi hangi akla hizmet sizden uzaga goturulmesine izin veriyorsunuz?

İlle de cocuk sevmek istiyorsa kocanizi gonderin; sohbet bile edebilir.

Öncelikle konuyu yanlış yere açmıssınız. Ve eşiniz sizden taraf değilse siz dişli olun ne demek ağzımı açamıyorum ya daha neler duyacağız. 4 5 yaşındaki çocuk değil bu 7 aylık bebek bu. Biraz dişli ol uyutucam vs de neden cevap veremiyorsun sen insanlara ?

Bu çocuk sizi emmiyor mu?
Manavdan kavun, karpuz mu alıyorlar? Çocuğu almak nedir?

Vermeyin, ne demek almayim, sabah getir akşama kadar dursun? Çocuğu kim emzirecek, kv ile gorumce mi?

Çıkarın sesinizi. Bakmayın eşinize falan. 4 5 yaşında cocuk mu bu? Anneye tam ihtiyacı olan zamanda götürmek ne demek?

Ay sabah sabah vallahi sinirlendim. Nasıl kv, görümce bunlar?

Öncelikle konuyu yanlış yere açmıssınız. Ve eşiniz sizden taraf değilse siz dişli olun ne demek ağzımı açamıyorum ya daha neler duyacağız. 4 5 yaşındaki çocuk değil bu 7 aylık bebek bu. Biraz dişli ol uyutucam vs de neden cevap veremiyorsun sen insanlara ?
Bu gün açtım bu üyeliği. Dolayısı ile hangi konuyu nereye açmam gerektiğini henüz bilmiyorum. Ben dişli olunca evde kavga çıkıyor. Anam bacım onlar benim ne olcak sanki hem sen de dinlenmiş olursun tavırlarına giriyor. 2 bekar görümcem ve kayın validem birlikte yaşıyorlar. Bir şey deyince tavırları değişiyor eşim de sen yapıyorsun bu gerginliği deyip suçu üzerime atıyor. Cevap veremiyorum çünkü aralarında tek kalıyorum arkamda olan kimse yok.

Bu çocuk sizi emmiyor mu?
Manavdan kavun, karpuz mu alıyorlar? Çocuğu almak nedir?

Vermeyin, ne demek almayim, sabah getir akşama kadar dursun? Çocuğu kim emzirecek, kv ile gorumce mi?

Çıkarın sesinizi. Bakmayın eşinize falan. 4 5 yaşında cocuk mu bu? Anneye tam ihtiyacı olan zamanda götürmek ne demek?

Ay sabah sabah vallahi sinirlendim. Nasıl kv, görümce bunlar?
Malesef oğlum tamamen sütten kesileli 1 ay oldu. İlk bebeğim tecrubesizlik sinir stresten sütüm gitti. Bir daha da geri getiremedim sütümü.

Vermiyorum deyin. Eşiniz ne yapacak ki ? Ben asla vermem çocuğumu, çalışmıyorsam ve evdeysem neden vereyim ki. Benimki 3 aylık istiyorlar. Siz sınır koymazsanız ardı arkası kesilmez

Malesef oğlum tamamen sütten kesileli 1 ay oldu. İlk bebeğim tecrubesizlik sinir stresten sütüm gitti. Bir daha da geri getiremedim sütümü.
Siz emzirmeye devam edin mama verdikten sonra. Sakinleşin. Bestlak için, Solgar B12 yeast ile. Sütunuz gelir. Emmese de gene vermeyin. Su an onun en çok ihtiyaç duyduğu sizin yaniniz. Ay vallahi deliriyorum böyle insanları görünce. 7 aylık bebek ya. Bizim bir arkadasin kvsi çocuğu emzirmeye kalkmıştı. Vallahi aklıma türlü türlü senaryolar geliyor. Napacak küçücük bebeği anneden ayirıyor?

Siz emzirmeye devam edin mama verdikten sonra. Sakinleşin. Bestlak için, Solgar B12 yeast ile. Sütunuz gelir. Emmese de gene vermeyin. Su an onun en çok ihtiyaç duyduğu sizin yaniniz. Ay vallahi deliriyorum böyle insanları görünce. 7 aylık bebek ya. Bizim bir arkadasin kvsi çocuğu emzirmeye kalkmıştı. Vallahi aklıma türlü türlü senaryolar geliyor. Napacak küçücük bebeği anneden ayirıyor?
Evli bi görümcem var aynı gün doğum yaptık onun 3. Bebeği oldu. Geçen gün kayınvalidem al sen bi emzirsene diyordu görümceme. Mutfaktan odaya geçerken duydum. Tamam her ne kadar sütüm olmasa da asla istemem bir başkası bebeğimi emzirsin. Solgar ve bestlak kullandım 2 hafta önce bittiler. Günde 3 litre su da tüketiyordum. Bir sürü süt çayı içtim ama hiç bir işe yaramadı. Malesef

Evli bi görümcem var aynı gün doğum yaptık onun 3. Bebeği oldu. Geçen gün kayınvalidem al sen bi emzirsene diyordu görümceme. Mutfaktan odaya geçerken duydum. Tamam her ne kadar sütüm olmasa da asla istemem bir başkası bebeğimi emzirsin. Solgar ve bestlak kullandım 2 hafta önce bittiler. Günde 3 litre su da tüketiyordum. Bir sürü süt çayı içtim ama hiç bir işe yaramadı. Malesef
Ay bunlar sizden habersiz emzirtiyordur. Göndermeyin nolur bebeğinizi. Sizden habersiz iş yapiyorlar resmen. Eşinize de resti çekin. Cocuk benim vermiyorum isterlerse kussunler deyin. Siz gene de denemeye devam edin. Vücudun üretme olasılığı var. Mama verdikten sonra, takviyelere devam edin. En azından emziriyorum veremem dersiniz.

Allah'ın cezası insanlar .😠 Kim ne derse desin vermeyin. Eşiniz de çok konuşmasın sırf ailesi yanlış anlamasın diye bebeği sizden ayıramaz. Ay bir kere o kadar küçük bebe 2-3 saat uykuya yatsa insan özlüyor kaldı ki siz gözünüzün önünden ayırıyorsunuz. Yapmayın Allah aşkına. Sizsiniz anne olan siz ne derseniz o olacak. Alıp götürmek ne demek yahu! Ay çok sinirlendim. Eşinizle konuşun olmadı kv ile konuşun çok görmek istiyorlarsa torunlarını gelip evinizde sizin gözünüzün önünde sevsinler. Ağlayinca nasıl avutuyorlar ya da acıktığı zaman bebeğe ne veriyorlar ? İnsan bunları düşünmekten kafayı yer. O sizin bebeğiniz kimse size tavır yapamaz.

Hiç doğru değil bir bebeğin annesinin olmadığı ortama götürülmesi. Bebeği almak istediklerinde sizde gidin. Yada gelin burada sevin bende size çay ikram edeyim gibi. Tavizi baştan gösteriyorsunuz. Tartışma çıkarsa çıksın bebeğin annesi sizsiniz en iyisini siz bilirsiniz

Valla bence hata sizde. Ne demek cocugu getir. Paket mi bu. Valla nasıl izin veriyorsunuz böyle olayların olmasına hayret ediyorum. Göndermeyin çocuğunuzu. Hatta size bir uyarı 1 yasına gelince onlarda kalmasını isteyecekler geceleri

Tabi ki değil düzeni bozuluyor çocuğun.
Sonra nasıl toparlayacaksınız uyku düzenini emmesini felan.
Onların asıl anlayışlı olması lazım onun uyanık saatini sorup sevmeleri lazım.

Back