Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Elindekini ver deyince verir.Öğretmenim ben.
Uzman sayılmam ama benim anladığım kadarıyla sizinki otizm değil.
Gelişim geriliği. Zamanla akranlarına yetişecektir.
Ba ba
de de.
Ma ma kelimelerini anlamlı olduğu için demiyor . Aynı heceyi tekrarlıyor aslında. Ve biz o heceleri anlamlı zannediyoruz.
Iki heceyi yan yana getirerek konusması bana anlamli konuşma hazırlığı geldi. Bütün çocuklar önce ba ba.. de de.. ma ma derler. Bu çocuklarda konusma öncesi hecelemedir aslinda.
Otistik cocuklar takıntılı olur. Komutları uygulamaz. Dinlemez . Göz kontağı kurmaz
Kendi içindedir. Sosyal ilişki yoktur.
Benim bilgim bu kadar
Yanlışım yoktur zannedersem. Ama varsa da burdaki arkadaşlar düzeltir.
Allah kimsenin evladını sağlıktan ayırmasın.
Kuzenim 4 yaşında konuştu.Merhaba. Benim oglum da 17. Aya girdi. Dun asisi vardi. Saglik ocagindaki hemsire konusuyor mu dedi. Ben de agzinda birseyler geveliyor ama anlamli birsey soylemiyor dedim. Anne, baba, gel falan demiyor mu dedi. Hayir dedim. Bunlari yapmasinj bekleriz, bir cocuk doktoruyla gorusun dedi. Dunden beri aklima takildi. Normalde hic onemsemem, her cocuk ayni anda konusacak degil, yapmasi gereken diger seyleri yapiyor bence ama bilmiyorum. Sizin oglunuz da gec konusmus. Bu aylarda bu kelimeleri soyluyor muydu?
Ismine koşarak gelmesi ciddi bir sosyal etkileşim. Otistik bir çocuktan beklenmeyecek bir davraniş.Elindekini ver deyince verir.
Ben de al dediğim şeyi elimden alır mesela. Mutfaktayken ismini söylerim salondan koşa koşa gelir. Oyun terapisti konusunda siz ne düşünürsünüz?
Öncelikle çok geçmiş olsun. Bebeğiniz ne olursa olsun her zaman çok iyi durumlara gelebilir . Benim yegenimde otizm var ki küçükken çok hircindi öfke nöbetleri vardı ve sabit fikirliydi. Ailesi çok ilgilendi şuan lise son sınıfta kimse otizm olduğunu anlayamaz iletisim kuruyor sosyallesiyor hobileri var spor yapıyor . Her çocuğun en büyük düşmanı boş bırakmak internette her yaşa uygun aktiviteler var siz evde onlarla başlayıp bahsettiğiniz gibi uzman bir kurumdan destek eğitim alabilirsiniz. İnşallah herşey yoluna girer ve bebeğiniz yaşıtlarıyla arasındaki farkı kapatır .merhaba arkadaşlar..
biraz uzun yazacağım, tam olarak ifade edebilmem için en baştan anlatmak istiyorum..
21 aylık kızım var.
amniyon sıvısındaki ani azalma sebebiyle apar topar mecburi sezeryan oldum.
38+2 de 36+0 a uyarlı olarak dünyaya geldi.
zaten gelişememiş epeydir.. ( 2.825 gr 48 cm )
15 günlükken hipotroidi teşhisi ile troid ilacına başladık.
şuan kullandığımız doz en düşük dozun yarısı,hafta sonu da çeyreği şeklinde.
şimdi geleyim hikayeme.. özel hastanede doğum yaptım,her ay kontrollerine gittik ve nasıl oluyorsa dr lar hiç birşey demedi bize. güya herşey normaldi.
10.5 aylık emekledi
13 aylık yürüdü.
14 aylık olduğunda kendi ayındaki bebekler gibi olmadığını fark ettiler ( kayınvalidem ve ablam )
bana göre o zamanlar normal geliyordu. çünkü 36 haftaya uyarlı olarak doğduğu için zaten bi geriden gelme durumu vardı.
rutin endokrin dr u kontrolünde kızımın işaret etmediğini işaret edilen yere bakmadığını anlattık. dr bizi çocuk gelişim uzmanına sevk etti.
gelişim uzmanı 3 er ay arayla denver testi yaptı.(14.ve17.aylıkken) teste göre ince motor da 6 ay geri çıkıyordu. ara açılmazsa sorun yok ilerde kapanır ama sıkı takip etmek gerekir diyerek bizi çocuk psikiyatri ve nöroloji bölümlerine sevk etti.
3 er ay ara ile de çocuk psikiyatr dr u gözlemledi kızımı. dr un dediği ; otizm var diyemem çünkü hipotroidiye bağlı olarak gelişim geriliği var ve üzerine doğum hikayesinden dolayı da gerilik söz konusu o yüzden genetiğine bakılsın kızınızın dedi.
genetiğe randevu aldık. ocak ayında kan verdik. ve sonuç 3.5 ay sonra çıkacakmış. güya otizm olup olmadığı genetik tarama sonucunda belli oluyormuş.
bu zaman zarfında da kızımın çocuk dr u çocuk nöroloji için acele etmememizi, bayılma vs olmuyorsa birkaç ay ertelememizi tavsiye etti. eğer hemen gidersek direk emar isteniyormuş. şuan çok küçük narkoz almasın dedi.
toparlıyacak olursam;
kızımda hipotroidiye bağlı olarak ve amniyon sıvısının kritik seviyede azaldığı için 36 haftada gelişimi durmuş olarak 38+2 de doğduğu için zaten gelişim geriliği var. bunun üzerine otizm var mı yokmu diye sürekli araştırıyorum,okuyorum..
oyun grubu denedik dr tavsiyesi ile. ama başarılı olamadık. kibar yollu gönderildik. çünkü kızım atölye etkinliğine katılmıyor sürekli koşturup etrafı dağıtıyordu.
yine dr tavsiyesi üzerine eve yakın 2 özel eğitim merkezleri ile görüştüm. kızımı gözlemlediler,hiyakemi dinlediler ve her iki kurumda da göz teması var otizm degil bu çocuk,biraz zaman verin çok pimpiriklisiniz vs vs dediler. henüz özel eğitimlik bir durum yok ama illa da isterseniz sadece kızınıza özel teke tek program oluşturup gelişimine destek amaçlı eğitim verebiliriz dedi bir eğitmen. ders ücreti 1 saati 200 tl dedi..biz de beklemeye karar verdik,parasal açıdan haziranda başlayabileceğiz çünkü.
son olarak
13 martta çok çok çoook zor randevu alabildiğimiz çocuk metabolizma dr u Hasan Önal a randevumuz var.
buraya bizi yönlendiren instagramda bir sayfanın kurucusu. hikayemizi ona da anlatmıştım o bize vakit kaybetmeden direk metobolik takibi yapılsın tanının bir önemi yok. önemli olan çocuğunuzda gördüğünüz sorunların giderilmesidir dedi.
çok heyecanlıyım.
belki de 7 aydır gece günduz beynimi kemiren beni paranoyak derecesinde gözlem yapmama sebep olan gerçeği artık öğrenebileceğim. kızım otizmse o yönde değilse bile özel eğitim ile kendi akranlarını yakalayabilmesi için elimden geleni yapacağım.
siz çok değerli arkadaşlara sormak istediğim şeyler var.. inşallah bana yardımcı olursunuz.
tüm bunları baz alarak
kızım işaret etmiyor
kızım işaret edilen yere 1 ay öncesine kadar hiç bakmazken artık en azından yakınında ve uyaran olmadığı zamanlar bakıyor
komut almıyor.(dışarı çıkacağımız zaman oturur ayakkabılarını giydireyim diye. yemek yiyeceği zaman otur dersem oturur.
su içecek misin dediğimde direk suyun olduğu yere gidip elini tezgaha uzatır.
meme emecek misin dediğimde gelir kucağıma uzanır.
şunu getir bunu getir dersem anlamıyor yapmıyor.
3T hayatımızda yok. (televizyon,tablet,telefon)
günlerimiz mütemadiyen müzik dinleyerek oyun oynuyarak geçiyor.
dışarı da çıkıyoruz ara sıra. hafta sonu daha çok çıkıyoruz aslında.
kendince dans ediyor yanlara esneyerek.
alkış yapmayı biliyor ama her dediğimde yapmıyor. çok nadir kendi isterse yapıyor.
hiç bir zaman el sallamadı.
hiç bir zaman başbaş yapmadı.
konuşmuyor..
sadece anne diyor. baba olarak bab ba diyor ama babaya değil de ortaya diyor.
sizler ne düşünüyorsunuz bu yazdıklarıma.
aklıma gelenler şuan bunlar.
uzun olduğu için, buraya kadar okuyanlara çok teşekkür ediyorum şimdiden.
yazım hatalarım varsa özür diliyorum,bilgilerinizden faydalanmak istiyorum.
not : otizm sayfasına yazdım ama sanırım aktif değil o yüzden konu açtım.
Haziran itibariyle ayda 1500 u geçmeyecek şekilde bütçe ayıracağız eğitim için. Bu 1500 tl hem özel eğitim hem oyun terapistine yetmeyecek. O yüzden ilk önce hangisini seçmeliyim diye de düşünüyorum.Ismine koşarak gelmesi ciddi bir sosyal etkileşim. Otistik bir çocuktan beklenmeyecek bir davraniş.
Oyun terapistinin faydalı olacağına inanıyorum ben. Tabi maddi gücünüz varsa.
Elbette gönül, akranları ile olsunister. Ama biraz geriden geldiği icin henuz hazir değil. Ama takip edin. Hazır olduğu an kreşe gönderin. Akran eğitimi ile çok büyük ilerleme kaydedecektir.
O tarz eğitici uygulamalar için kızım henüz hazır değil. Daha çok meyve sebze hayvan kartları hikaye kitapları legolar ile vakit geçiriyoruz. Hayvanları çok seviyor. Algısı biraz açılsın o dediginiz uygulamaları bende deneyimlemek istiyorum kızımla.Öncelikle çok geçmiş olsun. Bebeğiniz ne olursa olsun her zaman çok iyi durumlara gelebilir . Benim yegenimde otizm var ki küçükken çok hircindi öfke nöbetleri vardı ve sabit fikirliydi. Ailesi çok ilgilendi şuan lise son sınıfta kimse otizm olduğunu anlayamaz iletisim kuruyor sosyallesiyor hobileri var spor yapıyor . Her çocuğun en büyük düşmanı boş bırakmak internette her yaşa uygun aktiviteler var siz evde onlarla başlayıp bahsettiğiniz gibi uzman bir kurumdan destek eğitim alabilirsiniz. İnşallah herşey yoluna girer ve bebeğiniz yaşıtlarıyla arasındaki farkı kapatır .
Kalabalık aile ortamı çok önemli sosyalleşmek adına. Katılıyorum. Ben koca gün ne kadar verimli olabilirim ki sonuçta temizlik yemek vs illaki kendi kendine kaldığı zamanlar da oluyor. Gerçi daha çok ayaklarımın dibine oturur oynar ben iş yaparken :) dr bilgilendirme yapmadi, ben de zaten ona şaşırıyorum. Ölçümlerde nasıl anlaşılmadi da amniyon sıvısı birden kritik seviyeye geldi. Sadece zorunlu sezeryan diye rapor için detaylı ultrason istedi yazmandan. O dr desi zaten. 36 haftada kalmış gelişmemiş bebek dedi.Öncelikle inşaallah kızınızın bir şeyi yoktur. Klasik ve çok kullandığımız bir söz ama her çocuk farklı gelişir. Büyük kızım 25 aylıkken temel kelimeler kullanıyordu. Anne baba, gel git, su, nene vs. Her çocuk bir değil.
En önemlisi, anne karnında gelişim geriliği yaşayan büyük kızım dünyaya iki hafta gerilik ile geldi. %90-95 ihtimalle zihinsel olarak gerilik riski vardı, şükür sağlıkla doğdu. Sizin çocuğunuzunda 36. haftada gelişimi durmadı, dursaydı anne karnında ölmüş olurdu. Yani kızınız karnınızdayken gelişmeye devam etti, sadece gelişim geriliği olduğundan ölçümleri 36. hafta ile uyumluydu. Mesela ben 37 haftadan sonra doğum yaptım 37+ kaçtı hatırlamıyorum ama bebeğim de iki haftalık gerilik vardı. Doktorum iki günde bir kordondan bebeğe kan akışı var mı diye kontrol ediyordu. Bebeğin gelişiminin durması demek, kordonun bebeği beslemeyi bırakması anlamına geliyor ki dediğim gibi bu ya anne karnında ölümle ya da erken doğumla sonuçlanırdı. Sizin çocuğunuzda gelişim geriliği varmış. Doktorunuz ölçümlerden hamileyken gelişim geriliğinin hangi türde olduğu konusunda sizi bilgilendirmedi mi, onu merak ettim.
Çocuğun gelişiminde sosyal çevrenin çok büyük bir önemi var. Büyük kızım 4.5 yaşında ama kızınızın dönemlerinde kızımdan 6 ay küçük çocuk şakır şakır konuşuyordu. Şimdi 9 ayını dolduracak bir bebeğim daha var. Bennim kızımdan 4 gün sonra doğmuş olan, kuzenimin kızı karnın doydu mu deyince karnına vuruyormuş, anne baba diyormuş bizimki qnca daddadaadadaaa diyor Neden? Çünkü kuzenimin çocuğunun yaşadığı ev kalabalık. Kuzenim, halam ile altlı üstlü yaşıyor. Halamın evinde sadece 5 kişi var. Ee çocuğun anne babası ile birlikte çocuk gün içinde 7-8 kişi ile iletişim halinde. Bizimkisi gün içinde beni, akşamda baba ve ablayı görüyor.
Not: Kızım 2.470 gr, 45 cm doğdu.
Hem mutlu oldum hem gözlerim doldu mesajınızla. Konuşmaya başladığı zamanlar da gelecektir inanıyorum ben. Bir yerde okumuştum,eğer çocuğunuz tek bir sözcük dahi olsa söylüyorsa endişe etmeyin illaki konuşacaktır diye yazıyordu.Merhaba oglum da dediğiniz gibi hiçbir zaman baş bas vs yapmadı .Her seslendigimizde bakmazdı .Çamaşır mskiinesini ne zaman calistirsam yapisirdi.Bu dediklerim 1-1,5 yaş civarı.cok konuşmazdı .Tek tük kelimeleri vardı ki her gün kitaplar okuyup konuşurduk .Mesela renkleri sayıları hep soykerdim belki ilgisini çeker diye yok.ayni sizin gibi düşündüm acaba diye ? Kardeşim psikolog üniv de çalışıyormuş araştırma görevlisi onu aradım nereye gidelim ne yapalım .hocasına danıştı video istemiş bu dediklerimi yolladım çekip .Demiş ki her çocuğun gelişimi farklıdır bu otizm 3 yaşından önce ciddi olarak tanı konulmamssj gereken birşey çünkü 3 yaşından itibaren tamamen dış dünyaya açılır,daha duyarlı olur,konuşması gerekir Azda olsa,kendi ismini bilmesi gerekir seslenince bakmadı gerekir.Mesels bir süre sadece adıyla hitap etsinler adina alidsin yani oğlum kızım,canım cicim değil sadece isim .Bazı çocuk 1 yaşında konuşur bazısı 3 yadinda bu kiyaslanmamali demiş .Ve oğlum 21 aylıkken birden konuşmaya baslsdi .o söylediğim sayıları renkleri hep öğrenmiş mesela .Bana anne bak mavi top ,yok işte şarj muz filan demeye başladı oyuncaklarını saymaya başladı .Bir anda açıldı çamaşır makinesinde hala ilgisi var ama tüm işleri birlikte yapıyoruz başında oturmuyor fakat çalıştırıyor mesela .Birsey getirir misin dediğimde getiriyor bazen söylediğim şeyi göremiyor :)) yani yanlış yönlendirmek istemem tabi ama gercekten belki de küçük oldukları için öyledir .Tabiki onlemjnixi alin takip ettirin ama çok panik te olmayın .Çok uzattım kusura bakmayın geçmiş olsun
Sizin söylediğiniz herhangi bir davranışı yapıyormu dikkat ediyormu yoksa kendi istediğinde mi yapıyor otizm in seviyeleri var benim otizmli olan öğrencimle mesela kesinlikle iletişim kurulmuyorEvet. Hergün değil ama geri geri de yürüyor hatta emekleme pozisyonuna gelip kendini geri geri de kaydırıyor parke üzerinde. Bir-kac gündür de kendi etrafında daire çiziyor ama bu çok çok az yaptığı bir eylem.
Allah, allah. Bizim gelişim geriliğimiz çok önceden belliydi. Amniyon sıvımız iyiydi ama iki haftalık gerilik vardı. O yüzden son 2 ay her hafta kontrole gittim. Son ayın ilk 2.5-3 haftası her hafta ve son hafta birer gün ara ile kontrole çağırdı. Tıp konusunda bilgim yok elbette ama bebeğin 36. haftada takılıp kalması beslenememesi demek. Hani plesanta artık bebeği yeterince beslemiyorsa dese yine anlayacağım ama 36. haftada kaldı demek tuhaf. O son ayda bile haftada bir gittiğim kontrolde kızım azda olsa gelişiyordu. Tecrübe olmuş size en azından. İkinci bir gebelikte daha iyi bir doktora danışırsınız.Kalabalık aile ortamı çok önemli sosyalleşmek adına. Katılıyorum. Ben koca gün ne kadar verimli olabilirim ki sonuçta temizlik yemek vs illaki kendi kendine kaldığı zamanlar da oluyor. Gerçi daha çok ayaklarımın dibine oturur oynar ben iş yaparken :) dr bilgilendirme yapmadi, ben de zaten ona şaşırıyorum. Ölçümlerde nasıl anlaşılmadi da amniyon sıvısı birden kritik seviyeye geldi. Sadece zorunlu sezeryan diye rapor için detaylı ultrason istedi yazmandan. O dr desi zaten. 36 haftada kalmış gelişmemiş bebek dedi.
Aklıma gelmişken, büyük ihtimalle ya plesantadaki yetersiz kan akışından kaynaklı suyunuz azaldı ya amniyon suyundaki azalma dolayısı ile kordon bebeği yeterli besleyemedi ya da kesede bir yırtılma vs oldu suyunuz azalmaya başladı ama siz anlayamadınız. Böyle bir durumda doktorun muayene etmesi ve ona göre bilgilendirmesi gerekirdi zaten.dr bilgilendirme yapmadi, ben de zaten ona şaşırıyorum. Ölçümlerde nasıl anlaşılmadi da amniyon sıvısı birden kritik seviyeye geldi. Sadece zorunlu sezeryan diye rapor için detaylı ultrason istedi yazmandan. O dr desi zaten. 36 haftada kalmış gelişmemiş bebek dedi.
Şunu okuyunca fikrimde daha sabit oldum, otizm değil bana göre.Elindekini ver deyince verir.
Ben de al dediğim şeyi elimden alır mesela. Mutfaktayken ismini söylerim salondan koşa koşa gelir. Oyun terapisti konusunda siz ne düşünürsünüz?
Allah güç kuvvet yardım etsin. Ben anne değilim fakat endişenizi anlayabiliorum.Yıllar önce kuzenim konuşmaya yeni yeni daha bi kaç kelime söylerken kekeme olmaya başladı. Konuşmaya çalışırken gözleri yukarı kayıp nefes nefese kalıyordu. Anne babası sayısız doktora götürdü. Çok şükür ki şuan kocaman bi genç kız olacak neredeyse. Maşallah dil akışı konuşması da gayet yerinde. Okulunda da çok başarılı.İletişimi ile ikna kabiliyeti bile çok yüksek:) Bu örnek size güç versin.merhaba arkadaşlar..
biraz uzun yazacağım, tam olarak ifade edebilmem için en baştan anlatmak istiyorum..
21 aylık kızım var.
amniyon sıvısındaki ani azalma sebebiyle apar topar mecburi sezeryan oldum.
38+2 de 36+0 a uyarlı olarak dünyaya geldi.
zaten gelişememiş epeydir.. ( 2.825 gr 48 cm )
15 günlükken hipotroidi teşhisi ile troid ilacına başladık.
şuan kullandığımız doz en düşük dozun yarısı,hafta sonu da çeyreği şeklinde.
şimdi geleyim hikayeme.. özel hastanede doğum yaptım,her ay kontrollerine gittik ve nasıl oluyorsa dr lar hiç birşey demedi bize. güya herşey normaldi.
10.5 aylık emekledi
13 aylık yürüdü.
14 aylık olduğunda kendi ayındaki bebekler gibi olmadığını fark ettiler ( kayınvalidem ve ablam )
bana göre o zamanlar normal geliyordu. çünkü 36 haftaya uyarlı olarak doğduğu için zaten bi geriden gelme durumu vardı.
rutin endokrin dr u kontrolünde kızımın işaret etmediğini işaret edilen yere bakmadığını anlattık. dr bizi çocuk gelişim uzmanına sevk etti.
gelişim uzmanı 3 er ay arayla denver testi yaptı.(14.ve17.aylıkken) teste göre ince motor da 6 ay geri çıkıyordu. ara açılmazsa sorun yok ilerde kapanır ama sıkı takip etmek gerekir diyerek bizi çocuk psikiyatri ve nöroloji bölümlerine sevk etti.
3 er ay ara ile de çocuk psikiyatr dr u gözlemledi kızımı. dr un dediği ; otizm var diyemem çünkü hipotroidiye bağlı olarak gelişim geriliği var ve üzerine doğum hikayesinden dolayı da gerilik söz konusu o yüzden genetiğine bakılsın kızınızın dedi.
genetiğe randevu aldık. ocak ayında kan verdik. ve sonuç 3.5 ay sonra çıkacakmış. güya otizm olup olmadığı genetik tarama sonucunda belli oluyormuş.
bu zaman zarfında da kızımın çocuk dr u çocuk nöroloji için acele etmememizi, bayılma vs olmuyorsa birkaç ay ertelememizi tavsiye etti. eğer hemen gidersek direk emar isteniyormuş. şuan çok küçük narkoz almasın dedi.
toparlıyacak olursam;
kızımda hipotroidiye bağlı olarak ve amniyon sıvısının kritik seviyede azaldığı için 36 haftada gelişimi durmuş olarak 38+2 de doğduğu için zaten gelişim geriliği var. bunun üzerine otizm var mı yokmu diye sürekli araştırıyorum,okuyorum..
oyun grubu denedik dr tavsiyesi ile. ama başarılı olamadık. kibar yollu gönderildik. çünkü kızım atölye etkinliğine katılmıyor sürekli koşturup etrafı dağıtıyordu.
yine dr tavsiyesi üzerine eve yakın 2 özel eğitim merkezleri ile görüştüm. kızımı gözlemlediler,hiyakemi dinlediler ve her iki kurumda da göz teması var otizm degil bu çocuk,biraz zaman verin çok pimpiriklisiniz vs vs dediler. henüz özel eğitimlik bir durum yok ama illa da isterseniz sadece kızınıza özel teke tek program oluşturup gelişimine destek amaçlı eğitim verebiliriz dedi bir eğitmen. ders ücreti 1 saati 200 tl dedi..biz de beklemeye karar verdik,parasal açıdan haziranda başlayabileceğiz çünkü.
son olarak
13 martta çok çok çoook zor randevu alabildiğimiz çocuk metabolizma dr u Hasan Önal a randevumuz var.
buraya bizi yönlendiren instagramda bir sayfanın kurucusu. hikayemizi ona da anlatmıştım o bize vakit kaybetmeden direk metobolik takibi yapılsın tanının bir önemi yok. önemli olan çocuğunuzda gördüğünüz sorunların giderilmesidir dedi.
çok heyecanlıyım.
belki de 7 aydır gece günduz beynimi kemiren beni paranoyak derecesinde gözlem yapmama sebep olan gerçeği artık öğrenebileceğim. kızım otizmse o yönde değilse bile özel eğitim ile kendi akranlarını yakalayabilmesi için elimden geleni yapacağım.
siz çok değerli arkadaşlara sormak istediğim şeyler var.. inşallah bana yardımcı olursunuz.
tüm bunları baz alarak
kızım işaret etmiyor
kızım işaret edilen yere 1 ay öncesine kadar hiç bakmazken artık en azından yakınında ve uyaran olmadığı zamanlar bakıyor
komut almıyor.(dışarı çıkacağımız zaman oturur ayakkabılarını giydireyim diye. yemek yiyeceği zaman otur dersem oturur.
su içecek misin dediğimde direk suyun olduğu yere gidip elini tezgaha uzatır.
meme emecek misin dediğimde gelir kucağıma uzanır.
şunu getir bunu getir dersem anlamıyor yapmıyor.
3T hayatımızda yok. (televizyon,tablet,telefon)
günlerimiz mütemadiyen müzik dinleyerek oyun oynuyarak geçiyor.
dışarı da çıkıyoruz ara sıra. hafta sonu daha çok çıkıyoruz aslında.
kendince dans ediyor yanlara esneyerek.
alkış yapmayı biliyor ama her dediğimde yapmıyor. çok nadir kendi isterse yapıyor.
hiç bir zaman el sallamadı.
hiç bir zaman başbaş yapmadı.
konuşmuyor..
sadece anne diyor. baba olarak bab ba diyor ama babaya değil de ortaya diyor.
sizler ne düşünüyorsunuz bu yazdıklarıma.
aklıma gelenler şuan bunlar.
uzun olduğu için, buraya kadar okuyanlara çok teşekkür ediyorum şimdiden.
yazım hatalarım varsa özür diliyorum,bilgilerinizden faydalanmak istiyorum.
not : otizm sayfasına yazdım ama sanırım aktif değil o yüzden konu açtım.