- 22 Mart 2023
- 3.357
- 1.788
- 30
- Konu Sahibi brcubrcu0101
Tabiki hayat sizin hayatınız sizin kurallarınız sizin kararınız. Neyi nasıl yapmak istemeniz keyfinize kalmış. Sadece şuraya parantez açmak istiyorum binlerce doktor olduğu gibi binlerce aynı konudan muzdarip hasta var. Her doktorun işlem basamakları farklıdır, kimisi direkt hsg ister kimisi git 3^5 ay kafanı dağıt yaşın geç değil der.. ama sorun aynı sorundur. Size başka bi sağlık sorunundan örnek vereyim.. Babam kolon kanserinde tam 2 bucuk sene Dr Dr gezdik. Tahliller filmler mrlar havada uçuştu. Hatta kolonoskopi bile oldu. Aynı size denilen gibi yaşın erken ve psikolojik bir etki bu bağırsaklarındaki dediler. Kolonoskopiden üç ay sonra başka bir hastanede yeniden kolonoskopi çekildi. Ve babam daha içerde işlemden uyanmamışken doktor %90 kolon kanseri demişti. Ne oldu şimdi üç ay önce cekildiği ile şimdiki arasında ne fark etti oda doktor değil miydi yoksa diplomayı kasaptan mı almıştı. Vs vs. Bi Dr a gidersiniz memnun kalmadığınız için aslında bu platformdasınız çünkü amacınıza ulaşamadınız. Yani gebe kalamadınız içinizde ufacık da olsa acaba var bi boşluk var onu burada doldurabilir miyim diye konu açıp cevap bekliyorsunuz. Eğer Dr ucuza güveniniz %100 olsaydı eminim siz burada olmazdınız. Ben 2. Çocuğum için tam 3 senedir bekliyorum. Şuan 30,5 yaşındayım. Rahim filmi bile cektirmiş olmama rağmen stres de yapmadığım halde gebelik oluşmuyorsa ya babam gibi gözden kaçan bi anormallik var diyebiliyorum. Ha babam gibi dediğim kanser değil, doğru doktora henüz denk gelememişim olarak söylüyprum bunu. Size verilen cevapların hepsini okudum açtığınız konuya istinaden cevapların %80i rahim filmi çektirin demek olmuş. Çünkü size göre tecrübeliler hanımefendi 7 aydır bu yolun başındasınız burda o yüzden cahil cühela diye hakaret etmenize yanınızdan dolayı hiç yakıştıramadım yine de yanınızdan dolayı tecrübeyle sabit verilen cevaplara saygı duymuyorsunuz. Verilen cevaplara tahammülünüz yoksa burda ne işiniz var doktorunuza gidin söyleyin ben kadınlar kulübü adında bi platform da sizden net alamadığım cevapları orda konu başlığı açarak sorup öğrenmeye çalışıyorum deyin. Ama lütfen yani açtığınız konuya beklediğiniz cevapları alamayınca anladım teşekkür ederim verdiğiniz cevap için der nezaket örneği sergilemek varken cahil cühela diye hitap etmek ne kadar terbiyesizce.. doktorunuza güveniyorsanız kimseye hakaret etmeden burdan çıkın gidinBen doktora 4. Aydan ber gidiyorum çok erken olmasına rağmen eşim dahil ikimize de ayrıntılı şekilde tüm testler yapıldı. Ve doktor diyorki çok erken başladın doktor işlerine ve bu psikolojikmen seni etkiliyor strese sokuyor 4. Aydan doktor tahlil vs gerek yoktu ama yaptırdın artık bi kaç ay bana da başka doktora da gitme akışına bırak diyoe . Yaşın elverişli beklemek için dedi .akışına bırak stresi bırak eğer hala olmuyorsa diğer aşamaşara geçelim öncelikle rahim filmi olmak üzere dedi. Bunlar için de geç kalmıyorsun yaşın elverişli dedi. Şimdi yorumların yarısı doktoru voşver tarzı konuşmuşta adamın bunda ne kar ı var mesela? Adam özel hastanede , bir hsg den minimum 5 hin tl alıyorlar. Asıl hsg çektirirse onların kar ı bar ama yine de beni dinlersen dediğimi yap ve biraz daha bekle diyor. Adamın ne kar ı var da höyle diyor? 30 yıllık kadın doğumcu. İlla vardır hir bildiği diyorum ama arkadaşlar ısrarla doktoru dinlememeliymişim tarzı konuşuyor. Bende şaştım kaldım gerçekten. Zaten herkesin doktoru dinleme çoxuk düşünür düşünmez doktora gir , onu beğenmezsen değiltir diye diye ben 7 ayda 3 doktor değiştirip bir sürü tahlil yaptırdım . Halbuki doktoru dinleseydim ve en azından 7-8 ay hiç hastaneye gitmeden akışına bıraksaydım belki de paikolojikmen höyle etkilenmezdim . Yaşım küçük değil ama hiraz akışına bırakamaywcsğım kadar da hüyül değil 33 yaşında da tedaviye başlanabilir ya da tahliller için 32 yaşımı da bekleyip gidebilirdim çol bi şey kaybetmezdim . En azından daha ws stresli olurdum ve bu sayede belki de çocuğum olmuş olurdu