6yıllık ilişkim bitti

"GİDEN GERİ DÖNER Mİ?

Gidene ’geri dön’ demek yeterli değil. Gitmişse, istediği için gitmiştir. Yüreğinizdeki acının geçmesini beklemekten başka yapılacak pek bir şey yoktur. Yine de söz geçiremeyiz kendimize. Bir takım çabalarla onu yeniden kendimize aşık etmenin, o güzel ilişkiye dönmenin yollarını ararız.

Peki ne yapmalı?

Önce onu neden istediğinizi düşünün. Sadece gururunuz kırıldı diye kendinizi yürümeyen bir ilişkiye mahkum etmeyin. Yeni bir sevgili bulmak aslında hiç de zor değil. Bu olasılığı düşündüğünüz zaman eski ilişkinizi değerlendirmeniz daha kolay. Eski sevgilinizi geri kazanmak istiyorsanız kendinize, duygularınıza ve ona karşı tamamen dürüst olmanız gerekir. Şimdi onu isteme nedenlerinize bir göz atalım. Sırılsıklam aşıksınız. Hayatınızda sadece onun olmasını istiyorsunuz. Onsuz yaşayamayacağınızı düşünüyorsunuz. Sizi onun kadar anlayan bir başkasını bulamamaktan korkuyorsunuz. Cinsel yaşamınız çok iyi. Onun başkasıyla olma fikri sizi çıldırtıyor. Vs... vs... Sorunu doğru teşhis ettiyseniz ikinci adıma geçebiliriz.

Doğru tespitler

İlişkiniz zaman içinde tutkusunu kaybedip kendiliğinden mi silikleşti? Yoksa sizin hatalarınızdan mı bu hale geldi? Kendiliğinden bittiyse, yeniden canlandırmanız zor. Oysa hatalardan dolayı yıkılmış ilişkide hala bir kıvılcım olabilir. Çünkü siz o hatayı yapmasaydınız ilişkiniz belki şu anda sağlıklı bir şekilde devam ediyor olacaktı. Gözönünde bulundurmanız gereken bir başka faktör de ayrılığın özel bir durumdan kaynaklanıp kaynaklanmadığı. Yani sizin ve onun dışındaki etkenler. Aile, toplum, okul gibi... Böyle bir problem varsa bunu aşmak da kolay.

Acele etmeyin

Yüreğinize söz geçiremiyorsunuz. Arayıp “Ne olur geri dön” demeyi istiyorsunuz. Bunu yaparsanız baştan kaybedersiniz. Biraz sakinleşmeyi bekleyin. Herşey daha çok yeni, duygular çok tazeyken ne siz ne de sevgiliniz doğru düşünebilir. İkinizin de biraz nefes almaya ihtiyacı var. Ama bundan da önemlisi, eski sevgilinizin sizin yokluğunuzu hissetmesi gerekli. Bırakın sizden ayrılmanın hayatında nasıl bir boşluk yaratacağını görsün. Sizi özlesin. Başka insanlarla tanışıp onların asla sizin gibi olamayacağını anlasın. Ayrılıktan öncesi ile ayrılıktan sonrasını karşılaştıracak zamanı olsun. Yeniden bir araya gelmenin doğru verilmiş, akıllı bir karar olabilmesi için zamana ve mesafeye ihtiyaç var. Sabırlı olun

Aptal durumuna düşmeyin
Unutmayın siz bir zamanlar onun kral ya da kraliçesiydiniz. Kapısında bir köle durumuna gelmeyin. Ayrıldıktan 15 dakika sonra arayıp vazgeçmesini istemeyin. Tesadüfenmiş gibi bir yerde karşılaşmayın. Arkadaşlarıyla yakınlık kurmayın. Zamanınızı ağlayıp sızlayarak harcamayın. Görünüşünüzde önemli bir değişiklik yapmayın. Yani kendinizi aptal durumuna düşürmeyin.

Bekle gör politikası

En önemli şey hayatınızı eskisi gibi devam ettirmektir. Yine işinize, okulunuza gidip gelecek, yine dostlarınızla toplanacak, yine film izleyecek, yine güleceksiniz. Yani o varken nasıl yaşıyorsanız o yokken de aynı yaşamı sürdüreceksiniz. Böylece onsuz olabildiğinizi de göstereceksiniz. Bütün bunları yaptıktan sonra onun size geri dönmesini beklemekten başka çareniz yok. Dönmüyorsa, bilin ki artık sizi sevmiyordur.
"...

Yaklaşık 2 hafta sonra pişman oldu. Şu an zaten o benim üstüme düşüyor, ben değil. 5 aydır da aramız düzeldi.

Yaklaşık 2 hafta sonra pişman oldu. Şu an zaten o benim üstüme düşüyor, ben değil. 5 aydır da aramız düzeldi.

sizin pek zaman girmemiş dönmesi normal. bizim 3 ay sürüncemedeydi. tamamen hiç kopmadık ama ayrıyız sonuçta.. 3gündür hiç konuşmuyoruz. bu zamana kadar hiç istemiyor gibi yapmadım 3 aydır gözü yaşlı olduğumu biliyor. yani sanıırım artık geç kaldım kendimi çekmek için. şu saatten sonra geri çekiyorum ama geç kaldım gibi..

6 sene boyunca bi iliski yurutmek ne kadar zor cok zor bir isi basariyormussun nerdeyse gozlerinizi beraber acmissiniz sanirim arkadas ciddiyetten biraz uzaklasip hovardalik yapmak istemis o kiz bnm o kiz senim dolasip sonrada biriyle evlenmek erkekler arasinda ozellikle boyle birbirlerini dolduruolar o bir muddet bole devam edip skldikcada seni arar sen kendine bir yol ciz artik ve bir kere gittiginde birdaha donusu olmdgini ogrendin sana yazik senin sucun ne sakin ben bu ikiskiye cok emek harcadim gibi tiik kiz olayina grme

ne kadar zor bi durumdasın Allah sana sabır versin
hazır ayrılmışken bence bi daha artık geri dönme madem senden soğumuş hemen başka birini bulmuş sende unut gitsin
ondan sana hayır olmaz emin ol. ve bi daha aşık olmam deme
bu işler hiç ama hiç belli olmaz. mesela benim asla tahmin etmiyceğim hiç beklemiyeceğim bi zamanda karşıma çıktı
açıkçası bana sorsalar bu zamanda istermisin diye hayır derdim ama kader işte.
o yüzden sende istediğin kadar ağla içini dök ama onu unutmaya bak. hatta numaranı bile değiştir ulaşamasın sana
çünkü inan bana onun sesini duyduğunda yüreğin yumuşar onun seni kullanmasına izin verme

evet yazık oldu haketmedim bu kadarını.. bugün daha iyiyim en azından geleceğe bu kadar karamsar bakmamaya karar verdim. çünkü önümde önemli bir sınav var hiç bi şey için olmasa ailem için hatta onun a kadro bi memur olduğumu görmesi için bile çalışılır. beni bekleyen çocuk a kadro memur, düzgün ciddi düşünen yakışıklı da.. yani eski ilişkimden daha mutlu olurum belki ama ona aşık değilim. belki de aşk zaten olmamalı yani acı veriyor. onun yerine mantıklı ve bana değer veren birine bi süre kafa dinledikten sonra şans vermek en iyisi gibi. ama önce biraz acılarım azalmalı.. bi yanım bekle gelir diyor işte çok karışık kafam..çünkü çok seviyordu beni yani böyle olduğunu kabul edemiyorum hala sanıyorum ki bi kaç ay içinde atlayıp karşıma çıkacak.. hayal aleminden çıkmam lazım

hiç beklemediğiniz bi anda kim karşınıza çıktı başka biri mi yoksa eski sevgiliniz mi?

amin bu arada gerçekten sabra ihtiyacım var..bi ara istihareye yatmayı düşündüm.yapan var mı bilmiyorum ama Allah'tan yardım istemek lazım istihare yoluyla hayırlı mı değil mi bi işaret olması için yapılıyor

hiç beklemediğim bi anda karşıma şimdiki sevgilim çıktı. hiç beklemediğim diyorum çünkü o dönemlerde ben ilişki falan hiç istemiyordum ama bende sevdim işte. istihare namazını biliyorum ben hiç yapmadım ama ananem istihareye yattı. ananemin istiharesi doğru çıktı maalesef ananemde dedem için daha evlenmeden bu evlilik hayırlı olucak mı diye istihareye yatmış
istiharede yemyeşil çimenlik görmüş ama çimenler biçilmiş onun gözü önünde. ve ben dedemi hiç görmedim dedem gencecik yaşta trafik kazasında vefat etmiş. yani bu istihareye ben çok inanıyorum bide bizzat anenem tarafından dinlediğim bişey. bence siz bol bol dua okuyun gönlünüzü allaha açın sabır ve selamet dileyin. istihareyi yapın yada yapmayın diyemem bende kararsız kaldım ama dua okuyup içinizi ferahlatmayı mutlaka yapın. allah karşınıza iyi niyetli dürüst güvenilir sizi seven birini çıkartır inşallah karşınıza

dualarınız için çok teşekkür ederim hiç tanımadığım insanların gönlümü biraz olsun dindirmesi çok güzel.. evet dua etmek ve sabırlı olmak en güzeli. doğru insan her kimse bi şekilde bulur bizi. aslında boşa üzülüyoruz galiba. ama ben buradan bi gellişme olursa yazacağım. desteğinize teşekkür ederim

rica ederim. kendinize iyi bakın:)

Sen karanlkllar prensesi degilmiydin ? Senin konuda kilitlenmisti ucuncu bolumu beklioduk biz :-( isim karisikligi yasadiysam ozur

Ah canim ah senin acin henuz cok taze ben suanki aklimla ilk ayrildigimiz zamanda olsaydim kesinlikle resti ceker yuzumu gormeye kurban ederdim onu ama o zaman boyle dusunemiyoruz ne yazikki ....
Hakkinda hayirlisi olsun insallah
Lakin demedende edemiycem bu cocuktan bi cacik olmaz diyim sana affina siginarak

Sende benim guldugumemi guldunn acep yoksa benmi kisileri karistiriyorum karanliklar prensesi degilmiydi zipzip nickdrn hatirladimdaa

Ah canim ah senin acin henuz cok taze ben suanki aklimla ilk ayrildigimiz zamanda olsaydim kesinlikle resti ceker yuzumu gormeye kurban ederdim onu ama o zaman boyle dusunemiyoruz ne yazikki ....
Hakkinda hayirlisi olsun insallah
Lakin demedende edemiycem bu cocuktan bi cacik olmaz diyim sana affina siginarak

evet öyle pişmanım ki ilk ayrıldığımızda resti çekmediğime her telefonunu açtığıma.. ama artık geç kaldım sanırım. şimdi hiç aramazsam pişmanlık yaşar mı dersin.. dönüp dönmeme değil mevzu onu o zman düşünürüm mevzu pişman olup olmaması. bunu görmek istiyorum her kadın gibi.

yok canim ben arkadaşın eski adını bilmiyorum..
her konuda yaş kaç diyip kaçıyor ona güldüm
başka yorum yok sadece soruyor ve gidiyor

Adamın senden gönlü geçmiş, olaya dramatik bi hava katmaya çalışıyor malesef durum bu.istanbulu görünce değiştiyse demek ki istediği sen değilsin

Valla uc yillik iliskim biteli iki ay olacak neredeyse... Tovbe ettim sahsen buldugumla evlenicem artik, uzun iliskinin ozenilecek hic ama hic bi'guzel yani yok.
Arkadasimin 6 yil oldu daha da evlenmelerine uc yil falan var evlendiklerini dusunuyorum da her seyini biliyo simdiden sifir heyecan, bi'cepte gorme durumu...

Sizin iliski de bitmis artik olayi kangrene cevirip kotu hatirlamak icin ugrasmayin. Sevgi vs tam olsaydi zaten ayrilmazdini emin ol.

ulytau ve blackwhiite dediğiniz gibiyse yani 6 yıl yalan mıydı yoksa aşk biten bi şey miydi. aşkı geçtim alışkanlık da mı olmadım onun için nasıl bu kadar kolay biter 3 5 ortam görünce bitecek bi ilişki değildi ben şimdi kime nasıl güvenebilirim ki artık ..

Okurken çok zor tuttum kendimi aglamamak icin. Size sabır diliyorum. Çok zor olucak ama dayanmak zorundasınız, bunu şunun için yapın, biz kimseye gebe doğmadık ve eger bizim sevgimizle bizi böyle rencide ediceklerse o sevgiye o şahısı mahrum bırakın. Sizi sorduğunda o ayaklarının üzerinde duruyor ve cizgi çerçevesinde yaşıyor demeleri sana en büyük ödül.

O konuda suphen olmasin canim kesinlille olacak .. pismanligin en hadsafhasinnda olacak hemde lakin ne zaman olacak orasi muamma senelerce beklersen olurmu bilemem ...
Ama sen ne zaman vazgecersen bu adamdan kendine yeni bir yol cizersen tam anlamiyla hayata tutundugun kendine guvendigin gecmisi bir bicakla.kesip attigin noktada pisman olacak o zaman sen dimdik ayakta yolunda yuruyor olacaksin ve onun sana gelisi sadece egonu oksuycak

yok canim ben arkadaşın eski adını bilmiyorum..
her konuda yaş kaç diyip kaçıyor ona güldüm
başka yorum yok sadece soruyor ve gidiyor

Hii ben eski konulara bakamiyorum telden site degisti degiseli ...
Bu sahsin cok dikkat ceken bir ask hikayesi vardi neyse konu sahibinin hakkini girmiyeyimde kudurcam meraktanda

Bu arada adi eski degil zipzip olmasi lazimda konulara bakamiomm bu zipzipinn

Bak simdi benim uc yillik iliskim birdenbire bitti doldum tastim mantigimi kullanip bitirdim. Sizin gibi bi'sure yazistik vs ama istemedigimi biliyodum. Uc yilda cok cok fazla sevdim, alistim ama suan zerre aramiyorum. Uzun iliskiler hep boyle bitiyo, bitince guzel bi'bosluk oluyo sanki sirtindan yuk kalkmis gibi oluyo.

Sevgililik guzel sey ama hayirli sey uzatmaya gelmiyo afedersin b*ku cikiyo. Evli olsan 30sene gecer yine bikmazsin ama sevgililik zor.

5yillik iliskisi vardi erkek arkadasimin cocuk bana ya x valla artik su kizla ya evlenelim ya da bitsin valla sıkildim odev gibi mesaj at haftanin belirli gununde bulus seviyorum ama yoruyo iliski diyodu. Onlar evlendi mesela seviyolarmis demek ki senin iliskin ve benim iliskimde onemli eksiklikler varmis ki bitmis.

Uzun iliskiden sonraki iliski %99 evlilikle sonuclniyo kisa surede bu da bu konunun tespiti olsun: )

evet inanın şu sınavdan iyi puan alıp a kadro bi yere yerleşsem iş güç daha kollay olur 8 9 ay dişimi sıkıp ders çalışmak zorundayım. son 4 aydır yapamadım ama yapmak zorundayım yoksa hayatımı onun için harcamış olacağım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…