630 tl lik doğalgaz faturası

Bende mersindeyim 220 geldi bize sicak suyunuz aciksa her seferinde ac kapa yapsaniz bile cesmeyi yakar onun disinda gunduz gunes aliyor die 35 e cekiyoruz hece 40 ta banyoyu yakmiyoruz 2+1 butun odalar acik esim peteklerin arkasina kopuk yapti aliminyum folyo gibi biseyi duvar kismina onune kopuk gibi bisey koyup peteğin arkasina koyduk duvardan gelen sogugu engelliyor böylece daha az yakmaya vesile oluyor. Bi de tum vanaları termostatli vana yaptik oda isisina gore petekler kendini ayarlıyor haliyle kombi daha az yakıyor kombimiz boschun yogusmali kombisi bi de 7. Kattayiz ev 7 katli olmasina ragmen diger komsulardan az geliyor fatura bu sayede.
Oda termostatını kaç'a aldınız?

Bende son 1 yildir kara kisin oldugi bir sehirde yasiyorum.ic anadolu sehri gecen ay gelen fatira 240 di. Sizinkinde bir seyler var ama ne? Inceleyin derim

Bi yaz ablamların otomatik ödemeden 2.000 keşmişler 2milyar yani tabi banka mesajı gelince bizimkiler şok hemen itiraz falan neyse halloldu nokta yanlış yerdeymiş 20.00 20 tl miş geri ödeme yaptılar

Tabi sizinki böyle olamaz da çok gelmiş 1ton kömür parası biz sıcakdan oturamıyoruz doğal gaz geliyo şehrimize eşim hemen bağlatırız diyo da korkuyorum 3ton kömürle socacık otururken daha fazlası çıkar cepden ama ısınamayız diye

Be
Bi yaz ablamların otomatik ödemeden 2.000 keşmişler 2milyar yani tabi banka mesajı gelince bizimkiler şok hemen itiraz falan neyse halloldu nokta yanlış yerdeymiş 20.00 20 tl miş geri ödeme yaptılar

Tabi sizinki böyle olamaz da çok gelmiş 1ton kömür parası biz sıcakdan oturamıyoruz doğal gaz geliyo şehrimize eşim hemen bağlatırız diyo da korkuyorum 3ton kömürle socacık otururken daha fazlası çıkar cepden ama ısınamayız diye
Bence kombi taktırcaksanız yoguşmalı nın yeni çıkanlardan çift yoguşmalı taktırın derim yoksa cebiniz yanar veya 7.000 ona vereceginize 2 tane klima alın daha karlı elektrik dogalgazdan ucuz eşim bilseydim taktırmazdım diyor klima alırdım diyor

Yeni bebegim oldu ufacık üstü açıldımı hapşuruyor kesinlikle ya çift yoguşmalı yada klima

Be

Bence kombi taktırcaksanız yoguşmalı nın yeni çıkanlardan çift yoguşmalı taktırın derim yoksa cebiniz yanar veya 7.000 ona vereceginize 2 tane klima alın daha karlı elektrik dogalgazdan ucuz eşim bilseydim taktırmazdım diyor klima alırdım diyor
Söyleyeyim benimki hevesli kömürden bıkmış daha bi senedir kalorifer kullanıyoz bu 2. Yıl bıkmışmış ben doğalgazdan korkuyorum ya hayırlısı
Şimdi ablamı ardım manisada oturuyo yüksek giriş zemin katta oturuyo salon banyo kapalı dedi 175 gelmiş bu ay yazları 3 yada 2 ayda bir 20 geliyo dedi

Yok malesef kombici baktı bugün bir sorun görmedi bende anlamadım nolacak bu hal
Ben de mersindeyim ilk sene doğal gaz gelince bağlayan firma hepsini yakın dedi hiç kapatmayın tabi gelen faturalar 500-600 vs o sene çok yüksek ödedik,sonra gecen sene aç kapa vs yaptık ve hepsini yakmadık yarı yarıya düşük geldi,hepsini yakanlara çok yüksek ve hiç kapatmayanlara çok yüksek geldi 700-800 vardı.

Banyoda havlupanı kullanmayın çok çekiyor ve dereceniz de yüksek.

Sanırım sıcak bölgelerde ya metreküpü yüksek diyorum ben bazen.

Birde çamaşır ve bulaşık makineniz sıcak su girişi var mı var ise oda kombiden alır.

Güneş enerjiniz var ise güneş çıktığı an ısnıyor onuda kullanabilirsiniz faydası oluyor.

Evim 120m2 uc oda yakıyorum kucuk bebegım ilk bizde ilk defa bu sene dogalgaz yakmaya bAsladık 353 geldı elektrik faturası 86 su 29 gelmis su nasıl az geldi hala saskınım ve kombi termoteknık yogusmalı yeni taktırdık. 50-55 lrde yakıyorum usumuyoruz. Gecen kıs oturduğum oda ve yatak odam morg gibiydi ölüyü koysan donardı ama bu sene sukur üsütmuyor. Belliki sıızn kombıde bı sorun var

Ben de mersindeyim ilk sene doğal gaz gelince bağlayan firma hepsini yakın dedi hiç kapatmayın tabi gelen faturalar 500-600 vs o sene çok yüksek ödedik,sonra gecen sene aç kapa vs yaptık ve hepsini yakmadık yarı yarıya düşük geldi,hepsini yakanlara çok yüksek ve hiç kapatmayanlara çok yüksek geldi 700-800 vardı.

Banyoda havlupanı kullanmayın çok çekiyor ve dereceniz de yüksek.

Sanırım sıcak bölgelerde ya metreküpü yüksek diyorum ben bazen.

Birde çamaşır ve bulaşık makineniz sıcak su girişi var mı var ise oda kombiden alır.

Güneş enerjiniz var ise güneş çıktığı an ısnıyor onuda kullanabilirsiniz faydası oluyor.
Kapatmayın derken kombiyi kapatmayin demek istemişlerdir hani tamamen kapatınca dolasimdaki sular soguyor tekrar acinca hepsini bastan ısıtıyor yani kombiyi kapatmak yerine dereceyi dusurmek daha mantikli
Havlu pan konusunda haklisiniz ve sicak su kismi duş dışında kullanmiyoruz biz gunduz enerji yetiyor

50 55 derece cok değil mi biz 40 45 te kullaniyoruz soguk memleketteyiz. Yogusmali kombilerde en dusuk ısı 40 oluyormus bizimki bu sekilde ve fatura 300 u hic gecmedi her yer açık. Anlayamadim ben

Kapatmayın derken kombiyi kapatmayin demek istemişlerdir hani tamamen kapatınca dolasimdaki sular soguyor tekrar acinca hepsini bastan ısıtıyor yani kombiyi kapatmak yerine dereceyi dusurmek daha mantikli
Havlu pan konusunda haklisiniz ve sicak su kismi duş dışında kullanmiyoruz biz gunduz enerji yetiyor
Yok canım hepsi yansın düşük ısıda demişlerdi petekler filan bizde bilmiyoruz tabi yandı gece gündüz,petek sayısıda çok bizde yüksek yüksek geldi faturalar en az 7-8 petek oluyor oturduğum yerde banyoya filan koydurursan 9 bile çıkıyor sayı,artık aç kapa yapıyoruz güneşte alıyor zaten ev güneş çıktımı buralarda anında ısıtıyor evi ve suyu.

X