630 tl lik doğalgaz faturası

Bugün Bursa 2 derece , Mersin 18, bizim kombi 51 derecede. Bence siz evde şort giyecek kadar yakmışsınız sanırım.
Bilip bilmeden konuşmayın lütfen 55 derecede bile oda soguk kalıyor bebeğimin üstü açıldımı üşüyor hapşuruyor ayaklar buzgibi

Dediklerinn hepsini yaptım canım

Dediklerimin hepsini yapmış olamazsınız zira bir yerde bir sıkıntı var. İzmirde yaşıyorum, muhtemelen mersin daha sıcaktır. Evim kuzeye bakıyor, sizinkinden biraz ufak. 7-24 açıktır kombim derecesi değişir sadece. Bana 177 gelirken size 600 küsur geliyorsa bir yerde bir hata yapıyorsunuz demektir. Amacımız yardımcı olmak ama bu şekilde yardım edemeyiz.

Dediklerimin hepsini yapmış olamazsınız zira bir yerde bir sıkıntı var. İzmirde yaşıyorum, muhtemelen mersin daha sıcaktır. Evim kuzeye bakıyor, sizinkinden biraz ufak. 7-24 açıktır kombim derecesi değişir sadece. Bana 177 gelirken size 600 küsur geliyorsa bir yerde bir hata yapıyorsunuz demektir. Amacımız yardımcı olmak ama bu şekilde yardım edemeyiz.
Dogru haklısın

Bilip bilmeden konuşmayın lütfen 55 derecede bile oda soguk kalıyor bebeğimin üstü açıldımı üşüyor hapşuruyor ayaklar buzgibi
Kucuk bebeklerin ayaklari zaten yaz mevsiminde bile soguktur benim bildigim...onun disinda dediklerimi yapin bakalim belki duser fatura...once kombi petek baktirin acmadigin odalari acip 45 e getir sonra kapi pencere kenar ve altlarina silikon yada sunger yapistirin... bir ayda boyle deneyin bakam

Belki yazılmıştır okumadım.tüm yorumları
bu banyodaki petek daha doğrusu kurutmalık faturayı aşırı miktarda artırıyor.Apartman görevlimizden duydum biz komple kapattık banyoyu.

Belki yazılmıştır okumadım.tüm yorumları
bu banyodaki petek daha doğrusu kurutmalık faturayı aşırı miktarda artırıyor.Apartman görevlimizden duydum biz komple kapattık banyoyu.

Ay en çok ısınması gereken yer banyo değil mi? Kıymetli totoşlarımız buz gibi klozete mi değsin?

Şaka bir yana banyo çabuk soğur fayans olduğu için. Bu da evin ortalama ısısının düşmesine ve kombinin daha çok çalışmasına sebep olur.

Eki Görüntüle 2218726 Kızlar napacagız bilemedik yaşadıgımız şehir çok soguk değil mersin de oturuyoruz . Evim 140 m* 3+1 .
2 odayı kullanmıyorum ve dogalgaz faturası 630 tl geldi ilk defa kullanıyoruz dogalgaz. Çalışan petek sayısı 4 +banyo
Alarko kombi kullanıyoruz 50 ile 55 derece arasında onun dışında yeterince ısıtma yaptıgını düşünmüyorum . Acabaga ana kombi mi çok yakıyor ondan dolayımı böyle oldu bilemedik.
Komşumun birine 743 tl gelmiş onunkide alarko kombi. Fakat dier komşularıma 200 ile 250 arası gelmiş kombinelerinin markaları farklı . Sizce napalım bilemedik klimamı alsak elektrikli soba mu fikriniz nedir?
ben mersinliyim. dogal gaz geldi mi oralara:)

Ay en çok ısınması gereken yer banyo değil mi? Kıymetli totoşlarımız buz gibi klozete mi değsin?

Şaka bir yana banyo çabuk soğur fayans olduğu için. Bu da evin ortalama ısısının düşmesine ve kombinin daha çok çalışmasına sebep olur.
Bizim banyo hiç soğuk olmuyor ki ankara da yaşıyorum şu anda da kar yağıyor hatta.
Büyük bi sitede oturuyoruz bilhassa yazı asmis yonetim faturalar bu şekilde daha düşük gelir diye.
Misal bize 110 lira geldi gayet memnunum ben banyoyu hiç açmadığım halde hiç üşümüyorum.

Bizim banyo hiç soğuk olmuyor ki ankara da yaşıyorum şu anda da kar yağıyor hatta.
Büyük bi sitede oturuyoruz bilhassa yazı asmis yonetim faturalar bu şekilde daha düşük gelir diye.
Misal bize 110 lira geldi gayet memnunum ben banyoyu hiç açmadığım halde hiç üşümüyorum.
O iyimiş, soğumuyorsa sıkıntı yok. Benim banyo evden bir iki derece düşük mesela havlupan açık olduğu halde.

Ev içi ideal ısı yetişkinlerde 17-18 bebeklerde 21-22 dir
Petek ve kombi her yıl temizlenmeli
200 civarı bir ücreti var ancak çok farkediyor
Faturayada ev ısısınada olumlu yansıyor
Petek kapatacaksanız peteğin vanasından değil kombinin altında bulunan vanalardan kapatmalısınız
Açık olan peteklerde vana açıklığı (peteğin kendi vanası) kombiye en yakın yarım santim bir sonraki bir cm bir sonraki 1,5 cm şeklinde açılmalı
Kombiden komple aç kapa yapacaksanız 14 saat civarı kapalı kalıyorsa mantıklı yoksa aç kapa yapmakdansa en kısıkda sabit tutmak daha karlı

X