630 tl lik doğalgaz faturası

Zaten yazılacak herşey yazılmış, ben farklı birşey demeye geldim. Bebeğinizi bu kadar sıcağa alıştırmasanız? Çünkü evde çok yüksek derecede sıcaklığa alışınca çocuk dışarı çıktığında 1 2 derece bile fark olsa etkilenecektir mutlaka. Kuzenimin eşi bebeğini neredeyse buz gibi odada uyutuyor (evinde yalıtım sorunu var, o sebeple çocuk odası soğuk oluyor diğer odalara göre) ama çocuk buna alıştığı için hastalanmıyor. Abimlerin evinde de kombiyi en düşük derecede yaksalar bile bunaltıcı bir sıcaklık oluyor. Yeğenim o sıcaklığa -istemeden- alıştığı için şimdi dışarı çıkarken 2 kere düşünüyorlar.

Demem o ki çocuğu biraz daha serin havaya, biraz daha soğuk yiyecek ve içeceklere alıştırmanız çocuğun faydasına olur. Boğazına 1 damla soğuk su gidince hasta oluyor çocuklar.

Bilip bilmeden konuşmayın lütfen 55 derecede bile oda soguk kalıyor bebeğimin üstü açıldımı üşüyor hapşuruyor ayaklar buzgibi
Valla o zaman sizin evde yalıtım yoktur, kombi de çok yakan kombidir . Ama cidden benim evim de büyük 3+1 giris kat altta ev yok üsttekiler de yurt dışında oluyor kış mevsiminde, 1 buçuk ay önce açtık benim de 1 aylık bebeğim var bir fatura 270 geldi diğeri gelmedi henüz. Ama şunu diyeyim Mersin için 50 derece baya yüksek bence.

Merhaba, Mersinliyim dolayısıyla kışını da bilirim öyle aşırı soğuk olmaz yani kombi dereceli yüksek bence o fiyat gelmesi normal geldi bana ben 40 derecede çalıştırıyorum polarlar ile oturuyorum ev de öyle büyük değil hani aylık 450 den aşağı imkansız gelmez.
Kombi derecesini düşün bence.

termostat taktirin birde kombinize bakim yaptirin bir sebepten ya sicak suyu fazla aliyor sogumadan devreye giriyor yada evde sicak su kacagi var bir yerde

B
Eki Görüntüle 2218726 Kızlar napacagız bilemedik yaşadıgımız şehir çok soguk değil mersin de oturuyoruz . Evim 140 m* 3+1 .
2 odayı kullanmıyorum ve dogalgaz faturası 630 tl geldi ilk defa kullanıyoruz dogalgaz. Çalışan petek sayısı 4 +banyo
Alarko kombi kullanıyoruz 50 ile 55 derece arasında onun dışında yeterince ısıtma yaptıgını düşünmüyorum . Acabaga ana kombi mi çok yakıyor ondan dolayımı böyle oldu bilemedik.
Komşumun birine 743 tl gelmiş onunkide alarko kombi. Fakat dier komşularıma 200 ile 250 arası gelmiş kombinelerinin markaları farklı . Sizce napalım bilemedik klimamı alsak elektrikli soba mu fikriniz nedir?
Bizim de ilk faturamiz çok yüksek gelmişti sonra komşuların uyarısıyla banyonun petegini tamamen kapattık fatura yarıya indi sonraki ay. Sadece banyo bütün evin yaktigindan fazlasını yakıyormus. Sebebini bilmiyorum ama bu dahaki aya deneyin isterseniz.

Bilip bilmeden konuşmayın lütfen 55 derecede bile oda soguk kalıyor bebeğimin üstü açıldımı üşüyor hapşuruyor ayaklar buzgibi

Evin içi kaç derece

Derece almak çok kolay ve ucuz

Bebek küçükse hareket etmiyorsa üşür

İçerisi 30 derece olsa da üşür

Sizin üstünüzde ne var mesela

Şu an burada dışarısı 2 derece ev 23 derede ve üzerimde uzun kollu penye var

Bende oda termostatı var ama 55 derecede sürekli kombi yansa ev kesin daha sıcak olur

İzmirde yalıtımsız apartmanda tek doğalgaz abonesiyim (diğerleri klima kullanıyor). Gündüz 40-gece 45/48 şeklinde yaktım geçen hafta 500tl geldi fatura.

Eklentiler

• 7D45E0E4-BEFD-4024-AEB2-445EAB776BA1.jpeg
    7D45E0E4-BEFD-4024-AEB2-445EAB776BA1.jpeg
    107,6 KB · Görüntüleme: 64
Evin içi kaç derece

Derece almak çok kolay ve ucuz

Bebek küçükse hareket etmiyorsa üşür

İçerisi 30 derece olsa da üşür

Sizin üstünüzde ne var mesela

Şu an burada dışarısı 2 derece ev 23 derede ve üzerimde uzun kollu penye var

Bende oda termostatı var ama 55 derecede sürekli kombi yansa ev kesin daha sıcak olur
ankara da dondurucu soğuk var şu an ama evde tişörtle dolanıyoruz.Ev alacaklara ya da kiralayacaklara ısrarla merkezi sistem öneririm ödediğimiz faturaların karşılığını alıyoruz en azından sıcacık oturuyoruz

İzmirde yalıtımsız apartmanda tek doğalgaz abonesiyim (diğerleri klima kullanıyor). Gündüz 40-gece 45/48 şeklinde yaktım geçen hafta 500tl geldi fatura.
10 gün önce bana 388 geldi evim 185 metrekare angara soğuğu.izmir de o faturaya şaştım çok fazla

Kombiniz yogusmali kombiyse mesela 50 dereceye ayarlamissaniz sıcaklığı evin ısısı 50 derece olana kadar yakar diye biliyorum bence bu yüzden gelmiş.
Biz Ankara da 40cderecede yakıyoruz evin isisida 30 derece de kalıyor ideal hiç de üsumuyoruz. Kombimiz yogusmali değil. Saat kartlı gazı toplu aldik ama 250 lira civarında yaktığımızı düşünüyorum 1 ayda. Bence kombiden kaynaklı.

Çok saçma kesin bir problem var
Ankaranın en tepesinde oturuyorum kombin hiç kapanmıyor 40-45 derece sabit yakıyorım geçen sene 200 lira fatura gelirken zamdan ötürü aylık 260 liraya çıktı

ankara da dondurucu soğuk var şu an ama evde tişörtle dolanıyoruz.Ev alacaklara ya da kiralayacaklara ısrarla merkezi sistem öneririm ödediğimiz faturaların karşılığını alıyoruz en azından sıcacık oturuyoruz
Ufak bir ek yapayım. Mutlaka üst kata alt kata ısınıp ısınmadığını sormak lazım. Bizim önceki ev merkezi sistemdi, petekler kendini ısıtamıyordu ama 3 yıl önce yaz kış 300 tl aidat ödüyorduk :KK43:

10 gün önce bana 388 geldi evim 185 metrekare angara soğuğu.izmir de o faturaya şaştım çok fazla
Çok saçma kesin bir problem var
Ankaranın en tepesinde oturuyorum kombin hiç kapanmıyor 40-45 derece sabit yakıyorım geçen sene 200 lira fatura gelirken zamdan ötürü aylık 260 liraya çıktı
Ben de 7 yıl Ankara’da yaşadım bu tarz sarsıldığımı hatırlamıyorum:ruh:
Tek yakan ben olduğum için öyle geliyor diye düşünüyorum ama göstereyim mi ki kombi servisine?
Ev de 100m2...
Zaten yazın taşınacağım diye çok önemsemedim ama içime kurt düştü:)

X