630 tl lik doğalgaz faturası

Acmazsan israf olcak asil diyoruz ama... aciklamasinida yapiyoruz... acmadigin oda soguk olcak.. diger odadaki petek o acilmayan odayi isitabilmek icin daha fazla enerji harcayacak... daha cok enerji de esittir daha cok fatura... birde boyle dene bakalim ya...

Kombi mantığını Türk insanı çözemedi hala.
Sanıyorlar ki kapısı kapatılınca odadaki soğuk anlaşılmıyor :)
Bu odadaki vanayı kapatıp ekonomi yaptığını sananlar çoğalınca uzmanlar açıklama yaptı ama hala çevremde de var böyle düşünenler..

Kombi evin içindeki hızlı ısı düşüşünü algılayıp daha sık alev alıyor..

Ben de 25 derece diye duymustum.. daha dogrusu 25 dereceye kadar ideal diyordu

En tasarruflu ısı 22-23 derece. Ama tek kat ince giysiyle sere serpe oturacağınız ısı 25 derece. Kış mevsiminde biraz kalın giyinebiliriz bence.

Konu sahibi, doğalgaz kullanırken hatalar yapıyorsunuz bir çok insan gibi, sonra neden faturam çok geldi diyorsunuz. Söylenenleri de dinlemiyorsunuz. Nasıl çözüm bulalım size?

• Beğen
Reactions: csi
Kombi mantığını Türk insanı çözemedi hala.
Sanıyorlar ki kapısı kapatılınca odadaki soğuk anlaşılmıyor :)
Bu odadaki vanayı kapatıp ekonomi yaptığını sananlar çoğalınca uzmanlar açıklama yaptı ama hala çevremde de var böyle düşünenler..

Kombi evin içindeki hızlı ısı düşüşünü algılayıp daha sık alev alıyor..

Sonra faturalar kabarık gelince bütün kışı tek odada geçirerek yaşamaya çalışıyorlar.

Bana 600kusur fatura gelse düşer bayılırım sanırım. Bir kacak,kombide arıza filan olmasın? Mutlaka arastir bunu.Evin çok büyük, alt üst katlar yakmıyor,yalıtımı yok desen anlarim. Ben Istanbuldayim,ufak çocuklar var. 35derecede. 94tl ödedik en son.

En tasarruflu ısı 22-23 derece. Ama tek kat ince giysiyle sere serpe oturacağınız ısı 25 derece. Kış mevsiminde biraz kalın giyinebiliriz bence.

Konu sahibi, doğalgaz kullanırken hatalar yapıyorsunuz bir çok insan gibi, sonra neden faturam çok geldi diyorsunuz. Söylenenleri de dinlemiyorsunuz. Nasıl çözüm bulalım size?
Canım komşumun bütün odalar açık 743 gelmiş ona ne demeli onun evide 140mtkare

Bebekler icin canim 25 dereceye kadar ideal diye duymustum

Yüksek ısıda yakarsanız gelir, kombiniz tasarruflu değilse gelir, kombinize yıllık bakım yapılmadıysa, peteklerinizde hava varsa, eviniz yalıtımlı değil ya da kapıdan pencereden soğuk giriyorsa, oda termostatı kullanmıyorsanız gelir. Size de gelir komşunuza da gelir. Kışa girmeden yapmanız gereken bir sürü şey var, bunları yapmadıysanız ki yeni kullanıcısınız bilmemeniz normal o faturalar kabarır.

Yüksek ısıda yakarsanız gelir, kombiniz tasarruflu değilse gelir, kombinize yıllık bakım yapılmadıysa, peteklerinizde hava varsa, eviniz yalıtımlı değil ya da kapıdan pencereden soğuk giriyorsa, oda termostatı kullanmıyorsanız gelir. Size de gelir komşunuza da gelir. Kışa girmeden yapmanız gereken bir sürü şey var, bunları yapmadıysanız ki yeni kullanıcısınız bilmemeniz normal o faturalar kabarır.
Dediklerinn hepsini yaptım canım

Isı yalıtımı var canım evimin altındada market var bina 2 yıllık
O zaman kombi de sikinti olabilir ya da peteklerde.. ve lutfen acmadigin odayi ac ama once kombiye petege baktir once... camini kapini kapinin altini kenarlarini kontrol et silikon veya sunger yapistir camlara da aynini yap... ama hepsinden once petegi kombiyi kontrol ettirin

Ankara’da burda müstakil evler var komşularımız evleri çok geniş onlara 600 700 tl civarı geliyor yani mersin gibi bi yerde çok fazla gelmiş
Benim evimde 140 m daire kaç senedir oturuyorum en fazla 200 tl gelmiştir ev ısısı 24 derece civarında 40 derece yanıyor

Peteğini kapattığınız odalarının peteklerini açın. Isıyı da 40-50 arasına düşürün. Bir ay bu şekilde deneyin. Bu arada, peteklerin çevresini eşyalarla kapatmayın. Bir de peteklerinize ve kombinize baktırmanızda fayda var.

Sizin için internetten kopyalıyorum:

İGDAŞ Makine Mühendisi Sabri Doğan, evlerde alınacak küçük önlemlerle yüzde 60 tasarruf sağlamanın mümkün olduğunu söyledi. ... Doğan, "petek kapatmanın" doğru bir tasarruf yöntemi olmadığını, bunun yerine kombinin daha düşük sıcaklıklarda çalıştırılarak evin gün boyu sabit ısıda tutulması gerektiğini vurguladı.
Çift cam ve sızdırmaz kenarlı pencereler, evlerimizi peteklerin üstünü, yanını, sağını ve solunu eşyalarla kapatmayacak şekilde dekore etmek önemlidir. Ayrıca, peteklerin arkasından bir ısı kaybı olur. Bunlar da ısı yalıtım plakalarıyla engellenebilir.

Son düzenleme:
X