6 yıllık ilişki böyle bitirilir!......

ben çalışmıyorum iş arıyorum bu arada bitanede üniverirsite okuyorum açıköğretimden bi tane daha diplomam olsun diyo uğraşıyorum onuda zor bela yazdırdım aöf izmirde öğrenci kartı olmayan otobüse daha fazla para ödüyo dedimki bütünleme sınavları için dersaneye gel sende dedim istemiyorum dedi çalışabilecekmisin dedim evde dedim ben zaten sadece öğrenci kartı için aöf gidiyorum dedi düşünebiliyor musun ben bir tane daha diplomam olsun diye uğraşıyorum ama o sadece öğrenci kartı için yani sanırım kafalarımız bile farklı çalışıyo ben çalışmayı çok istiyorum bulduğum işlere asla burun kıvırmıyorum ama o beni okadar körelttiki işte çalışcağın yerde erkekler çok mu nasıl insanlar boşver orası iyi deil gibi cümleler en azından kurumsal biyerde iş bulana kadar evde oturacağıma marketlerde tanıtım yapayım dedim istemedi bulmuştumda şimdi diyeceksinki dinlemeseydin ama müthiş tartışmalar yaşıyoduk.ve bende vazgeçiyodum soğuttu bütün işlerden beni şimdi herşeye yere başvuruyorum haber bekliyorum... böyle bi insanla olmaz yaaaa yapamam sevgi biyere kadar... senin eşin çalışkan bence işten çıkarılsa bile bulabilir belki eğer çok çalışkan biri olmasaydı hissedip istemezdin evlenmeyi emin ol....

bu adamın bu kadar sorumsuz olduğunu 6 yılda göremedinmi derler madem sorumsuzdu bu kadar sürdürmeseydin
herkes ister paralı pullu iyi hayat yaşamayı lüks içinde olmayı bence sen bu adama işi yok diye bırakma bence sen onu işi olsada olmasada bitirmişsin işsizliğini bahane etme hiç olmazsa de ki sevmiyorum ha bu arada sen de işsizsin o da seni bu sebepten terkedebilir di nasıl karşılardın bu durumu bilemiyorum

sen biraz uğraş kendine iyi bir iş bul ve onada iyi bir iş bulmak için yardım et baktın senin bulduğun işlerede burun kıvırdı tak sepeti koluna bacım herkes kendi yoluna dersin o vakit

bu adamın bu kadar sorumsuz olduğunu 6 yılda göremedinmi derler madem sorumsuzdu bu kadar sürdürmeseydin
herkes ister paralı pullu iyi hayat yaşamayı lüks içinde olmayı bence sen bu adama işi yok diye bırakma bence sen onu işi olsada olmasada bitirmişsin işsizliğini bahane etme hiç olmazsa de ki sevmiyorum ha bu arada sen de işsizsin o da seni bu sebepten terkedebilir di nasıl karşılardın bu durumu bilemiyorum

sen biraz uğraş kendine iyi bir iş bul ve onada iyi bir iş bulmak için yardım et baktın senin bulduğun işlerede burun kıvırdı tak sepeti koluna bacım herkes kendi yoluna dersin o vakit

canım burda arkadaşn derdi başka bir olay.adam 2 yıl olmuş askerden geleli hala iş bulamamış.walla gazetelerde ii kötyü bisürü iş var.bn hep gazeteden iş buldm kız başıma kendime ve çok şkür sakat bir durumlada karşılaşmadım.adam onada bahane buluo.1.500 tl maaş ile iş teklifi gelio adamn ayağıan kdr babasının arabasını kullanamazmış die geri tepio.varmı böle bi saçmalık.adam olan insan ekmeğini taştan çıkarır.hadi dese ki işi vardı ama işten çıakrıldı eyvallah haklısın ama bu adam sorumsuz.senn eşin belliki çalışkan insan şu krizde hepimz ipin ucundayız şten kendi isteğiyle çıkmamış ki sonuçta çıkartılmış senin eşinin bunda bir suçu yok seninde yok.senin durumnla bon un durum ufarklı bnce.senin adınaada üğzüldm allah hakkınzda hayrlısını versn.umarım en kısa amnda iş bulursn.buarada bnde izmrdeym.bana bilgilerini verirsen yardımcı olmaya çlışırım. yani ne mezunusun neyle ilgilendin ne blir yaprsın.

canım üsteki arkadaşın alıntı yaptıgı mesajı okuduktan sonra senı çok iyi anladım benım eskı erkek arkadaşımda babası veya dedesının kendılerıne aıt fabrıkası olmasaydı şuanda ne halde olurdu kımbılır.ve üsteki arkadaşım hiçte dedğin gibi olmuyor adamı kursa gel diploma sahıbı ol dıye ugrasmış zaten kız canım bende benzerını yapmıştım .üniye atılmasın dıye kımlerı araya sokmuştum sonucunda bıkac ay sonra adam tasdiknamesini alıp askere gitme kararı almıştı.adam olmayacak ınsan adam olmuyor.sen kendin için dogru olanı yapmışsın anladıgım kadarıyla cok sorumsuzmuş.sorumsuz bırısı ıle hayat boyu yapamazsın.kaç yaşındasın bılmıyorum ama sen onun kurallarına uymak ıcın okumadın,buldugun işleri beğenmıyormuş devır işsizlik devri iş bulduguna şükretmesi gerekırken yaptıgı seye bak pess dıyorum.üzülme sorumluluk sahıbı bır kışi karşına elbet çıkacaktır.

bu arada askerde geleli 2 sene oldu hiç bir işte çalışmadı hiç tecrübesi yok tecrübe edinmeyede hiç çabalamıyo zaten......

Bende askerden yeni geldi sandım..Keşke biraz zaman verseydin diyecektim..Benim sözlümde 5 ay askerlik yaptı geleli 2 ay oldu.Ama o geldiği gibi bi çok yere başvuru yaptı şu anda onların geri dönmesini bekliyoruz.Bir ay daha bekleyeyim gerekirse sektör değiştireceğim bir an önce işe girmeliyim diyor..Haklı da.

Çok iyi bir karar vermişsin canım.2 yıldır bir hamle yapmayan insan bundan sonrada tutunamaz bir yerlerde.

Hakkında hayırlısı neyse o olsun opuyorumnanaktan

yani askere gitmeden önce bi çok planı vardı diyorum ya askerden gelincede çok hırslıydı doğuda yaptın askerliğini biraz dinlen dediğimde bile hemen iş bulmam lazım dedi ama sonradan o hırsını asla görmedim insanlar ağzına bi parmak bal çaldı onlardan gelcek haberleri bekledi biz iş aramaya devam edelim die baskı yaptığımdada şimdi insanlar araştırıyolar bizim için eğer ararsak onlara çok ayıp olur die cevap veriyodu bana bende neden ayıp olsunki iş bulduk biz teşekkür ederiz iş bulunca diyodum işte öyle yani çabası asla yoktu çok seviyodum hala daha duygularım var ama artık bunları düşününce içimdeki tüm duygular yavaş yavaş ölüyo ben ingilizce kursuna yazıldım zorla onuda yazdırdım geldi ama bişey öğrenmek için değil bana birileri asılır diye zaten her kursa gidişimizde hiç bıkmadan usunmadan hergün hadi ekelim kursu diyodu bende ben bişeyler öğrenmeye geliyorum buraya ekemem bi dersi ekmem bana çok kaybettirir diyodum ama bir atlatıyosun 2 atlatıyosun 3.de bıkıyosun yani böyle tatlım herşey göründüğü gibi değil onun için çok çabaladım ben onun gibi iş beğenmemezlik yapmıyorum hiç bir zaman

Sonra erkeklerde sürekli kadınlar zengin erkek peşinden koşuyor sevgi yok diye sabit bir düşünce oluşuyor senin gibi davranan arkadşalarımız yüzünden. Araba kullanmak istemeyebilir, araba kullanmak kolay mı Türkiyede? Ayrı bir stres, park etmesi stress herşeyi stres. Bu iş beğenmiyor demek değil. Sadece niteliklerine uygun iş bulamıyor demek. Ayrıca global bir ekonomik kriz var, tüm dünyayı sarsan, iş bulmak öyle kolay değil. Sende iş aramaya başlamışsın bakalım sen ne zaman bulacaksın? Yada bulabilecekmisin? Bunun kolay birşey olmadığını anlayacaksın. Çoğu kişi işsiz yıllarca iş arıyıp duruyor. Her yıl üniversiteye giren milyonlarca genç, her yıl mezun olan bir okadarı. Bunların hepsi çalışıyor olabilirmi sence? Ayrıca tanıdık olmadan da adam akıllı bir iş olmaz, maaşını bırak tanıdık olmadımı iş yerinde huzurun bile olmuyor, insanların sana çalıştığın yerde davranışları bile farklı oluyor.. Bence büyük bir hata etmişsin. Ama erkek arkadaşın senin sadece iç yüzünü erken gördüğü için şanslı olmuş bu vesileyle. Yani demek ilerde evlenmiş olsanız benzer şekilde paran yok, boşanıyoruz diyecektin.. Nediyim ikinizin hakkında da hayırlısı olsun..

Sonra erkeklerde sürekli kadınlar zengin erkek peşinden koşuyor sevgi yok diye sabit bir düşünce oluşuyor senin gibi davranan arkadşalarımız yüzünden. Araba kullanmak istemeyebilir, araba kullanmak kolay mı Türkiyede? Ayrı bir stres, park etmesi stress herşeyi stres. Bu iş beğenmiyor demek değil. Sadece niteliklerine uygun iş bulamıyor demek. Ayrıca global bir ekonomik kriz var, tüm dünyayı sarsan, iş bulmak öyle kolay değil. Sende iş aramaya başlamışsın bakalım sen ne zaman bulacaksın? Yada bulabilecekmisin? Bunun kolay birşey olmadığını anlayacaksın. Çoğu kişi işsiz yıllarca iş arıyıp duruyor. Her yıl üniversiteye giren milyonlarca genç, her yıl mezun olan bir okadarı. Bunların hepsi çalışıyor olabilirmi sence? Ayrıca tanıdık olmadan da adam akıllı bir iş olmaz, maaşını bırak tanıdık olmadımı iş yerinde huzurun bile olmuyor, insanların sana çalıştığın yerde davranışları bile farklı oluyor.. Bence büyük bir hata etmişsin. Ama erkek arkadaşın senin sadece iç yüzünü erken gördüğü için şanslı olmuş bu vesileyle. Yani demek ilerde evlenmiş olsanız benzer şekilde paran yok, boşanıyoruz diyecektin.. Nediyim ikinizin hakkında da hayırlısı olsun..

sanırım yazdıklarımı tam anlamıyla okumamışsın.sadece bu iş değil.ki kaldıki bu araba kullanmayı öğreneceği iş hazırdı onu bekliyodun kadın süre verdi 1-2 ay içinde öğren gel dedi. neyse bunu geçtim gazete ilanlarına bakmasını önerdiğimdede bana o ilanlara güvenmiyorum dedi. eee ona güvenmiyo buna güvenmiyo ne olcak ben bayan olarak daha seçiciyim iş konusunda haklı olarak ki buna rağmen çok iş görüşmesine gittim baktım olmuyo yine boş durmadım aramaya devam ettim ama kendimi geliştirmek için bir sürü kursa gittim o sadece ingilizceye geldi oda öğrenmek için değil sadece bana asılan birileri olmasın diye bunuda açık açık kendi söyledi yani bi nevi itiraf ben ona çok şans verdim hanımefendi sanırım yazdıklarımı gerçekten iyi okumadınız 2 aydan bahsetmiyorum dile kolay 2 sene diyorum siz kalkmış bana erkek arkadaşın şanslı iç yüzünü görme şansı varmış diyosunuz bence hiç bişey hakkında fikriniz yok. sanırım evlisiniz siz benim yerimde olsanız kocanız evlenmeden önce iş beğenmese bulduğu işlere burun kıvırsa siz onunla evlenmeyi kabul edermiydiniz. ben ayrıldım evet ama evlenip ayrılsaydım daha mı iyi olurdu çalışmayan bir insanla nereye kadar sürer evlilik......bence yazdıklarımı iyi okuyup kendinizi biraz benim yerime koyarak cevap verirseniz sevinirim....yinede yorum için çok sağolun....

okuyunca boğazımda bişeyler düğümlendi, yaşadıklarını çok iyi anlıyorumm. Şu anda bende buna benzer bi durum içersindeyim, biz de 3 senedir birlkteyiz yaklaşık 1 senedir de nişanlıyız.Ama nişanlandığımızdan beri hep işler ters gitti, işyerlerini kapadılar derken ufak bi iş daha kurdular onuda kapattılar sonra ameliyat geçirdi toparlanalı 10 gün falan oldu ama gelin bir de bana sorun yaşadığım sıkıntıları, işssizlik gerçektenden çok sıkıntı verici ve insanı bunalıma sokan bi durum, sen sanıyomusun ki karşındaki halinden çok memnun kim bilir iş bulamadığı için kendini ne kadar çaresiz ve ezik hissediyodur herkese en baştada sana karşı. Bizde çok büyük kavgalar ettik bende hep üstüne gittim söylemem gereken laflar ettim erkeklik onurunu bile kırdım sinir haliyle, hala da ona söylemesemde içten içe kızıyorum ama canım şuanda gerçekten piyasa çok kötü, elbet bi iş bulucak sende haklısın istersen ona son bişans ver ve deki artık ilşkimizi kurtarmak için hamallık dahi olsa yaparım diyosan ben bi kaç ay daha sabrederim ama lütfen sende artık bulduğun işlere burun kıvırma beni sevdiğini böyle ispatla de bakalım, biraz gaz ver yaparsın edersin başaracağına inanıyorum de bakalım nasıl olucak ne yapıcak senin için.

okuyunca boğazımda bişeyler düğümlendi, yaşadıklarını çok iyi anlıyorumm. Şu anda bende buna benzer bi durum içersindeyim, biz de 3 senedir birlkteyiz yaklaşık 1 senedir de nişanlıyız.Ama nişanlandığımızdan beri hep işler ters gitti, işyerlerini kapadılar derken ufak bi iş daha kurdular onuda kapattılar sonra ameliyat geçirdi toparlanalı 10 gün falan oldu ama gelin bir de bana sorun yaşadığım sıkıntıları, işssizlik gerçektenden çok sıkıntı verici ve insanı bunalıma sokan bi durum, sen sanıyomusun ki karşındaki halinden çok memnun kim bilir iş bulamadığı için kendini ne kadar çaresiz ve ezik hissediyodur herkese en baştada sana karşı. Bizde çok büyük kavgalar ettik bende hep üstüne gittim söylemem gereken laflar ettim erkeklik onurunu bile kırdım sinir haliyle, hala da ona söylemesemde içten içe kızıyorum ama canım şuanda gerçekten piyasa çok kötü, elbet bi iş bulucak sende haklısın istersen ona son bişans ver ve deki artık ilşkimizi kurtarmak için hamallık dahi olsa yaparım diyosan ben bi kaç ay daha sabrederim ama lütfen sende artık bulduğun işlere burun kıvırma beni sevdiğini böyle ispatla de bakalım, biraz gaz ver yaparsın edersin başaracağına inanıyorum de bakalım nasıl olucak ne yapıcak senin için.

tatlım ben hiç üstüne gitmedim bugüne kadar iş konusunda doğru düzgün bişey söylemedim yani, senin yaptığın gibi onur kırıcı bişeyler söylemedim.ama hiç iş beğenmedi en azından senin nişanlın demekki çalışkan bi insan çalışıyomuş işten çıkarılmış sonra kendi işini kurmaya çalışmış çabalamış bunları ne için yaptı senin için.sana kavuşabilmek için ama benim erkek arkadaşım 2 sene boş durdu dünyanın işi var hergün gazetede onun çalışabileceği gibi iş.ama istemedi güvenmiyomuş gazete ilanlarına güvenmiyorum olur mu. kendinin yanında benide köreltti bulduğum işlere hep bahaneler uydurdu istemiyorum dedi çok kavgalar yaptık orda çalışmazsın erkekler çalışıyo dedi burda çalışma çalışma saatleri uzun dedi diğer tarafa hiç göndermedi hafta sonu tatili yok dedi yani kendi tembel olunca benide köreltti bende ilişkim yıpranmasın dedim illaki bulurum dedim ama çok savaş verdim ikna etmek için ama olmadı ikna edemedim. en sonunda o tembel bende köreliyorum ve verdiğim hiç bir şansı değerlendiremiyor bende artık nereye kadar savaşabilirm ve sabredebilirim ayrılmak zorundaydım evlenseydik çocuğuma iyi bir baba olabilir miydi?????hayır hiç sanmıyorum çünkü çalışmayı sevmiyo ders konusundada öyle rahat bi insan 2 sene şans verdim çok konuştum değişmedi değişmek istemedi benim için savaşmadı. ayrıldık bana diyoki bana tamam de hemen yarın bi market işi vardı orada işe başlıyayım düşüne biliyo musun çalışmak için benim tamam dememi bekliyo bişeyler yap karşıma öyle gel ozaman ben hiç cevap vermedim ve ayrılalı 1 ay oldu bu lafı söyleyelide 1 ay oldu dolayısıyla arkadaşlarımdan duyuyorum hala aynı durumda ne iş ne güç umrunda değil.... haklı mıyım haksız mıyım bu durumda....??????

Canım sen sonuna kadar haklısın, elbetteki istediklerin çok normal ve olması gereken şeyler. Demek ki adamın içinde hırs yok 2 senede az bi süreç değil sonuçta, 6 yıllık bi berabelikten sonra artık önünüzde hiç bi engelde kalmamış ne olursa olsun iş seçme lüksü yoktur insanın, saldırmalı sağa sola bunun hiç bi bahanesi yok. O acaba nasıl bi işte çalışmayı düşünüyomuş.herkes kolay yollardan gelmiyo belli noktalara.oda gerekirse en alttan başlıycak ve azmederek istediği işi elde edicek buna kafası çalışmıyosa zaten ondan ne adam olur nede koca. Sen içini ferah tut bırak gitsin bakarsın 6 ay-1 sene sonra çok çalışmış aklı başına gelmiş o zaman bi daha düşünürsün istersen ama şuan için kafanı dinleyip yanlız kalman en doğrusu gibi gözüküyo

zaman en iyi ilaçtır sen en iyisini yapmışsın ,etrafımızda çok var böle olaylar okumuşu da okumamışıda bazen aynı oluyo iş konusunda aileni asla arkana alma,çabası, mücadelesi olmayan insan şimdi neyse 5-10 sene sonrada aynı olur

bon nerelerdesin, ne oldu bi gelişme varmı? aynen devammı merak ettim?

hiç bir gelişme yok tatlım benim tarafımdan yani düşüncelerim sabit hayatımda kendimi hiç bu kadar kararlı hissetmemiştim. benim için bişey yapmıyo hala sadece arıyo ve mesaj çekiyo ben eğer aynı hataları ona karşı yapmış olsam o benden ayrılsaydı eğer asla onun yaptığını yapmazdım.kapılarında yatar kalkardım beni 1 aydır görmüyo sesimi duymuyo bu muydu sevgisi yazık walla yaaa gerçekten.... neyse ben hiç üzülmüyorum artık ilk başlarda biraz üzüldüm ama şimdi daha iyiyim....sağol tatlım ilgilendiğin için...

doğru bir karar vermişsin bitirmekle..
parasız aşk olmuyo..ailenide karşına almaya değmez..
hakkında hayırlısı olsun..

çok ii yapmşşsın ablacım benımde var uzun bir ilişkim tabi evlenmeyi düşünuoruz askere gtsn gelsn ama iş olmayınca parası olmayınca napıcaz bılmıorum en başta ben uniw okucam ama onun ole bie istegi yok nolcak bılmıorum ama sevıoruz çok sevıoruz allah yardımcmz olsun :KK43:

Çok olgunca bir karar vermişsin, aşk karın doyurmuyor maalesef evlenmeye kalkışan adam sorumluluğunu bilecek, birilerinin arkasında itmesiyle olacak işler değil bunlar, aklıbaşında bir genç kızdan da bu hareket beklenirdi, Allah karşına gönlüne göre birini çıkarır mutlaka, mutluluklar diliyorum sana canım benim....

Çok olgunca bir karar vermişsin, aşk karın doyurmuyor maalesef evlenmeye kalkışan adam sorumluluğunu bilecek, birilerinin arkasında itmesiyle olacak işler değil bunlar, aklıbaşında bir genç kızdan da bu hareket beklenirdi, Allah karşına gönlüne göre birini çıkarır mutlaka, mutluluklar diliyorum sana canım benim....

çok teşekkür ederim iyi dileklerin için allahta senin kalbine göre versin...bunu kendi hayatım için yapmak zorundaydım bitirmem gerekiyordu.ömür boyu ağlamaktansa 3-5 ay ağlarım geçer gider dedim ve düşündüğüm gibi çokta zor değilmiş onsuz yaşamak. hatta iyi tarafları daha bile fazla karışan görüşen yok sinir olmuyorum sorumsuz bi insana karşı kimseyi çalışmaya teşfik için itip kakma yokkkk ohhhhh beeeee ne iyi hayat....:sm_cool:

çok teşekkür ederim iyi dileklerin için allahta senin kalbine göre versin...bunu kendi hayatım için yapmak zorundaydım bitirmem gerekiyordu.ömür boyu ağlamaktansa 3-5 ay ağlarım geçer gider dedim ve düşündüğüm gibi çokta zor değilmiş onsuz yaşamak. hatta iyi tarafları daha bile fazla karışan görüşen yok sinir olmuyorum sorumsuz bi insana karşı kimseyi çalışmaya teşfik için itip kakma yokkkk ohhhhh beeeee ne iyi hayat....:sm_cool:

bence şu yazdıklarına bakılırsa ,senin başka sorunların varmış bu bahanen olmuş...

bence şu yazdıklarına bakılırsa ,senin başka sorunların varmış bu bahanen olmuş...

yoooo kıskançlığı ve çalışmaması dışında hiçbir sorunum yoktu. 6 yılda beni bir çembere almış ve git gide o çemberi daraltmış ve ben bunu farkedememişim şimdi ayrıldım ve hayatı görüyorum...sadece bunu yansıtmak istedim bunu paylaşmak istedim ama yanlış cümleler kurdum sanırım yanlış anlaşıldım. tabikide üzülüyorum 6 yılımı geçirdim onunla 6 yıllık emek bir kalemde silinip atıldı... yani daha fazla bişey söylemiyim... yeterince açık sanırım...

X