6 yildir beraberiz ama iliskimizin gelecegi yok gibi..bir fikir verin arkadaslar..

adam seni resmen kullanıyor ve sende buna göz yumuyorsun,ben senin yerinde olsam bir saniye o adamla olmazdım, yok intihar edecekmiş falan hahayt külahıma anlatsın, bence o şuan seni kullanıyor ve okul bitince vatandaşlık alabileceği bi evlilik yapabileceği bir kurban arıyor o sitelerde, kimseye acıma acınacak hale düşersin canım.

sen bu adamın annesi gibi zor döneminde destek oluyosun intihardan vazgeçiriyosun felan filan.. ama ya senin istediklerin evlenmek istiyosun aile kurmak istiyosun ama bu adam bunları sana veremicek açık açık söylüyo.. onun sana sadece İHTİYACI var .. alışkanlık gibi bişi bu.. ama dediğin gibi sonu yok bunun o diğeri ile görüşmelisin.. senin bu ilişkiden anlattığına göre ne köy olur ne kasaba ...

Son düzenleme:
31 yaşına gelmiş ama hala olgunlaşamamış bir çocuk var karşınızda. Ne istediğini bilmeyen, ne yapacağı konusunda kendini hayatın akışına bırakmış. bu süreçte karşısında siz varsınız, size yaslanmış, size ihtiyacı olduğu için sizinle birlikte. ben bütün bunların yanında sizin de hala onunla beraber olmanızı sevgi olarak yorumlamıyorum. siz de kendinizde ondan ayrılma gücünü bulamıyorsunuz, öyle yaşayıp gidiyorsunuz. Uzun süreli ilişkilerde böyle olur, ayrılmak da güç ister. Yeni birini tanımak, zaaflarını eksilerini artılarını bilip ona göre davranmak emek vermek.. hiç kolay değil.. ama bütün hayatınızı mahvetmeyin. Ben bırakırsam intihar eder mahvolur vs gibi hislere kapılmayın. İntihar edecek zayıflıktaysa bugün siz terkettiğiniz için intihar etmese ilerde iş bulamadım diye intihar eder. Yani siz sebep olmayacaksınız buna, sebebi kendisi. Hayatı kendiniz için yaşıyorsunuz, önemli olan öncelikle sizin mutluluğunuzdur. ama dediğim gibi şu anda siz onu sevdiğiniz düşündüğünüz için değil bu ilişkinin sizde yarattığı bağımlılık ve alışkanlık nedeniyle bitiremiyorsunuz. söylediklerim size ağır gelmesin lütfen. Kendinize güvenin, güçlü olun, gençsiniz, 6 yıldır hayatımda onunla evlenmeliyim diye kendinizi zorlamayın.

Artık önüne bakmanın zamanı gelmiş bence.
İnsan bir ilişkinin içindeyken açık seçik olan alametleri bile yorumlayamıyor bazen. :26:
Ama dışarıdan bakınca( ilişki ancak bitince ya da üzerinden uzun bir süre geçtikten sonra başarabiliyor insan bunu ne yazık ki) nasıl inanmışım bunlara diyorsun.
Eğer bir erkek seviyorsa sevgisine sahip çıkar.Çözüm yolu arar. Ama senin erkek arkadaşın çok net cevap vermiş. Evlenme konusuna bilmiyorum demiş, seni hiç hesaba katmadan hangi ülkeye gitsem demiş, yetmemiş kızlarla buluşmuş daha ne yapsın?
Bir de canım kızlara mesaj yazma gibi bir huyu var demişsin ya, bu huy değil, hoş görülecek bir durum hiç değil. Bence bu erkek arkadaşının senin zaaflarından faydalanması.
Hayatının en güzel günlerini yaşıyorsun. Bu seneler çalışmaya başladıktan sonra asla geri gelmeyecek. Kendine bunu yapmaya hakkın yok.
Hem çalışıp, hem okuyup hem de sürekli sıkıntı içinde olmak için mi geldin oralara??
İşallah en kısa zamanda yoluna girer her şey

Son düzenleme:
Birgün de siz ona intihar etmek istediğinizden bahsedin bakalım neler yapacak, başka kadınlardan vazgeçip sizi sevdiğini ispatlayabilecek mi

sevgili arkadaslar,

hepinize cevaplariniz cok tesekkür ederim. insanin bazen gercekten olaylara baska acilardan bakabilen kisilerin fikirlerine ihtiyaci oluyor. objektif fikirler, düsünceler herseyi anlamaya daha yardimci oluyor. hepiniz ayni seyi söylemissiniz: beni kullandigini. yazdiklarimi okuyunca gercekten de böyle bir sonuc cikiyor. size hak veriyorum.

galiba ben kendimi bir anne gibi hissettim/hissediyorum. ne bileyim.. sanki ben olmazsam yari yolda kalacakmis gibi geliyor bana. herseyiyle ilgileniyorum. ben zor durumda oldugumda o da benim herseyimle ilgileniyor ama benim onun icin ugrastigim kadar degil. su anda da öyle bir dönemdeyizki, her gün yeni bir kötü haber aliyoruz. bir türlü cesaret edemiyorum onu birakip gitmeye. ama günden günede artik gücümün kalmadigini hissediyorum. belki de sizin dediginiz gibi bu sadece bir aliskanlik..

ona haksizlik edip sanki kötü birisiymis gibi anlatmak istemem. dedigim gibi aslinda cok iyilik sever, yardimsever bir insandir. bana bu güne kadar bir kere bile olsun sesini yükseltmedi.ben zamani ve yeri geldiginde bagirdimda, ona tokatta attim.. ama o ne bana sesini yükseltti, ne bir defa olsun elini kaldirdi... ama iste nedense gelecek hayalleri bensiz.

bu gün ona "bizim gelecegimiz yok, ayrilalim" dedigim de tepkisi "asla" oluyor. benimle evlenmek istiyormusun dedigimde "bilmiyorum".. hersey ortada aslinda, o da bensiz bu zor günleri atlatamayacagini zannediyor ama gelecegine nedense beni dahil etmek istemiyor...

aslinda sizin de dediginiz gibi, bittigini beynim anliyor kalbim hissediyor, ama nedense bir türlü kabullenemiyorum... belki de cok ama cok hayaller kurdugumdan, hayallerime hep gercekmisler gibi inandigimda bu kadar zor geliyor kabullenmek...

cok tesekkür ederim hepinize arkadaslar. bu arada, yeni birisiyle de tanistigimi söylemistim. yarin bulusacagiz, sohbet edecegiz. erkek arkadasiminda haberi var. asik olmak istemiyorum, cok korkuyorum. yalnizca biraz daha iyi tanimak istiyorum onu. ask gibi bir sey gelismeye baslarsa onunla da görüsmeyi kesmek istiyorum..asik olmak istemiyorum..cok hayal kirikliklari yasadim, yiprandim, yoruldum...

hepinize ask acilarinin karsisinda yikilmadan durabilecek güc diliyorum.

Son düzenleme:
Hepimizin yani biz kadınların yürümeyen ilişkiyi sürdürmek için hep bahaneleri vardır arkasına sığındığı.Sizinki onun intihar etme endişesi sanırım.Aslında bunun sadece bir bahen olduğunu siz de eminim biliyorsunuzsur.Bu adamla evlenmekle kendinizi cezalandırmış olursunuz zaten,bu kadar mı kendinizden nefret ediyorsunuz,bu kadar mı kolay gedliniz bu günlere,sizi seven kıymet veren insanlar sizi bu kadar mı yolda buldular (aileniz,anneniz babanız özellikle)
O adamla geçireceğiniz her gün kendinize ve sizi seven değer veren insanlara ihanettir.Şu an aileniz ve sevdiklerinizden uzakta boşluktasınız tek sorun bu bence.O sizinle ilgilenen adamla gidin kahvenizi için,sohbetinizi edin bu aldatmak değil çünkü sizin zaten bir ilişkiniz kalmamış.Sevgilinizin yorumundan belli değil mi bu zaten " git tabi,insan insanla kahve içer ne olmuş" gibi bir yorumdu sanırım dimi.Aşktan ölmezsiniz emin olun!Ama biraz daha devam ederse bu ilişki gururunuz,onurunuz ve hayat ışığınızın öleceği aşikar.Allah yardımcınız olsun ne diyeyim...

aci cektikce hep aklima annem geldi. ah annem bir bilse böyle aci cektigimi nasil üzülür diye düsündüm hep... anneler evlatlarini herseyden sakinirken, baskalari cok aci cektiriyor...

aci cektikce hep aklima annem geldi. ah annem bir bilse böyle aci cektigimi nasil üzülür diye düsündüm hep... anneler evlatlarini herseyden sakinirken, baskalari cok aci cektiriyor...

Onu daha fazla üzmemek ve kendini karanlıklara gömmemek adına en azından geleceğini kurtar,düzgün birini bul düzgün bir yol çiz kendine.Bu adamın kendine bile hayrı yokken sana nasıl olacak ki?

kimse kimseye hemen baglanmaz.. sizin iliski degil arkadasliginiz bencede önce cikar ile basladi.. ve ask la devam ediyor. tek bi sorun var. senin erkek arkadasin seni sevdigini tam bilmiyor. o seni sensiz de sevebilcegini düsünüyor. hayatina baska birini sokabilcegini de düsünüyor. hani heb fakir ülkedenim diyor ya. o zaten o fakirligi yasamamak icin okumuyormu? seni gayet rahat bi sekilde mutlu edebilir. sonucta sende okuyorsun ve ev hanimi olmayacaksin ona yük de olmayacaksin? bence erkek arkadasini düsünecegin yere önce kendini düsün? kendi onurun olsun. o senin icin ölsede ona tutunma simdiden ayril ve kendi ayaklarinda tutunmaya basla. baska bir ev arkadasi ara ne bilim herseyden önce kendini kendine ispatla. eger bunu yapmazsan daha cok aci cekersin. bunlari yaparken ona da aci cektirceksin ama emin ol, aci cektirince daha cok kiymetin olcak. o haddini asmis baska bi kizla bulusmakla.

ben bu konularda cok acımasız oluyorum kesınlıkle
umrumda bıle olmaz kendı hayatıma bakarım ıstersem 10 yıl gecırıyım bı kalemde sılerım
yaşamayan bılemez demeyın yasadım bılıyorum
baskalarının mutlulugu ıcın kendıme asla mutsuz etmem
asla uzmem kendımı hak edıcek ınsanlara bakarım

bunu yaparsan görüceksinki en ıyısı sen olucaksın

mutluluklar

öncelikle seni aldatan bi insanı affetmişisn her neyse buna karışmaya hakkım yokm herkezin kendi terciği bence sevgilin para sı pulu olmadı için sana keşin bir şey söyleyemiyor olabilir bunu ne kadar istesede cesaaret edmiyor demekki kendine güvenmiyor bence ipler kopmak üzere mdem geleceği olmayan b, ilişki inancı yok bitir belki zor 6 yıllık bi ilişkiden çıkmak ama bi gün mutlaka unutucaksın böyle düşün bence içini yiyip bitirme

hopsss yeni tanıştıgın hemde internetten tanıştıgın adamla kahve içmeye gitmene izin mi verdi
canm evlenme istegine bile bilmiyorum demiş 6 senedir birliktesin 26 yaşına gelmişsin adamın gelecek planları içerisinde yoksun harcama lütfen daha fazla zamanını ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…