Ben benim evladim çiçek diğerleri böcek dedim de benim mi haberim yok ya herkez birden saldırmış aynı dilde yok sizinkki kymetü bizlerin ki değil vs vs ben sadece burda ilaç kullananlardan bilgi istedim sakin olun okulunuzdaki farklı durumlara olan sinirinizi burdaki postta. Çıkarmayın bence ayrıca evet velielr çok anlayışsız aynen bu lafimin arkasındayım . İşte bu yüzden dışarda yürüyen egolar büyük küçük takmayan ergenler vs vs doalsiyor biz evlatlarımıza ornegiz.
Ankarada geçen yıl ya da önceki yıldı tam hatırlayamadım. Ortaokul çocuğu arkadaşının üstüne dezenfektan döküp çakmakla yakmıştı. Çocuk öldü. Bu çocuk birden mi böyle oldu? Küçüklüğünde sinyallerini vermiştir. Aile ilgilenmemiştir.Kendiniz daha çocuğunuza kıyamiyorsunuz ilaç vermek için zarar görür diye. Burdan pay bicin diğer velilerin durumunu. Sürekli zarar görüyorsa çocukları nasıl anlayışlı olacaklar acaba ? Herkesin çocuğu kendine değerli. Çocuk onlar diye kucumseyemezsiniz kusura bakmayın.
Bursa’da olmuştu çocuğun babasının hastane bahçesinde ki ağlayışları hala aklımda psikolojik sağlığı yerinde bir çocuğum böyle şaka aklına gelmez çok haklısınAnkarada geçen yıl ya da önceki yıldı tam hatırlayamadım. Ortaokul çocuğu arkadaşının üstüne dezenfektan döküp çakmakla yakmıştı. Çocuk öldü. Bu çocuk birden mi böyle oldu? Küçüklüğünde sinyallerini vermiştir. Aile ilgilenmemiştir.
Çok ilginç insanlar var cidden. Geçende önüne gelene zorbalık yapan, arkadaşının kolundaki yaraya kasıtlı olarak vuran, kimin mutlu olduğunu görse gidip mutlu olduğu oyunu bozan, sürekli şiddet eğiliminde bir çocuk var oğlumun okulunda. Annesini çağırtmak zorunda kaldım okula, öğretmenle birlikte oturduk durumu anlatmaya çalışıyoruz. Tek dediği o daha çocuk, o daha çocuk, çocuk bu yapabilir" en son öğretmen bir uzmana görünmesi gerektiğini söyledi çocuğun, bin tane laf sayıp kavga edip çıkıp gitti. Şimdi tüm sınıfın çocuğunu idare etmesi gerektiğini ve çocuğunda bir sorun olmadığını söylüyor. Böylelikle biz sınıf olarak onun çocuğunu çekmeye mecbur kaldık. Üstelik bir de sürekli toplantılarda çocuğunun oyuna alınmayıp dışlandığından şikayet ediyor, oysa çocuğu oyun oynamak yerine zarar vermek ve çocukların canına okumakla meşgul. Ama kadın asla bunu kabul edip çözüm aramıyor.Ankarada geçen yıl ya da önceki yıldı tam hatırlayamadım. Ortaokul çocuğu arkadaşının üstüne dezenfektan döküp çakmakla yakmıştı. Çocuk öldü. Bu çocuk birden mi böyle oldu? Küçüklüğünde sinyallerini vermiştir. Aile ilgilenmemiştir.
Hala cocuguma şiddet videyolari izlettihimi neye dayanarak soylediniz acaba ayrıca sarılarak korkuttulmakda ki kastiniz ne 5 yaşındaki bı çocuk sarılarak kimi korkutuyor mesela okul orası orda el ele tutusulup oyunlar oynanıyor onlar oyun çağında ayrıca ben çocuğumun tedavisine başlamış bir anneyim sizin gibi klavye üzerinde bilge annelik taslayanlara verecek cevabım çok ama bu kadarı yeterli ben ilaç kullananların yorumlarını sizin gibi gereksiz ego yorumları yzunden göremiyorum haklisniz o yüzden boş yorumlarinizi kendinize saklayin kutfenAnlayışsız olmaları gayet normal çünkü
Hala çocuğuna şiddet videoları izleten ilaç önerildigi halde 2. Doktora gitmeyen bir anne daha büyük tepkileri de hak ediyor
Ayrıca size senelerdir kullanan biri de yazdı ama işinize gelmedi
En fazla 3 seneniz var sonra başınıza çok büyük dertler açılır. Artık 5 doktora mi gidersiniz spor mu olur sabah akşam oyun mu olur kendiniz bilirsiniz
Ama kimsenin size anlayış göstermesine gerek yok hakkınız yok. Diğer çocuklar her gün ne dayak yicem diye okula giderken iyi. Sarılma bahanesi ile korkuturken iyi.
bu gibi durumlarda, anne ve çocuğu zorla ram'a yönlendirme gibi birşey yok mu? gerçekten zor. diğer çocuklar aralarına almadıkça daha da agrasifleşecek çocukÇok ilginç insanlar var cidden. Geçende önüne gelene zorbalık yapan, arkadaşının kolundaki yaraya kasıtlı olarak vuran, kimin mutlu olduğunu görse gidip mutlu olduğu oyunu bozan, sürekli şiddet eğiliminde bir çocuk var oğlumun okulunda. Annesini çağırtmak zorunda kaldım okula, öğretmenle birlikte oturduk durumu anlatmaya çalışıyoruz. Tek dediği o daha çocuk, o daha çocuk, çocuk bu yapabilir" en son öğretmen bir uzmana görünmesi gerektiğini söyledi çocuğun, bin tane laf sayıp kavga edip çıkıp gitti. Şimdi tüm sınıfın çocuğunu idare etmesi gerektiğini ve çocuğunda bir sorun olmadığını söylüyor. Böylelikle biz sınıf olarak onun çocuğunu çekmeye mecbur kaldık. Üstelik bir de sürekli toplantılarda çocuğunun oyuna alınmayıp dışlandığından şikayet ediyor, oysa çocuğu oyun oynamak yerine zarar vermek ve çocukların canına okumakla meşgul. Ama kadın asla bunu kabul edip çözüm aramıyor.
Benim de oğlumda bu sorun var psikolog onerisiyle gunluz 1 saati geçmeye çalışıyoruz telefon yasak TV işte olduğu kadar ama müşavirliği felan gidersek telefon ayarı kaçıyor bu kötü oluyor çünkü insanların içinde hoplasin zipladin birine kendine bı zarar gelsin istemiyoruz bu da onda bı yerlere gidelim nasisla telefonla oynarım mantığı oluşturdu izlediklerini yapmaya çalışıyor özellikle şiddet içerikli şeyler mesela savaş oyunları vidolari izlerse akşama kadar evin içinde tis tıs tıs etrafa ateş ediyor mesela iki nokta arası belirliyor kendine koşup duruor yatakta zıplıyor ama sürekli yorulunca biraz dinlenip sorma devam. İşte okulda da boyel yapınca ister istemez arkadaşlarına çarpma vs oluyomus arkadaşları da annelere sikyet öğretmeni aslında bilerek gidip kimseye vvurmuyor diyro o esnada fikatsiz bis ekie oynarken ya dokunyor ya çarpıyor buda bazı çocuklar tarafından vurma oalrka algılanıyor qbzilari ise onunla oynyor genelde erkek çocukları tabi. Yani durum bu
Ankarada geçen yıl ya da önceki yıldı tam hatırlayamadım. Ortaokul çocuğu arkadaşının üstüne dezenfektan döküp çakmakla yakmıştı. Çocuk öldü. Bu çocuk birden mi böyle oldu? Küçüklüğünde sinyallerini vermiştir. Aile ilgilenmemiştir.
Çocuk bu yıl ilkokula başlayacaktı diyor onun yerine anaokuluna yazdırdım diyor. Sonra da çocuk 5 yaşında diyor tee allahımmmKendiniz yazmışsınız ama farkında bile değilsiniz
Allah öğretmene de velilere de sabır versin gercekten
Çocuğum su an 5 yaşında iki ay sonra 6 yaşına girecek .Çocuk bu yıl ilkokula başlayacaktı diyor onun yerine anaokuluna yazdırdım diyor. Sonra da çocuk 5 yaşında diyor tee allahımmm
Valla öğretmen olarak da Veli olarak da çok çektim. Diğer arkadaşlar da yaşamış benzerlerini . O yüzden tahammülümüz bitmiş . Tepkimiz ondan. Ders de durup dururken önde oturan arkadaşına şaplağı patlatanı mı dersiniz eşyasını bilerek kıranı mı dersiniz merdivenlerden iteni mi dersiniz bahçedeki hayvana taş atanı mı dersiniz WC leri bilerek tıkayanı mı dersiniz ders de devamlı sorun çıkarıp ona buna vurup dersi engelleyeni mi dersiniz bıktık yahu bıktıkkkkk.vuramaz itemez çocuğunuz kimseyi. Bunu kabullenin önce.Farkında olmadığım nedir ya Allah askina ben farkında olduğum için burdaki annelere yazmak istedim aynı durumlarda olanlardan paylaşım bekledim ama bı dovmediginiz kaldı yani siz bana karşı yapılan yorumları bı okuyun ondan sonra tekrar yazın . Bu nedir ya
Çocuğunuzun tanısıyla ilgili şüpheleriniz varsa başka bir uzmana daha götürün bence, evet hepsi çocuk davranışlarının getirisini götürüsünü düşünemezler ama eğer tanı doğruysa ve ilaç kullanmanız şartsa, ilacı kullanmamanız hem başka çocukların zarar görmesine hem de sizin çocuğunuzun zarar görmesine neden olur zira hep anaokulunda kalmayacak, ilkokula başlayacak ders aralarında okul bahçesinde kendinden yaşça büyük çocuklara da aynı davranışlarda bulunursa karşılık görür ne yazık ki.Çocuğum su an 5 yaşında iki ay sonra 6 yaşına girecek .
Bu yorumunuza katılıyorum, örnek vererek anlattığım sınıf arkadaşımla aynı şekilde karşılık vererek başa çıkabileceğimi öğrendim, belki bu yüzdendir bilmiyorum komşumuzun oğlu kızkardeşime vurup ağlattığında babam babasına söylemişti, ki kardeşim 7 yaşında komşu oğlu 12-13 yaşlarındaydı yani benimle yaşıttı, çocuk davranışını düzeltmek yerine kızkardeşimi tekrar sıkıştırıp dövünce, mahallede yakaladığım gibi yere yatırıp öyle bir dövdüm ki babası şikayet için kapımıza gelmişti, yaşadığım bu gibi olaylar şiddete şiddetle karşılık verme duygumu pekiştirdi çünkü ailelerine şikayet etmek çözüm olmuyordu, durduk yere kimseye vurmuyordum ama kendinden zayıfa vurana, can yakana dayakla karşılık veriyordum, savunmam da aynı dediğiniz gibiydi X bana vuruyordu, X kardeşimi itti, ben de karşılığını verdim.ondan şiddet davranışı öğrenip birbirine uygulayıp uyarılınca “ama Kaan da böyle yapıyor” diyenler
Sevgili Mune hanımcım çok haklısınız hem şiddet sosyal öğrenme ile içselleştiriliyor (mesela hapisanelerin aynı zamanda bir suç staj yeri olması gibi) hem de yetişkinlerin yetersiz kaldığı yerde çocuklar model alarak öğrendikleri için aynı davranışı sorun çözme yöntemi olarak kullanıyolar ( ben de küçükken kız kardeşimi dövenleri pataklardım maalesefBu yorumunuza katılıyorum, örnek vererek anlattığım sınıf arkadaşımla aynı şekilde karşılık vererek başa çıkabileceğimi öğrendim, belki bu yüzdendir bilmiyorum komşumuzun oğlu kızkardeşime vurup ağlattığında babam babasına söylemişti, ki kardeşim 7 yaşında komşu oğlu 12-13 yaşlarındaydı yani benimle yaşıttı, çocuk davranışını düzeltmek yerine kızkardeşimi tekrar sıkıştırıp dövünce, mahallede yakaladığım gibi yere yatırıp öyle bir dövdüm ki babası şikayet için kapımıza gelmişti, yaşadığım bu gibi olaylar şiddete şiddetle karşılık verme duygumu pekiştirdi çünkü ailelerine şikayet etmek çözüm olmuyordu, durduk yere kimseye vurmuyordum ama kendinden zayıfa vurana, can yakana dayakla karşılık veriyordum, savunmam da aynı dediğiniz gibiydi X bana vuruyordu, X kardeşimi itti, ben de karşılığını verdim.