Meb bu işe göz yumuyor demek ki.ozel okul olsa anlarım verdıgınız paranın ıcınde hersey zaten ozel okulda hızmet satın alıyorsunuz bu sebeple para verılır
ama devlet okulu ne alaka ? ınsanların durumu olsa zaten herkes cocugunu ozele gonderır en ıyı standartlarda okusun her sosyal aktıvıteden yararlansın dıye
sımdı bu ıstenen rakamı burda belkı bırcok kısı verırız bıze cok gelmeyebılır ama tek maas 4 cocuk okutan bır aıle nasıl versın ? veremez . veremezse ne olacak cocuga yansıyacak verenler enayımı onlara da haksızlık olacak
yasak olmasa cocugum lıseyı bıtırene kadar evde egıtım verdırırdım yasakmıs maalesef ısterım kı hocalarla anlasayım eve gelsınler cunku boyle tuhaf degısık tamamen tıcarete donulmus kurstan hıc bır farkı kalmamıs egıtım sıstemının ıcınde bulunmasın. geregı yok yanı bu ıs bambaska bır noktaya geldı.
hadı okula yazdırırken yardım ıcın velıler 100 -150 durumuna gore verebılır okula katkı olsun dıye durumu olan gonlunden kopan ... her ogrencıden 100 tl toplansa okul mevcuduna gore cok cıddı rakam yapıyor sacmalamasınlar ıyıce tefecı oldular yahu bunlar.
ben olsam sıkayet ederım. mobılyayı nıye velıler alıyor ne munasebet. devlet bombos bına vermıyor kı ? esım bır okulun sıstemını kurdu bu sene akıllı tahtalar bılgısayar odası projeksıyon ınternet kamera gıbı teknık tum ısler... ıhale usulu oluyor bu ısler ve devlet gercekten buyuk odenekler saglıyor . velıler kandırılıyor resmen. bu cebe cukka ısını ben asla kabul edemem.
Öğretmenin üslubu apayrı bir konu.Öğretmenin üslubundan da az cok anlaşılıyor neyin ne olduğu. 300 tl ye özel okul eğitimi diyorsunuz.
Ağzınıza sağlıkForum boyunca yorumlarınızı okudum. Aslında sizde devletin eğitime ayırdığı bütçe konusunda şikayetçisiniz. Evet bende aynı şeyi düşünüyorum. Ama devlet eğitim için gerekli meteryalleri sağlamıyorsa bunun muhattabı öğretmen değil. "Veli bunu yapmak zorunda değil" demişsiniz, evet bence de öyle. Ama devlet yapmıyor işte ve bugün Avrupa ülkelerinde bunlar neredeyse her okula temin ediliyor. Eğer bende 4 senede bir kez yüklü görünen bu parayı ödeyip, bu imkanları alabileceksem neden almayayım. Keşke Finlandiya modeli bir eğitim sistemi olsa, ama yok işte. Doğu'da öğretmenlik yapmışsınız, pekde güzel şeyler yapmışsınız. Tebrikler ve teşekkürler.
Ama anaokulu eğitimi ile ilkokul, ortaokul, lise eğitimi aynı değildir. Siz anaokulu öğretmenisiniz, tabi ki kaynak kitaba ihtiyaç duymazsınız. Hiç bir branş öğretmenleriyle MEB kitaplarının yeterliliği hakkında konuştunuz mu? Konuların bir iki sayfa ile resmen geçiştirildiği hakkında fikriniz var mı? Bu kitapta verilen bilgilerle, ortak sınavlarda ki soruların çeliştiğini ve o ortak sınavların çocuklarımızın hayatlarını etkileyecek sınavlar olduğunu. Buralara girersek işin içinden çıkamayız.
Ayrıca anaokulu öğretmeni iseniz, çocukların işitsel, görsel, deneyimleyerek öğrenme farklılıkları hakkında da fikriniz vardır. Buna rağmen görsel ve işitsel öğrenmeyi destekleyen pc, projeksiyonu nasıl gereksiz görürsünüz. Çok gezen mi, çok okuyan mı diye bir söz var. Çok gezenin aklında kalır, çünkü bilgiyi görsel ve işitsel olarakta hafızasına kazımıştır. İnanın buraya "hemen öğretmeni şikayet edin, asın kesin" diyenlerin bir çoğu maniküründen, marka çantasından, otel tatilinden geri kalan tipler değildir. Ama malesef insan olarak adaletli olup muhakeme yeteneğimizi geliştirmek yerine "hüüüloğğ" psikolojisine girmek, düşünmekten daha kolay geliyor. Okullarda yönetim her toplantıda çocuklarınız okula telefon getirmesin getirecekse de tuşlu telefon getirsin diyor. Demek ki ortaokul, ilkokul seviyesinde ki çocukların bile ellinde akıllı telefonlar var ki bu uyarı yapılıyor.
Çocuğuna marka ayakkabı, lisanslı çanta al, full özellikte akıllı telefonu eline ver, avm ler her haftasonu tıka basa dolsun. Ama iş eğitime gelince öğretmen pc istemiş, hadi taşlayalım. Her işin iyisi kötüsü vardır. Uslübunu, tarzını beğenmediğimiz insanlar her meslekte var. Burdaki yorumlarda bile, resmen öğretmene nefret kusan, mahalle ağzıyla konuşan tipler var. Çünkü yapıları bu, araştırmadan, bilmeden, kendine kusur bulmadan karşı tarafa saldırmayı seçerler. "Ne akıllı tahtası, öğretmen totosunu kaldırsın bi zahmet" diye bir yorum bile okudum. Ne çirkin bir üslup. Sanki araştırmış, gereksizliğini emin olmuşta böyle bir yorum yapmayı kendisine hak görüyor. Akıllı tahta denilince aklına, öğretmenin oturduğu yerden telapati yöntemiyle yazdığını falan sanıyor heralde. :)))
Ben Batı'da yaşıyorum Doğu'da değil. Eşimde bende üniversite mezunuyuz. Çocuklarımızın geleceği ile ilgili hedeflerimiz var ve bunları çocuğuna aşılamaya çalışan ebeveynleriz. Eğitimleri için vaktimden, maddiyatımdan, sosyalliğimden fedakarlıklar yapıyorum. Doğu'da ki çocukların projeksiyonumu var, benimkide yetinsin işte kafasında olmadım hiç bir zaman. Mümkün olduğunca çocuğum için şartları iyileştirmeye çabaladım. Bir yardım kampanyası varsa, orada ki çocuk içinde elimden geleni yaptım. Hatta bize 4.senenin sonunda öğretmenimiz, eşyaları ne yapalım diye sordu, oylama yaptı . Buradaki velilerin şartları daha iyi, onlar da kendilerine yeniden yapsınlar diyerek Doğu'da bir okula gönderdik.
Kısacası bir sıra bir kuru tahta dönemi bitti artık. İşimize gelince milletin aya gönderdiği uyduyu alkışlayıp, biz de niye yok diyoruz. Ama 70-80-90 lı yılların eğitim tarzını 2019'a uyarlamaya çalışyoruz. O zaman evlerinizde ki internete tık diye bağlanan lcd tv lerinizi kaldırıp, tüplü tv leri koyun samimiyetiniz inandırıcı olsun. Üzerimize giydiğimiz kıyafetler, saç baş modası bile değişiyor. Teknoloji, bilim sürekli yenileniyor. Velhasıl devletin eğitime sağladığı imkan değişmiyor, bu konuda şikayeti olan gitsin oraya yapsın şikayetini. Günde 30-40 çocukla uğraşan öğretmenleri rahat bırakın mesleğine odaklansın. Çocuğu eğiten o ileride övünen siz olmayacak mısınız?
Yapilan masraflarin faturasini isteyin lutfen.Veremeyecek durumda olan aileler ne yapacaklarmis acabaSelam hanımlar
Kızım devlet ilkokuluna başladı. Öğretmen ve veliler ayrı whatsapp grubu var.
Ve öğretmenden sürpriz bir mesaj geldi: Mobilya, yazıcı vb ihtiyaçlar için 6 bin tl lik siparişler verildi. Veli başına 300 tl yi Cuma gününe kadar getirin.
Bunların okul tarafından karşılanması gerekmiyor mu?
Vb. nin içeriği nedir bilmiyoruz.
Sizi şahsen tanisam gelip size sarılmak ve yanaklarinizdan öpmek isterdimGereksiz harcama çıkaran okullarda var elbette, çocukların gerçek ihtiyaçları dışındakiler zorla dayatılmamalı, bir ihtiyacı dile getirirken ki üslup da önemli tabii ama ben işin veli tarafından bakıyorum, imkanı olmayan veliler müstesna, ihtiyaçları karşılayabilecek velilerinde bazıları suya sabuna karışmak istemiyor, herşeyi okuldan bekliyor.
Örnek vereyim bizim buraya 2 yıl evvel geniş bir alana ortaokul yapıldı, içinde eksikler var mıydı bilemiyorum ama bahçe duvarları kalıplarla döküldü, çiğ beton görüntüsünde kaldı, bahçeye çocuklar için spor alanı yapmak istediler, sanırım velilerden olumlu yanıt alamadılar ki, o okula giden çocukların çoğunun babası ya müteahhit veya emlakçı, durumu olmayan çocuk sayısı az.
Müteahhit ve emlakçı babalar çok rahatlıkla o bahçe duvarlarını boyatır, bahçeye de çocuklara spor alanı yapabilirlerdi ama öğretmenler kendi imkanlarıyla nalburdan boya aldı ve bahçe duvarlarını dersleri olmadığı saatlerde çocuklardan da yardım alarak kendileri boyadı, bahçeye de yine kendi elleriyle direkler dikip voleybol filesi ve basketbol potası koydular, o çiğ beton görüntüsünden kurtulan bahçe duvarları rengarenk haliyle çok daha güzel oldu, bir okul olduğu daha çok anlaşılıyor, önünden geçerken öğretmenlerin elinde fırça ve boya kutularını görmek ne güzel uğraşıyorlar helal olsun dedirtse de velilere de kızdım zira isteseler yapabilecek düzeydeler.
Ben yalnızca öğretmenlere yüklenilmesine üzülüyorum, arada birkaç tane zorluk çıkaran öğretmen yüzünden sanki topyekün hepsi aynı kefeye konuyor gibi, oysa bence öğretmenlerde mesleklerini aşkla devam ettirebilmeleri için teşvik edilmeli, takdir edilmeli diye düşünüyorum.
Kaynak kitap demişsiniz, imkanı olmayanlar için bir şey diyemem haklıdırlar lakin kaynak kitaba verdiğim tek kuruşa acımadım, ben de kaynak kitaplarla eğitim almıştım ve hayattaysa o mübarek ellerinden öperim, vefat ettiyse Allah gani gani rahmet eylesin, ilkokul öğretmenim zehir gibi bir eğitimciydi, çocukları en iyi şekilde hazırlayan hep daha fazlasını öğreten bir idealistti, sayesinde ortaokulu ilkokulda ondan öğrendiğim bilgilerle çok rahat bir şekilde okumuştum ve ortaokul öğretmenlerim dahi öğretmenimi bizi böyle yetiştirdiği için takdir etmişti.
Herkes bir şekilde verecek. İki gün kaldı sürenin bitmesineYapilan masraflarin faturasini isteyin lutfen.Veremeyecek durumda olan aileler ne yapacaklarmis acaba
Makbuz vermiyorlar ki.Ayrica sizden talep edilen parayi vereceginizi varsayalim. Size makbuz kesmek zorundalar. Makbuzsuz olarak hangi veliden para alindiysa hemen sikayet edin. Zimmet sucundan mudur ve ogretmen ceza alicaktir.
Bana göre ve hatta birçok insana göre üslub herşeyden önce gelir.. bende hic iyi his bırakmadı 300 lira da yalan olur gibi geliyor. Önce insanlarla iletisim kurmayi öğrensin, bu şekilde cocuklara ne faydasi dokunacak acaba ?Öğretmenin üslubu apayrı bir konu.
Ağzınıza sağlık
Parayi odeme zorunlulugunuz yok. Ayrica makbuzsuz para toplamalari kesinlikle yasak. (Okullarda da bu durum gecerli) ogretmene bir avukata danistiginizi ve bu sekilde soyledigini isterseniz soyleyin isterseniz direk savciliga suc duyurusunda bulunun. Bir kac yil once bir muvekkilim okul aile birligi olarak para topladiklari icin ceza aldilar.Makbuz vermiyorlar ki.
Çok ama çok haklısınız. Bastan herşey acık açık konusulmaliydi.Hadi diyelim ki gerçekten ihtiyaç.
İdare ve öğretmen bizleri toplayıp güzelce bilgilendirse belki gönüllü öderdim.
Ne, nereden, kaça alınacak bilmiyoruz. Ne siparişlerden, ne faturalardan haberimiz yok. Üslup kaba ve tehditkar olunca irrite oluyor insan.
Peki size fatura makbuz vs nereye ödemeler yapıldığını göstermiyorlar mı?Bizim de devlet okulu
2 dönem 100 er ₺ para topluyor öğretmen yani 200 yapıyor
Fotokopi kartuş çocuklara dağıttığı steccerların parası imiş
Bir de 200₺ okul aile birliğine toplanıyor bankaya yatırın diyorlar her yıl böyle.
Zaten dolapları var herşeylerini alıyoruz
Fotokopi kağıtlarına kadar kafam almadı vallahi
Maalesef hayırPeki size fatura makbuz vs nereye ödemeler yapıldığını göstermiyorlar mı?
Canım sende haklısın öyle öğretmenlerde var sınıfla hiç ilgilenmeyen derse girip çıkan maaş dolduran...Burada ki öğretmenin sorunu velilere güzelce açıklama yapmaktı bakın ben bu kadar para topluyorum şunları yapacam öğrencilere şöyle yararları olacak diye.Ben para toplarken güzelce açıklama yapıyorum tabi velilerin maddi durumunu bildiğim için bütçemize göre para topluyorum ve kendi imkanlarımla bir şey yapmaya çalışıyorum .Tabi velilerde güveniyor size hiç sorun olmuyor.Sevgili öğretmen arkadaşlarım MEB eğitim için gerekli ödeneği sağlamıyor. Veliler desen para vermek istemiyor. Ki haklılar da devlet alınan parayı yasaklamış. Niye versinler ki! Sizde zorlamayın. Kendinizi zora sokmaya, tehlikeye atmaya değmez hiç. Öğretmenden nefret eden bu kadar fazla insan grubuna ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız. En iyisi elinizdeki malzemelerle yapabileceğinizin en iyisini yapın. Gerisi olduğu kadar artık
Üslup konusunda hepimiz hemfikiriz. Ama bunun dışında para vermekten şikayet edenlerde var ve üstelik az da değil. Yani demek istiyorum ki konu sadece üslup değil.Canım sende haklısın öyle öğretmenlerde var sınıfla hiç ilgilenmeyen derse girip çıkan maaş dolduran...Burada ki öğretmenin sorunu velilere güzelce açıklama yapmaktı bakın ben bu kadar para topluyorum şunları yapacam öğrencilere şöyle yararları olacak diye.Ben para toplarken güzelce açıklama yapıyorum tabi velilerin maddi durumunu bildiğim için bütçemize göre para topluyorum ve kendi imkanlarımla bir şey yapmaya çalışıyorum .Tabi velilerde güveniyor size hiç sorun olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?