6 bin tl çok değil mi ya?

Meb bu işe göz yumuyor demek ki.
Çünkü tüm okullarda varmış bu durum

Öğretmenin üslubundan da az cok anlaşılıyor neyin ne olduğu. 300 tl ye özel okul eğitimi diyorsunuz.
Öğretmenin üslubu apayrı bir konu.
Ağzınıza sağlık

Yapilan masraflarin faturasini isteyin lutfen.Veremeyecek durumda olan aileler ne yapacaklarmis acaba

Ayrica sizden talep edilen parayi vereceginizi varsayalim. Size makbuz kesmek zorundalar. Makbuzsuz olarak hangi veliden para alindiysa hemen sikayet edin. Zimmet sucundan mudur ve ogretmen ceza alicaktir.

Mobilyayı veliler mi alıyor devlet okulunda? Vermek zorunda değilsiniz. Kızım 3 yaş grubunda kreşte. Liste vermişler ama bir çocuk bir öğretim yılında mümkün değil bitiremez bu kadar şeyi. Bir top A4 kağıdı istemişler. Sanki ünv sınavına hazırlanacak. Çocuk başı nedir bu dedim evde vardı ondan verdim mesela. 3 tane yapıştırıcı istemişler. Biraz abartıyorlar fazlasını çıkartmaya çalışıyorlar bana kalırsa..

Sizi şahsen tanisam gelip size sarılmak ve yanaklarinizdan öpmek isterdim Bizler aynı sizin gibi düşünen insanlar tarafından yetiştirildik ve hala bu şekilde düşünüyoruz. Devlet demek biz demek.Bir türlü bunu anlayamayan bir toplum oluştu nedense .Bende öğretmenim ve inanın okulda zarar verdikleri her şeyde ogrencilerime diyorum ki sen okula zarar verdiğini sanıyorsun ama aslında kendine zarar veriyorsun.Devletin bu malzemeyi yenilemesi için senden ailenden vergi aldığını biliyor musun? Çocukların çoğu şaşırıyor sistemi anlatıyorum.Devletin işleyişini vs .Velilerimizde öyle ne yazık ki ...İstenen paraları yada kaynak kitapları öğretmenler cebine atmıyor.Devletin okuluna katkı sağlıyor .Şu mantıkta saçma eee benim çocuğum mezun olduktan sonra o kadar para verdim bana ne faydası var?Sana faydası yok ama belki başka bir çocuğa yada sınıfa faydası olacak.Sanki öğretmen alacak okulun dolaplarını perdelerini evine götürecek .Her türlü parasal olaydan uzak duruyorum bu yüzden kaynak kitap önerisinde bile bulunmak istemiyorum bazen.Onda bile dedikodu yapacak potansiyel var çünkü bazı velilerde.Bu seferde ilgisiz az ödev veren öğretmen denilebiliyor Devlet kitapları toplamda iki satırdan ibaret boş. Ama veliye bedava veriliyor ya ne ala!! Sonuç olarak her geçen gün kötüye giden bir sistem ve toplum içinde bu muamelelere muhatap olarak, elimden geldiğince öğrencilerime ve vatanıma faydalı olmaya çalışıyorum hala ....

Nedir ne degildir anlamadan odeme yapmayin sakin sanki ozel okul gibi... devlet okulunda boyle para istemeleri yasak haberlerde bile gosterdiler cok sasirdim 6bin tl nedir

Yapilan masraflarin faturasini isteyin lutfen.Veremeyecek durumda olan aileler ne yapacaklarmis acaba
Herkes bir şekilde verecek. İki gün kaldı sürenin bitmesine

Ayrica sizden talep edilen parayi vereceginizi varsayalim. Size makbuz kesmek zorundalar. Makbuzsuz olarak hangi veliden para alindiysa hemen sikayet edin. Zimmet sucundan mudur ve ogretmen ceza alicaktir.
Makbuz vermiyorlar ki.

Öğretmenin üslubu apayrı bir konu.

Ağzınıza sağlık
Bana göre ve hatta birçok insana göre üslub herşeyden önce gelir.. bende hic iyi his bırakmadı 300 lira da yalan olur gibi geliyor. Önce insanlarla iletisim kurmayi öğrensin, bu şekilde cocuklara ne faydasi dokunacak acaba ?

Neyyyy ? Ben de öğretmenim her sene 1000 tl eğitim ödeneği kırtasiye parası alınıyor . O parayla bütün ihtiyaçlar karşılanır hatta artar bile . Mobilya nedir ya ? Kesinlikle haksız bir para . Vermek zorunda değilsiniz ve vermeyin .

Makbuz vermiyorlar ki.
Parayi odeme zorunlulugunuz yok. Ayrica makbuzsuz para toplamalari kesinlikle yasak. (Okullarda da bu durum gecerli) ogretmene bir avukata danistiginizi ve bu sekilde soyledigini isterseniz soyleyin isterseniz direk savciliga suc duyurusunda bulunun. Bir kac yil once bir muvekkilim okul aile birligi olarak para topladiklari icin ceza aldilar.

Ayrica sanki ogretmen kendi cebine alicak diyen arkadaslar icin soyluyorum,makbuzsuz toplanan parayi mudurun yedigini ve toplayan okul aile birliginde ki masum velilerin ceza aldigini belirteyim. Gercekten masum bir istek ise taraflarinin makbuz kesmesi SARTTİR! Aksi takdirde kimse masum olduklarini savunamaz. Ayrica cocuklara harcaniyorsa bile bunu ailelere sormalilardi. Tum cocuklarimizin aile sartlari ayni mi? Tarafsiz dusunun. Dedigim gbi masumlrsa buyursunlar makbuz kessinler ve cocuklarimiz icin calisiyor diyelim. Kesmiyorlarsa zaten aksini savunamazsiniz.

Çok ama çok haklısınız. Bastan herşey acık açık konusulmaliydi.

Bizim de devlet okulu
2 dönem 100 er ₺ para topluyor öğretmen yani 200 yapıyor
Fotokopi kartuş çocuklara dağıttığı steccerların parası imiş
Bir de 200₺ okul aile birliğine toplanıyor bankaya yatırın diyorlar her yıl böyle.
Zaten dolapları var herşeylerini alıyoruz
Fotokopi kağıtlarına kadar kafam almadı vallahi

Sevgili öğretmen arkadaşlarım MEB eğitim için gerekli ödeneği sağlamıyor. Veliler desen para vermek istemiyor. Ki haklılar da devlet alınan parayı yasaklamış. Niye versinler ki! Sizde zorlamayın. Kendinizi zora sokmaya, tehlikeye atmaya değmez hiç. Öğretmenden nefret eden bu kadar fazla insan grubuna ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız. En iyisi elinizdeki malzemelerle yapabileceğinizin en iyisini yapın. Gerisi olduğu kadar artık

Peki size fatura makbuz vs nereye ödemeler yapıldığını göstermiyorlar mı?

Canım sende haklısın öyle öğretmenlerde var sınıfla hiç ilgilenmeyen derse girip çıkan maaş dolduran...Burada ki öğretmenin sorunu velilere güzelce açıklama yapmaktı bakın ben bu kadar para topluyorum şunları yapacam öğrencilere şöyle yararları olacak diye.Ben para toplarken güzelce açıklama yapıyorum tabi velilerin maddi durumunu bildiğim için bütçemize göre para topluyorum ve kendi imkanlarımla bir şey yapmaya çalışıyorum .Tabi velilerde güveniyor size hiç sorun olmuyor.

Üslup konusunda hepimiz hemfikiriz. Ama bunun dışında para vermekten şikayet edenlerde var ve üstelik az da değil. Yani demek istiyorum ki konu sadece üslup değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…