- 15 Haziran 2022
- 826
- 752
-
- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
Uyku rutini mesela kitap okuma pencereden bakma perdeyi çekmek tulum giydirmek gibi her uyumaya geldiğinde aynı şeyi yapmak ama bi türlü denk gelmiyor ya o an çok ağlıyor emmek istiyor ya dışarı çıkıyoruz gibi bi rutinimiz yok uykusu gelince emzirip beşikte sallıyorum saatlerde bazen değişiyor. Uyku saati kısa sürüyor geri uykuya dönderemiyorum o yüzden kısa kısa uyuyor gündüz 3-4 kezUyku rutininden kastiniz nedir? Mesela benimkiler 6 aylik olduklarinda sabah 8:30 gibi kalkarlardi yaklasik 3-3.5 saat uyaniklik ardindan ogle uykusu sonra yine 3-3.5 saat uyaniklik ikindi uykusu ama ben bu uykuyu genellikle disarida bebek arabasinda yaptiriyorum. Daha sonrasinda yine aksam 8 gibi gece uykusu. Bu mesela benim duzenim.
Gece de iste duruma bagli olarak maksimum 3 saatte bir kalkiyorlar sabaha kadar.
Yalniz 6 aylik olduklari donemde gece uyumalari biraz sikintili olmustu dis cikardiklari icin. Epey yorucu geciyordu.
Uyuturken de ben mama verdigimden uyumadan once biberon sonra yataklarina koyuyorum ve oyle bir sekilde oyalayarak uyutmaya gayret gosterdim. Bende ikiz oldugu icin sallayarak uyutma gibi bir secenegim hic olmadi. yataklarinda oyle severek falan uyutmaya gayret gosterdim. Agladiklarinda kucagima alip sakinlestirdim sonra yine yataga koydum.
Emzirme olayını bilmiyorum saatli emziriliyor diye düşünmüştüm,yanılmışım.Uyku rutini mesela kitap okuma pencereden bakma perdeyi çekmek tulum giydirmek gibi her uyumaya geldiğinde aynı şeyi yapmak ama bi türlü denk gelmiyor ya o an çok ağlıyor emmek istiyor ya dışarı çıkıyoruz gibi bi rutinimiz yok uykusu gelince emzirip beşikte sallıyorum saatlerde bazen değişiyor. Uyku saati kısa sürüyor geri uykuya dönderemiyorum o yüzden kısa kısa uyuyor gündüz 3-4 kez
Bizim de oyle instagram tarzi bir rutinimiz yok ki. Yikayalim tulum giydireyim, kitap okuyayim falan. Denedim ama olmadi. Ben odalarina goturuyorum. Yani oradan baska yerde uyutmuyorum kesinlikle. Sallamiyorum falan. Ama simdi bir yarim saat falan orada oynama gibi olayimiz cikti. Odaya goturuyorum bir uyku muzikleri var (The hobbit filminden misty mountain cold). harika bir muzik direkt sakinlestiriyor. Onu aciyorum hafif. Mama iciyoruz biraz yatak icinde turlama yer bulma sarilma falan derken bir noktada uyuyakaliyorlar.Uyku rutini mesela kitap okuma pencereden bakma perdeyi çekmek tulum giydirmek gibi her uyumaya geldiğinde aynı şeyi yapmak ama bi türlü denk gelmiyor ya o an çok ağlıyor emmek istiyor ya dışarı çıkıyoruz gibi bi rutinimiz yok uykusu gelince emzirip beşikte sallıyorum saatlerde bazen değişiyor. Uyku saati kısa sürüyor geri uykuya dönderemiyorum o yüzden kısa kısa uyuyor gündüz 3-4 kez
Bu söylediğiniz uyku rutini her uykudan önce yapmak çok zor ki zaten hiç dışarı çıkmanız lazım gündüzUyku rutini mesela kitap okuma pencereden bakma perdeyi çekmek tulum giydirmek gibi her uyumaya geldiğinde aynı şeyi yapmak ama bi türlü denk gelmiyor ya o an çok ağlıyor emmek istiyor ya dışarı çıkıyoruz gibi bi rutinimiz yok uykusu gelince emzirip beşikte sallıyorum saatlerde bazen değişiyor. Uyku saati kısa sürüyor geri uykuya dönderemiyorum o yüzden kısa kısa uyuyor gündüz 3-4 kez
Uyku sinyali vermiyor muUyku rutini mesela kitap okuma pencereden bakma perdeyi çekmek tulum giydirmek gibi her uyumaya geldiğinde aynı şeyi yapmak ama bi türlü denk gelmiyor ya o an çok ağlıyor emmek istiyor ya dışarı çıkıyoruz gibi bi rutinimiz yok uykusu gelince emzirip beşikte sallıyorum saatlerde bazen değişiyor. Uyku saati kısa sürüyor geri uykuya dönderemiyorum o yüzden kısa kısa uyuyor gündüz 3-4 kez
Sanki yok gibi uykusu gelince huysuzlanıp hemen ağlıyor emmek istiyorUyku sinyali vermiyor mu