bebeğimin boyunu soranlar için son iki aydır aynı büyümedi çocuk 65 cm kilo da 7 kg ki artık 7 ay 8 günlük oldu.
kilo az alması çok sorun değil ama boyuda uzamamış buna doktor ne diyor peki bi test tahlil falan yapıldımı hiç ve özelde mi götürüyorsun doktora yoksa devletemi?
demiri sordum çünkü kuzenimin bebeğide hiç kilo alamıyordu 9 aylık olunca farklı bir doktora götürdüler o anladı demir eksikliği nedeniyle iştahı yokmuş meğer aylarca boğuşmuşlar boşuna.
anladım canım...en azından bir kan tahlili yaptır,kansızlık çok etkiliyor.kan damlası versen de çıkabilir bizde öyle olmuştu.1 ay demir damlası kullandık ondan sonra yapılan tahlilde kanı alt sevyedeydi,sonra damlayı değiştirip miktarını arttırdı doktor.
kızın keyifliyse o da benimki gibi,huysuzluğundan yapıyordur.zamanla hem biraz düzelir hem de sen dilini çözmeye başlarsın inşallah.ben eskiye nispeten daha iyiyim artık.tv karşısında falan yediriyorum evet doğru değil ama aç kalmasından daha kötü olamaz herhalde.
gummy bear diye bir klip var,şu 118 reklamında çıkan yeşil ayı.kızım ona bayılıyor,onu açıyorum youtubeden,onu izlerken falan yediriyorum:)
anladım canım...en azından bir kan tahlili yaptır,kansızlık çok etkiliyor.kan damlası versen de çıkabilir bizde öyle olmuştu.1 ay demir damlası kullandık ondan sonra yapılan tahlilde kanı alt sevyedeydi,sonra damlayı değiştirip miktarını arttırdı doktor.
kızın keyifliyse o da benimki gibi,huysuzluğundan yapıyordur.zamanla hem biraz düzelir hem de sen dilini çözmeye başlarsın inşallah.ben eskiye nispeten daha iyiyim artık.tv karşısında falan yediriyorum evet doğru değil ama aç kalmasından daha kötü olamaz herhalde.
gummy bear diye bir klip var,şu 118 reklamında çıkan yeşil ayı.kızım ona bayılıyor,onu açıyorum youtubeden,onu izlerken falan yediriyorum:)
canım,kızım 9,5 aylık.kilosu 10 'a dayandı maşallah.boyu da uzun 79cm.eşim de ben de uzunuz,doktor ortlamanın çok üzerinde buluyor boyunu ama genetik olduğunu söylüyor.benim kase dediğim tam bir su bardağı.hani şu standrt paşabahçeler var ya,ne küçük ne büyük.ondan.yani 120-150 cc falan yapar sanırım,o şekilde ölçmedim hiç açıkçası.
inşallah istediğin şeyleri duyarsın yarın,haberdar et beni de tamam mı?
dumadumadum,
canım 500 gr hiç de az değil.6. aydan sonra artık iyi bu rakamlar.kusmasına bir çare bulunmaması çok kötü,ilaç kullanıyor muydunuz?kızımınki çok azaldı çok şükür,binbir emekle yedirdiğim mamaların fokur fokur çıkması çok üzüyordu benim de.ama 6. aydan sonra azaldı,hasta olduğunda kusuyor şimdi sadece.
benil,
üzerine düş ama üst üste deneme bunları.yani yemezse biraz ara ver.3 kaşık da yese açlığını bastırır o.çeşit çeşit sevmeyebilir,belli aralıklarla dene.
bir de sana tavsiyem doktora götürmeden önce 1 hafta boyunca ne yedirdiğini buraya yazdığın gibi saati saatine not al,listeyi doktora ver.sen anlatsan da ciddiye almıyorlar bu yememe meselesini çünkü.eline yazılı olarak verirsen ister istemez bakacaktır.doktorlar için bu çok sıradan bir olay.diyetisyenler bu yönteme göre beslenme listesi ayarlıyor.sen de dene bir şey kaybetmezsin.
canım,kızım 9,5 aylık.kilosu 10 'a dayandı maşallah.boyu da uzun 79cm.eşim de ben de uzunuz,doktor ortlamanın çok üzerinde buluyor boyunu ama genetik olduğunu söylüyor.benim kase dediğim tam bir su bardağı.hani şu standrt paşabahçeler var ya,ne küçük ne büyük.ondan.yani 120-150 cc falan yapar sanırım,o şekilde ölçmedim hiç açıkçası.
inşallah istediğin şeyleri duyarsın yarın,haberdar et beni de tamam mı?
dertleri bizi çıldırtmak başka birşey değil(((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?