Bebek Beslenmesi 6 aylık bebek beslenmesi lütfen yardım!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benil dediğin gibi kıyafetten kaynaklanıyor olabilir ama en azından zayıflamıyor bu da iyi bir şey,çünkü yazdığın miktarlar gerçekten çok az.hastalık belirtisi olabilir mi kısmına bir şey diyemem,konumdan hatırlıyorsundur sanırım beni,ordan da yazışıyorduk,orda da çok bahsettim gitmediğim doktor kalmadı,en sonunda bir şey olmadığına emin oldum çok şükür,sadece biraz aksi bir bebek.için rahat etsin istiyoran sen de götür bir beslenme uzmanına falan,bilmiyorum nerde yaşıyorsun,bulunduğun şehirde bir gastrolog bulabilirsen yardımcı olabilir.
mama sandalyesini şu yüzden tavsiye ediyorum.kızım çok hareketli 7 aylıkken asla yatarak yemiyordu,asla ama asla.kalkıp gidiyordu.mama sandalyesi olunca gidemeyeceğini anladı en azından,sınırlarımız belli.bir de oturarak yemeleri gerekiyor artık,katı besinler deniyorsun Allah korusun boğazına takılır yattığı yerde.ben çok fazla faydasını görüyorum mama sandalyesinin,bulan kişi kimse hep dua ediyorum ona,sayesinde en azından evin içinde dört dönmüyoruz .

hatırlıyorum esra yazışıyorduk yine o zamanda aynı dertler vardı. ne biliyim emziremeyince belki mama içer dedim o da olmadı belki ek besin işe yarar dedik o da yok galiba bu böyle geldi böyle gidecek benimsemem lazım yoksa kendimi yeyip bitircem gücüm bitti. burlarda çok zor canım dr işleri. Küçük bir yerde yaşıyorum babasıyla konuştum büyük şehire dra falan mı gitsek diye ama şuan maalesef imkanlarımız pek yeterli değil. Çocuk dr u bulabiliriz en iyi ihtimalle böyle devam ederse götürmem lazım çünkü normal değil bence. Su bile içmiyo çocuk ama öyle genel halinde bi halsizlik uyuşukluk falan yok sadece huzursuz. Zor yaa allah yardımcımız olsun yarabbim...

anladım canım...en azından bir kan tahlili yaptır,kansızlık çok etkiliyor.kan damlası versen de çıkabilir bizde öyle olmuştu.1 ay demir damlası kullandık ondan sonra yapılan tahlilde kanı alt sevyedeydi,sonra damlayı değiştirip miktarını arttırdı doktor.
kızın keyifliyse o da benimki gibi,huysuzluğundan yapıyordur.zamanla hem biraz düzelir hem de sen dilini çözmeye başlarsın inşallah.ben eskiye nispeten daha iyiyim artık.tv karşısında falan yediriyorum evet doğru değil ama aç kalmasından daha kötü olamaz herhalde.
gummy bear diye bir klip var,şu 118 reklamında çıkan yeşil ayı.kızım ona bayılıyor,onu açıyorum youtubeden,onu izlerken falan yediriyorum:)

bebeğimin boyunu soranlar için son iki aydır aynı büyümedi çocuk 65 cm kilo da 7 kg ki artık 7 ay 8 günlük oldu.

kilo az alması çok sorun değil ama boyuda uzamamış buna doktor ne diyor peki bi test tahlil falan yapıldımı hiç ve özelde mi götürüyorsun doktora yoksa devletemi?

demiri sordum çünkü kuzenimin bebeğide hiç kilo alamıyordu 9 aylık olunca farklı bir doktora götürdüler o anladı demir eksikliği nedeniyle iştahı yokmuş meğer aylarca boğuşmuşlar boşuna.

canım sağlık ocağına götürüyoruz orda hemşireler bakıyor doğru düzgün takip ettikleri de yok işte iş olsun standart tart kafayı ölç kağıda yaz bitti bu bebek niye böyle diye soran da yok zaten. doktor gördüğümüz yok maalesef ( yaşadığım yerde özel dr yok ki götüreyim ...

Demir damlası veriyoruz ferro sanol diye birşey 7 damla günde. Aslında keşke imkanım olsada şöyle ayrıntılı bir yere götürsem tahlil falan yapmaları için sanırım üniversite hastanesi ne gitmem gerekli öyle değil mi??

bu tahlilleri sağlık ocakları yapamıyor değil mi? Üniversite hastanesi mi lazım???

bu tahlilleri sağlık ocakları yapamıyor değil mi? Üniversite hastanesi mi lazım???

kansızlığa sağlık ocağı da bakar üniversite hastanesine gerek yok.eğer gidemiyorsan sağlık ocağında yaptır,hatta kanda bakabilecekleri her şeye baksınlar,sonra sonucu bir çocuk doktoruna göster.şartları biraz zorlayın lütfen...en azından için rahat etsin,benim kızım da çok abartırdı bazen ama senin kızın kadar olmadı hiçbir zaman.kızın çok ama çok az yiyor.hiç bir besinden alması gerekeni alamaz.yani her öğünü 3-4 kaşık...şöyle bir kez olsun karnını doyuracak kadar yemiyor.çok yüksek ihtimalle kansızlığı vardır.eşini ikna et,dediğim gibi hiçbir şey yoksa için rahatlar,o zaman kabullenirsin kızını.

Esracim doktora gittik.24 gunde yarimkg almis sadece.
7kg 850 gr 71cm boy.
Ordada kustu fosur fosur doktorun onunde.
Doktor olur bunlar bozma moralini dedi.
Ama benim cok canim sikildi.
Hareketli masallah dedi.
Bu zamanlarda kilosunun boyle olmasi ilerde obezite riskini yok eeder
nerdeyse dedi.
Normal gidiyor sadece bo kilo az bi orantisiz drdi.
Yiyor zorda olsa ama fazla almiuor bunye yakiyor hareketten dedi

soruşturduk burdaki sağlık ocağında maalesef tahlil yokmuş bayramdan sonraya kaldı artık bu 5 günde biraz daha düşücem üstüne bakalım bi artış olacak mı ki umarım olur da içim azıcık rahat eder. bu gün yediklerimiz

sabah 120 cc mama

10 buçukta kaşık mamasına yumurta sarısı labne ve pekmez kattım ondan 1küçük kahve fincanı kadar yedi şimdi uyuyo uyanınca elma deniycem olmazsa havuç kabak ve patatesten sebze çorbası deniycem olmazsa da yoğurt olmazsa da biberon artık oda olmazsa kendi haline bırakıcam ne yapayım ki daha başka (((

dumadumadum,
canım 500 gr hiç de az değil.6. aydan sonra artık iyi bu rakamlar.kusmasına bir çare bulunmaması çok kötü,ilaç kullanıyor muydunuz?kızımınki çok azaldı çok şükür,binbir emekle yedirdiğim mamaların fokur fokur çıkması çok üzüyordu benim de.ama 6. aydan sonra azaldı,hasta olduğunda kusuyor şimdi sadece.
benil,
üzerine düş ama üst üste deneme bunları.yani yemezse biraz ara ver.3 kaşık da yese açlığını bastırır o.çeşit çeşit sevmeyebilir,belli aralıklarla dene.
bir de sana tavsiyem doktora götürmeden önce 1 hafta boyunca ne yedirdiğini buraya yazdığın gibi saati saatine not al,listeyi doktora ver.sen anlatsan da ciddiye almıyorlar bu yememe meselesini çünkü.eline yazılı olarak verirsen ister istemez bakacaktır.doktorlar için bu çok sıradan bir olay.diyetisyenler bu yönteme göre beslenme listesi ayarlıyor.sen de dene bir şey kaybetmezsin.

bu 5 gün çok önemli benim için. ya peki bu gıdalar dışında başka birşey verebilir miyim acaba? Bi denemiş olurdum belki seveceği birşey çıkar???

canim ever fena sayilmaz yarim kg.
motiliuim kullaniyoruz onu kullanmadan once daha cok kusardi.
sen nasil cozum buldun kusmasina ilac ne kullandin.
buara bi su bardagi 200 cc buluyo canim olctumde.sende biberon vardir o biberona koyup olcsene su bardagina su koyypta.
cunku benimki 2saatte enaz 60 enfazla 100 yiyo oda enfazla 3saatte birde yese bu olcu degismiyor

tamam canım ölçüp yazarım.ama 2 saatte 60-100 oldukça iyi bir miktar.
bu bebeklere hiç güven yok,iki gün önce 6 öğün yiyen kızım son 19 saatte sadece 2 öğün yedi.ne yaparsam yapayım yediremedim.keyfi de yerinde,dişi de çıktı.ne derdi var anlamadım gitti.

dertleri bizi çıldırtmak başka birşey değil (((

kesinlikle haklısın:)))
dumadumadum;
ölçtüm canım tam 180 cc yapıyor.yalnız dediğim gibi,bu benim vermeye çalıştığım miktar.son 4 gündür sana dah önce yazdığım listenin yarısını yiyor mesela.sürekli böyle gitgeller olur bizde zaten.
kusması için doktor bize de motillium ve zantac verdi,15 gün kullanabildik,o dönemde faydası oluyordu ama kızım içmedi daha sonrasında.ilaçları verdiğim anda öğürerek çıkarmaya başladı ben de vermedim.doktor bize 3 ay kullanın demişti.kızımın kusma problemi 6. aydan sonra azalmaya başladı.tam 6 aylıktı desteksiz oturmaya başladığında,7 aylık olduğunda da oturtarak yedirdim,çok belirgin fark oldu.yalnız şu var ki kusmaya meyilli bir çocuk olduğundan her tepkisine kusma karışıyor.ağlarken tükrüğü genzine kaçıyor hemen kusuyor,istemediği bir şeyi verdiğimde kusuyor,ilaç içirmeye çalışırsam kusuyor...biraz rahatsızlansın hemen kusuyor.
yani kusma rahatsızlık olarak ortdan kalktı ama bilinçli olarak yapıyor bazen.ilaçların tadını sevmiyorya,asla içiremem,içse de anında çıkarır,öyle bir çocuk yani.bugün neyi var bilmiyorum,fokur fokur çıkardı yine.uzun zamandır kusmuyordu.
sen yatırarak mı yediriyorsun hala?

Evet canim yatirarak yediriyorum ben hala.
Tam oturamiyor doruk deztekli oturuyor.
180 cok iyi miktar yiyorsa canim benim.
Esra bayram felaket gecti hep kustu gunde uc ogunyedi saatlerce ackalip hep agladi
bugun doktora gidicez aksam.ic organlarini inceleticez canim dun gece saat ikide kustu heryer
batti ne yatak ne carsaf kaldi cok mutsuzum buaralar ya

slm oncelikle secici kizin anasi olarak diyorum ki herbebegin damak tadi farkli oluyor bebek deyip gecme canim ben 4 ay boyunca kizimin neyin sevip sevmedigini deneye deneye istahini duzene soktum daha dogrusu sokmaya calisiyorum; benim kizim kahvaltiyi bekleyemez sabah 06:00yada 07:00 gibi sut veririm (hazir) sonra uyur bir iki saat uyandiktan sonra altini temizler 10 :00 a dogru kahvalti olarak bazen peynir ekmek pekmezli ilik su.bazende iki cevizle pekmezli su fazla yemiyor kahvaltida cunku sabah sutu iyi iciyor.uyuyor oglene dogru (yarimsaat) sonra uyaninca kendi yaptigim sebze corbasini iciriyorum(ispanak ;yesil kereviz;pirasa;havuc;patates:sogan:yesil zamanindayiz suan balkabagi )donusumlu veriyorum ikindin aradan 3 saat bazen 4 saat geciyor belli oluyor meyve(bir elma birir muz yada armut) bazen yogut veriyorum 9 aylik olana kadar 100/150 gr togurt yedi 9 aydan sonra200/250 gr yemeye basladi/ aksamlari bizimle biraz tirtikliyor (ama ben 8 aylik olana kadar kendi yemeklerimiden yedirmedim sadec bir yada iki kez tadina bakti et disina yemeklerimizden yedirmedim suan bile oglen corbasina cok az tuz koyuyorum salca baharat koymuyorum yatmadan once sut icer bu degisiyor bazen 100 bazen 150/200 yani aksam yemekte iyi yemisse sutu az iciyor.dr umun 5 aylikken ki tavsiyesini soyliyeyim bsikuvi verebilirmiyim dedim verme dedi biskuviye alisirsa sebzeye gec baslar biskuvinin tadi guzel gelir dedi iyikide baslamamisim suan kizim ne muhallebi ne biskuvi sever.sebze corbalarina bayiliyor :)) kabul edersen benimde tavsiyem 6/7 aylikken bebegine ilkin sebze corbasi icir oglenleri tatlilara baslama zaten konusmaya basliyinca cikolatyi biskuvuyi elinden dusurmez .vee bebegin uykusunu iyi aldimi yemek yemeye hazirdir 3 4 saatte bir yemek verebilirsin emziriyorsan yemegin uzerine emzirirsin hem doydugundan emin olursun insaalah yardim edebildim

bu arada kucuk bi notu ekliyeyim emzirmiyorsan sik sik karnini doyurmaya calisma canim midesininde dinlenmeye ihtiyaci var ve bebk yemeklerden sogumasin.5 aydan sonra bebekler saat basi yada iki saatte bir ekgida vermene geerek yok uc saat bazen 4 saate de cikabilir bazen bebgin durduk yere istahi gitmissee emiyor yemiyorsa diste cikarabilir dis cikardiktan bir ki gune kadar istahi geri duzelir sadece hazir sut veriyorsan 3.5 saatte 180 yada 200 icerler bebekten bebge degisyor yaada kahvalti yaptirdin bebegin iyi doydu oglen kivamli bir sebze corbasi onu 3 saat tok tutacaktir

doktorum 4saatte: bir 130 cc yesin dedi.
7aylik bebek hayatta iki saatte bir acikmaz dedi.
3saatte birde verebilirsin acikirsa dedi pesinden emzirebilirsin dedi.buara emzirmede ogunden sayiliyomus doktoruma gore.
Sabah 9aksam9 bes ogun oluyo nerdeyse emzirmede ogunse 7oluyo gece emiyo cunku zorda olsa.
Kusmasinada iki saatte bir acikmiyo kusuyo dedi 9.ayda gecer reflusu dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…