• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 6 aylık bebek beslenmesi lütfen yardım!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım doktorsun herhalde. bir iki birşey sorsam sana benim kızım 6 aylıktan 7 aylık olana kadar yani 1 ayda sadece 150 gram almış bu normal mi??? Birşey yediremiyorum bir düzenim yok menüm bebeğin yemek saati böyle şeyler hiç yok oturtamadım bundan kaynaklanıyor olabilirmi? Bu bebeklerin günlük neler yemesi ve ne kadar yemesi hangi saatte yemesi konusunda bir fikrin var mı? Ayrıca anne sütüm de yok bunu da belirtmek istedim...

aslında bana şöyle birşey lazım tam olarak :
Bebeğin hangi saatte ne kadar miktarda ve ne yiyeceği yazılı olan bir menü.
Örneğin sabah 7 de 1 su bardağı kadar şunlar şunlar
sabah 10 da bir elma püresi
1 de 1 kase şu
işte falan saatte falan kadar yiyecek

böyle bir programım olursa uyarım ve bebeğim büyür diye düşünüyorum .

ama gelin görün ki ben daha çocuğuma içmesi için ne kadar su vericem ne zaman vericem onu bile bilmiyorum...

Çok acemiyim uf yaa uzaydan mı geldim ben çok üzülüyorum çok beceriksizim :((((

bu arada emziremiyorum maalesef çünkü süt yok :(((

Böyle bir menüsü olan varsa yazarsa çok sevinirim.

kizlar merhaba,5 aylik kizimin menusu

sabah 08:00 de sut
oglene dogru pirinc unu+su+labne+(1 gun cici bebe -1 gun yum. sarisi)
14:00 gibi sut
17:00 gibi yogurt+pekmez
20:00 sut
gece uyandiginda tekrar sut

2 hafta sonra da sebze corbalarina baslayacagim..kizim 5 aylik oldugu icin yavas yavas ogunlerini cesitlendirmeyi dusunuyorum.

benim kafamdaki soru ise : hergun kahvaltida pirincunlu karisim vermem dogru mu acaba?hipp in princ ununu kullaniyorum.kivami guzel oluyor.
yorumlarinizi bekliyorum

valla canım bende bilmiyorum bu pirinç unu meselesini ama burdan öğrendiğim kadarı ile muhallebiyi akşam verin diye yazmışlar arkadaşlar. süt dediğin biberon maması mıdır bu arada??

bu kadar karamsar olma cnm ya üzüldüm valla bebeğe değil sana yazdılarım ne kadar yardımcı olur bilmem aama benimde 2 oğlum var şuan biri 24 aylık diğeri 4 aylık..büyük oğlum iyi emdi ama genede ben hep verdim 4 aylık olunca yoğurda ondan sonra şu kavanozdaki pürelere fln başladım elmayı cam rendede püre yap ver sabah üstü ..sütüm yok demişsin sanırım biberon mamsı veriyorsun uyandığı zmn ver onu en iyi sen anlayabilrsin o senin bebğin ve iletişim çok önemli ..daha sonra elma püresi ver şeftalide verebilrsin daha bitmedi çünkü ..yemekte ne varsa onuda ezip verebilrsin alıştırmana bağlı ben ekstra bişeyyapmadım ne varsa onu yedi yemeklerin suyuna ekmek ez fln..vee en önemlisi artık katılara geç prinç fln..

bu kadar karamsar olma cnm ya üzüldüm valla bebeğe değil sana yazdılarım ne kadar yardımcı olur bilmem aama benimde 2 oğlum var şuan biri 24 aylık diğeri 4 aylık..büyük oğlum iyi emdi ama genede ben hep verdim 4 aylık olunca yoğurda ondan sonra şu kavanozdaki pürelere fln başladım elmayı cam rendede püre yap ver sabah üstü ..sütüm yok demişsin sanırım biberon mamsı veriyorsun uyandığı zmn ver onu en iyi sen anlayabilrsin o senin bebğin ve iletişim çok önemli ..daha sonra elma püresi ver şeftalide verebilrsin daha bitmedi çünkü ..yemekte ne varsa onuda ezip verebilrsin alıştırmana bağlı ben ekstra bişeyyapmadım ne varsa onu yedi yemeklerin suyuna ekmek ez fln..vee en önemlisi artık katılara geç prinç fln..

sağol abla yaa ben ne emzirebildim ne de yedirebiliyorum zorlanıyorum çok. İşte en zoruda yavrumun dilinden anlamıyorum ki çocukcağız bazen mızmızlanıyo huzursuzlanıyo acıktı diye düşünüyorum bi elma rendeleyeyim diyorum yapıyorum bide geliyorum ki uyumuş uykudan yapıyomuş yani bebişimin dilinden anlamıyorum bu da beni çok üzüyor :(((

prinç ununun bir zararı olmaz verbilrisn sabahları ama kabızlığa karşı yağ koy biraz içine..sabah akşam meselesini bilmiyorum akşam verin demesi sanırım tok tutması için..
bnmde oğlum 4 aylık 5e grcek tatırıyorum herşeyden .ben öyle pek zmna uyan ve düzenli öğünlerden hoşalnmıyorum onun ihtiyacı doğrultusunda ilerlerseniz herşeyi yiyen bir çocuğunuz olur aksi takdirde bıkar aynı şeyi yemekten değiştirmeye özen gösterin..

abla işte ben hiç emziremedim ki bebeği. bebekle iletişim önemli demişsin ben yavrumun dilinden anlamıyorum ki acıktı sanıyorum uykusu gelmiş oluyo mızmızlanıyor bazen acıktı diyorum herhalde koşup bi elma rendeliyorum getiriyprum bi bakıyorum uyumuş meğer uykudan yapıyor muş diyorum bazende tam tersi oluyo huzursuzlanıyor uykusu mu geldi acaba diyorum uyutmaya çalışıyorum bide bakıyorum uyumuyo biberonda mama yapıyorum içiyo aa acıkmış diyorum :(((( berbatım annelik de. bebeşimin derdini anlayamıyorum maalesef :((( o uüzden diyorum ya saatli ve miktarlı menü olursa uyacağım belki bebeğim azıcık yer de büyür...

anladım benilcim ..şuan kaç kilo tam senin bebiş ..beslenmesini 2 saate bir yapmaya çalış çünkü küçük çabuk acıkır..yani saatede dayama herşeyi uyandığında mamsını ver sonra prinç unu yap yediği kadar sakın zorlama bi kaşık bile yese kardır inan.elma yap sonra öğlende uyandığında prinç+havuç+patates haşla ez yedir ama bunları aana yemek olarak değil beslenmsini yaptıktab mamsını verdikten sonra 1er saat sonra fln ver

yani esas unsur maması olsun o diğerlerinden de ne kadar yerse diyosun yani. uğraşıcam inşallah başarırım bebek 7 kg 7 ay 6 günlük. 3100 gram doğmuştu.

aslında az çok kafamda belirlendi birşeyler şöyleki
sabah uyandı biberon vereyim aradan geçince zaman kahvaltı vereyim içine yumurta sarısı cicibebe labne katayım birazda su ile bulamaç olsun sonra bir meyve rendeleyeyim sonra havuç+patates+ kabaktan oluşan çorbadan vereyim sonra yoğurt vereyim gece de biberon veririm nasıl sizce??? Miktara takılmayacağım 1 er kase hazırlayayım ne kadar yediğini yazarım...

evet aynen öyle diyorum esas unsur mamsı ollsun ..baktın diğer verdiklerini yiyorsa maamsının saatlerini uzatırsın ama ymesine göre cnm..yani gene bu sana bağlı uyduğu saati uyandığı saati fln ayarlayabilrsen uyandığı zmn mamsını verirsin rahat olur..

aslında az çok kafamda belirlendi birşeyler şöyleki
sabah uyandı biberon vereyim aradan geçince zaman kahvaltı vereyim içine yumurta sarısı cicibebe labne katayım birazda su ile bulamaç olsun sonra bir meyve rendeleyeyim sonra havuç+patates+ kabaktan oluşan çorbadan vereyim sonra yoğurt vereyim gece de biberon veririm nasıl sizce??? Miktara takılmayacağım 1 er kase hazırlayayım ne kadar yediğini yazarım...

aynen bak çözdün işi bunu en iyi sen ayarlayabilrsin çünkü bak oldu bile..ama her uyandığında biberonunu ver .mamsını az yediyse yaptıklarından sen normal verdiğin gibi ver biberonunu okiş..kaç saate bir besliyorsan ona devam et yani exstra yaptıklarını çok yerse mamsını biraz gec ver arada 1saat olsun

Benilcim bebek 2saatte bir acikir en gec 3saatte bana doktorum oyle demisti.
Ben yemeklerden sonra uyutuyorum genelde 15dak da olsa uyuyor.

Bak sana benim menumu yani doktorumun bana dedigi.i ve benim uyguladigim menuyu saatleri olculeri yazayim

Sabah kahvAlti, 5 6adet cici bebe 2 tatli kasik labne,bazen bi cay kasik tereyag,2tatli kasik recel ilik su karisimi bazen kaymalda ekliyorum ben buna,aslinda yumurta sarisida koyuluyo ama bebimki icindeyumurta sevmiyor
2saat sonra kasik mamasi balli irmikli yada piricliyi seviyor benimkisi,bunun icine bazen pekmez katiyorum
2saat sonra corba pirincliyogrt corbasinin icine ekmek icikoyup blenderdan geciriyorum
Bazen sutlu tereyagli patates corbasi bazen tarhana bazen ispanaklj semizotulu cevizli corba bazen karnabaharli havuclu pirincli corba degisiyor iste
corbadan 2saat sonra 2tane meyveli danone benimki ev yogurdu yemiyor
Gene enfazla 2saat sonraenfazla diyorum cunku yogurt fazla tok tutmaz kavanoz mamasi yada kendi yaptigim pure gibi bisey
Enson olarak gene 2saat sonra muzlu yada sebzeli pirinc unu pisirip icine haslanmis yumurta sarisi koyuyorum malum kahvaltida sevmiyo benim ufaklik

Buarada olculer enaz 50 cc enfazla 100cc olacak
Doktorum 60 yerse cok iyi diyor
Mamayla beraber suda veriyorum kolay yutmasi icin

Ben yanlışmı yapıyorum acaba?Oğlum 6 ayına gircek.Sabahları 8-9 tane cicibebe içine bir yumurtanın sarısı ve bir kaşık lor peyniri hatta bir kaşık pekmez sıcak suyla ezip veriyorum.2-3 saat sonra bir kase yogurdun içine 3-4 tane cicibebe ezip onu yediriyorum.Sonra öğlen saat 13.00 gibi bir kase çorba yediriyorum.Tekrar 2-3 saat sonra yeniden yogurt veriyorum.Aile hekimimiz günde iki defa yogurt yedir dedi.Sonra meyve püresi ardından 2 saat sonra yeniden çorba yatarkende pirinç unu veriyorum.Genelde öğünleri 2-3 saatle sınırladım uzatmıyorum.Ama hareketli oluşu ve diş çıkardığı için sanırım en fazla 600 gr kilo alıyo.Nerde yanlış yapıyorum:44:

bence 6 aylık bir bebek için 2 saat çok az.2 saatte azar azar yiyeceğine 3 saatte doyasıya yesin.ben doğduğundan beri 3 saatte bir besledim(sadece ilk ay 2 saatte) 6 aydan sonra da en az 3 saatte yediriyorum,5 saate kadar çıktığı da oluyor.bir kase dolusu kaşık maması yiyorsa 3 saat sonra vereceğiniz şeyi isteksiz yiyecektir muhtemelen.ben bu şekilde besledim hep,şu an 9 aylık,arada istisnalar olsa da genelde kilo alımında sorun olmadı çok şükür.
bir de merak ediyorum,niki unuttum hemen üstteki yorum,Rita olabilir,bu şekilde kaç öğün yiyor bebeğin?senin bütün işin gücün onu doyurmak oluyordur muhtemelen.
kızım dokuz aylık,maksimum 7 öğün yerdi,şimdi gece de pek bberon almıyor,6 öğüne düştü.ama şu an beslenmesinde sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.
benilcim,kendine çok haksızlık ediyorsun.sürekli anlamıyorum,bilmiyorum ,yalnızım...bir tek sen değilsin,bu düşünceleri kafandan çıkart.kızım 9 aylık,doğumda hastanede kayınvalidemle,sonrasında 10 gün annemle baktım.ondan beridir yalnızım,hiç elimden tutanım yok.kızım da çok zor bir bebek,kaç kere sinir krizi geçirdim bilmem.sırf ilaç kullanamayacağım için psikoloğa gitmedim kafayı yemek üzere olduğumu çook düşündüm.ama böyle düşünerek anca kendine ediyorsun.sen sanıyorsun ki herkes çok kolay ,yardımla büyütüyor.yok öyle bir şey.bak bilgisayarın var,hepimiz aynısını yapıyoruz,otur araştır.
kızın 7 aylık,sürekli uyumaz ,sanırım sabah kalkıp gece yatana kadar ancak 3 maksimum 4 defa uyur.(benim kızım 2 kez uyur mesela)3 saatten aşağı uykusunun geleceğini sanmam.buna göre gözlemleyebilirsin.bir düzen oturtmaya çalış.mesela her beslenmeden sonra uyutmayı dene,ya da uyanınca yedir.bir şekilde oturacaktır düzeni.ama artık diş falan da çıkarıyorlar,kitap gibi olmasını da bekleme olur mu?

Back