canım yazdıklarının hepsini okudum ama cok az yiyor
acaba gec mi başladın ek gıdaya ?? benım oglumda 6 ay 1 haftalık
ben 4 bucuk aylıkken basladım ilk meyve püresi ve suyuyla istememişdi agzından püskürtü
delirtdi benı ama ben pes etmedim 2 gün sonra tekrar denedım yemedi sonra 2 gün sonra tekrar simdi yiyor alısdı aman pes etme ara ver tekrar dene..
mama sandalyesi aldıysan tv ye dogru cevır cizgi film kanallarından birini ac benım ki en cok luli tv yi sevıyor bebeklere yönelik cok renkli güzel bi kanal..
sarkı söyle yemek yedırırken ilgiyi kendi üstüne cek sana bakarken gülerken tık agzına.. bide ben kücük bi araba aldırdım sarkı söyluyo mama sandalyesının üstüne
koyuyorum araba haraket ettıdıyo sarkı söyluyo ona bakarken tıkıyorum agzına bazen yemiyo ben bagıra bagıra sarkı söyluyorum konusuyorum kızıyorum öle yiyo
ama cok aglayıp kirize girerse zorlama hepden yemek fobisi olmasın bebişde..
günlük menümüzü yazayım sana
sabah en gec 9.00 kadar kahvatlı vermeye calısıyorum bazen 10.00 u buluyor
hipp tahıllı kasık maması içine lapne peyiniri yarım yumursa sarısı 1 tane ceviz cay kasıgının ucuyla tereyagı azcık azcık recel koyabilirsin bir cay kasıgıda
pekmez.. kasık mamalarının üstünde ölcüleri yazıyor ama genellde ölculeri katı oluyo 3 kasık yazıyosa ben 2 kasık koyuyorum.. bebelacın ve ülkerheronunda kahvaltı mamaları var
hepsınden dene birini yemezse birini elbet yer...
saat 11... 12 gibi meyve püresi benım ki meyve suyu içmiyor sevmıyo biberonda hic almıyor zaten
2 tane meyveden hazırlıyorum ben genelde armut ve elma.. yada elma seftali.. degişiyo eger kabızsa armut iyi gelıyo
kabızlık varsa ögünlerin icine 1 cay kasıgı saf sızma zeytin yagı koy
öglen 14.00 gibi sebze corbası meysım sebzelerinden yapıyorum ama ben kemik suyuyla haslıyorum
kemik suyu nasıl yapıyorum anlatayım 4..5 parca kemik alıyorum kasapdan tencereye kouyorum ustunu gececk kadar su
1.. yada 1 bucuk saat kaynat kucuk agzı kapaklı kasalere koyup buzluga atıyorum her corba yaptıgımda bı tane cıkarıyorum cözulunce
sebzeleri dograyıp haslıyorum he bi parcada et atabilrsin kemigin icine.. bu arada senın bebek 8 aylık olmus
corbaların içine artık kıyma koy 1 tatlı kasıgıyla basla 9 aylık olunca balık da veerebilrisin..
saat 16.00 gibi yogurt verıyorum kendım yapıyorum kucuk kavanoz mamalarının yedırıyorum onun kaavanozuyla yapıyorum
hem cabuk tutuyo hem gunluk yapıyorum ama mesala bugün yapıyorum onu yarın yedıyorum dün yaptım bugün yedirdim öle diyim..
he bide içine 2.. 3 tane bebe bisküvisi koyuyorumm kasıgın ucuyla sekerde koyabılırsın yemzsse tatlı belki sever..
aksamda 19.00 gibi ben hipp in tahıllı gece mamasını verıyorum elmalı bazen arının yada gogly nın pirinc ununu yapıyorum
ama mutlaka icine saf sızma zeytın yagı koy 1 cay kasıgı kabız yapar yada armut püresi koy..
benım ki uyanıkken memede biberonda almıyor o yüzden öglen uyuyunca meme verıyorum bide gece emiyor..
ayy cok yazdım inşallah işine yarar