• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 6 aylık bebek beslenmesi lütfen yardım!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
sen kavonoz pürelerden verdin mi hiç ben vermiştim büyük oğluma şimdi küçük 4 aylık onada vericem hiç bir zararı yok yani onuda şöyle verbilrsin biryerlere giderken yanında hazır bişeyler olur rahat edersin..zararlı diyorlar zararı olsa banada olurdu az yememişim onlardan küçükken ..10 yaşına kadar yediğimi hatırlıyorum portakal havuç püresi çok hoşuma giderdi:)

evet ya zararlı diye yanına yanaşmıyorum.. aslında özellikle bir yere giderken meyveli yogurtlar yerine onu vermek daha mantıklı en azından doyurucu olur.Deniycem umarım beğenir bücürük..Dün yazdıklarını okuduktan sonra artık telaş yapmamaya başladım... nasılsa dişlerini çıkarıp herşey yolunda gittikten sonra kilo alımı daha da iyi olur diye düşünüyorum....Sanırım herkeste kusursuz anne olması çabası var...çevrenin etkisi çok fazla oluyo ama her çocuk bir olcak diye bir şart yokki...Sağlıklı olsun gülümsesin yeter..Hasta olmadığı sürece strese gerek yok...Bütün anneler kusursuz ve harika..Yememesi sizin eksik olduğunuzu çocuğa bakamadığınızı göstermez..no panik no stres...

galiba öyle yapısal olarak yemiyen bişiy en baştan beri böyleydi ne emzirmeyi başarabildim ne ayına uygun ölçekte mama vermeyi ek gıda işi ise tam bir fiyasko oldu.
bu balkon işini deneyeyim inşallah yarın hava soğuk olmazda belki balkonda etrafı seyrederken yediririm bir iki kaşık..

benilcim eğer mümkünse babasıyla akşamları şarkı söyleyerek yada oyuncaklarla oyalayarak yedirmeye çalış.Hatta yemek yedirmiyorda oynuyo gibi bir kaseyi gerekirse bir saat boyunca böyle birer kaşık şeklinde ver.Strese girme eğer sağlıklıysa bu zamana kadar zayıflıktan dolayı hasta olmadıysa zorlama.Bizde zayıftık şimdi ise kilo vermeye çalışıyoruz.Seni anlıyorum huzursuz oluyorsun ama obez olmasındansa istediği zaman yemesi daha doğru.Doktorun biri bana şöyle demişti''bırak yemesin acıkınca zaten yiycektir az bile olsa yiycektir ve bu onun damak tadı zorlarsan daha beter olur bırak kararı o versin sen ona uy''demişti.Mantıklı geliyo ama sağlık ocaklarında hemşireler az kilo almış niye böyle diye sorguya başlayınca sanki kendimizi beceriksiz anne gibi hissediyoruz.Panik yapma ben seni takip etcem.Umarım hep beraber aşarız bu günleri..Canını sıkma ve kendine iyi davran..

Ben kahvaltı olarak milupanın 8 tahıllı ballısının içine yumurta sarısı karıştırarak veriyordum. Peynirde koyabilirisin. Biraz ekmek içi. Birde ülkerin kalvaltı saatini de çok seviyordu oğlum. Bunlar hazır seçenekler. Ama ben daha sonra bildiğin kahvaltı yapmasına uğraştım. Biraz yumurta sarısı, sonra biraz salatalık ufak ufak doğradığın zeytin, peynir, yerse domates böyle böyle ay ilerledikçe tek tek yemesine özen gösterdim. Oda alıştı zamanla. Öğle yemeği olarak patates, havuç,pirinç le başla.Baktın bebeğe alerji yapmıyor, yeni bir sebze ekleyebilirisin. 7 aylıkken ben ki haşlayıp kuzu eti haşlayıp hepsini blendırdan geçirip yediriyordum.

benil bebeğin kaç kilo eğer bu kadar yemeye hastalanma dıysa panik yapma demekki sağlıksız değil önemli olan sağlığı bi şekilde yiyecektir benimki de yemek istemediği zaman tv yi açıyorum yumurcakta renkli çizgi filmlere bakarak yiyor yada şarkı açıyoruz olmadı oyuncakları sallıyorum başının üstünde oyalanarak yiyo sen rahat ol iyi bi annesin her anne özünde iyidir ve evladı için en iyisini yapmaya çalışır senin durumun iyi olsunki onun için ayakta kalabilesin hepimiz takip ediyoruz seni haber ver gelişmeleri bu arada sen çalışıyo musun evde misin evdeysen sürekli daha kolay olur onu anlaman benim olduğum yer kıbrısın bi köyü ne dr var ne hastane senle aynı durumdayım burdan öğrendim bi çok şeyi merak etme olacak sen yılma buralardan araştır bizde yardımcı olmaya çalışırız canım Allah yardım etsin inş.

canım boyu 77 cm kilo ise 7.100 gr...

Kac aylik canim bebegim.

Benilcim kasiga agzini acmiyorsa siringayla dene.10luk siringa alip ver.
Patates hasla bitane.kendi suyunda azda sut ve tereyag katarak vermeye calis bebekler genelde bunu sever.
Meyveli danonelerden dene canim.
Cok koyu yapmiyosun dimikivamlarini boza kivaminda olmali.
Meyveyi benimkide yemez mamasina katiyorum bazen.
Corba olarak oglumda sebze corbasini sevmez sadece yogurtlu pirinc corbasini ve tarhanayi yer corbanin icine doyurucu olsun diye ekmek ici katip blenderdan geciriyorum.
Arinin pirinc ununu az sut az suyla pisirerek ver berberlerinde su vermeyi dene.bebekler suyu sever agzini acar hemen mamayada alisir belki bu sayede.
Gurultu cikaran oyuncaklarla yediriyorum bende.bazen tv karsisinda. Basinin altina yastik koyarak yedir tikanmasin
istah acici multivitamin yazdir canim aile hekimine saglik ocagindan

belki iyi bir öneri değil ama bana doktorumuz söylediği için sana da yazıyorum.kızım hiçbir şey yemeyince doktor bir de böyle deneyelim yoksa daha kötü olacak demişti.az tuzlu ve az salçalı.yani tatsız pürelerden ziyade çorbalarına abartmadan tuz ,domates ya da salça ekleyerek yap dedi.denedim,onları daha iyi yedi.şimdi hep bu şekilde veriyorum.
dumadumaum,yeme düzenimizi sormuşsun,anlatayım( bu her zaman olmuyor,korumaya çalıştığım düzen bu,bazen yarısını bile yediremiyorum)
sabah ve gece yatmadan kaşık maması(sabah kahvaltı maması genelde,ama evde 4-5 çeşit mama oluyor,dönüşümlü veriyorum)
arada içine peynir ezilmiş yoğurt,bikaç cici bebeyle ıslatılmış yumurta,içinde ceviz ve pekmez var (bu da genelde gün aşırı)
ana öğün olarak çorba( tarhana,şeyriye,ezo gelin...içlerine tavuk ya da kıyma katıyorum)
bir öğün daha kalıyor,o da durum göre ya çorba,ya yoğurt ya da meyve oluyor.
gün içinde 5 öğün yani...genelde böyle,bu aralar uyurken biberon veremiyorum,içmiuor.önce 2 öğün de gece mama içiyordu,7 öğün oluyordu.şimdi gece bazen 80-90 bazen 120 cc gibi mama içiyor,bazen de içmiyor.yani biz de mAksimum 6 öğün yiyoruz artık.5 öğün genelde.
bu düzen eğer yerse kızıma yarıyor,kilo aldırıyor.gece yemediğinden porsiyonlar artıyor çünkü.1 kase çorba içebiliyor maşallah,önce içmezdi.ha bunları da ağzını aça aça değil,denemediğim yöntem kalmıyor.eline makyaj malzemelerimden tutun da takılarıma kadar her şeyi veriyorum dikati dağılsın diye,yoksa asla yemiyor.

Esracim senin cimcime kac kg boyu kac genelde doktorlar boya bakiyor.
Ben geceleri emziriyorum sadece.
Bi kase dediginiz nasil bi kase kizlar bi su bardak var mi yada kac cc dir o kaeseyle bisey olcun de soyleyin bana benimki azmi yiyor diye bakmak istiyorum ondan.
Esracim yarin kontrolumuz var dua et banada gram almis olsun ya:26::26:

Kac aylik canim bebegim.

Benilcim kasiga agzini acmiyorsa siringayla dene.10luk siringa alip ver.
Patates hasla bitane.kendi suyunda azda sut ve tereyag katarak vermeye calis bebekler genelde bunu sever.
Meyveli danonelerden dene canim.
Cok koyu yapmiyosun dimikivamlarini boza kivaminda olmali.
Meyveyi benimkide yemez mamasina katiyorum bazen.
Corba olarak oglumda sebze corbasini sevmez sadece yogurtlu pirinc corbasini ve tarhanayi yer corbanin icine doyurucu olsun diye ekmek ici katip blenderdan geciriyorum.
Arinin pirinc ununu az sut az suyla pisirerek ver berberlerinde su vermeyi dene.bebekler suyu sever agzini acar hemen mamayada alisir belki bu sayede.
Gurultu cikaran oyuncaklarla yediriyorum bende.bazen tv karsisinda. Basinin altina yastik koyarak yedir tikanmasin
istah acici multivitamin yazdir canim aile hekimine saglik ocagindan

canım bebeğim 16 kasımda 6 ayına gircek 16 mayıs doğumluydu...

evet ya zararlı diye yanına yanaşmıyorum.. aslında özellikle bir yere giderken meyveli yogurtlar yerine onu vermek daha mantıklı en azından doyurucu olur.Deniycem umarım beğenir bücürük..Dün yazdıklarını okuduktan sonra artık telaş yapmamaya başladım... nasılsa dişlerini çıkarıp herşey yolunda gittikten sonra kilo alımı daha da iyi olur diye düşünüyorum....Sanırım herkeste kusursuz anne olması çabası var...çevrenin etkisi çok fazla oluyo ama her çocuk bir olcak diye bir şart yokki...Sağlıklı olsun gülümsesin yeter..Hasta olmadığı sürece strese gerek yok...Bütün anneler kusursuz ve harika..Yememesi sizin eksik olduğunuzu çocuğa bakamadığınızı göstermez..no panik no stres...

aynen cnm aynen no panik no stres..haklısın her çocuk aynı değil çevreye fazla kulak asma çocuk senin ve en iyi sen nalarsın aaa fln diyenler çok olu boşverrr..evet onları dene hatta sağlıklı olduğunu bile düşünüyorum bebekkken hep ondan yermişim bu arada ( trde çok sonradn çıktı almanyada doğduğum için onlar hep vardı eskiden beri) ve orda çok normal bişey herkes bebğine veriyor cnm başka sormak istediğin bişey yardımcı olabilirm yeterki bbeilerimiz mutlu olsun..senin 1 tane bnm 2side bebk:) biri 4 aylık yeni dieri 24 aylık bn işim daha zor kayınvalidemleyim bide o yüzden rahatım ama 2 taneyle çok zor rahatlık kalmadı yanii:)

bu gün yediklerimiz milupa 8 tahıllı kaşık mamasına yumurta sarısı ve biraz pekmez kattım 4 çay kaşığı yedi
Armut yaptım yemedi
öğlen şehriye çorbası ağzını bile açmadı
yoğurdun içine cici bebe 6 çay kaşığı
az öncede 90 cc mama hepsi bu.... :((

benilcim eğer mümkünse babasıyla akşamları şarkı söyleyerek yada oyuncaklarla oyalayarak yedirmeye çalış.Hatta yemek yedirmiyorda oynuyo gibi bir kaseyi gerekirse bir saat boyunca böyle birer kaşık şeklinde ver.Strese girme eğer sağlıklıysa bu zamana kadar zayıflıktan dolayı hasta olmadıysa zorlama.Bizde zayıftık şimdi ise kilo vermeye çalışıyoruz.Seni anlıyorum huzursuz oluyorsun ama obez olmasındansa istediği zaman yemesi daha doğru.Doktorun biri bana şöyle demişti''bırak yemesin acıkınca zaten yiycektir az bile olsa yiycektir ve bu onun damak tadı zorlarsan daha beter olur bırak kararı o versin sen ona uy''demişti.Mantıklı geliyo ama sağlık ocaklarında hemşireler az kilo almış niye böyle diye sorguya başlayınca sanki kendimizi beceriksiz anne gibi hissediyoruz.Panik yapma ben seni takip etcem.Umarım hep beraber aşarız bu günleri..Canını sıkma ve kendine iyi davran..

açıkcası korkuyorum psikolojim bozuluyo bu yemesine göre ben bu bebeğe bakamıyorum ne istediğini bilmiyorum beceremiyorum moduna giriyorum böyle giderse bi sorun çıkıcak illaki ne de olsa ata sözü can boğazdan gelir demişler. ne biliyim bende önceleri annelere anlam veremezdim yemezse acıkınca yer diye düşünürdüm ama işte küçücük bi bebek olunca söz konusu olan insan birden çok farklılaşıyor :(((

tavuk budu haşlayıp aynı şekilde blendırdan geçirip verebilirsin. Tabi ben bu karışımın içine en son biraz sızma zeytinyağı da kattım ki kabız olmasın diye. Akşamda hippin organik pirinçlisinden yapıp yedirip yatırıyordum.

canım benimki yemiyo neden bilmiyorum ama yemiyo benden kaynaklı sanırım :((

Esracim senin cimcime kac kg boyu kac genelde doktorlar boya bakiyor.
Ben geceleri emziriyorum sadece.
Bi kase dediginiz nasil bi kase kizlar bi su bardak var mi yada kac cc dir o kaeseyle bisey olcun de soyleyin bana benimki azmi yiyor diye bakmak istiyorum ondan.
Esracim yarin kontrolumuz var dua et banada gram almis olsun ya:26::26:

canım,kızım 9,5 aylık.kilosu 10 'a dayandı maşallah.boyu da uzun 79cm.eşim de ben de uzunuz,doktor ortlamanın çok üzerinde buluyor boyunu ama genetik olduğunu söylüyor.benim kase dediğim tam bir su bardağı.hani şu standrt paşabahçeler var ya,ne küçük ne büyük.ondan.yani 120-150 cc falan yapar sanırım,o şekilde ölçmedim hiç açıkçası.
inşallah istediğin şeyleri duyarsın yarın,haberdar et beni de tamam mı?

bebeğimin boyunu soranlar için son iki aydır aynı büyümedi çocuk 65 cm kilo da 7 kg ki artık 7 ay 8 günlük oldu.

belki iyi bir öneri değil ama bana doktorumuz söylediği için sana da yazıyorum.kızım hiçbir şey yemeyince doktor bir de böyle deneyelim yoksa daha kötü olacak demişti.az tuzlu ve az salçalı.yani tatsız pürelerden ziyade çorbalarına abartmadan tuz ,domates ya da salça ekleyerek yap dedi.denedim,onları daha iyi yedi.şimdi hep bu şekilde veriyorum.
dumadumaum,yeme düzenimizi sormuşsun,anlatayım( bu her zaman olmuyor,korumaya çalıştığım düzen bu,bazen yarısını bile yediremiyorum)
sabah ve gece yatmadan kaşık maması(sabah kahvaltı maması genelde,ama evde 4-5 çeşit mama oluyor,dönüşümlü veriyorum)
arada içine peynir ezilmiş yoğurt,bikaç cici bebeyle ıslatılmış yumurta,içinde ceviz ve pekmez var (bu da genelde gün aşırı)
ana öğün olarak çorba( tarhana,şeyriye,ezo gelin...içlerine tavuk ya da kıyma katıyorum)
bir öğün daha kalıyor,o da durum göre ya çorba,ya yoğurt ya da meyve oluyor.
gün içinde 5 öğün yani...genelde böyle,bu aralar uyurken biberon veremiyorum,içmiuor.önce 2 öğün de gece mama içiyordu,7 öğün oluyordu.şimdi gece bazen 80-90 bazen 120 cc gibi mama içiyor,bazen de içmiyor.yani biz de mAksimum 6 öğün yiyoruz artık.5 öğün genelde.
bu düzen eğer yerse kızıma yarıyor,kilo aldırıyor.gece yemediğinden porsiyonlar artıyor çünkü.1 kase çorba içebiliyor maşallah,önce içmezdi.ha bunları da ağzını aça aça değil,denemediğim yöntem kalmıyor.eline makyaj malzemelerimden tutun da takılarıma kadar her şeyi veriyorum dikati dağılsın diye,yoksa asla yemiyor.

maşallah :nazar: benim ki hiç yemiyo ya ben çıldırıcam galiba ben bakamıyorum bu bebeğe :((( off allahım yaa ne zormuşş bu işler insanın yüreği acıyo :((

benil kızın gerçekten çok az yiyor.buna rağmen ayda 150 gr alması mucize,demek ki yetiyor.yoksa her geçen gün zayıflardı eminim.
mama sandalyeniz var mı?kızım ona alıştıktan sonra ben çok rahatladım.hem oturuyor,hem de önüne oyuncaklar koyuyorun,onlarla ilgilenirken yediriyorum.bazen de(az önce mesela) mama sandalyesinin tepsisine su döküyorum,onunla oynamaya bayılıyor.sırılsıklam oluyoruz ama arada yemeğini veriyorum.şiddetle tavsiye ederim mama sandalyesini.
ben dışarda kullanmak için portatif aldım bir tane ve çok güzel,bilsem diğer büyüğü hiç almazdım.fiyatı da uygun.castello bambi q chair gibi bir adı var,istersen bir arat internetten.
ben seni çok iyi anlıyorum çünkü kızım öyle bir yemezdi ki kan şekeri düşer,ateşlenir hastaneye giderdik acil...o kadar kötü günler yaşadım ki şimdi bu günlerimize şükrediyorum.bazen yine yemiyor ama genelde kendine yetecek kadar yiyor maşallah.(söylemeye bile korkuyorum :)

esra durum böyle maalesef ben o 150 grama da güvenemiyorum çünkü bebeği kıyafetiyle beziyle falan tartıyoar malum havalar geçen aylarda sıcaktı çocuk incecikti bu aylarda kalın giydiriyoruz ya kıyafetten diye düşünüyorum açıkcası. AMa bilemiyorum bi hastalık belirtisi olabilir mi diye de düşünmüyor değilim demir eksikliği mi var acaba dedim ama demir damlası da veriyoruz hep bilemiyorum yaa sebebini bilemiyorum benim psikolojimden mi etkileniyor acaba ???

mama sandelyemiz yok genelde ana kucağında yediriyorum acaba sandalye alsak değişir mi??

mama sandelyemiz yok genelde ana kucağında yediriyorum acaba sandalye alsak değişir mi??

benilcim mama sandalyesi belki iyi olabilir.Ama bizimde mama sandalyemiz yok ve kafasının altına yastık koyuyorum öyle yediriyorum.Burada herkes sana yardımcı olmak için birsürü öneri suncak ama bebeğinin diğer gelişimleri normalse(diş çıkarma,emeklemeye çalışma vs..) bence strese girme.İnan ne kadar stres yaparsan yap onlar bildiklerini okuyo.Sen elinden geleni yapıyorsun bebeğin yemiyorsa senin sorunun deil.En azından güçsüz düşmesin diye tatlandırıcı olarak dut pekmezi verebilirsin ben başladım.canım benim bugün 4 kaşık yarın 5 zamanla artar ama sabırlı ol.Seni çok iyi anlıyorum canım.Ah bu çocuklar ahhh...

Back