• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 6 aylık bebek beslenmesi lütfen yardım!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ben yanlışmı yapıyorum acaba?Oğlum 6 ayına gircek.Sabahları 8-9 tane cicibebe içine bir yumurtanın sarısı ve bir kaşık lor peyniri hatta bir kaşık pekmez sıcak suyla ezip veriyorum.2-3 saat sonra bir kase yogurdun içine 3-4 tane cicibebe ezip onu yediriyorum.Sonra öğlen saat 13.00 gibi bir kase çorba yediriyorum.Tekrar 2-3 saat sonra yeniden yogurt veriyorum.Aile hekimimiz günde iki defa yogurt yedir dedi.Sonra meyve püresi ardından 2 saat sonra yeniden çorba yatarkende pirinç unu veriyorum.Genelde öğünleri 2-3 saatle sınırladım uzatmıyorum.Ama hareketli oluşu ve diş çıkardığı için sanırım en fazla 600 gr kilo alıyo.Nerde yanlış yapıyorum:44:

kilo alımı normal bence çünkü 6 aydan sonra düşüyor kilo alımı ..6ya girecek demişsin sanırım 5 aylık ve bana biraz ağır geldi verdklerin (kahvaltı için diyorum) genelde 6 aydan sonra veriliyor ya ondan..yoğurtta sakınca yok meyve suyuda verebilirsin yoğurda meyveyi ez koy çok güzel oluyor..

Esracim bebegin sabah kacta kahvalti yapiyor.7ogun demisin merak ettim .
Ben enfazla 6ogunle besliyorum
Esra canim bugun ogununde neler var ufakligin
3saatte bir kac cc mama yiyor bu duzenleaylik kac kg aliyodu uyarsa bends bu duzene geceyim

Son düzenleme:
sabah 8.30 dan itibaren başlıyorum mama mesaisi diyorum ben buna..7 yada 8 öğün bazen çok fazla yedirdiğim zaman öğün düşüyo ama 7 nin altına hiç inmedi.Benim kadar sık öğün veren varmı acaba?Bir kase dolusu oluyo genelde verdiklerim.Mutfaktan içeriye pek gelemiyorum..Sanki hiç yetmiyo hep aç kalıyo gibi geliyo bana.Ama ne kadar çabalarsam çabalıyayım kilo alımı standart 600 gr.... Psikolojim bozulcak daha ne yapabilirimki gece devam sütü vermiyorum acaba başlasam mı?Ama eğer başlarsam memeyi emmez diye korkuyorum.En azından az da olsa 6 aya kadar devam etmek istiyorum.Bakalım ne olcak bir dahaki kontrolümüz 27 kasım umarım bu sefer 600 gr ın üstüne çıkarız.Kilo aldırıcı ve besleyici mama tarifleriniz varsa lütfen yazın..

kilo alımı normal bence çünkü 6 aydan sonra düşüyor kilo alımı ..6ya girecek demişsin sanırım 5 aylık ve bana biraz ağır geldi verdklerin (kahvaltı için diyorum) genelde 6 aydan sonra veriliyor ya ondan..yoğurtta sakınca yok meyve suyuda verebilirsin yoğurda meyveyi ez koy çok güzel oluyor..

Canım şuan 5 buçuk aylık kasım 16 da gircek 6. ayına..Yazdıklarını okuduktan sonra derin bir nefes aldım.Korkuyorum zayıf düşücek diye.Teşekkür ederim düşünceni paylaştığın için...Yeni mama tarifleri yada işime yarar bişey duyar yada bulursan haberim olsun...:34:

Canım şuan 5 buçuk aylık kasım 16 da gircek 6. ayına..Yazdıklarını okuduktan sonra derin bir nefes aldım.Korkuyorum zayıf düşücek diye.Teşekkür ederim düşünceni paylaştığın için...Yeni mama tarifleri yada işime yarar bişey duyar yada bulursan haberim olsun...:34:

sen kavonoz pürelerden verdin mi hiç ben vermiştim büyük oğluma şimdi küçük 4 aylık onada vericem hiç bir zararı yok yani onuda şöyle verbilrsin biryerlere giderken yanında hazır bişeyler olur rahat edersin..zararlı diyorlar zararı olsa banada olurdu az yememişim onlardan küçükken ..10 yaşına kadar yediğimi hatırlıyorum portakal havuç püresi çok hoşuma giderdi:)

sabah 8.30 dan itibaren başlıyorum mama mesaisi diyorum ben buna..7 yada 8 öğün bazen çok fazla yedirdiğim zaman öğün düşüyo ama 7 nin altına hiç inmedi.Benim kadar sık öğün veren varmı acaba?Bir kase dolusu oluyo genelde verdiklerim.Mutfaktan içeriye pek gelemiyorum..Sanki hiç yetmiyo hep aç kalıyo gibi geliyo bana.Ama ne kadar çabalarsam çabalıyayım kilo alımı standart 600 gr.... Psikolojim bozulcak daha ne yapabilirimki gece devam sütü vermiyorum acaba başlasam mı?Ama eğer başlarsam memeyi emmez diye korkuyorum.En azından az da olsa 6 aya kadar devam etmek istiyorum.Bakalım ne olcak bir dahaki kontrolümüz 27 kasım umarım bu sefer 600 gr ın üstüne çıkarız.Kilo aldırıcı ve besleyici mama tarifleriniz varsa lütfen yazın..

tü tü tü maşallah iyi yiyormuş cnm niye sıkıntıya girdin ki azda olsa arad hep emzir gece bişey vermene gerek yok hem unutmaki kilo=sağlık demek değil sıkıntıya sokma kendini..ek hiçbirşeye gerk yok yeterince yiyor bebğin merak etme aç kalma hissi tüm annelerde var belliki:) ama inan aç olsa bi şekilde belli eder merak etme kakası normalse doyuyor demektir cnm

arkadaşlar günboyu yedirdiklerim :

sabah uyandı 8 de acıksın diye bekledim 8 buçuk gibi kahvaltı karışımı hazırladım 4 çay kaşığı yedi

10 gibi armut rendeledim hiç yemedi.

bari biberon maması vereyim dedim içmedi.
11 gibi uyuttum uykuda farkettirmeden 90 cc mama içti.

öğlen uyandı acıksın diye oynattım vs. havuçlu patates çorbası denedim içmedi hiç

öğleden sonra yoğurdun içine cicibebe kattım 5 çay kaşığı yedi

banyo yaptırdık babası gelince uyudu tekrar şuan uyanık ve hiç açlık belirtisi yok kaka da yapmadı iki gündür ve hiç sıkıntısı da yok gibi valla ben birşey anlamadım benim kızımdan.

son 1 aydır böyle bu yemeyle 150 gram alması ayda normal mi???

bbide sizce nasıl oluyo bi bebek bu kadar az yiyerek nasıl durabiliyo???

benilcim seni çok iyi anlıyorum hep okudum konularını bende yalnızım bi arkdaşın dediği gibi herkes ana babasıylamı büyütüyo bebeğini herkes bi şekilde zorluk çekiyo benim bebeğim 6 aylık ve doğduğundan beri yalnız başıma baktım hatta loğusayken bile tektim eşim vardı oda çalışıyodu nekadar yardım edebilirki sonuçta kafayı yediğim çok oldu bebeğime bağırıp çağırıyodum sanki anlıyomuş gibi ama elimde değildi yaşadığım zorluklar beni öylesine bezdirmiştiki ama şimdi şimdi düzene girdi herşey zamanla kabulleniyosun yalnızlığı bebeğin için bişeyler yapmak bana iyi geldi onun büyüdüğünü görmek hergün yeni bir hareketi
neyse bak şimdi sabah uyanınca bebeğine biberon maması ver önce aradan 1.5- 2 saat sonra meyve suyu yada püresi ver sonra öğlen çorba yaparsın mevsim sebzelerinden patates kabak havuç brokoli bunun içine az pirinç mercimek olabilir haşla süzgeçten geçir 1 tatlı kaşığı z yağı koy ben devam mamsı koyuyorum 30 cc falan öyle daha çok seviyo çorbadan sonra ikindi yine mama yada yoğurt ver gece yatmdan gece tahılı var milupanın ondan ver şimdi saat ve mikta olarak bişey diyemicem her bebek farklı yer farklı saatlerde uyur uyanır onu sen bebeğine göre ayarla mesela benim bebeğim sbah 9 gibi kalkıyo mamasını yiyo biraz oynuyo bakıyorum huysuzluk yaptı anlıyorum uykusu geldi çünki karnı tok oluyo nerden anlıyorum 2 saat geçmemiş oluyo mamanın üzerinden uyutuyorum uyanınca 11.3 gibi 12 gibi meyve sonra yine uyuyo 2 gibi çorba 4 5 gibi yoğurt yada mama 6 7 gibi gece tahılı muhallebi böyle gidiyo bazen bu saatler bebeğe göre değişiyo bu arad kılzra beslenme programı nasıl sanki az yiyo gibi ama sabah mama yedi ya örneğin meyve vericem 2 3 saat geçmesi gerekiyo bu bütün öğünşlerde böyle illa 2 3 saat geçicek böylece öğün sayısı az oluyo sanki yeterli beselnmiyo gibi geliyo ya kafam karışık benil umarım yardımcı olmuşumdur karamsar olma tamam burda bizler varız

çok sağolun arkadaşlar sizler çok yardımcısınız çok teşekkürler hepinize bende uğraşıyorum ama benim kızım yemiyor yaa kilo da almıyor sorunu kendimde görüyordum ama sanırım sorun bende değil bebeğim yemiyo yukarda anlattım gün boyu vermeye çalıştıklarımı. Nasıl sizce??? nasıl yedirebilirim ben bu bebeğe birşeyler???

arkadalşlarım benim sağolun üzülmeyi bırakıcam zoru başarıcam yanlızda olsa kzımı büyütücem kadınlar kulübünde ablalar arkadaşlar yardımcı olacak bana hissediyorum yapıcam üzülmeyi bırakıp güçlü olup işe koyulucam.

bebeğimin gün boyu yediği 4 çay kaşığı kahvaltı karışımı 90 cc mama ve 5 çay kaşığı cicibebeli yoğurt. tüm gün boyunca sadece bu kadar yedi. Ayrıca emzirmiyorumda su da içmedi hiç. Bu beslenme 7 aylık bebek için normal mi????

arkadaşlar günboyu yedirdiklerim :

sabah uyandı 8 de acıksın diye bekledim 8 buçuk gibi kahvaltı karışımı hazırladım 4 çay kaşığı yedi

10 gibi armut rendeledim hiç yemedi.

bari biberon maması vereyim dedim içmedi.
11 gibi uyuttum uykuda farkettirmeden 90 cc mama içti.

öğlen uyandı acıksın diye oynattım vs. havuçlu patates çorbası denedim içmedi hiç

öğleden sonra yoğurdun içine cicibebe kattım 5 çay kaşığı yedi

banyo yaptırdık babası gelince uyudu tekrar şuan uyanık ve hiç açlık belirtisi yok kaka da yapmadı iki gündür ve hiç sıkıntısı da yok gibi valla ben birşey anlamadım benim kızımdan.

son 1 aydır böyle bu yemeyle 150 gram alması ayda normal mi???

bbide sizce nasıl oluyo bi bebek bu kadar az yiyerek nasıl durabiliyo???

canım canım işin çok zor anlatıklarına göre kzıın yapısal olarak yemeyi sevmeyen bir çocuk anlaşıldı çok az yemiş herşeyden elle tutulur birtek uykuda içirdiiğin mama var ..oyunla fln kandırmaıyomusun dışarda fln yemezmi balkonda farklı yerlerde dene Allah yardımcın olsun yaptıkların güzel şeyler yemesi için ama sabah kalktığında ilk biberon mamsını ver bence baksana yemiyr uykuda içtiğinden yani ver..off cnm aklım karıştı çünkü bnmkiler yiyen cinsten bebişler..

arkadalşlarım benim sağolun üzülmeyi bırakıcam zoru başarıcam yanlızda olsa kzımı büyütücem kadınlar kulübünde ablalar arkadaşlar yardımcı olacak bana hissediyorum yapıcam üzülmeyi bırakıp güçlü olup işe koyulucam.

bebeğimin gün boyu yediği 4 çay kaşığı kahvaltı karışımı 90 cc mama ve 5 çay kaşığı cicibebeli yoğurt. tüm gün boyunca sadece bu kadar yedi. Ayrıca emzirmiyorumda su da içmedi hiç. Bu beslenme 7 aylık bebek için normal mi????

değil hayatm değilde çocuğuna göre değişr..senin kıza göre normal sayacaksın yemeyen çocuk kadar zor bişey yok Allah yardımcın olsun ama yılma sevdirmeye çalış bir şekilde anneler fedakardır biraz yorulursun sıkılırsın yıpranırsın ah haytm ah çok iyi anlıyorum seni:(
ben hep seni takip edicem ben senin yanındym:)

az önce de bi elma rendeledim hiç ağzını bile açmadı. arı mamadan muhallebi yaptım tadına baktı 1 çay kaşığı 2. yi yediremedim. Yarın yine devam edicek mücadelem yazıcam akşama yine verdiklerimi daha doğrusu veremediklerimi :(((

canım canım işin çok zor anlatıklarına göre kzıın yapısal olarak yemeyi sevmeyen bir çocuk anlaşıldı çok az yemiş herşeyden elle tutulur birtek uykuda içirdiiğin mama var ..oyunla fln kandırmaıyomusun dışarda fln yemezmi balkonda farklı yerlerde dene Allah yardımcın olsun yaptıkların güzel şeyler yemesi için ama sabah kalktığında ilk biberon mamsını ver bence baksana yemiyr uykuda içtiğinden yani ver..off cnm aklım karıştı çünkü bnmkiler yiyen cinsten bebişler..

galiba öyle yapısal olarak yemiyen bişiy en baştan beri böyleydi ne emzirmeyi başarabildim ne ayına uygun ölçekte mama vermeyi ek gıda işi ise tam bir fiyasko oldu.
bu balkon işini deneyeyim inşallah yarın hava soğuk olmazda belki balkonda etrafı seyrederken yediririm bir iki kaşık..

acaba iştahsızlığı demir eksikliğinden falan kaynaklanıyor olabilir mi benil demir damlasını veriyormusun hergün düzenli olarak?

galiba öyle yapısal olarak yemiyen bişiy en baştan beri böyleydi ne emzirmeyi başarabildim ne ayına uygun ölçekte mama vermeyi ek gıda işi ise tam bir fiyasko oldu.
bu balkon işini deneyeyim inşallah yarın hava soğuk olmazda belki balkonda etrafı seyrederken yediririm bir iki kaşık..

Allah kolaylık versin cnm yaz gelişmeleri ..ama bi şekildde arttır yani en azından öbürleri değilde mamasını vermye çalış en azındann

benim bebeğim de şu an aynı ama bunun geçici olduğunu düşünüp rahatlamaya çalışıyorum.oyun istiyor sürekli hareketlilik.yemekle ilgilenmiyor.ama geçicek iyce acıkmasını bekliyorum bazen çünkü iyce dayatınca bu sefer soğuyacak hiç almayacak.bi de şarkı söyleyerek verdiğim de az da olsa etkisi oluyor ama özünde çok az beslenmeye başladı.

sen kavonoz pürelerden verdin mi hiç ben vermiştim büyük oğluma şimdi küçük 4 aylık onada vericem hiç bir zararı yok yani onuda şöyle verbilrsin biryerlere giderken yanında hazır bişeyler olur rahat edersin..zararlı diyorlar zararı olsa banada olurdu az yememişim onlardan küçükken ..10 yaşına kadar yediğimi hatırlıyorum portakal havuç püresi çok hoşuma giderdi:)

evet ya zararlı diye yanına yanaşmıyorum.. aslında özellikle bir yere giderken meyveli yogurtlar yerine onu vermek daha mantıklı en azından doyurucu olur.Deniycem umarım beğenir bücürük..Dün yazdıklarını okuduktan sonra artık telaş yapmamaya başladım... nasılsa dişlerini çıkarıp herşey yolunda gittikten sonra kilo alımı daha da iyi olur diye düşünüyorum....Sanırım herkeste kusursuz anne olması çabası var...çevrenin etkisi çok fazla oluyo ama her çocuk bir olcak diye bir şart yokki...Sağlıklı olsun gülümsesin yeter..Hasta olmadığı sürece strese gerek yok...Bütün anneler kusursuz ve harika..Yememesi sizin eksik olduğunuzu çocuğa bakamadığınızı göstermez..no panik no stres...

Back