sen kavonoz pürelerden verdin mi hiç ben vermiştim büyük oğluma şimdi küçük 4 aylık onada vericem hiç bir zararı yok yani onuda şöyle verbilrsin biryerlere giderken yanında hazır bişeyler olur rahat edersin..zararlı diyorlar zararı olsa banada olurdu az yememişim onlardan küçükken ..10 yaşına kadar yediğimi hatırlıyorum portakal havuç püresi çok hoşuma giderdi:)
galiba öyle yapısal olarak yemiyen bişiy en baştan beri böyleydi ne emzirmeyi başarabildim ne ayına uygun ölçekte mama vermeyi ek gıda işi ise tam bir fiyasko oldu.
bu balkon işini deneyeyim inşallah yarın hava soğuk olmazda belki balkonda etrafı seyrederken yediririm bir iki kaşık..
canım boyu 77 cm kilo ise 7.100 gr...
Kac aylik canim bebegim.
Benilcim kasiga agzini acmiyorsa siringayla dene.10luk siringa alip ver.
Patates hasla bitane.kendi suyunda azda sut ve tereyag katarak vermeye calis bebekler genelde bunu sever.
Meyveli danonelerden dene canim.
Cok koyu yapmiyosun dimikivamlarini boza kivaminda olmali.
Meyveyi benimkide yemez mamasina katiyorum bazen.
Corba olarak oglumda sebze corbasini sevmez sadece yogurtlu pirinc corbasini ve tarhanayi yer corbanin icine doyurucu olsun diye ekmek ici katip blenderdan geciriyorum.
Arinin pirinc ununu az sut az suyla pisirerek ver berberlerinde su vermeyi dene.bebekler suyu sever agzini acar hemen mamayada alisir belki bu sayede.
Gurultu cikaran oyuncaklarla yediriyorum bende.bazen tv karsisinda. Basinin altina yastik koyarak yedir tikanmasin
istah acici multivitamin yazdir canim aile hekimine saglik ocagindan
evet ya zararlı diye yanına yanaşmıyorum.. aslında özellikle bir yere giderken meyveli yogurtlar yerine onu vermek daha mantıklı en azından doyurucu olur.Deniycem umarım beğenir bücürük..Dün yazdıklarını okuduktan sonra artık telaş yapmamaya başladım... nasılsa dişlerini çıkarıp herşey yolunda gittikten sonra kilo alımı daha da iyi olur diye düşünüyorum....Sanırım herkeste kusursuz anne olması çabası var...çevrenin etkisi çok fazla oluyo ama her çocuk bir olcak diye bir şart yokki...Sağlıklı olsun gülümsesin yeter..Hasta olmadığı sürece strese gerek yok...Bütün anneler kusursuz ve harika..Yememesi sizin eksik olduğunuzu çocuğa bakamadığınızı göstermez..no panik no stres...
benilcim eğer mümkünse babasıyla akşamları şarkı söyleyerek yada oyuncaklarla oyalayarak yedirmeye çalış.Hatta yemek yedirmiyorda oynuyo gibi bir kaseyi gerekirse bir saat boyunca böyle birer kaşık şeklinde ver.Strese girme eğer sağlıklıysa bu zamana kadar zayıflıktan dolayı hasta olmadıysa zorlama.Bizde zayıftık şimdi ise kilo vermeye çalışıyoruz.Seni anlıyorum huzursuz oluyorsun ama obez olmasındansa istediği zaman yemesi daha doğru.Doktorun biri bana şöyle demişti''bırak yemesin acıkınca zaten yiycektir az bile olsa yiycektir ve bu onun damak tadı zorlarsan daha beter olur bırak kararı o versin sen ona uy''demişti.Mantıklı geliyo ama sağlık ocaklarında hemşireler az kilo almış niye böyle diye sorguya başlayınca sanki kendimizi beceriksiz anne gibi hissediyoruz.Panik yapma ben seni takip etcem.Umarım hep beraber aşarız bu günleri..Canını sıkma ve kendine iyi davran..
tavuk budu haşlayıp aynı şekilde blendırdan geçirip verebilirsin. Tabi ben bu karışımın içine en son biraz sızma zeytinyağı da kattım ki kabız olmasın diye. Akşamda hippin organik pirinçlisinden yapıp yedirip yatırıyordum.
Esracim senin cimcime kac kg boyu kac genelde doktorlar boya bakiyor.
Ben geceleri emziriyorum sadece.
Bi kase dediginiz nasil bi kase kizlar bi su bardak var mi yada kac cc dir o kaeseyle bisey olcun de soyleyin bana benimki azmi yiyor diye bakmak istiyorum ondan.
Esracim yarin kontrolumuz var dua et banada gram almis olsun ya:26::26:
belki iyi bir öneri değil ama bana doktorumuz söylediği için sana da yazıyorum.kızım hiçbir şey yemeyince doktor bir de böyle deneyelim yoksa daha kötü olacak demişti.az tuzlu ve az salçalı.yani tatsız pürelerden ziyade çorbalarına abartmadan tuz ,domates ya da salça ekleyerek yap dedi.denedim,onları daha iyi yedi.şimdi hep bu şekilde veriyorum.
dumadumaum,yeme düzenimizi sormuşsun,anlatayım( bu her zaman olmuyor,korumaya çalıştığım düzen bu,bazen yarısını bile yediremiyorum)
sabah ve gece yatmadan kaşık maması(sabah kahvaltı maması genelde,ama evde 4-5 çeşit mama oluyor,dönüşümlü veriyorum)
arada içine peynir ezilmiş yoğurt,bikaç cici bebeyle ıslatılmış yumurta,içinde ceviz ve pekmez var (bu da genelde gün aşırı)
ana öğün olarak çorba( tarhana,şeyriye,ezo gelin...içlerine tavuk ya da kıyma katıyorum)
bir öğün daha kalıyor,o da durum göre ya çorba,ya yoğurt ya da meyve oluyor.
gün içinde 5 öğün yani...genelde böyle,bu aralar uyurken biberon veremiyorum,içmiuor.önce 2 öğün de gece mama içiyordu,7 öğün oluyordu.şimdi gece bazen 80-90 bazen 120 cc gibi mama içiyor,bazen de içmiyor.yani biz de mAksimum 6 öğün yiyoruz artık.5 öğün genelde.
bu düzen eğer yerse kızıma yarıyor,kilo aldırıyor.gece yemediğinden porsiyonlar artıyor çünkü.1 kase çorba içebiliyor maşallah,önce içmezdi.ha bunları da ağzını aça aça değil,denemediğim yöntem kalmıyor.eline makyaj malzemelerimden tutun da takılarıma kadar her şeyi veriyorum dikati dağılsın diye,yoksa asla yemiyor.
mama sandelyemiz yok genelde ana kucağında yediriyorum acaba sandalye alsak değişir mi??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?