Bence cocuk dusunen ve 3-4 ay deneyip olmayanlarin eslerinin mutlaka spermiyogram yaptirmasi lazim. Ben basima geldigi icin biliyorum ve bundan sonra hamile kalmaya calisan her kadina da bu tavsiyeyi vericem. 3 yillik evliyim ve 6 ay once cocuk dusunmeye basladik, 3 ay olmayinca gidip kontrollerimi yaptirdim. Herseyim cok normal cikti. Doktor esimin spermiyogramini gormek istedi ve sonuc sifir. Esimde hic sperm bulunamadi. Sok olduk hic boyle birsey beklemiyorduk. Keske onceden yaptirsaymisiz dedik. Nedense ulkemizde hamilelik gerceklesmeyince hemen kadin gidip acaba ne sorunum var diye doktorlara kosuyor, erkegin sanki hic uremeyle ilgili bir sorunu olamazmis gibi. Lutfen spermiogram yaptirsin esiniz. Cok basit bir test ama size cok zaman kazandirir. Bir problem yoksa ztn denemeye devam edersiniz. Birsey varsa da biran once cozumune bakarsiniz. Biz suan tup bebek tedavisine geciyoruz, hic bizim basimiza gelecegini dusundugumuz bir durum degildi, esim cok spor yapan, gayet saglikli bir insan ama bu isler hic belli olmuyor ve hic belirti vermiyor.