Gebeliğe Hazırlık 6 aydir çocuk istiyoruz olmuyor. :(

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Freshbride

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2016
9
2
6
33
Merhaba arkadaşlar, 6 ayd8r çocuk istiyoruz fakat olmuyor. Doktora gittim korunmayi birakmadan önce tahlil yaptirdim kist iltihap yok dedi ama yumurtlama atlamasi oluyor dedi. 1sene boyunca dene olmazsa tedaviye baslarsin. Senin gibi olup ilk aydan hamile kalanlar da var dedi ama maalesef ben 6aydir bekliyorum. Korunmayi birakip çocuk dusunmeye basladigimdan beri adetlerim iyice duzensizlesti. Bir ara 50 gün adet olamadim. Tarlusal ile o ay adet olabildim. Doktor ilacı verirken bir kaç ay kendini gozlemle düzene binmezse gel ilaç yazalim dedi. Tarlusaldan sonra adet dongulerim 40gun olmaya başladı normalde maksimum 35 36 olurdu. Ayrıca ilişki sirasinda da çok sancim oluyordu korunmayi biraktiktan sonra. Bu ay da ovulasyon testi aldim ve adet bitiminden beri ara ara kullandim. Tahmini ovulasyin tarihinden bir hafta öncesinde de her gün yapmaya basladim bugün 29. Gün ve hala iki koyu çizgi göremedim ve bu ay akintilarim da çok değişikti. Adetten hemen sonra sarı akintim oldu. Bir ara sarıdan sonra kahverengi oldu. Sonra tekrar sarı ve sonra düzeldi seffaflasti simdi yine sarı. Ben artık Yoruldum sürekli kendimi gözlemlemek ten bu konularla ilgili fikri olanlar lütfen beni aydinlatsin arkadaşlar.

Sadece yalnız olmadığını bilmeni istedim. Bu sitede bir çok insan aynı dertten muzdarip. Maalesef hiç bir sorun olmamasına rağmen bile gebelik oluşmayabiliyor. Altı ay senin için uzun bir süre olsa da aslında değil. Ben de sekiz dokuz aydır deniyorum. Geçen ay da doktora gittim. Testler tahliller rahim filmi.... Hiç bir sıkıntı çıkmadı. Bakalım bu ay olacak mı? doktora gitmemdeki en büyük nedenlerden biri de adetlerimin düzensizleşmesi idi. Doktor bana strese bağlı olduğunu söyledi. Ne zaman bebek için çalışmalara başladık benim adetim 15 gün önce 7 gün sonra gelmeye başladı. İlaç kullanmadım bu konuda ama aynı durumdayız yani. Canını sıkma akışına bırak diyeceğim ama biliyorum olmayacak. Benim anladığım eğer çiftlerde bir sağlık sorunu yoksa gün aşırı ilişki olması bu işin temeli.. Boşuna dememişler üşenenin çocuğu olmaz diye

Bence cocuk dusunen ve 3-4 ay deneyip olmayanlarin eslerinin mutlaka spermiyogram yaptirmasi lazim. Ben basima geldigi icin biliyorum ve bundan sonra hamile kalmaya calisan her kadina da bu tavsiyeyi vericem. 3 yillik evliyim ve 6 ay once cocuk dusunmeye basladik, 3 ay olmayinca gidip kontrollerimi yaptirdim. Herseyim cok normal cikti. Doktor esimin spermiyogramini gormek istedi ve sonuc sifir. Esimde hic sperm bulunamadi. Sok olduk hic boyle birsey beklemiyorduk. Keske onceden yaptirsaymisiz dedik. Nedense ulkemizde hamilelik gerceklesmeyince hemen kadin gidip acaba ne sorunum var diye doktorlara kosuyor, erkegin sanki hic uremeyle ilgili bir sorunu olamazmis gibi. Lutfen spermiogram yaptirsin esiniz. Cok basit bir test ama size cok zaman kazandirir. Bir problem yoksa ztn denemeye devam edersiniz. Birsey varsa da biran once cozumune bakarsiniz. Biz suan tup bebek tedavisine geciyoruz, hic bizim basimiza gelecegini dusundugumuz bir durum degildi, esim cok spor yapan, gayet saglikli bir insan ama bu isler hic belli olmuyor ve hic belirti vermiyor.

Tavsiyen için teşekkürler. Biz sperm testi yaptırdık. Hatta benim testlerimden önce yapıldı. Çok şükür onda da bir sorun çıkmadı. Doktorum ilk aşamada eşine bakalım dedi zaten. Tek bir test ve tedaviye başlamak için en kolay yol dedi. Umarım tüp bebek tedaviniz sorunsuz geçer ve bebeğinize kavuşursunuz.

Eşinin testi de temiz çıkmış ama altı ay nedir ki çok stres yapmışsın ben 2 buçuk yıldır bekliyorum ama bu kadar stres yapmıyorum çünkü hormonlar çok etkileniyor

Stres kaynakli,olabilecegini düşünüyorum,Tamamen stresi hayatimizdan kaldirabilsek,keske ama mumkun olmuyor cogu zaman.Elinizden geldigince dusunmemeye calisin bebek beklentisi,ile ilişkiye girmeyin .Folik asit alabilirsiniz vitamin eksiginiz varsa takviye alirsiniz ki hamile kalirsaniz,vucudunuz hazır olmuş olur,Allah hepimizin yüzünü güldürsün

Teşekkür ederim arkadaşlar yanıtlarınız için. Eşim de diyor sen hep kendine baglıyorsun ben de bir doktora goruneyim diye. Bir kaç ay daha bekleyecegim. Olmazsa ben de eşim de tekrar bir doktora gidecegiz. Bu tarz konuları kimseyle paylasamiyorum ve artık patlamak üzereydim o yüzden buraya yazmak istedim. Aylarca hatta yillarca bekleyip sonra hamile kalanlar bile bir anda sanki kendileri hic o sıkıntılı dönemden gecmemiler ve herşey bir anda olmuş bir tavırla konuşuyorlar bir şey sorunca ya da söyleyince. Oyuzden buraya yazıp dertlesmek istedim. Rabbim tüm isteyenlere saglikla hayirla afiyetle güzel akilli ahlaklı bir evlat nasip etsin.

Bence birkac ay bekleyip zaman kaybetmeyin çünkü bir sorun varsa 2 3 ay tedavi gerekecek en az o yuzden ne kadar erken o kadar iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…