50 yaş üstü kadınlar için aktivite

nedesembilemedimsimdi

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2018
536
848
23
Annem 50 yaşında 3 sene önce emekli oldu. Emekli olana kadar çok aktif bi hayatı vardı, emeklilikten sonra bu aktiflik git gide azaldı tabi.

Şimdi hep evde oturuyo. Haftada 1 gün belki bi kahve içmeye 1-2 saat çıkıyo arkadaşlarıyla. Onun dışında da ayda 1 ev günü oluyo ona gidiyo geliyo. Ama özellikle son bi kaç aydır morali çok bozuk, çok boş hissediyomuş kendini.

Annemi çok yormucak ama en azından haftada 2 gün oyalıcak bi aktivite önerir misiniz?

Son düzenleme:
Bir de anneannemin vefatından sonra psikologa vs gitmişti antidepresan kullaniyordu, doktoru artık birakabilirsin demiş 10gündür bırakmaya çalışıyor bunun etkisi olabilir mi sizce iç sıkıntısında?

Başınız sağ olsun öncelikle. Olur tabi ki. İlaca başlaması da kolay değildir, bırakması da. Belli bir alışma süreci vardır, vücut şu anda ilaçsızlığa alışmaya çalışıyor doğal yani.

Annenizin ilgi alanları neler, ona göre bir şey önersek? Sesi güzelse ya da güzel olmasa bile şarkı söylemeyi seviyorsa Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği koroları olabilir mesela güzel aktiviteler oluyor orada hem de konserler veriyorlar.

Dil kursuna gitmek istemez mi? Veya bilgisayar?
Ben ortaokuldayken annem bunalıma girip (neden bilmiyorum) amerikan kültür’e gitmeye başlamıştı. Birkaç kur devam etti. Sonra bunalımdan çıktı.

Başınız sağ olsun öncelikle. Olur tabi ki. İlaca başlaması da kolay değildir, bırakması da. Belli bir alışma süreci vardır, vücut şu anda ilaçsızlığa alışmaya çalışıyor doğal yani.

Annenizin ilgi alanları neler, ona göre bir şey önersek? Sesi güzelse ya da güzel olmasa bile şarkı söylemeyi seviyorsa Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği koroları olabilir mesela güzel aktiviteler oluyor orada hem de konserler veriyorlar.

Evet aslında sesi sibel cana benziyo çok güzel şarkı söylüyo ama hiç koroya falan gitmemişti daha önce. Güzel bi öneri çok teşekkür ederim.

-Annem yıllarca bi kamu kurumunda müdürlük yaptı. Bilgisayar programlarıyla falan arası çok iyi. Ama nerdeyse 23 sene çalıştıktan sonra tekrar bilgisayarlı bi kursa gitmek istemeyebilir.
-Yemek yapmayı seviyor.
-Şarkı söylemeyi seviyor.
-Bir de sürekli modayla ilgili şeyleri takip ediyor.

Şimdilik aklima gelen özellikleri bunlar

Fizyoterapiste danışarak kendisine uygun egzersiz programıyla spor yapsın.Ben fizyoterapistim spor herkes yapabilir çünkü egzersizler kişiye özeldir ve kişiye özel doğru egzersizi Fizyoterapistler yazarlar.Evde oturmak,inaktivite annenizi fiziksel ve psikolojik olarak daha kötü yapar.

Peki fizyoterapistlerin verdiği programı gidip bir spor merkezinde oradaki koçlar yardımıyla uygulayabilir mi? Yani evden çıkıp kafasını dağıtsın yeterki.. gerçekten evde dura dura hem vucudu hem morali olumsuz tepkiler vermeye başladı

Dil kursuna gitmek istemez mi? Veya bilgisayar?
Ben ortaokuldayken annem bunalıma girip (neden bilmiyorum) amerikan kültür’e gitmeye başlamıştı. Birkaç kur devam etti. Sonra bunalımdan çıktı.

Bilgisayarla arası çok iyi ama yıllarca bi kamu kurumunda müdürlük yaptı ve sürekli bilgisayar başındaydı. O yüzden bence tekrar bilgisayara bulaşmak istemeyebilir...
Dil kursu önerinizi söyleyeceğim inşallah hoşuna gider. Çok sağolun.

Ben 47 yaşındayım. Emekli olduktan en çok sevdiğim arkadaşlarla sohbet ve yürüyüş. Kursları pek sevmiyorum. Bir kaç kez gittim. Gruplarda arıza 1-2 tip çıkıyor Can'ım sıkılıyor. Kedim var. yılda 2 kez seyahat. Ev işi yemek. Geçiyor günler.

Evet aslında sesi sibel cana benziyo çok güzel şarkı söylüyo ama hiç koroya falan gitmemişti daha önce. Güzel bi öneri çok teşekkür ederim.

-Annem yıllarca bi kamu kurumunda müdürlük yaptı. Bilgisayar programlarıyla falan arası çok iyi. Ama nerdeyse 23 sene çalıştıktan sonra tekrar bilgisayarlı bi kursa gitmek istemeyebilir.
-Yemek yapmayı seviyor.
-Şarkı söylemeyi seviyor.
-Bir de sürekli modayla ilgili şeyleri takip ediyor.

Şimdilik aklima gelen özellikleri bunlar

Aaa ne güzel. Bence kendi de isterse korolara katılsın hem şarkı söylemeyi seviyorsa şarkı söyleyerek mutlu olur, hem sesi güzelse hocası tarafından takdir edilir, hem de tek solist olarak konserlerde sahneye çıkar böylece kendine güveni de yerine gelir. Benim halam gidiyor TSM amatör korolarına birkaç yıldır, gayet mutlu. Biz de konserlerine katılıyoruz bazen.

Ben 47 yaşındayım. Emekli olduktan en çok sevdiğim arkadaşlarla sohbet ve yürüyüş. Kursları pek sevmiyorum. Bir kaç kez gittim. Gruplarda arıza 1-2 tip çıkıyor Can'ım sıkılıyor. Kedim var. yılda 2 kez seyahat. Ev işi yemek. Geçiyor günler.

Annemin iş arkadaşlarının çoğu hala çalışıyor o yüzden çoğuyla nadir görüşüyor :( emekli olan 2 tane samimi arkadaşı var onlarla da bi kahve içmeye çıkıyolar ama koskosa 7 gün içinde 2 saat yetmiyo tabi moralini düzeltmeye.
Bizim de kedimiz var ama çok tembel olduğu için hiç oyuncu değil. Belki ikinci ve oyuncu bi kedi sahiplenirsek oyalanabilir annem.. sağolun çok.

Aaa ne güzel. Bence kendi de isterse korolara katılsın hem şarkı söylemeyi seviyorsa şarkı söyleyerek mutlu olur, hem sesi güzelse hocası tarafından takdir edilir, hem de tek solist olarak konserlerde sahneye çıkar böylece kendine güveni de yerine gelir. Benim halam gidiyor TSM amatör korolarına birkaç yıldır, gayet mutlu. Biz de konserlerine katılıyoruz bazen.

Konser de veriyorlar yanii?:))) çok tatlı. İnşallah bizim burda da vardır böyle kurslar çok sevinirim annem giderse. Çok teşekkür ederim ilginiz için :)

Konser de veriyorlar yanii?:))) çok tatlı. İnşallah bizim burda da vardır böyle kurslar çok sevinirim annem giderse. Çok teşekkür ederim ilginiz için :)

Aaa tabi TRT'de bile çıktılar. O zaman TRT 4 vardı orada çıkmışlardı sanırım, şimdi nasıl bilmiyorum ama TRT'nin amatör korolarını araştırabilirsiniz. :)

bir enstrüman öğrenebilir. ben belediyenin gitar kursuna gitmiştim yıllar evvel, 50 yaşında adamlar da vardı. hem kursa gitmediği günlerde de evde çalışacağı için bayağı vaktini alır

Gitar değil de belki keman olabilir dicem ama ona da baya bi geç kalmış sanırım :D yine de müzikle ilgili bir şey isteyebilir soracağım bunu. Çok sağolun

Back
X