5 yıllık evliyiz ayri eve çıkmak istiyoruz masraflarin altından nasıl kalkabiliriz ?

Tek bizim cebimize girmiyor ortak var ve masraflar hariç ücret bu.
Ceycey konu zaten konu sahibinin çalısıp çalışmaması değil ki....
Ne hikmetse kim hangi konuyu açsa bir çok üye kadının neredeyse gırtlağına yapışacak “neden çalışmıyorsun “ diye.. Üstüne bir de yan gel yat, hazırla alışmışsın, bahane üretme gibi söylemler de var. Biraz had bilmek gerekiyor diye düşünüyorum.
Bende bayagidir takip ediyorum resmen çalışmadığı için suçlandı bayan ..hazıra alışmışım gibi laflar kullanıldı..çocuğuma bakıyorum diyor bu sefer kreş bulabilirsin diyorlar kreş fiyatlarını değerlendik ama çalıştığım zaman zarar olacak diyor inanmıyorlar illaki git çalış git çalış bayan diyor evden çalışıyorum zaten e başta niye söylemedin yalan söyledin diyorlar bu sefer ..kadın gerek duymamisim söylemeye o apayrı bişey soruyo ..bu şekilde tepki geleceğini tahmin edememiştir..bu sefer evden yaptığı işle ilgili sorular araştırmalar falan derken fazla gidildi üzerine ama yine çoğu seyede sabırla cevap verdi aslinda

Saydıklarınız minimum 50 bin lira. Ne kadar birikmişiniz var bilmiyorum ama yetecek kadar yoksa hem kira hem taksit ödeyip hem ev geçindirmek tek maaşla biraz zor.
Biz 1 yıl önce kiralık evimizi 20 bin TL ye düzmüştük.Hala aklıma geldikçe içime fenalık basıyor. Yani demek istediğim olmaz diye bişey yok olur yani her şeyin eeen ucuzundan alınırsa...

Bende bayagidir takip ediyorum resmen çalışmadığı için suçlandı bayan ..hazıra alışmışım gibi laflar kullanıldı..çocuğuma bakıyorum diyor bu sefer kreş bulabilirsin diyorlar kreş fiyatlarını değerlendik ama çalıştığım zaman zarar olacak diyor inanmıyorlar illaki git çalış git çalış bayan diyor evden çalışıyorum zaten e başta niye söylemedin yalan söyledin diyorlar bu sefer ..kadın gerek duymamisim söylemeye o apayrı bişey soruyo ..bu şekilde tepki geleceğini tahmin edememiştir..bu sefer evden yaptığı işle ilgili sorular araştırmalar falan derken fazla gidildi üzerine ama yine çoğu seyede sabırla cevap verdi aslinda
Söyle söyleyeyim. Sanırım çok üstüne gitti bazıları denenlerden biriyim sanırım. Ki asla yatıyorsun ooo işine öyle gelmiş vs demedim,demem de. Ilk mesajımda ben olsam çalışır 1 senede başka eve çıkar sonra cocuk yapardım dedim. Neyse sonra konu sahibi çalışmak istiyorum ama kreş göndersem az para kalıyor vs dedi. Ben orda yok artık dedim. Çalışmak istemiyorum diyeni anlarım öyle desin zaten soranlara. Ama yeni mezun biri olabilir daha önce çalışmamış öğretmen olabilir, alacağı maaş bellidir iş bulabiliyotsa. Insanlar az maaşa çalışmayı kabul ediyor çünkü tecrübe kazanayım diyor,ki bu öğretmenlikte,özelde çok önemlidir. Ilk 2-3 sene çok az maaşa çalışabilirsin ya da aldigin kreşe gider çoğu vs. Ama gittikçe maaşım artar, tecrüben artar, cocuk ilkokul cağına gelir vs. Yani çalışmak istiyorsan ve atanamam diyorsan,öyle demiş çünkü, bir yerden başlayacaksın. Gerekirse 1 sene aldığının çoğu kreşe gidecek..insanlar böyle yapıyor. Yoksa bilgisi taze, yeni mezun ya da 1-2 senedir çalışanlarla mücadele edemezsin iş ararken. Dur biraz çocuğum büyüsün ilkokula gelsin maaşı da seversem başlarım diye bir şey olmaz. O zaman çalışmak istemiyorum desin geçsin soran olursa bile.

Söyle söyleyeyim. Sanırım çok üstüne gitti bazıları denenlerden biriyim sanırım. Ki asla yatıyorsun ooo işine öyle gelmiş vs demedim,demem de. Ilk mesajımda ben olsam çalışır 1 senede başka eve çıkar sonra cocuk yapardım dedim. Neyse sonra konu sahibi çalışmak istiyorum ama kreş göndersem az para kalıyor vs dedi. Ben orda yok artık dedim. Çalışmak istemiyorum diyeni anlarım öyle desin zaten soranlara. Ama yeni mezun biri olabilir daha önce çalışmamış öğretmen olabilir, alacağı maaş bellidir iş bulabiliyotsa. Insanlar az maaşa çalışmayı kabul ediyor çünkü tecrübe kazanayım diyor,ki bu öğretmenlikte,özelde çok önemlidir. Ilk 2-3 sene çok az maaşa çalışabilirsin ya da aldigin kreşe gider çoğu vs. Ama gittikçe maaşım artar, tecrüben artar, cocuk ilkokul cağına gelir vs. Yani çalışmak istiyorsan ve atanamam diyorsan,öyle demiş çünkü, bir yerden başlayacaksın. Gerekirse 1 sene aldığının çoğu kreşe gidecek..insanlar böyle yapıyor. Yoksa bilgisi taze, yeni mezun ya da 1-2 senedir çalışanlarla mücadele edemezsin iş ararken. Dur biraz çocuğum büyüsün ilkokula gelsin maaşı da seversem başlarım diye bir şey olmaz. O zaman çalışmak istemiyorum desin geçsin soran olursa bile.
Tamam çalışmak istiyorum ama kreş mevzusunu söylemiştir bu seferde kreş üzerinden konular açıldı konu çok başka yerlere geldi ..herneyse artık ..olan oldu ..hayırlı geceler dilerim

Konu sahibi ilk mesajında tek maaş yüzünden uzun yıllardır ayrı eve çıkmadığını yazmış , ki bu devirde pes diyorum.
Sayfalarda ilerleyince öğretmenlik mezunu ama atamadığını yazmış, ikinci pes.
Sonra bir de kazandığı paranın görselini atmış ki buna pes bile demiyorum bu doğrudan görgüsüzlük. Bu forumda ilk defa görüyorum m Üstüne bir de ufkunuz açılsın yazmış başkasının cebine giren parayla kimin ufku açılacak Allah aşkına? Buna ancak gülünür..

Biz 1 yıl önce kiralık evimizi 20 bin TL ye düzmüştük.Hala aklıma geldikçe içime fenalık basıyor. Yani demek istediğim olmaz diye bişey yok olur yani her şeyin eeen ucuzundan alınırsa...
Ben 8-9 yıl önce beyaz eşyalar varken orta halli asla lükse kaçmadan yeni gelin evi düzmeden muhtemelen 20-25 bin harcamışımdır. Bu devirde minimum 50 bin.

Konu sahibi ilk mesajında tek maaş yüzünden uzun yıllardır ayrı eve çıkmadığını yazmış , ki bu devirde pes diyorum.
Sayfalarda ilerleyince öğretmenlik mezunu ama atamadığını yazmış, ikinci pes.
Sonra bir de kazandığı paranın görselini atmış ki buna pes bile demiyorum bu doğrudan görgüsüzlük. Bu forumda ilk defa görüyorum m Üstüne bir de ufkunuz açılsın yazmış başkasının cebine giren parayla kimin ufku açılacak Allah aşkına? Buna ancak gülünür..
Ben bu sitede burma bileziklerini paylaşıp abartı mı diyen gördüm 🙈🙈🙈

Ben 8-9 yıl önce beyaz eşyalar varken orta halli asla lükse kaçmadan yeni gelin evi düzmeden muhtemelen 20-25 bin harcamışımdır. Bu devirde minimum 50 bin.
Ben eskilerden bahsetmiyorum yani öyle uzak bir zaman değil 1 yıl ha var ha yok. Eskiden öyleydi zaten biliyorum haklısınız. Ama cidden ruh hastası bir eşe sahipseniz her şeyin ucuzuna kaçarsa olabiliyor diyorum.

Neden siz çalışmayı düşünmediniz hiç? 2 yıl çocuk yokmuş bu süreçte iki kişi çalışıp birikim yapabilirdiniz yani kaynana kayınpeder çalışıyor, eş çalışıyor siz evde oturuyorsunuz ne kadar mantıklı? Bir de çocuk yapmışsınız o da bahaneniz olmuş çıkmak istedikten sonra illa o çocuk olmayan 2 senede çalışıp birikim yapardınız karı koca.. hiç mi çeyiz falan da yapmadınız da hazır eve öylece geldiniz. Hazıra alışmışsınız. Çocuğunuzun artık 3 yaşında kreşe verip çalışın insanlara da yük olmayın yani..sonuçta o kadar eşyanın borcu taşınırken masraf kira şu bu baya tutar.
Evet arkadaşlar görüyorsunuzki Ev hanımlarına hiç bi işe yaramaz muamelesini yapan kişi ve kendiside bir kadın..ne kdar yazık ..siz filozofsunuz heralde

Ee onda da ilk baş bir şey denmedi..öğretmen olduğunu söyleyince aslında öğretmen olmanın özelde kreşe daha uygun göndermenin avantajlı olduğunu söyledik. Belki bilmiyor diye.. Ki bilmiyormuş ki görüşmeye gittiği yerlerde kresiniz var mı diye sormamış bile kendi dedi.

Ah keske kreş kısmında yapsalar o indirimi ama
İlk okulda daha iyi indirim yapıyorlar kreş daha masraflı
Bilmiyorum benim arkadaşım gönderdi öyle kendisi çalışırken. Burda biri daha yazdı kendi çocuğunu gönderdiği okula orda çalışan arkadaşı %50ye yakın indirimli göndermiş. Mantıklısı öyle değil mi zaten.. keşke her çalışan kadına kreş yardımı yapılsa ya da çalıştığı yerde kreş açılsa. Yoksa ev hanımlığı daha zor ooo demezler işte.

Yeni ev kurmak çok masraflı bir iş acil ihtiyaçlarınızı alıp ( buzdolabı, çamaşır mak. vs) parti parti diğerlerini alırsınız. Madem niyetlendiniz biran önce işe koyulun. Allah yardımcınız olsun.

Bilmiyorum benim arkadaşım gönderdi öyle kendisi çalışırken. Burda biri daha yazdı kendi çocuğunu gönderdiği okula orda çalışan arkadaşı %50ye yakın indirimli göndermiş. Mantıklısı öyle değil mi zaten.. keşke her çalışan kadına kreş yardımı yapılsa ya da çalıştığı yerde kreş açılsa. Yoksa ev hanımlığı daha zor ooo demezler işte.
Doğrudur okuldan okula değişir ama şu var indirim az veya çok yapıyorlar bir şekilde öğretmenlere

o emoji de bir şey yok ki ben devamlı kullanırım kimseye dil çıkarma amacım da yok :rolleyes: espri yapınca koyar sitedekiler de

İki sene önce 10 bine beyaz eşya 20 bine koltuk takımı masa sandalye konsol ve yatak odası almıştım şimdi 50 bine hepsi alınır bence

Calisiyorum ama millet sadece sabah evden çıkıp akşam gelmeyi çalışmak saniyor. Cocugumu kreşe verip çalışamıyorum dedim. Kreşleri daha geçen hafta aradım fiyatlar uçuk. Çalışacağım okulda kreş olacak da vs vs vs. Sanki 5000 lira maaş veriyor ozeller. Konuyu saptirdilar hazıra konmaya getirdiler. Arkadaş zaten günde kaç defa çocukla kargolara çıkıyorum. Cocugu bırakıp da çalışmak çocukla çalışmaktan daha kolay. Ağzı olan konuşuyor. Hazıra konmak bu mu oluyor. Evden eşimin yükünü alıyorum birisi evde olmasa bu iş yürümez zaten sürekli kargo trafiği var . Ayrica 1.5 yaşindayken bile calisan da bendim ama sonra bu işi kurduk. Sadece masrafları sormuştum kimsenin kalbini kırmak istemiyorum
Konunuzla alakasiz ama soylemeddn edemicem . Katiliyorum. Bende evden cocukla calisiyorum. Cok zor. Herrkes bana ooooo iyisin diye tepki veriyor. Ama kesinlikle sabah cikip aksam gelmek o esnada cocugun anane bbane kres gibi yerlerrde olmasi evde cocukla calismaktan cok cok daha kolay ama yine de bunu tercihh ederim . Ustelik ben konu sahibinin yerinde olsaydim ve calismiyor da olsaydim , 1000 tl icin kendimi yipratmazdim. Cunku gozardi edilen bir gercek var. Kadinin evde de isleri oluyor. Cok fazla. İs yuku hersekil fazla. 1000 tl ye disarda yipranacagima , oturur cocugumla ilgilenir evimi derler toplarim.

Konunuzla alakasiz ama soylemeddn edemicem . Katiliyorum. Bende evden cocukla calisiyorum. Cok zor. Herrkes bana ooooo iyisin diye tepki veriyor. Ama kesinlikle sabah cikip aksam gelmek o esnada cocugun anane bbane kres gibi yerlerrde olmasi evde cocukla calismaktan cok cok daha kolay ama yine de bunu tercihh ederim . Ustelik ben konu sahibinin yerinde olsaydim ve calismiyor da olsaydim , 1000 tl icin kendimi yipratmazdim. Cunku gozardi edilen bir gercek var. Kadinin evde de isleri oluyor. Cok fazla. İs yuku hersekil fazla. 1000 tl ye disarda yipranacagima , oturur cocugumla ilgilenir evimi derler toplarim.
Iste diyoruz ki o zaman erkeklerin de evde işi olsun..temizlige ortak olsun, yemeğe ortak olsun..burda acılan çalışan kadınların yemek konusunda vs buzluğa atılan kolay yemek tarifleri vs verilmesin de kocan da şunu yapsın densin..zaten kimse hem evde hem işte kadın çalışsın demiyor erkekler harici. Bir de evde çalışılan iş de iş yani. Nasıl olsa evdeyim.diye dışarıda çalışan iş gibi bakıcı, kreş veya aile büyüğü bulunmazsa tabii ki zorlanılir. Ne yani iş evde yapılıyor diye ofistekinden daha mı az oluyor. O zaman herkes çocuğunu, bebeğini isegötürsün öyle iş yapılır mı? Evden çalışmanın mantığı bu değil ki. Önce onu oturtmak lazım.

X