- 23 Eylül 2011
- 1.170
- 341
-
- Konu Sahibi Moredarklife
Allah allah. Onlar kanunen senin hakkın, çıldırdın mı sen? Senin ve çocuğunun nafakasını ödemek zorunda o adam.
Sen mehrini aldın mı canım. Onu da vermek zorunda biliyorsun değil mi?Elbette nafakayi birakmam lakin digerlerini vermez zaten onu diyorm altin falan
Sen mehrini aldın mı canım. Onu da vermek zorunda biliyorsun değil mi?
Valla yorum yapmayacağım bu konuyla ilgili. Ceza almak istemiyorumCanim o alevi nikahimizda da mehir hakki faln sorulmadi zTen
Ozel soru olacak ama imam nikahiniz kiyildimi...Canim o alevi nikahimizda da mehir hakki faln sorulmadi zTen
tatlım eşin ya olgunlaşamadı yada psikolojik bir sorunu var gibi geldi bana, yoksa yaşına göre davranışlar değil sanki. sinirlenince ağzından çıkanı kulağı duymuyor o bellide ondan sonra gönül alması varmı ? hoş alsada ne kadar etkili olur kırıldıktan sonra orası ayrı. aranızdaki bu kadar anlaşmazlığa rağmen acaba alışkanlık nedeniylemi kopmadınız yoksa seviyorsunuz birbirinizi saygı bittide kalan sevgide yıprandımı?Merhaba arkadaslar, belki evvelki yazdiklarimi okuyanlar bilir,
Her ne kadr usluptan elestirilsem de sanirim derdimin ofke sozleriymis tum bunlar affoluna...
5 yildir evliyiz, 3 yasinda oglum var esimde lisedeyken tanistik ne hayranlik verici kisiligi vardi kandim sanirim 17 yasindaki kiz gercek yasinin 33 oldugunu sonradan ogrenen adama kanmaz mi hic...
Neyse, o merhametli beni dinleip hak veren bana fikirlerime saygi duyan adam evlenince gittiii ve yerine sunni olmama akrabalarimin ulkucu olmasina takik olan ates puskuren ufacik bi kumanda nerede lafina bile ailesinin yaninda tekme sallayan bir adam geldi bu arada kp ve kaynim da yanimdaydi aciim anneleri yok evlenmemis de adam bubca sene neden olmasin dedim,
Ne ev isini aksatirdim ne bisey aciktan okumama izin verdi bi sekide zorla da olsa okudim formasyon da aldim bu sene bitiyor son sukur, 4 defa bosanmanin esigine geldik surekli ufacik seyde siddet hakaret vardi, ailesi her olayda sen haksizsin o senin gozunun icine bakiyor falan der beni sindirirdi ilk gidisim 1.5 senenin sonunda olmustu kapiya guller evin onunda sabahlamalar falan babam acidi bi sans verdim hop gebe kaldim...
Ve dahasi artarak geldi en ufak seyde acisini cikardi terkedilmesinin, 2 kere karakolluk ettim yumruk atacakken arabadan kendimi attim o.pu diye arkamdan bagirdigi sirada tam kacarken polis durdurdu, falan kardesim psikolojik nobetler geciriyordu o aralar dedim aileme haksiz yere bunu yasatacagina don cehennemini yasa kendime haliyle geldikce daha cok ezildim,
Gecen seneki kavgada artik bitti dava falan acacaktim ki oglumun hastaliklari bas gosterdi psikolojik dendi yine biraraya geldik...
Simdi de alttaki komsunun biri silkeleme sikayetinde bulunmus evde olmadigim bi gun olmasina ragmen adimi verip bana hakaret icerikli mesaj cekmis, haliyle terbiyesiz dedim, git yoneticiye bna bunu yazma hakkin yok dedim, bu da basladi kadin hakli demeye dedim , ben o gun evde yoktum sahitsin hala dinlemeden saldirdi ve kirildim, yok kimseyle anlasamiormusum, falan dedim gecen sene ben gidince komsularimin kocalarina beni karalayan sensin niye simdi beni disladiklarinda ben sucluyum basladik eski kavgalara derken bu gun kufirlerle beraber yine s.tir git kovuyorum falan artik dedim yeter tamam bosanalim bu defa ben eminim vicdanim rahat, bitsin meslegimi birak desi biraktim kimseyle konusma dedi bir insan kalmadi etrafimda yine ben suclu oldum hemde her ailesine ve akrabasina falan da karsi haksizmisim geleni kapidan mi kovdum yok yuz mu eksittim yok eski kavgali olduklariniz benim sucum ne diyorm sen gelince mi bizim karnimiz doydu diyor kp ve kocam... yorum sizin
Buyudugum evde siddet dayak hakaret asagilanma gormus bir insan olarak 23 yasimdayim ve babamdan nefret ediyorum 10 yasimdan 17 yasima kadar annemle babam ayriydi sonra baristilar ben keske o ilk cocukluk yillarimda anneme uygulanan psikolojik ve fiziksel siddeti gorecegime daha ben dogmadan ayrilsalarmis diyorum simdi.. Su an birlikteler dediime bakmayin neden oldugunu ben de bilmiyorum babam yasli kurt hala gozu disarda ve annemi asagilamakta ikisi de ogretmen bu arada egitimli insanlar.. Velhasil kelam :) bence en dogru karar.. Cocugum icin katlanayim demeyin sakin! Asil cocugunuzu boyle bir ortamda buyuturseniz ilerde o bozuk paikolojisinin hakkini odeyemezsiniz vebalini kaldiramazsiniz.. emin olun ayrilmis olmaniz daha az yaralar onu. Çok zor şeyler kolay gelsin güçlü olun ve psikolojik yardım alın boşanma işleri hallolduktan sonra çocuğunuz da siz de..
tatlım eşin ya olgunlaşamadı yada psikolojik bir sorunu var gibi geldi bana, yoksa yaşına göre davranışlar değil sanki. sinirlenince ağzından çıkanı kulağı duymuyor o bellide ondan sonra gönül alması varmı ? hoş alsada ne kadar etkili olur kırıldıktan sonra orası ayrı. aranızdaki bu kadar anlaşmazlığa rağmen acaba alışkanlık nedeniylemi kopmadınız yoksa seviyorsunuz birbirinizi saygı bittide kalan sevgide yıprandımı?
evlilik terapisti denedinizmi hiç , belki işe yarar, siz ne kadar eşinizle konuşsanızda dışardan bakan bir çift göz ilişkinizi daha iyi özetleyebilir sanırım.
umarım en kısa zamanda herşey yoluna girer , hakkınızda hayırlısı olsun.
Ozel soru olacak ama imam nikahiniz kiyildimi...
Valla yorum yapmayacağım bu konuyla ilgili. Ceza almak istemiyorumSen de bedavaya gitmişsin be kızım. Bari boşanırken al bir şeyler. 5 Tane dairesi varmış. Çekişmeli boşan. Mahkeme ikisini sana verir. Birinde oturur, diğerinin kirasını alır, nafakanı da alır gül gibi geçinirsin.
Haaa öncekiyse vermez zaten. İyi bir işi ve geliri varsa sonradan almıştır diye düşünmüştüm. Sen bilirsin canım. Hayat senin.O kadar aptal drgil daireler bbasinin ustune oyle mahkeme de vermrz evlilikten onceki mallari
Haaa öncekiyse vermez zaten. İyi bir işi ve geliri varsa sonradan almıştır diye düşünmüştüm. Sen bilirsin canım. Hayat senin.
18 de basladi 24 um hala devam dusun iste , bana diyor zaten oglum buyusun bosuyucam onu da alicam param var sana vermezler velayeti simdi s.tigimin tc devleti sana cocuk hediye ediyo yasalarla bu boyle gitmez diyor senelerdir
Elbette nafakayi birakmam lakin digerlerini vermez zaten onu diyorm altin falan
"dul damgası" yemek,çocuğunuzun babası tarafından yakıştırılan or...u,si...r git söylemlerinden daha mı ağır?Canim haklisin artik ben de istemiyorum, duygularda incinr incine bitiyor artik ayagimin ustinde durup dul damgasi yesem de napayim hayatta kalmak zorundayim yoksa oglum da saymayacak beni bu rol model babadan
canım haklısın. oğlum öylediyebilir ama sağlıksız bir aile ortamındaki psikolojisiyle büyümesi ileride onu etkileyebilir.Allah dusmanima vermesin hemde ne zor evladim mahvolacak ya ilerde derse anne niye benim icin beklemedin buyiseydim bari yuvamda diye
Yavrucugum kimse senin canini acitmaya calismiyor.sadece boyle bir adam icin cocuk icin beklemek yanlis.yarin sinirlenir cocugunuda dover kufreder.yapmaz deme yapar.yani onunla evli kalarak cocuga daha kotu bir hayat sunuyorsun.sana yaptiklarini cocuk anladiginda uzulmeyecek mi saniyorsun.ayriyetten annesi babasi ayri ama mutlu olarak buyuyen bir suru cocuk var.onemli olan cocugu sevgiyle buyutebilmek...Ne kadar rahat yargilamissin okumadin sanirim cocuk 1.5 evlilik yilimizda ilk ayrilmamizda oldu, tuzu kuri olan cok rahat konusiyor amacin canimi yakmaksa arkadasim inan daha fazla yanmaz bnm canim