5 yıl sonra vajinismusu yendim :)

Direk geçmiş olsun deseniz daha iyi olurdu sanki beş yıl hastaneye gitmemissinde parayı da attın hadi cebe der gibi konusmyssunuz açıkçası kimse kimsenin durumunu bilemez lütfen ama yaa

allah allah bi acayipsiniz
vajinismus bence parayla yenilecek bir durum değil zaten
neyse sabah sabah daha hiçbirimiz uyanamadık herhalde, sakin sakin gidiyorum ben

Merhaba kızlar ben 5 yıllık evliyim ve vajinismus denen illetle 5 yıldır kabusu yaşadım yapmadığım şey kalmadı beş yıl içinde veeee en sonunda mutlu son öncelikle yazmamın amacı belki başka arkadaşlara yardımcı olurum olmayı çok isterim en azından ben yeneli 15 gün oldu artık tam anlamıyla ilişki yaşayabiliyorum tabii yine kasılmalar olmuyor değil ama en azından yapabiliyorum neyse nasıl yediğime gelelim ben uyuşturucu krem kullanıyorum tktx diye bi krem ve mükemmel uyusturuyor ve kayganlastirici jel bu ikisi benim derdime çare oldu bir değil bin şükür ki sorularınız olursa yardımcı olmak isterim inşallah bu sorunun üstesinden gelip benim gibi mutlu sona ulaşırsınız kızlar ..

5yıl!?!!??!! Eşinizin kıymetini bilin...çok ütopik bir süre...Bu süre içerisindeki çevre çpcuk baskısı vs.de olmuştur mutlaka off çok zor durumlar...neyse atlatmışsınız.

Ya ne bileyim ilk ilişkisinde hiç sorun yaşamadan "aaa oldu mu şimdi" felan diyebilen benim için çok uzun süre gibi geldi.zordur yani.

Size yeni başlayan cicim aylarınızda bol şans:KK31::confused:

Amacım asla Kınamak yargılamak değil ama yani 5 koca yıl nasıl bir psikolojiye sahiptiniz de ilişki yaşayamıyordunuz?
Ve de eşinizin sabrettiğine emin misiniz?
Bu biraz haksızlık gibi ya.

Bilsem buralara konu acmazdim zaten çok saçma ve sinir bozucu yorumlar yapılıyor

sadece 1 kere doktora gitmişsiniz neden ki ? yani neden bunun çözümünü aramak için başka doktorlara gitmeyip koskoca 5 yıl beklediniz ve o 5 yılı heba ettiniz.

bencede eşinize haksızlık olmuş.

Teşekkür ederim Ben doktora sadece bir kere gittim ve beni psikiyatriye yönlendirdi gitmek istemedim evet beş yılım çöp oldu resmen kafada bitirmek çok önemli evet üç beş seansta halleden doktorda varmış ama benim onlara verecek milyarlarim yoktu maalesef bende kendim hallettim çok şükür :)
Eşin ne yaptı sabır konusunda Nasıl davrandı ?

Zaten seks yapabilsem uyuşturucu kremi ihtiyacım olmazdı demi bu böyle gidecek değil :)

Demek istedigimi yanlis anlamissiniz,
Soyle dusunun, iliskiye sadece anesteziyle girebiliyorsunuz, bunun sorununuzun cozumune direkt bir faydasi olmaz ki, ayrica uyusturucu esinizde de his kaybina neden olur, daha da soguyacaksiniz iliskiden

Birincisi tam olarak yenmemişsiniz
Hala kendinizi uyuşturarak ilişkiye giriyorsunuz
İkincisi insanlara terslenmenize gerek yok kimse sizle dalga geçmemiş böyle yaparsanız olmaz
Üçüncüsü eşiniz iyi dayanmış bu süre zarfında.. sorun yaşamadınız mı hiç

Demek istedigimi yanlis anlamissiniz,
Soyle dusunun, iliskiye sadece anesteziyle girebiliyorsunuz, bunun sorununuzun cozumune direkt bir faydasi olmaz ki, ayrica uyusturucu esinizde de his kaybina neden olur, daha da soguyacaksiniz iliskiden

ya bu illet zevki baya arkaya atıyor. biraz sorumluluğa dönüşüyor. ben kremle değil ama baya zorla geçtim bu yoldan. zamanla diğeri de oluyor :D

Benim merak ettiğim bu krem ve jel doktor tavsiyesiyle mi basladınız yoksa tamamen deneme yoluyla mı?

Sağlık konusunda tavsiyelere karşıyım doktor tavsiyesi olmadan hiç bir şey yapılmaz. Siz bunu keske 5 sene önce deneseydiniz ayrıca ne zamana kadar uyuşturucu kremle ilişki olacak?

Kısa sürede yensen anlayacağımda,5 yılda yenmişsin nasıl yardımcı olacaksın acaba :) 5 yıl bunun için uzun bi süre.

ya bu illet zevki baya arkaya atıyor. biraz sorumluluğa dönüşüyor. ben kremle değil ama baya zorla geçtim bu yoldan. zamanla diğeri de oluyor :KK70:

Yani tabi ki hicbirimiz ilk gunden orgazm cigliklari atmamisizdir ama uyusturucuyla girilen iliskinin vajinismusa ne faydasi olabilir ben onu anlamadim, uyusturucunun etkisi gecince yine basa donmezler mi?
Hadi bu cift zaten 5 yil yapmamis, bir 5 yil daha yapmasalar da sorun olmaz ama evliliginin basinda olanlar icin cok kotu bir oneri bence.

Yani tabi ki hicbirimiz ilk gunden orgazm cigliklari atmamisizdir ama uyusturucuyla girilen iliskinin vajinismusa ne faydasi olabilir ben onu anlamadim, uyusturucunun etkisi gecince yine basa donmezler mi?
Hadi bu cift zaten 5 yil yapmamis, bir 5 yil daha yapmasalar da sorun olmaz ama evliliginin basinda olanlar icin cok kotu bir oneri bence.

sorun psikolojik olduğu için belki kendini iyi hissedebilir hoş kişiden kişiye değişebilir.
bunu da alışkanlık haline getirebilir tabi. ama belki de işeyarayabilir.
fakat o hastalık gerçekten çok can sıkıcı ben birkaç ayda hayattan soğumuştum açıkçası.

Pfff eşimin dayı kızı aynı sorunu var.. Ilk kocasindan 3 sene sonra ayrildi.. Simdide bu yaz evlendi.. Sorunu halen devam ediyormus ve doktora gidiyorlarmis.. Kizin benim bilmedigini biliyor.. Yoksa önerirdim.
Yanında bi arkadaşınızın derdi gibi anlatsanız bunlarla yenmiş çok şaşırdım bi komşumuzunda bu sıkıntısı var söyleyimde kullansın gibi ne bileyim yada kim biliyosa ona söyleseniz söylemesi için yazık üzüldüm

Arkadaşlar tamam psikolojik de, uyuşturucu kremle de olsa ilişkiye girebildiğini gördükçe zaten çok acır düşüncesi de yavaş yavaş kaybolacak. Zamanla kremi azaltıp normal düzene girer.
Birkaç seansta bu işi çözen doktorlar da bu yöntemleri kullanıyor.
Bu sorunun altında yatan mükemmelliyetçilik, takıntılar, travmalar vs. da isterse terapi yoluyla atlatılır.
Dalga geçenler, böyle olmamış ki diyenler biraz anlayışlı olsa?! Konu sahibi de 5 yıl bu sorunla yaşamak istemezdi. Sevincini paylaşıyor burada. Biraz destekleseniz kendine güveni daha çabuk gelecek.
U Umutolmazsaolmaz konunuzu jinekoloji bölümüne taşıtırsanız sizin için daha iyi olur.

evlılıgımın ılk 5 ayında bende vajınısmustum
tedavı surecınde doktor ılk uyusturucu krem verdı
bılmedıgınız ıcın degısık ve tuhaf sorular soruyorsunuz konu sahıbıne :KK70:

5 yıl esının sabrı , sadık kaldıgına emın mısın , esının kıymetını bıl gıbı sorularda ınanılmaz kırıcı
ne yanı adamın bır saglık sorunu olsa aldatalım mı veya bosayalım mı
bu bır sorun ve bırlıkte asılması gereken bır sorun .

ben evlılıgımın ılk 1 ayı kızlık zarı cıkartma ve vajına genısletme amelıyatı oldum. once fızyolojık sebeplerdı benımkı. septalı cift zar yanı ıkı tane ard arda . normal sekılde olması mumkun degıl aneztezı altında cıkartıp bırazda genısletmek lazım cok dar dedı 3 farklı doktor

amelıyat oldum artık sorun cozuldu dedıler ama ben korktum . 4 ayda vajınısmus tedavı surecım surdu. doktorlar bana cok sanslısın cabuk atlattın dedıler . hatta ben okadar cok uzuluyordum ve aglıyordum kı esıme benden boşan dedım. omur boyu boyle olacak gıbı kendıme ınancım yok saglıklı bır evlılık olmayacak dedım

sacmalama bız eşiz. sabret duzelecek guven bana dedı ve en cok sevıldıgım donemı ben ozaman hıssettım su 5 yıllık evlılıgımde. ınanılmaz bır sefkat gosterdı. hatta kendını sucladı benım yuzumden ben canını yakıyorum dedı nasıl davranacagını bılemedı. ıkımız bırlıkte eslı tedavı olduk cunku bu tek basına cozulecek bır sorun degıl

bende de en buyuk yardımcı uyusturucu krem olmustu kondom kullanıldıgı ıcın este uyusma falan olmuyor sızde tamamen uyusmuyorsunuz herseyı hıssedıyorsunuz sadece kasılmanız azalıyor yanı kendınızı ıstesenızde kasamıyorsunuz

10 yıl vajınısmuslu evlılık surdurup 10 yıl sonra aşıp cocuk sahıbı olanlar var. evın ıcınde yasananları sızler bılemezsınız oyle bır psıkolojı oluyor kı adam azmıs kudurmus gıbı gozu baska kadın aramıyor zaten . ılla aldatacak dıye bırsey yok aldatmaması esın 5 yıl beklemesı matah bırsey degıl saglık sorunu bu . beklemek ıstemeyen tabıkı gıdıp ayrılabılır hayatında bu kadar oncelıklı bı durumsa. ama eş olarak gorup sabredıp bırlıkte asanlar normalden daha mutlu oluyorlar bunu bılesınız. cunku tedavı surecınde sızlerın denemedıklerını deneyıp daha dogru noktaları buluyorlar. bırbırlerını daha dogru kesfedıyorlar

yanı degısık ve tuhaf yorumlar yapmadan once kısının bu durumla zaten cebellestıgını cok mucadele verdıgını ve yoruldugunu unutmadan yazın.

genel bır bılgılendırme yazısı yazdıktan sonra gıdebılırım .

Son düzenleme:
Cinselligi görev gibi yerine getirmek zor değil mi ? Söylediğin kremlerin uyuşturucu etkisi varsa neden ilişki yaşamak için zahmete giriyorsun ? Esin sen zevk almadan nasıl zevk alıyor ? Duvarla sevisiyormus gibi ..

Back
X