5 yıl önceki haline öğüt verebilseydin?

lilakalem

Guru
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
529
196
5 yıl insan hayatında uzun bir süre...peki siz 5 yıl önceki size öğüt verebilseydiniz vereceğiniz öğüt yada öğütler ne olurdu?

• Beğen
Reactions: Cac
Beş yıl önce birine ögüt verince ne değişecek
Bunun üzerinde düşünmeye ne gerek var anlayamadım..

Son düzenleme:
benim kendime vereceğim öğüt ,herkesi kendim gibi iyi niyetli görmemem gerektiği ve hep bir acabanın bir yerlerde insanlara karşı kalması gerektiği olurdu...

benim kendime vereceğim öğüt ,herkesi kendim gibi iyi niyetli görmemem gerektiği ve hep bir acabanın bir yerlerde insanlara karşı kalması gerektiği olurdu...

Buna öğüt değil alınacak ders denir bence..
Ya da pişmanlıklar..
O zaman şöyle mi sormak istediniz.
Beş yıl öncesine dönseydiniz, hangi hatayı yapmazdınız ya da nelere dikkat ederdiniz??

Beş yıl önce birine ögüt verince ne değişecek
Bunun üzerinde düşünmeye ne gerek var anlayamadım..

kesinlikle katılıyorum geçmişimizi bilmeli,yeri geldiğinde hatırlamalıyız ama oraya takılı kalmamalıyız..,!
bu kimseye bir şey kazandırmaz tam tersi beş yıl sonra kendinizi nasıl görüyorsunuz olmalı sorulması gereken..

Buna öğüt değil alınacak ders denir bence..
Ya da pişmanlıklar..
O zaman şöyle mi sormak istediniz.
Beş yıl öncesine dönseydiniz, hangi hatayı yapmazdınız ya da nelere dikkat ederdiniz??

sorumun soruş şeklinde bir hata yok, bu şekliyle soruyorum...kelimelere bukadar takılmaya gerek yok.

isteyen cevaplasın kimseye zorla cevap yaz demiyoruz,soruyu beğenmeyenler cevaplamaz bu kadar basit.sorumu tartışma duvarına dönüştürmeyin lütfen...

sorumun soruş şeklinde bir hata yok, bu şekliyle soruyorum...kelimelere bukadar takılmaya gerek yok.

Kelimelere takılmadım ben.
Birine öğüt vermekle, özeleştiri yapmak farklı şeyler.
Fikrimi söyledim ben de..
Sizin gibi düşünmeyenlere, ya da soru sormak isteyenlere kapalı olduğunuzu düşünemedim

Herkesin her dediğini kafama takmamamı,kafama taktığım her gereksiz söz ya da davranışın hayatımdan çaldığını ,bu 1
2.si,annen ve baban harici kimseye içimi dökmememi,insanın hatasını kusurunu sadece anne babanın örtebildiğini,
3.sü İşyerinde çok samimi dostluklar kurmaması gerektiğini,en güvendiği iş arkadaşının bile sırf menfaati için sırtından vurabileceğini... ÇOK MU DOLMUŞUM:) Tecrübe hayatta yenilen kazaıkların bileşkesi değil midir??:KK14:

• Beğen
Reactions: Cac
boş işlerle uğraşmamı ve kesinlikle lise1den itibaren üniversite sınavına hazırlanmamı söylerdim:KK43:

Universiteyi sakin birakma derdim.. Pismanlik duydugum bir sey varsa oda egitimiki tamamlamadigim :KK31:

Daha 20 yaşındasın hiçbir şey için geç değil eğitimini tamamla meslek sahibi ol kendini geliştir yok eğer okumayacaksan bütün paranı ailene verme para biriktir kimseye muhtaç olma derdim.( 25 yaşındayım evliyim bir bebeğim var üniv öğretmenlik okuyorum hata yapmamaya çalışıyorum 5 yıl sonrasından tavsiyeyide eşimden alıyorum:) )

5 yıl önce eşim sevgilim di gayet memnundum hayatımdan :KK1:
ama şöyle derdim
- herkesi kendin gibi sanma
-herkese hakettiği değeri ver
-kimse için kendini üzme
-insanların senin iyi niyetini kullanmasına izin verme
-çalışş çalışş çalışş deli gibi kafanı dersten kaldırmadan çalış
gir iyi bir okula yada kazan kpss yi
konuşamasınlar arkandan
çalış kazan
çünkü sonucuu çok güzel olacak
:KK43:

Kelimelere takılmadım ben.
Birine öğüt vermekle, özeleştiri yapmak farklı şeyler.
Fikrimi söyledim ben de..
Sizin gibi düşünmeyenlere, ya da soru sormak isteyenlere kapalı olduğunuzu düşünemedim

Amma uzattin kardesim, yorumunu yapiyosan yap, yapiyosan cik

5 yıl önceki bana öğütler;

Nişanlın doğumgününe gelmeye bile tenezzül etmedi, bu adamlar evlenmek istediğinden emin misin diyen kız arkadaşını dinle.:KK52:

5 yıl sonraki sonuç ;
boşa giden beş yıl, çalınan zamanım, sömürülen emeklerim ve Boşanma:KK53:

olmayacağı belli, bu kadar strese değer mi, ayrıl ayrıl ayrıl... :KK1:

ayrıca hislerinde haklısın, seni aldatacak :KK14:

yaptığım hiçbişeyden pişman değilim çünkü kendimi üzdüm sadece başkalarını uzseydim evet pişman olurdum ama ben sadece bunlarla büyüdüm o yüzden iyi ki yapmışım Bazı şeyleri hayatımı mahvetmek gibi bi Hata yapmadım belki de bu yüzden

X