5 yıl önceki haline öğüt verebilseydin?

"Şimdiki aklım olsa öyle yapmazdım. Öyle yapmasaydım da şimdiki aklım olmazdı" der öğüt falan vermezdim :KK42:

O konu uzerine yuksek lisans yapma, hic iyi bir fikir degil. Hem is bulamayacaksin hem de bir suru paran gidecek. Onun yerine git dikis dikmeyi ogren. Bir de bayagi uzulecegin bir mesele olacak, akilli ol politik davran tamam mi guzelim :KK34:

Çoookkkk zor bir 5 yıllık döneme giriyorsun, bırak kocanı, annenden bile darbe yiyeceksin... Hazır ol, kendinden daha fazla kimseyi düşünme...

5 yıl önceki halime öğüt verseydim ; okuluna sıkı sıkı sarıl ve bitir , işini eline al derdim.:KK43:

Lisans diye kpss puanları yüksek olan bölüm okuma git adamakıllı 2 yıllık kpss düşük puanla alımı yüksek bi bölüm oku.Hiç kasmana gerek yok.Hem çalışır para biriktirirsin ailene zararın olacağına yararın olur derdim:KK14:

Son düzenleme:
benim kendime vereceğim öğüt ,herkesi kendim gibi iyi niyetli görmemem gerektiği ve hep bir acabanın bir yerlerde insanlara karşı kalması gerektiği olurdu...

Bu tur seyleri soylemek icin bes yil oncesine gitmemize gerek yok ki.bunlar genel kavramlar.herkesi kendin gibi gorme der surada bir milyon kisi para etmez,sen adam gibi bir olay yasarsin bu kavrami bir kerede ogrenirsin.iste bu tecrubedir.yasla ve yasanmislikla ilgilidir.ogutler de bunun urunudur.eger sadece ogut verin dersen al bir ata sozleri kitabi oku.

Önümüzdeki 5 yılda; yapmaz dediğin insanlar herşey yapacak.. O yüzden güvenirken dikkat et..
:KK4:

üniversitede vaktini boşa harcama gidebileceğin ne kadar kurs varsa hepsine şimdiden git ve kimse için kendini hırpalama olurdu sanırım:KK76:

derdim ki;

iki buçuk yıl sonra hayatına biri girecek. senin için pek çok duygunun ilki o olacak. bir yuva kurma hayalini ilk onla yaşayacaksın. öyle çok seveceksin ki..ama sevilmediğini anlaman biraz zaman alacak. gelgitler yaşayacaksın. dengen altüst olacak. gitmek isteyeceksin ama bir türlü gidemeyeceksin. gittiğini sanacaksın yine gidemeyeceksin. ayrıldıktan sonra ciğerlerin sızlayacak acıdan. her gece yastığın ıslanacak..bir gün değil bir ay değil bir yıl değil.. umutsuzca beklemeye devam edeceksin..bir türlü çıkmayacak sevdası içinden.. DEĞMEZ. süreci uzatma. seni yaraladığı o gün, vedanı yapıp git. eğer kalırsan yaşayacakların bunlar. ama eğer vaktinde gidersen hem onurlu bir gidiş olur, hem de bunca gereksiz ağırlık birikmez yüreğinde..
her zaman gitmen gereken anda, GİT.

Son düzenleme:
1 okuluma sim ski sarilirdim
2 annemi uzmezdim
3 hic erkek arkadas edinmemek bos ve yanlis insanlarla dogru bir aski yasadim

hayatın hep bekleme odasında kal, dışarı çıkma; duvarlarını yıkmak isteyecekler, yanlış yapıyorsun diyecekler, senin o hayatı bir panayır havasında yaşar ve karşılar halin başkalarını huzursuz edecek, çok katısın diyecekler, güvenmiyorsun diye eleştirecekler ama hepsine kapa kendini bildiğin yoldan şaşma.

sezgilerini de göz ardı etme, şayet biri sende huzursuzluk yaratıyorsa, kendine rağmen o insanın yanında durma, kimsenin sığınacak limanı değilsin, hayatında dün olmayan birinin bugün tüm dertlerini, en ağır yüklerini üstlenme çünkü yükünü sana bırakır, anlattıkça arınır ve geçmişiyle seni birlikte gömer sonra gözünün yaşına bakmaz, bir yansıtıcı misali kendinde ne varsa sana yükler de gider küstahça, dikkatli ol;

hayat hiçbir zaman sonsuz bir mutluluk vadetmez, bahşetmez insana hedefi mutluluk olan sükut-u hayale uğrar ama daha acısız bir yaşam elinde, ne kadar az zincirin olursa o kadar az acı çekersin... derdim kendime..

5 yıl insan hayatında uzun bir süre...peki siz 5 yıl önceki size öğüt verebilseydiniz vereceğiniz öğüt yada öğütler ne olurdu?

saçlarını boyama kaşlarını alma doğal halin en güzeli :)
kendine ve geleceğine bolca yatırım yap dershaneye gittiğinde arka sırada lak lak yapma bölümün çok iyi olmasada üniverste hayatını yaşa ve kimseye yönelik hareket etme hayatının merkezinde hep sen ol :)))

1. Kimseye haddinden fazla güvenme
2. Değer verdiğin insanları kaybetme sonra hayatın düzene girmiyor
3. Olmuyorsa zorlama !

:26::KK30:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tur seyleri soylemek icin bes yil oncesine gitmemize gerek yok ki.bunlar genel kavramlar.herkesi kendin gibi gorme der surada bir milyon kisi para etmez,sen adam gibi bir olay yasarsin bu kavrami bir kerede ogrenirsin.iste bu tecrubedir.yasla ve yasanmislikla ilgilidir.ogutler de bunun urunudur.eger sadece ogut verin dersen al bir ata sozleri kitabi oku.

ben bunu hiç düşünememiştim ya çok sağol...bu başlığı hem beğenmeyip hem ahkam kesmeye yazanlarda ayrı bir olay...

Hemsirelikten hic hoslanmayacaksin. Bosuna parasi iyi diye zaman kaybetme. Evet ogrendiklerin yanina kar kalacak ama bilgiyi kullanmadikca zamanla unutacaksin zaten.. Yan dal olarak bilgisayar uzerine biseyler okumalisin.

Salak kiz herkesi her seyi kafana takma hatta etrafla hic ilgilenme otur ders calis.
Seni uzenleri ez gec. dimdik ol. Derdim.
ve eminim hayatim suankinden cok daha farkli ve muhtemelen daha iyi olurdu.
Tabi her sey takdiri ilahi biz kullara boyle hayal kurmak duser...

1. Okuluna sımsıkı saril
2. Erkek arkadas edinme
3. Aileni üzme
4. Fizigine dikkat et

X