• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 yaşındaki oğlum tırnaklarını yiyiyor:(((((

Erence

sensiz olamam......
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2008
1.123
0
116
Kocaeli
kızlar 11 yaşında kızkardeşim var tırnağını yiyiyor benim oğlumda ondan gördü de alıştı..kaç kere söyledim yapmıcam diyo bugün baktım bütün tırnaklarını yemiş işin kötüsü 2 yaşında kardeşi var oda görmüş büyük oğlumdan onun alışmasından da korkuyorum..fikirlerinize ihtiyacım var

yeğenim de yiyordu annem bunun için eczaneden acı oje almıştı, işe yaradı

Bende yiyorum hala vazgeçemiyorum yemeyince parmaklarımın kenarları ağrıyor gibi oluyor.O je sürünce sürmüyorum ağzıma.Acı ojede iyi ama çoğu zaman etkili olmuyor.

kızlar 11 yaşında kızkardeşim var tırnağını yiyiyor benim oğlumda ondan gördü de alıştı..kaç kere söyledim yapmıcam diyo bugün baktım bütün tırnaklarını yemiş işin kötüsü 2 yaşında kardeşi var oda görmüş büyük oğlumdan onun alışmasından da korkuyorum..fikirlerinize ihtiyacım var

Ay aynı konuyu bugün ben açmayı düşünüyordum hayret ya.Benimde oğlum 5 yaşında 2 aydır falan tırnak yiyor yaaa.Uff napcaz bilmiyorum valla.Benimde çok canım sıkılıyor.Benimki kimseden de görmedi.Ama çok sinirli takıntılı bi çocuk ondan galiba yaa.Aman amann.O acı ojeleri işe yaramıdığını söylüyor herkes ama.Çünkü bunun temeli psikolojik bence.İnşallan geçer...Benimkiyle birlikte bütün çocuklarınnn..:Saruboceq:

Bende yiyorum hala vazgeçemiyorum yemeyince parmaklarımın kenarları ağrıyor gibi oluyor.O je sürünce sürmüyorum ağzıma.Acı ojede iyi ama çoğu zaman etkili olmuyor.

canım ilkokul çağlarımda bende yiyodum..yiyenlerin tırnağını gördükçe nasıl olduysa birden vazgeçtim..inşallah sende bırakabilirsin

Ay aynı konuyu bugün ben açmayı düşünüyordum hayret ya.Benimde oğlum 5 yaşında 2 aydır falan tırnak yiyor yaaa.Uff napcaz bilmiyorum valla.Benimde çok canım sıkılıyor.Benimki kimseden de görmedi.Ama çok sinirli takıntılı bi çocuk ondan galiba yaa.Aman amann.O acı ojeleri işe yaramıdığını söylüyor herkes ama.Çünkü bunun temeli psikolojik bence.İnşallan geçer...Benimkiyle birlikte bütün çocuklarınnn..:Saruboceq:

inşallah canım..dikkatini başka yönemi çeksek napsak..biraz sıkıntılı oduğu içinde yapabilir. bikaç gündür görmedim ama kardeşimi görünce başlar yine.((

benim kızımda 5yasında kardeşi dogdugunda alıştı tırnaklarını yemege sukur vaz gecti acı oje aldım bunun tadı cok kotu surecem tırnaklarına dedım surdurmem dıye agladı aglarsan agla gece yatarken surerım bende dedım bunu üstüne cok sevdıgı sozunu dınledıgı yengesi konuştu tırnaklarını yeme karnında kurt olur içine pislıkler yerlesıyo onlar senın agzına gıdıyor vs guzelce anlatı kız oldugumuz ıçın suslu oldugumuz için sımlı ojeler aldım tırnakların cıksın bundan surecem cıkmazsa acısını surecegım dedım bir hevesle unuttu

tırnak yemek o kadar da basit bir durum değil.
temelinde psikolojik sorunlar yatıyor olabilir.
baş edemedikleri sıkıntıları karşısında tırnak yemeye başlıyorlar.
üniversitede bir arkadaşım vardı o yaşa gelmesine rağmen hala tırnaklarını yiyordu.
o yüzden bence vakit kaybetmeden önce 11 yaşındaki kız kardeşinizle ilgilenin, gerekirse bir psikologdan yardım alın.
önce kardeşinize bıraktırmalısınızki çocuğunuzun etrafından bu tür örnekler kalksın.

Bir yerden okumuştum .. Eğer yanlış hatırlamıyorsam; eğer çocuğunuzu bir süreliğine (max. 1 hafta) farkli bir evde yanında siz ve baba olmadan bıraktıysanız, örneğin memeden kesme gibi bir durumda...Bu coçuk üzreinde etki edermiş ve bilinç altına atarak bunu bir süre sonra dışa vurabilirmiş...
Bende kendimi bildim bileli tırnaklarımla haşır neşirimdir.bırakalı bir yıl oluyor.. Ve galiba benimde yeme alışkanlığımın nedeni bu imiş.annemin deiğine göre:teselli:

Back